Ons eerste topic samen

Moderators: RianneH, Neonlight, balance, Sica, Melissa0304

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
xkikidegroot

Berichten: 96
Geregistreerd: 14-04-17
Woonplaats: Oosterhout

Ons eerste topic samen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-01-18 21:41

Ik wil jullie al een tijdje voorstellen aan mijn prachtige verjaardagscadeau. Ik heb namelijk mijn verzorgpaard gekregen voor mijn 16e verjaardag. Dat is ondertussen al 8 maanden geleden. Ik ben de oude eigenaresse en mijn ouders nog elke dag erg dankbaar voor deze prachtige kans. Ons avontuur begon 5 jaar terug. Een hele goede kennis had jou al even maar kreeg steeds minder tijd door haar werk. Ze vroeg of ik zin had om jou te verzorgen tuurlijk had ik dat. Ik was toen een gevordende manege ruiter die de uitdaging wel erg leuk vond. Achteraf was mijn ervaring voor jou niks. Ik was bokkende paarden gewend en snelle maar die zijn toch niets vergeleken met jou jij was groot, sterk en erg snel. De eerste jaren hebben we het erg moeilijk gehad 8)7 . Ik werd door de bak heen gesleurd. Na een jaar of 2 gingen we verhuizen naar een stal met meer uitrijmogelijkheden. Ik groeide maar ik had nog steeds veel moeite om jou onder controle te houden. Ik wilde graag verder komen in de dressuur. Gelukkig kwam er op een dag een vrouw van stal naar mijn toe met tips en advies over hoe ik je rustiger moest laten worden. Wat een verschil. Na dat advies is zij mijn instructrice geworden waarbij we toen 1 a 2 keer per week leste. Ook namen we les in dubbele lijnen. Jij werd rustiger en ik werd ontspannender onder het rijden. We begonnen met het rond rijden wat een hele opgaven bij je was. Deze periode was echt bloed, zweet en tranen voor mijn. Helaas werd ik ziek en heb ik er 6 maanden uitgelegen. Lessen werd te zwaar ook het rijden stond op een laag pitje. Toen ik me eindelijk beter voelde zijn we weer volop gaan lessen en rijden. We gingen beter dan ooit te voren! We gingen zelfs alleen naar buiten. We pakte steeds zwaardere oefeningen mee met de lessen en trainingen. Helaas kreeg ik te horen dat jij in juni 2017 mee zou gaan verhuizen met je eigenaresse. Ik was er erg kapot van! Maar ik probeerde te genieten van de tijd die we nog hadden. Ik wilde graag nog een wedstrijd rijden met je. In mei 2017 zouden we meedoen in L2. De wedstrijd ging erg goed daar was ik natuurlijk super blij mee , maar ik was ergens ook wel verdrietig omdat ik wist dat dit de laatste keer zou zijn. We werden 6e met 70% wat was ik trots wie had dat ooit verwacht. Ik ging na de wedstrijd nog even naar je toe met de eigenaresse en mijn ouders. Ineens zag ik een grote rode strik om je stal zitten met een kaart op de deur van je stal. Ik had in het begin niet door wat er gebeurde. Tot dat ik de kaart voor de 2e keer las. Ik barstte in tranen uit. Nee dat kan niet Quick gaat met eigenaresse mee. Maar er staat toch echt dat hij mijn cadeau is voor mijn verjaardag [&] .Ik ben en was zooo blij!! *\%/* *\%/* . Eind mei zijn verhuisd van stal ivm de reistijd.

Respect als je heel het verhaal hebt gelezen. _/-\o_

Even een klein paspoortje:
Naam: So Quick
Leeftijd: 18 jaar jong ( denkt zelf dat hij nog 7 is)
Geslacht: Ruin
Afstamming:Omnistar x Nashville
Niveau: Kent alle oefeningen tot en met het Z dressuur. Ook kan hij erg goed springen.

April 2017:

We hadden toen erg mooi weer en zijn lekker veel naar buiten omdat ik toen dacht dat die er niet meer veel zouden komen.

