Een jaar lang, Tinus en Guus!

Moderators: RianneH, Neonlight, balance, Sica, Melissa0304

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
TinGu

Berichten: 1637
Geregistreerd: 27-08-10

Een jaar lang, Tinus en Guus!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-01-17 22:08

Een jaar lang, en wat voor jaar! Wat hebben we veel meegemaakt, leuk en minder leuke dingen, en wat ben ik blij met mijn mannen. Eerst maar even voorstellen, voor wie ze nog niet kent:

Naam: Bettini
Roepnaam: Tinus
Leeftijd: 8 jaar
Ras: Draver
Afbeelding

Naam: Quaden
Roepnaam: Guus
Leeftijd: 12 jaar
Ras: Draver
Afbeelding

Ik heb de heren samen met mijn ouders. Ik rijd vooral op Tinus, Guus is echt mam dr paardje. Pap rijdt wanneer hij tijd en zin heeft, op zijn grote liefde Tinus, en dan neem ik Guus mee.

Januari en februari:
Stond vooral in het teken van puntjes op de i zetten. Plan was om dit jaar eindelijk een endurancewedstrijd te gaan starten, klasse 0. Dus manueel therapeut kwam langs, en de heren werden allebei 'goedgekeurd', dus we konden verder trainen.
Helaas een heel nat bos, dus veel staprondjes gedaan, maar wel lekker veel kilometers kunnen maken.

maart:
Eind maart was het dan zo ver, onze eerste klasse 0! Na een aantal jaren vrijwilligen en groomen eindelijk zelf starten. Pap op Tinus, en ik op Guus.
Afbeelding

http://boktimg.nl/img/m/SXZ0Uf.jpg

Plan was om lekker rustig aan te doen, maar de heren hadden er zin in, dus we waren erg snel weer terug... Tinus werd helaas afgekeurd op locomotie... ;( Aandachtspuntje voor pap, goed blijven aanvoelen en Tinus niet overvragen. Guus werd wel goedgekeurd, en boven verwachting haalden we nog een mooie 2e plaats ook! *\%/*

Cadeautje van mam <3
http://boktimg.nl/img/m/J0Hjoy.jpg

april:
Guus is vorig jaar geopereerd aan een bultje in zijn lies, volgens de DA een lipoom, dat op de wei is weggesneden. Helaas werd het litteken dikker, dus besloten om maandelijks een foto te maken, of het nou wel of niet toe zou nemen in grootte.
http://boktimg.nl/img/m/yI2Zjh.jpg

mei, juni, juli:
Start van het weideseizoen! Heerlijk de paarden veel het land op, en verder lekker buiten rijden.
Afbeelding

Afbeelding

In juli ook besloten de DA toch terug te laten komen en een second opinion aan te vragen in Utrecht voor de bult in Guus zijn lies.
http://boktimg.nl/img/m/N1Q1IG.jpg

augustus, september, oktober:
Op naar Utrecht, en waar we al bang voor waren bleek terecht: wat vorig jaar voor een lipoom is aangezien, bleek een sarcoid te zijn..... -O- Dus elke 3 weken, 4x achter elkaar, terug naar Utrecht voor de BCG-injecties. En aangezien Guus niet alleen op een trailer blijft staan, mocht Tinus hem elke keer gezelschap houden.
Afbeelding

Het sarcoid leek na de 1e behandeling te groeien, en viel vlak voor de 2e behandeling eruit. Toch de hele kuur af moeten maken, en wat een gedoe was dat zeg. Guus is niet de makkelijkste, en dat liet hij elke keer weer blijken. Ondanks extra hoge sedatie-doses en extra morfine verbouwde hij elke keer de opvoelbox. Om daarna in de uitslaapstal bijna om te vallen.... 8)7

Het sarcoid hing aan een draadje:
http://boktimg.nl/img/m/akA61Q.jpg

En lag dezelfde middag in de wei:
http://boktimg.nl/img/m/CBamNx.jpg

Arme Guus:
Afbeelding

november, december:
2 november was de laatste keer Utrecht, wat waren we blij dat het erop zat! En zij ook, eindelijk verlost van Guus.... _O-
Omdat hij tijdens de afgelopen maanden een raar loopje had ontwikkeld om zijn lies te ontzien, besloten veel te wandelen en weinig te rijden. Ook Tinus heeft het achteraf flink te verduren gehad. Van een paard dat niet in de buurt van een trailer durfde te komen, moest hij plots elke 3 weken mee om zijn vriend te ondersteunen. Vooral mentaal zat hij er door heen, hij kon echt weinig hebben.
Half december kwam de manueel therapeut weer langs, en we mochten weer langzaam opbouwen! Veel wandelen, afgewisseld met stapritjes, maar we konden er iig weer op!

De mannen hadden in ieder geval geen problemen met het vele wandelen ;-)
Afbeelding

Afbeelding

Ons veelbewogen 2016. De vooruitzichten van het sarcoid zijn goed, afgelopen week is de manueel therapeut weer langs geweest, en we mogen uitbreiden! *\o/* *\%/*
Voor 2017 laten we de endurance even voor wat het is, eerst de beide mannen weer helemaal op de rit krijgen, en een andere lang gekoesterde droom in vervulling laten gaan: naar het strand!

"There are many wonderful places in the world, but one of my favorite places is on the back of my horse." ~ Rolf Kopfle [o]


bellehorses

Berichten: 2021
Geregistreerd: 23-09-09
Woonplaats: Fryslan

Re: Een jaar lang, Tinus en Guus!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-17 22:24

Wat een leuke paarden. En wat hebben ze wat mee moeten maken met al die ritjes naar de kliniek. Een gezond nieuwjaar gewenst voor jullie!

Avalon_

Berichten: 1242
Geregistreerd: 09-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-17 22:31

Wat een leuke paarden, wel een beetje een pechjaar zo te lezen. :(:)
Alle geluk en gezondheid voor dit jaar toegewenst en veel kilometers!

Voor positiviteit.

TinGu

Berichten: 1637
Geregistreerd: 27-08-10

Re: Een jaar lang, Tinus en Guus!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-01-17 13:57

Dank jullie wel! Het is inderdaad een beetje een pechjaar geweest. Maar weer mogen weer opbouwen, de paarden zitten duidelijk beter in hun veel, dus we gaan vol goede moed 2017 in

"There are many wonderful places in the world, but one of my favorite places is on the back of my horse." ~ Rolf Kopfle [o]


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker