Een jaar lang ongelofelijk trots op Pippa

Moderators: RianneH, Ymor, Neonlight, balance, Melissa0304

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
laughterline

Berichten: 4496
Geregistreerd: 05-10-13
Woonplaats: Gansbaai, Zuid-Afrika

Een jaar lang ongelofelijk trots op Pippa

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-12-17 20:05

Pippa is een lieve en ondeugende, 8 jarige merrie die ik ondertussen alweer 3 jaar verzorg.
De kleine grapjas van stal en het zal dan ook nooit saai zijn met Pip in de buurt :D .


Afbeelding

Wat een geweldig jaar hebben we met Pippa achter de rug.. een jaar waar enorme stappen zijn gemaakt, helaas ook een diep dal hebben gehad, maar ook zeker stappen zijn gemaakt die we niet eens meer hadden durven dromen.

Een kleine samenvatting van de afgelopen 3 jaar: We begonnen beide erg groen, veel spanning, geen match onder het zadel. Er was veel spanning in haar lijfje en ze voelde eigenlijk een beetje als een bommetje onder je, wat zich soms uitte in een hele flexibele Pippa...Zo nu en dan vliegles dus. Besloten om te stoppen omdat het tochwat te gevaarlijk werd aangezien ik ook erg groen was (toen alleen makke manegepaarden gereden). Na een half jaar weer terug omdat we op de grond zo'n leuke klik hadden. We hebben heel veel grondwerk gedaan en wandelingetjes door het dorp. Zo nu en dan hebben we een klein rondje gestapt in de paddock, maar veelal eigenlijk grondwerk gedaan en lekker wandelen en poetsen. Dit hebben we ±2 jaar lang gedaan.

Ondertussen ging ik ergens anders rijden, een geweldige rijschool gespecialiseerd in houding en zit van de ruiter, eerlijkheid naar het paard, en eerlijke paarden die tenminste mogen reageren als ze last hebben van de ruiter. Nou, daar leer je wel wat van :P Daar heb ik al zo onwijs veel geleerd en elke les leer ik weer bij.

Begin dit jaar heeft iemand anders haar opnieuw doorgereden, ze zat goed in haar vel en ze deed het super! Het zal altijd pip blijven, dat ondeugend hoofdje gaat (gelukkig!) niet weg :j . Het moment dat ik er na zo'n lange tijd weer op stapte om haar uit te stappen zal ik niet meer vergeten, wat was dat lang geleden en wat vond ik dat spannend!

Vanaf dat moment gingen we weer veel (stap)ritjes doen buiten in het dorp, ons 'vaste rondje' doen. Samen met de eigenaresse, die liep er naast en hield haar vast. Ondertussen was ik erg gegroeid en echt heel anders gaan rijden. Rijden op je zit.. sturen en stoppen op je zit. Wat deed ze het goed!! Aangezien ze zo gevoelig is reageert ze daar erg fijn op.

1. Het eerste rondje weer buiten, zo blij! (Ze is nog erg aan het zoeken naar mijn hand, en trekt daarbij soms nog.)
Afbeelding

2. De GoPro moest natuurlijk even mee na een aantal keren buiten.
Afbeelding

Toen was het ondertussen eind mei en ging ik voor 2,5 maand naar Zuid-Afrika, naar mijn vriend toe. Net nu het zo goed ging vond ik het wel erg jammer om het even op hold te zetten. Maar Pippa ging nergens naar toe :)

Tenminste, het was augustus en ik kwam weer naar huis toe... In de week dat ik weer naar Pippa zou gaan, werd ze ziek, een ontsteking in haar darmen als ik me niet vergis. Ze moest naar de kliniek.. ze waren er op tijd bij maar het was erg spannend, ze is heel ziek geweest en heeft een aantal dagen moeten blijven. Ze heeft ons (en zichzelf) goed laten schrikken!

Thuis rustig kleine rondjes longeren, lekker stappen.. toen we merkten dat ze weer goed aangesterkt was en de streken weer naar boven kwamen, zijn we heel rustig aan staprondjes gaan maken en weer rustig gaan opbouwen.

3. In de kliniek aan het infuus..
Afbeelding

Toen ze net thuis was kwam ik regelmatig even op bezoek om te checken hoe het met haar ging.. het geluk dat ik nog geen werk had gevonden en veel tijd had om langs te gaan.

