Uiteindelijk valt alles op zijn plek!

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
NibbitLotus

Berichten: 1146
Geregistreerd: 16-06-10

Uiteindelijk valt alles op zijn plek!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-12-13 13:38

Gelukkig maar want daar ben ik ook echt wel aan toe!

De afgelopen twee jaar heb ik voor mijn gevoel echt in een achtbaan gezeten. Als ik dacht dat ik alles eindelijk voor mekaar had, viel alles weer uit mekaar.

In 2012 kreeg ik de mogelijkheid om een paard van mijn instructeur te rijden. Met Loot liep het niet zo lekker dus ik was erg blij met deze kans. Ziderma bleek echt hét paard voor mij te zijn.Kalm, lief, hart van goud, maar vooral tijdens het rijden een paard die voor mij wou werken. Ik vermaakte me wel, Ziderma ging fijn en Loot ging ook wel redelijk.

Al snel werd ik weer in een diep dal gegooid. Loot en ik werden tijdens een buitenrit onderuit gehaald na een botsing met een auto en aanhanger. Loot hield er een flinke wond op haar been aan over maar dat was (gelukkig) alles, het had heel ander af kunnen lopen. Loot heeft midden in de warme zomer een aantal weken op stal moeten staan, arme ziel. :(:)
Gelukkig hoefde ik niet stil te zitten, Ziderma en ik reden fijn verder.
Maar al snel merkte ik dat bij Ziderma een oude blessure op kwam zetten, als ik tijdens de dressuur wat meer van haar vroeg kwam ze in de knel met zichzelf. Na weken aanzien heb ik toch besloten dat het zo niet verder kon. Het was niet eerlijk voor Derrie. Ik kon haar gratis krijgen van de eigenaar, als fokmerrie, mozes wat een afstamming had dat paard. (Guidam x Voltaire.. etc) Maar wat moest ik met een fokmerrie? Ik had Loot al, en Nibbit onze 18 jarige waar ook over een paar jaar niks meer mee gedaan kon worden. Uiteindelijk te moeilijke beslissing genomen om haar niet te nemen. Gelukkig heeft ze een super tehuis gekregen waar ze mag genieten van buitenritten, wat ze lichamelijk wel aan kan.

Een mooie herinnering: onze enige springwedstrijd.
Afbeelding

Het afscheid viel niet alleen bij mij zwaar, ook bij Loot. Die twee waren de allergrootste vriendinnen. Deze foto is genomen vlak voordat Ziderma weg ging. Als of ze wisten wat er ging gebeuren.
Afbeelding

Loot mocht gelukkig weer aan de bak, en al die weken stalrust en knuffelen hadden ons als combinatie goed gedaan. We hebben altijd een haat - liefdes relatie gehad. We konden net zo goed zussen zijn, we kunnen af en toe niet met en niet zonder mekaar.

Het duurde niet lang voordat er een geheel onverwacht een nieuw paard bij kwam. Samen met mijn ouders ben ik naar de Zuidlaardermarkt geweest, op zoek naar een leuke pony, die onder andere moest functioneren als grasmaaier. Helaas konden we niks vinden, en net op het moment dat we met lege handen naar huis wouden gaan loop ik tegen haar op: een prachtige Appaloosa merrie. Ik liep al weer door, want we waren niet op zoek naar een paard. Tot dat mijn vader mij terug riep: vind je deze niet mooi? En daar sta je dan, iets later kreeg ik een touw in mijn handen geduwd: veel plezier met haar.

Op naar huis met Miss Ori van Pipi's Farm. Een 2,5 jarige Appaloosa merrie.
Afbeelding

Al snel gaf ik haar de naam Stip. God wat was ze lief en makkelijk. Maar respect had ze nog niet voor ons. Gelukkig leert ze snel en kwam er een geweldig karakter in haar naar boven. Knuffels knuffels en nog meer knuffels, daarvoor deed ze alles voor je.

Stip en Loot werden al snel vriendinnetjes.
Afbeelding

En toen brak de periode aan dat ik echt niet meer met Loot door een deur kon. Ik was het echt zat, ik had geen plezier meer in het rijden en was er helemaal klaar mee. Ik vroeg een kennis of zij Loot op wedstrijd uit wou brengen, zodat ze weer op niveau zou zijn en daarna de verkoop in kon. Een moeilijke beslissing, maar voor ons beide het meest eerlijk. Dachten we...

Stip bereikte de leeftijd dat het tijd werd om ingereden te worden. Ze haalde regelmatig streken uit zoals uitbreken en puber gedrag. Om haar aan het werk te zetten hebben we haar naar mijn instructrice gebracht om beleerd te worden. Voordat ik het wist zat ik er dan voor de eerste keer op. Het voelde allemaal vanaf de seconde dat ik op haar zat vertrouwd. Ze heeft in het hele proces geen stap verkeerd gezet.
Afbeelding

Stip bleek een natuurtalent te zijn, en als snel kwamen de mooie moves tevoorschijn.
Afbeelding

Een paar week later kwam Stip weer naar huis. Na een tijdje viel het mij op dat ze steeds dikker werd. Dat kan toch niet? Ze is lekker aan het werk geweest en heeft niet te veel te eten gehad. Ook mijn instructrice was het opgevallen. Om een lang verhaal kort te maken: We hadden een drachtige merrie gekocht. Oh sh*t....

We zochten contact met de vorige eigenaar, helaas werkte hij niet mee. Hij heeft ons nergens informatie over willen geven. Na weken in spanning te hebben geleefd, werd op 31 juli om 4:55 Fay geboren, een prachtig merrie veulen!