Afbeelding


Afbeelding


Mei 2017:

Nog steeds de mooiste maand van mijn leven. Deze foto is gemaakt van toen ik je kreeg. <3

Afbeelding

Ik heb de oude eigenaresse een afscheidsshoot als cadeau gegeven. Daaruit blijkt dt je toch wel redelijk fotogeniek bent. *-:) <3 Wat ben je dan toch een prachtig paard. :))
Afbeelding


Juni 2017:

Je lijkt het erg naar je zin te hebben op je nieuwe plek. **\O/**. We hebben het deze maand erg weinig gedaan in verband met het erg warme weer.

Afbeelding

Juli 2017:
Je hebt het heerlijk naar je zin op je nieuwe plek. Wat ben ik trots op je! Je doet zo je best voor mij. We doen erg leuke dingen. Niks vind je te gek . We hebben deze maand erg vaak gezwommen wat vind je dat toch leuk. Helaas is mijn telefoon kapot gegaan waardoor de foto's van deze maand weg zijn./3

Augustus 2017:
In deze maand hebben we de training rustig opgepakt als het weer het toelaat. Als het zo warm is doen we nog wel eens een heerlijke avondrit. Een sprongentje op zn tijd kan ook niet kwaad.
Afbeelding

September 2017:
Heb ik helaas ook geen foto's van. Maar ik had al een tijdje het idee om Quick mee op vakantie te nemen naar de zee. De paarden mogen vanaf oktober weer op het strand en dan heb je de meeste kans op goed weer dus hebben we maar gelijk geboekt.

Oktober 2017:
We hebben deze maand veel nieuwe dingen gedaan. Zoals samen op vakantie gaan naar zeeland. We hebben gestaan bij paardenhotel de Burgh. Wat een mooie locatie een echte aanrader! Ik zelf heb in een chalet gezet bij hun op camping wat erg mooi en netjes was! Ik keek uit mijn raam en zag de paarden al staan. En ook het strand was prachtig! Dit jaar gaan we zeker terug. Wat een leuke maand was dit toch. **\O/**

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

November 2017:
Geen foto's helaas. De dagen werden kouder en natter waardoor de bak erg slecht was.

December 2017:
Het is weer de feestmaand van het jaar. {:) Quick zijn vacht werd wel echt heel dik dus die hebben we eraf geschoren. Helaas was hij het er niet mee eens en werd het een scheersessie van 5 uur lang -:(- . De bak was helaas nog steeds erg slecht door het weer dus het rijden staat even op een laag pitje. Ook heeft Quick last gekregen van hotspots die maar niet overgaan. Wel heb je voor het eerst voor de slee gestaan. Wat deed je dat toch weer goed en braaf! <3.

Januari 2018:
Van deze maand heb ik helaas nog geen foto's. We werken nu vooral met de dubbele lijnen omdat de bak nog steeds erg slecht is. := .
Onze doelen voor dit jaar: Deelnemen aan dressuur wedstrijden, cross trainingen meedoen, weekend op vakantie gaan samen en misschien meedoen aan Knhs instructieweken. :)

* ik kies er zelf voor om te rijden zonder cap.

- So Quick


Diane_

Berichten: 1921
Geregistreerd: 28-08-07
Woonplaats: Woudenberg

Re: Ons eerste topic samen

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-18 21:53

Wat leuk zeg, dat je je verzorgpaard zo als verrassing hebt gekregen! En zo te zien passen jullie heel goed bij elkaar! :D Leuke dingen onderneem je met hem.
Heel veel plezier in 2018 samen!!

_Sofie

Berichten: 4354
Geregistreerd: 04-01-09
Woonplaats: Onder de rook van Amsterdam

Re: Ons eerste topic samen

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-18 23:33

Knap paard! :j

Anoniem

Re: Ons eerste topic samen

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-18 23:55

Veel geluk voor jullie samen

masyo
Berichten: 192
Geregistreerd: 02-03-08

Re: Ons eerste topic samen

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-18 09:07

Veel plezier van hem! Wat leuk dat je de honden meeneemt naar het strand, dat gaat zo te zien erg goed!

Mijn toppertje Amy! (L)
Lisa 04-05-1994 19-11-2016


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker