Djim (Jimtown x Polling) hard op weg naar de M2!

Moderators: RianneH, Melissa0304, Sica, Neonlight, balance

 
 
xemmaaaaxx

Berichten: 19
Geregistreerd: 29-10-11
Woonplaats: Katwijk

Djim (Jimtown x Polling) hard op weg naar de M2!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-03-18 14:24

Hallo allemaal,

Maandag heeft mijn zus Patty (Arantes hier op bokt) weer wat leuke foto’s gemaakt van Djim en mij. Djim is een 9 jarige vosruin van Jimtown x Polling. Op dit moment starten we M1 en hebben we alweer 6 puntjes. Djim kwam bij ons op 5 jarige leeftijd, hij was toen L1 maar nog echt een jonkie, net als ik haha :D. Ik had hiervoor niet veel ervaring met wedstrijd rijden, dus ook voor mij is het nog zoeken maar gelukkig hebben we erg goede begeleiding.

Mijn binnenhand en handhouding is echt een probleem en daar probeer ik hard aan te werken. Door onder andere ook mijn binnenhand kantelt hij af en toe. Daarnaast zit ik vaak in stoelzit. Ik ben nu bezig om hem meer gebogen in zijn lijf te krijgen, hij blijft soms wat stijf in de buiging. Kortom, we zijn er nog lang niet maar doen erg ons best om te verbeteren :D Tips zijn welkom, maar houdt het wel lief :)

1.Afbeelding

2. Hier heb ik teveel binnenhand waardoor die kantelt
Afbeelding

3. Afbeelding

4.Afbeelding

5. Afbeelding

6. Afbeelding

7. Afbeelding

8.Afbeelding

9. Afbeelding

10. Afbeelding

11. Ook hier weer binnenhand en voeten
Afbeelding

Nog even ter vergelijking:
Afbeelding

Dublin Djim B+10 >> L1+11 >> L2+12 >> M1+10 >> M2+10 >> Z1-startgerechtigd <3


Noukie
Berichten: 10494
Geregistreerd: 27-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-18 21:10

Ik ben verliefd :D
Maar ik houd dan ook van vossen én van Darco bloed, dus dat gaat dan snel :)
Aansprekend paard en combinatie! Het soms wat strakke/stijf in de buiging herken ik wel, maar oefening baart kunst. Jullie zijn op de goede weg zo te zien!

Wiskey1
Berichten: 1670
Geregistreerd: 15-01-17

Re: Djim (Jimtown x Polling) hard op weg naar de M2!

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-18 21:23

Wat een leuk paard heb je zeg! Ziet er goed uit, afgezien van de punten die je zelf al aangeeft. Zo op de foto's ziet het er vriendelijk uit! Ik vind jullie een leuke combi!

Irkoon (v. Marlon)
Dressuur B+8
Springen B+2

Doubtless

Berichten: 7462
Geregistreerd: 29-12-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-18 22:01

Ik dacht dat je houding wel mee zou vallen gezien het niveau waarop je start, maar heel eerlijk gezegd valt dat tegen.

Je benen gebruik je zodanig dat ik niet begrijp waarom je met sporen rijd (foto 2,4,11). Het lijkt ook alsof je je schouders erg naar voren gooit (moeilijk te zien met je jas) en weinig core stabiliteit hebt waardoor je gaat hangen en je benen optrekt of afsteekt (zo te zien afhankelijk van de oefening die je rijdt).

Je geeft aan dat je hem meer wil buigen, maar ik denk dat Hij moeilijk kan ontspannen door jouw scheefheid en je biedt te weinig stabiliteit voor een betere lengtebuiging.

Ik zou eerlijk gezegd niet gaan focussen op hoger in de dressuur komen (=moeilijkere oefeningen opzoeken), maar volledig focussen op je houding/zit en de basistraining van je paard. Ik gok dat je anders straks tegen een plafond aanloopt (die groei stagneert op een gegeven moment omdat je basis niet op orde is) en wellicht al klachten op moet gaan lossen ipv alleen groei realiseren.

      Sometimes the things you cannot change end up changing you.

brittien
Berichten: 267
Geregistreerd: 29-08-17

Re: Djim (Jimtown x Polling) hard op weg naar de M2!

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-18 22:08

Wauw wat een gave foto's en wat een knappe verschijning! <3

Albert

Berichten: 5446
Geregistreerd: 16-10-02
Woonplaats: Zutphen

Re: Djim (Jimtown x Polling) hard op weg naar de M2!

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-18 23:34

Wat leuk hem weer eens te zien, als veulen/jaarling liep hij bij onze Donna in het land.
Hij ziet er super uit.