4.
Afbeelding

5. Ons hondje mocht haar ook eindelijk ontmoeten! Pippa vond het wel best maar m'n hondje vond het maar al te spannend :')
Afbeelding

6. Toen ze weer goed aangesterkt was. Ze deed het zo braaf dat we de aller eerste stapjes maakten om los te draven. Een blije en heel enthousiaste Pippa in september:
Afbeelding

Al die tijd hebben we met barebackpad gereden aangezien veel zadels bij haar schuiven, degene die pippa begin dit jaar had doorgereden nam toen steeds haar eigen zadeltje mee die wonder boven wonder goed bleef liggen. Zij verkocht deze dus we gingen hem nog eens testen, en jawel, in het bos! Geweldig dat ze het vond! Heerlijk dat blije hoofd er op :D Ook daar gingen we steeds iets langere stukjes draven, al werd ze daar wel erg enthousiast van :+

7.
Afbeelding

Aangezien ik zelf (paarden)fotografe ben, wilde ik toch ook wel graag mooie foto's met Pippa.. Gelukkig wilde een vriendin me helpen waarmee ik samen op de fotografieopleiding zat, en mocht ik ze zelf naar mijn stijl bewerken. Op naar het bos!

8. <3 M'n favoriete foto
Afbeelding

9. Het voelde zelfs zo goed, dat ik haar (eventjes zonder cap..) zonder zadel wel durfde te rijden in het bos. Ook een klein stukje gedraafd!
Afbeelding

We gingen steeds vaker langere stukjes draven, soms werd ze er wel ondeugend en wat jolig van maar al met al ging het goed! Zo gingen we voor het eerst het poortje door en 'het grote bos' in. Iets wat ik een aantal maanden geleden zeker niet had gedacht... <3 Dit was ondertussen alweer in oktober.
10.
Afbeelding

Uiteraard moest de GoPro mee! Een kort filmpje :)
(alleen even een low res filmpje, sorry!)


Na vele ritjes buiten en een aantal keer in het bos te zijn geweest, kreeg ik begin deze maand december een lesje van een vriendin van de eigenaresse. Toevallig had ze een opleiding gedaan bij de rijschool waar ik rij, dus dat was een fijne match! Voor mij weer de aller eerste keer dat ik pippa in de bak ging rijden. De keer ervoor vloog ik er af, dus ik vond het wel even spannend. Maar wanneer je lekker aan het werk gaat, gaat pippa's werkmodus aan en was ze geconcentreerd! En zo braaf en ontspannen! Ondanks dat het vroor en het mega mistig en koud was. Op stal was ze ook al heerlijk ondeugend dus had me al voorbereid _O- Maar het ging zo goed!
11. (we rijden niet met twee teugels, dat is een halstertouw)
Afbeelding


Op die dag dat er ineens een berg sneeuw viel, gingen wij nog een rondje buiten doen. We waren net op tijd terug. Maar die pip, die vond er niks aan. Veel te koud! ‘Ja heb je je foto? Kunnen we nu dan alsjeblieft terug naar huis?’ :')
12.
Afbeelding


13. Afgelopen zondag was alle sneeuw gelukkig weer verdwenen want we gingen voor het eerst samen met een ander paard naar het bos toe! En vanaf die dag zit ik zo op een roze wolk. Want voor het eerst heeft ze gegaloppeerd met iemand op haar rug! <3 Ze kwam altijd omhoog/ging bokken, maar met hulp van iemand anders (we hadden even gewisseld) die had doorgepakt ging ze dan toch, en was de spanning volledig weg, de drempel genomen en de oortjes er op! Toen mocht ik, en ze deed het meteen! Wauw, dit was iets wat we eigenlijk niet meer hadden gedacht, een aantal maanden geleden stapte ik er weer voor het eerst echt op. En nu? We galopperen los door het bos! En wat een mooie plek om dat voor het eerst te doen!
Afbeelding

Gister, op naar de rijschool om een priveles van mijn eigen instructrice te krijgen. Zo leuk! Ondanks dat ze het allemaal reuze interessant en spannend vond, deed ze goed haar best en was ze erg braaf!

14. Blij hoofd :)
Afbeelding

15. En toen...ondanks dat we weten dat ze het in de bak wel lastiger vind met haar balans, gingen we het toch proberen. Galop! Voor haar de 2e x met iemand er op en de aller eerste keer in de bak. Zonder gekke sprongen _O_ Nog een beetje onwennig, maar o zo ongelofelijk trots..
Afbeelding


Dat was in een lang verhaal ons jaar... en nou.. nou ga ik over een weekje weer richting Zuid Afrika. Ik heb er onwijs zin in maar het is zo ontzettend dubbel. Ik ga namelijk een half jaar, en het gaat nu zo onwijs goed.. We gaan deze week nog 2x het bos in samen met andere paarden.

Lieve lieve gekke Pip, ik ben zo blij dat je weer heerlijk in je vel zit! Tot over 6 maandjes.. ik ga je zeker missen. Maar wie weet gaan we volgend jaar zelfs naar het strand :) Dat zou écht heel gaaf zijn...ik blijf verder dromen.. :*

Volg ons in Zuid-Afrika :) -> [PP] [VOLG] Lieve Calypso in Zuid-Afrika


Selina

Berichten: 11763
Geregistreerd: 20-10-13
Woonplaats: Ede

Re: Een jaar lang ongelofelijk trots op Pippa

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-17 20:19

Ja zo leuk dat jullie nu samen steeds beter gaan. *\o/*
ZA is dan misschien slecht getimed maar lekker je vriend weer zien is ook veel waard :D

Bekijk m'n Etsy shop voor dierenschilderijen of schattige dierenprints.

laughterline

Berichten: 4496
Geregistreerd: 05-10-13
Woonplaats: Gansbaai, Zuid-Afrika

Re: Een jaar lang ongelofelijk trots op Pippa

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-12-17 22:43

Jaa :D ik denk dat je mens en dieren missen voor 6 maanden nooit echt goed kunt timen ben ik bang haha.

Volg ons in Zuid-Afrika :) -> [PP] [VOLG] Lieve Calypso in Zuid-Afrika

Felien_Kyra

Berichten: 1477
Geregistreerd: 28-04-08
Woonplaats: Achterhoek

Re: Een jaar lang ongelofelijk trots op Pippa

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-17 23:14

Aah wat fijn dat je dit hebt kunnen bereiken aan het einde van het jaar! Kan je trots op zijn :D
op een of andere manier vind ik die foto met die kat in de binnenbak erg leuk :')

Elaya ~ dressuur : B+3 - springen B+5

MarlindeRooz

Berichten: 25029
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Unknown

Re: Een jaar lang ongelofelijk trots op Pippa

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-17 23:20

Jullie zijn zo'n leuk stel! Jammer dat je haar niet kan blijven rijden voor altijd! :D

Tribunals

Berichten: 2274
Geregistreerd: 22-06-10
Woonplaats: Steenwijk

Re: Een jaar lang ongelofelijk trots op Pippa

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-17 23:23

Leuke pony! Foto 8 is prachtig.

laughterline

Berichten: 4496
Geregistreerd: 05-10-13
Woonplaats: Gansbaai, Zuid-Afrika

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-12-17 23:29

Dank jullie! En daar zijn we zeker heel erg trots op :j

Foto 8 komt zeker ooit nog uitvergroot aan de muur <3

Waren keuzes idd maar makkelijker Marlinde.. of kon ik alles en iedereen maar meenemen naar Zuid-Afrika :o

Volg ons in Zuid-Afrika :) -> [PP] [VOLG] Lieve Calypso in Zuid-Afrika

Loeky01
Berichten: 6638
Geregistreerd: 25-09-10

Re: Een jaar lang ongelofelijk trots op Pippa

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-17 19:57

Wat suuper leuk Wilke! Mooi overzichtje en gaaf dat jullie zo zijn gegroeid. Soort van jammer dat je weer naar ZA gaat, maar toch ben ik heel jaloers op je!

laughterline

Berichten: 4496
Geregistreerd: 05-10-13
Woonplaats: Gansbaai, Zuid-Afrika

Re: Een jaar lang ongelofelijk trots op Pippa

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-12-17 22:08

Dankjewel Jikke!

Volg ons in Zuid-Afrika :) -> [PP] [VOLG] Lieve Calypso in Zuid-Afrika


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PetalBot en 1 bezoeker