3 Gelderse toppers en
Paardengebitsverzorger Klik hier voor mijn website

Kimmb
Berichten: 529
Geregistreerd: 16-01-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-18 23:48

Mag ik vragen wat voor een cap je hebt?! *D

NadjaNadja
Moderator Algemeen2
No worries, be happy!

Berichten: 5606
Geregistreerd: 28-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-18 15:00

Ik kan me wel vinden in wat Doubtless zegt. Hoewel zij het meer vanuit jouw houding haalt, denk ik inderdaad dat er bij jullie basis nog veel te halen is.

Let wel, ik kom zelf ook daar vandaan waar jij nu bent. Mijn eerste eigen paard, nog nooit echt wedstrijden gereden. Je "prutst" wat aan en ieder winstpuntje voelt goed want je had waarschijnlijk nooit gedacht dat je zo ver zou komen. Sinds enkele maanden heb ik nu een nieuwe instructrice en er is echt een wereld voor mij open gegaan :wow: Ik was (en ben nog steeds, dus zo lang duurt het "herstel") op M2 niveau toen ik bij haar begon. Ik liep als het ware echt tegen een muur op en wist niet zo goed hoe ik het moest aanpakken. We zijn nu dus echt compleet weer bezig met de basis omdat die eigenlijk gewoon helemaal verkeerd bleek te zijn. Maar ja, wist ik veel! Ik had namelijk nog nooit gevoeld wat 'goed' is.

Ik heb het gevoel dat jouw paard niet helemaal lekker over de rug is en fijn in de aanleuning loopt. Daardoor kun jij weer minder zitten, loopt je paard weer wat minder fijn, en zo is het een neerwaartse spiraal. Ik denk dat jullie er veel baat bij hebben om eerst weer de basis op te pakken: lang en laag, voorwaarts op eigen benen, lengtebuiging naar binnen en naar buiten, voltes sluiten en openen, et cetera. Hoe ervaar jij dat zelf?

Hoe dan ook, ik vind dat je echt een heel erg gaaf paard hebt! <3 En ik weet hoe het is om op die roze wolk te zitten met het gevoel dat het allemaal goed gaat, maar het wordt echt nog veel geweldiger als je even een stapje terug doet om dan weer verder te kunnen! :))

Veel succes! +:)+

Volg ons ook op instagram: @fien_en_fuur! <3

Eef_Bam

Berichten: 3396
Geregistreerd: 19-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-18 15:17

Mooi dier!

Verder moet ik wel meegaan met mijn voorganger. Paard lijkt niet fijn van achteruit over de rug te lopen. Het beste is dit zichtbaar in de draf (neem foto 9 bijvoorbeeld). Achterhand is niet actief en treed veel te weinig onder, ook zie je dat het paard de rug niet bol maakt maar de rug juist holler is onder het zadel. (Doorzitten is vast niet heel fijn zo op hem?) Dat alles wijst erop dat paard niet echt door zijn lijf
is maar waarschijnlijk in een valse knik loopt. Werk aan de basis! Zorg eerst dat hij voorwaarts is, los door zijn lijf, en contact zoekt met je hand (ik vermoed dat hij nu heel licht in de aanleuning is?). Als de impuls goed is kan je gaan begrenzen aan de voorkant en de activiteit omzetten in verzameling. Die heb je echt nodig als je hoger wilt komen.

Zie dit niet als kritiek, ikzelf ben met mijn eerste paard ook op die manier tegen problemen in de basis aangelopen ook al reden we toen al mooie punten in de M1. Als de basis eenmaal goed zit kan je op concours nog veel hogere punten halen.

xemmaaaaxx

Berichten: 19
Geregistreerd: 29-10-11
Woonplaats: Katwijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-03-18 17:47

Bedankt voor de reacties en de tips! Leuk @Noukie, heb je ook een Darco? :D

Jullie hebben zeker gelijk wbt mijn houding, ik ben daar hard mee bezig maar ik vind het echt heel erg moeilijk. Dat hij moeilijker kan ontspannen door mijn scheefheid dat klopt ook zeker, ik heb dat misschien niet zo handig verwoord. Ik heb vooral aan het begin erg veel moeite gehad met mijn linkerhand, deze zette ik een soort van vast en meer naar boven waardoor het een stugge hand was. Dat gaat nu wel al beter maar ik ben er nog lang niet.
Wel zit hij erg makkelijk en fijn door en ik heb een fijne lichte aanleuning, dus hij loopt naar mijn idee niet in een valse knik/holle rug. Wellicht dat dit op sommige foto's zo lijkt (ik zie het ook op bepaalde foto's), maar foto's blijven natuurlijk momentopnames. Dat hij actiever moet van achter klopt.

Ik heb sinds ongeveer een 1 à 1,5 jaar een nieuwe instructrice, ik reed toen in de L2. We zijn toen helemaal terug gegaan naar de basis omdat die inderdaad nog niet goed bevestigd was. Ik rijd hem veel lang en laag en voorwaarts met veel figuren om te buigen. Voor de foto's en omdat het heel erg koud was :brr: had ik hem wat sneller opgepakt. Wij zijn hier dus zeker mee bezig maar zoals ik al zei zijn we er nog lang niet :) Zodra ik M2 startgerechtigd ben neem ik ook even pauze om goed voor te kunnen bereiden op de nieuwe klasse. Mijn titel klinkt misschien wat enthousiast haha maar ik ben gewoon zo trots en blij dat we het al tot hier geschopt hebben :D
Laatst bijgewerkt door xemmaaaaxx op 22-03-18 17:58, in het totaal 1 keer bewerkt

Dublin Djim B+10 >> L1+11 >> L2+12 >> M1+10 >> M2+10 >> Z1-startgerechtigd <3

Pistasche
Moderator Informatief
May the horse be with you!

Berichten: 6627
Geregistreerd: 02-01-07
Woonplaats: Boktlid nr. # 56477

Re: Djim (Jimtown x Polling) hard op weg naar de M2!

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-18 17:56

Wat reageer je goed op de adviezen TS! Petje af.

Train lekker door met die tips in je achterhoofd en vooral, genieten! Maar dat moet wel lukken met zo'n mooi paard :) Succes!

heb vertrouwen, houd moed

Dovahkiin

Berichten: 505
Geregistreerd: 30-12-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-18 18:07

Pistasche schreef:
Wat reageer je goed op de adviezen TS! Petje af.:j :j

Verder ben ik het wel eens met het gegeven advies. Als daar de puntjes op de i staan dan gaan jullie het ver schoppen, jullie zijn namelijk een leuke combi samen

hamsterfan

Berichten: 4236
Geregistreerd: 09-11-07
Woonplaats: Velserbroek (bij Haarlem)

Re: Djim (Jimtown x Polling) hard op weg naar de M2!

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-18 18:20

Wat een leuk paard!
En volgens mij ook een mooie omgeving waar jullie staan :D

xemmaaaaxx

Berichten: 19
Geregistreerd: 29-10-11
Woonplaats: Katwijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-03-18 01:21

@Kimmb Als ik het goed heb de Harry's Horse cognac pro croco crystal. Maar ik heb hem alweer een aantal jaar, dus ik weet eigenlijk niet of hij nog te koop is...

@hamsterfan Dankje! Ja echt een super omgeving, strand en duin zijn we binnen 5 minuutjes, dus genoeg afwisseling :D

De rest ook bedankt :o

Dublin Djim B+10 >> L1+11 >> L2+12 >> M1+10 >> M2+10 >> Z1-startgerechtigd <3

SGorter
Berichten: 514
Geregistreerd: 13-02-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 08:31

Doubtless schreef:
Ik dacht dat je houding wel mee zou vallen gezien het niveau waarop je start, maar heel eerlijk gezegd valt dat tegen.

Je benen gebruik je zodanig dat ik niet begrijp waarom je met sporen rijd (foto 2,4,11). Het lijkt ook alsof je je schouders erg naar voren gooit (moeilijk te zien met je jas) en weinig core stabiliteit hebt waardoor je gaat hangen en je benen optrekt of afsteekt (zo te zien afhankelijk van de oefening die je rijdt).

Je geeft aan dat je hem meer wil buigen, maar ik denk dat Hij moeilijk kan ontspannen door jouw scheefheid en je biedt te weinig stabiliteit voor een betere lengtebuiging.

Ik zou eerlijk gezegd niet gaan focussen op hoger in de dressuur komen (=moeilijkere oefeningen opzoeken), maar volledig focussen op je houding/zit en de basistraining van je paard. Ik gok dat je anders straks tegen een plafond aanloopt (die groei stagneert op een gegeven moment omdat je basis niet op orde is) en wellicht al klachten op moet gaan lossen ipv alleen groei realiseren.


Hier ben ik het ook mee eens. Het valt me ook op dat je paard op vrijwel alle foto’s een valse knik heeft. Dus ik zou proberen: meer van achteren naar voren en minder aan de voorkant. Leuk paard!

Knakker

Berichten: 9009
Geregistreerd: 04-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 09:18

prachtige vos met veel uitstraling!
Spring je ook met hem, lijkt me we zo'n typje wat best wel kan springen.

Leef: neem en geef!

bartjeminoes

Berichten: 592
Geregistreerd: 02-11-10

Re: Djim (Jimtown x Polling) hard op weg naar de M2!

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 09:32

Wat een gaaf paard heb je daar zeg! Jeetje wat een uitstraling :)

Er zijn nog genoeg puntjes om aan te werken maar dat is niet erg. Die punten zijn al genoemd en ben daar zelf ook niet zo goed in dus dat laat ik voor wat het is haha. In ieder geval veel succes samen! Jullie zijn een mooie combinatie

_Joelle

Berichten: 299
Geregistreerd: 08-09-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 12:50

wauw leuk paard zeg! ik ben gek van vossen <3
inderdaad zijn er nog wat puntjes die verbeterd kunnen worden maar ach, ik rij nu Z1 en heb dat ook nog :P lekker door trainen en jezelf blijven uitdagen om nog beter te gaan.
ik zag alleen iets geks waar ik niet zo goed een antwoord op kan vinden haha, op foto 2 wijk je naar links maar je geeft linker kuithulp?! :?

Hedwig <3

Alja

Berichten: 23328
Geregistreerd: 05-10-02
Woonplaats: Emmercompas-cuum

Re: Djim (Jimtown x Polling) hard op weg naar de M2!

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 15:42

jee wat een knappe vos zeg!
en Jimtown, vind dat super leuk bloed...
veel succes nog met hem :D

ONDERSCHRIFTLOOS

Susanne

Berichten: 11408
Geregistreerd: 22-10-04
Woonplaats: Gemeente Bergen (N-H)

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 15:47

Volgens mij ligt jullie bak haast op het strand/duin, of lijkt dat maar zo? :D

Ik vind het een erg gaaf dier, heel aansprekend.

Ik vind ook dat de tips die gegeven worden erg fijn gebracht worden en dat jij er ook heel goed op reageert. De fijne kant van Bokt!

Ragdollcat
Berichten: 14489
Geregistreerd: 03-08-08
Woonplaats: Daar waar ik woon

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 18:22

Wat een leuke paard, ben ook gek op vossen.

Ziet er al goed uit.
Verder heb ik niet zoveel verstand van het dressuurrijden.

Maar ik vind jullie een leuke en goede combinatie, ga zo door!

MirandaMalik

Berichten: 9449
Geregistreerd: 13-06-05
Woonplaats: Groningen.

Re: Djim (Jimtown x Polling) hard op weg naar de M2!

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-18 10:48

Jullie zijn een leuke comb zeg!
En wat heerlijk zo dicht bij het strand!
De meeste tips zijn al gegeven, je bent er ook allemaal mee bezig.
Handhouding is een lastig dingetje om af te leren, kost tijd, maar naarmate je meer één wordt met je paard gaat dat beter.
Over je beenligging heb ik nog wel een tip; als je je been naar achter legt, hou je hak dan laag en breng je bovenbeen meer mee naar achter.
Goed opletten dat je dan altijd in het midden en rechtop blijft zitten.
Probeer je paard echt vanuit dat punt te rijden, je zit, om jou heen te buigen.

*****Malik, Gimli en Zosja drie super poownies*****

Kay_Kim

Berichten: 1811
Geregistreerd: 05-09-09
Woonplaats: Mol

Re: Djim (Jimtown x Polling) hard op weg naar de M2!

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-18 11:52

Wat een leuk paard en met de juiste begeleiding komen jullie er wel! Ik heb alleen een vraagje, wat ben je aan het doen op foto 2? Het lijkt voor mij dat het paard wijkt maar dat jij de hulpen voor een appuyement geeft. (Ik zit zelf soms in de knoop met mijn hulpen, daarom deze vraag)

You're not working on the horse, you're working on yourself!

0000
Berichten: 5308
Geregistreerd: 04-06-10

Re: Djim (Jimtown x Polling) hard op weg naar de M2!

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-18 12:18

Wat een fijn paard heb je! Leuke uitstraling en je past er mooi op. Gezien je vorige reacties waaruit blijkt dat je echt heel gemotiveerd bent om te leren ga ik toch mijn best doen om nog een paar aandachtspunten voor je op een rij te zetten.

Als eerste het stukje houding. Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om correct te zitten en hoeveel tijd daar in gaat zitten. Wat mij altijd geholpen heeft is dat iemand niet alleen tegen je zegt wat je moet doen (bijvoorbeeld been lang/op de plek/rechtop blijven zitten etc) maar dat diegene ook kan uitleggen HOE je dat moet doen. Ik vind het dus fijn als een instructeur kan zien waar het probleem zit. Noem maar even een random voorbeeld, als iemand zijn linkerbeen optrekt omdat diegene scheef zit is dat een heel ander probleem dan wanneer iemand zijn linkerbeen optrekt omdat hij een groot krachtverschil in zijn benen heeft en voor zijn gevoel dus aan die ene kant harder moet drijven. Pas als je je bewust bent van de oorzaak ga je richting een oplossing. Het is helemaal niet erg als je huidige instructeur dat niet helemaal lukt, een keer zitles van een gespecialiseerd persoon kan echt wonderen doen bij dit soort dingen. Maar ook een stukje bewustwording van je eigen lijf en de tijd nemen om te voelen (dus gewoon een keer rondstappen of draven en even niet teveel eraan willen rijden maar puur focus op jezelf) kan al inzicht geven in wat er gebeurt. Ga bewust al je spieren na, bijvoorbeeld voel je schouders, span ik deze aan? Is dat wel goed? Om vervolgens bewust te ontspannen. En tot slot iets wat ik denk te herkennen omdat ik daar ook moeite mee heb is het voldoende openen van je heup/lies. Ik kan het niet goed uitleggen maar het heeft te maken met dat je been al vanaf bovenaan naar binnen gedraaid moet liggen zodat je echt 'om' je paard komt te zitten. Als je bovenbeen naar buiten wijst is het niet mogelijk dat je knie en teen wel naar voren wijzen namelijk en dan kom je met drijven altijd in de knoei.

Dan terug naar je paard. Wat mij heel erg opvalt, je hebt een paar prachtige foto's in een wending waar je heel mooi op kan zien dat je paard in die bochten met zijn lijf, de massa, verder naar binnen is dan met zijn benen. Zijn lijf blijft niet recht boven zijn benen. Ik zeg altijd, je moet niet door de bocht gaan alsof je op een motor zit. Er is hier veel informatie over te vinden onder de term verticale balans of verticaal evenwicht (oa heel veel nuttige en goed beschreven info op de fbpagina van Karin Leibbrandt, 4dimensiondressage, vind ik echt een aanrader)
Eigenlijk kan je paard pas een correcte zijgang lopen als dit voor elkaar is. Hij komt nu namelijk de wending uit met teveel gewicht op het binnenvoorbeen, hij 'hangt' tegen je binnenbeen en als je dan schouderbinnenwaarts wil inzetten zal hij of naar binnen komen (want daar was het gewicht al) en onvoldoende buigen want dat lukt niet op deze manier. Ook dit kan je op je foto heel mooi terugzien. Omdat hij niet buigt, krijgt zijn binnenachterbeen onvoldoende ruimte om onder de massa te treden en kan hij niet gaan 'zitten'. Daarom blijf je hem met je teugel moeten ondersteunen en zal de schouderbinnenwaarts als oefening eigenlijk te weinig rendement hebben, je paard word er niet sterker en leniger van. De oefening is weliswaar aangeleerd, maar blijft dan een beetje op hetzelfde punt hangen. Mijn advies zou zijn, werk eerst aan het buigen om je binnenbeen, het 'rechtop zetten' van je paard waarbij hij meer op eigen benen moet blijven lopen en zijn verticale balans. Als dat lukt krijg je daarmee gelijk een fijnere aanleuning kado want er ontstaat veel meer ruimte voor het binnenachterbeen in de wendingen waardoor hij veel mooier naar je hand toe kan blijven lopen. Van daaruit kan je dan weer zijgangen gaan rijden waarbij je echt van de binnenteugel af kan blijven en je paard zelf, gedragen, in balans, op eigen benen door zo'n oefening heen loopt. Ik hoop dat het een beetje te volgen is, ik vind het al moeilijk om het zo uit te leggen maar opschrijven is nog veel lastiger.

En boven alles, heel veel plezier, geniet van je fijne paard en probeer blij te zijn met ieder stapje dat je maakt!

Dressuuramazone voor training, doorrijden, uitbrengen en les. Regio Venray.

astridastrid

Berichten: 5774
Geregistreerd: 08-04-02
Woonplaats: Warmond

Re: Djim (Jimtown x Polling) hard op weg naar de M2!

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-18 19:05

Onwijs gaaf paard! Dat gaat helemaal goedkomen in het M2.

Was echt onder de indruk toen ik je foto’s zag haha, dus heb gelijk je zus een bericht gestuurd! WAUW!

:* Astrid Alida - fashion & beautyblog: astridalida.com
/3 Haflingersdressuur (Subtop): Happy Haflingers (Instagram)


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Antgillya, tjaakje en 2 bezoekers