Afbeelding

Ondanks dat Fay niet de bedoeling was is ze een belangrijke rol in ons leven gaan spelen. Stip is door de komst van Fay heel volwassen geworden. En zo'n prachtig kind, daar kun je toch alleen maar van genieten?
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Met Loot ging het ook goed, in drie maand tijd wist ze van de B naar het M te springen. Alles leek goed te komen, Loot zou de verkoop in gaan en een huisje krijgen waar ze zo veel mocht springen als ze maar wou. Helaas stopte de kennis met het rijden van Loot toen bleek dat ze toch echt op internet kwam te staan. (Lang verhaal, niet netjes om dat helemaal open en bloot hier neer te zetten.Het was de bedoeling dat zij Loot zou voorrijden bij kijkers, want ik kon een M springpaard niet goed voorrijden. Ik als B ruiter kon niet zomaar een M springpaard voorrijden en vervolgens zeggen, het is echt een M springpaard hoor!

Loot kwam weer naar huis, maar ze was niet de Loot die ik kende. Altijd als Loot bij ons naar buiten ging, was ze knettergek in het land, bokken, rennen en vliegen van blijdschap. Nu ging ze een stap de wei in en staan grazen. Loot zat niet lekker in haar vel, maar gelukkig knapte ze snel op. Ze werd weer goede vriendjes met Stip, maar ook met Fay!

Tante Loot pesten.
Afbeelding

De verkoop van Loot liep niet lekker. Kreeg wel reacties maar niks serieus. Omdat Loot goed op conditie was wou ik dit behouden. Ik ben opzoek gegaan naar nieuwe instructie, om helemaal opnieuw te kunnen met Loot. Ik haalde haar advertentie van internet, en we begonnen te werken aan onze band.

Als snel kwam ik erachter dat ik al die tijd Loot op de verkeerde manier gereden heb. Verblind door mijn "angst" tijdens het rijden van Loot heb ik dit voorheen nooit door gehad. De nieuwe instructie bevalt super en als snel werden we weer een combinatie!

Met Stip begonnen we ook weer aan de slag te gaan. De goedzak die ze is stapte zo weer weg en vond het heerlijk om aan het werk te gaan.
Afbeelding

Ook maakte Stip haar eerste sprongetjes onder het zadel!
Afbeelding

Fay deed het ook goed, madame groeit nog steeds als kool en is hier helemaal in haar nopjes!
Afbeelding

Afbeelding

In Januari wordt Fay ingeschreven bij het Appaloosa stamboek! :)

En afgelopen woensdag is iets gebeurd waar ik het afgelopen jaar niet van heb durven dromen. Ik ben met Loot op oefenparcours geweest. Onder begeleiding van mijn instructeur heb ik twee hele fijne rondes gesprongen. Het ging zelfs zo goed dat we vanaf januari weer officieel gaan starten!

Er is iets tussen Loot en mij, ik kan niet beschrijven wat. Maar na alles wat we hebben meegemaakt blijkt het toch dat we elke keer weer bij mekaar terug komen.

http://i188.photobucket.com/albums/z152/Paard_1995/2_zps92e9e3d9.jpg

http://i188.photobucket.com/albums/z152/Paard_1995/1_zpse28a7d43.jpg

Alles is uiteindelijk dus allemaal op zijn plek gevallen. Ik ben onwijs blij met mijn toppers en hoop nog veel met ze te bereiken.

Loot en ik zullen weer gaan starten en hopelijk zal Stip ook op wedstrijd verschijnen. En Fay, die mag hier nog een aantal jaar voor baby spelen!

Anything that's worth having
Is sure enough worth fighting for
Quitting is out of the question
When it gets tough gotta fight some more
Laatst bijgewerkt door Neonlight op 21-12-13 12:26, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Foto's in links geplaatst, maximaal 15 zichtbare afbeeldingen toegestaan


x_Irisje_x

Berichten: 3614
Geregistreerd: 07-01-04
Woonplaats: Afferden (GLD)

Re: Uiteindelijk valt alles op zijn plek!

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-13 13:47

Wat een mooi verhaal en fantastische paarden! Wat heb jij ook een geluk met zulke ouders :)
Komt helemaal goed met jullie!

11-01-2016 Dus ik hou je gevangen in zeeën van tijd, waar seconden een leven lang duren.

PH_Jump

Berichten: 640
Geregistreerd: 08-10-11
Woonplaats: 't gooi

Re: Uiteindelijk valt alles op zijn plek!

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-13 13:52

Wauw!
Gelukkig is alles goedgekomen...!

Als je een paard iets leert met geschreeuw,zal het nooit naar je gefluister luisteren.

Spullen nodig? Stuur maar pb! Kleine prijzen!

m8eld

Berichten: 386
Geregistreerd: 14-08-06
Woonplaats: Buitenpost

Re: Uiteindelijk valt alles op zijn plek!

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-13 14:26

Mooi verhaal. Ik vind Stip geweldig :-)

Anoniem

Re: Uiteindelijk valt alles op zijn plek!

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-13 14:54

Wat een heerlijk stel paarden heb je! Mooi verhaal ook! Stip is wel heeeeeel gaaf hoor, wat een mooie!

NibbitLotus

Berichten: 1146
Geregistreerd: 16-06-10

Re: Uiteindelijk valt alles op zijn plek!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-12-13 16:45

Dankjulliewel! :)
Ben ook super blij met ze, en ik ben zelf ook helemaal weg van stip haha!

Eilatan
Berichten: 7048
Geregistreerd: 22-05-04

Re: Uiteindelijk valt alles op zijn plek!

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-13 16:53

Ja appaloosatje is erg leuk zeg! En wat fijn dat het met loot weer helemaal het is :D:D Toch fijner als ze bij jou kan blijven :D

NibbitLotus

Berichten: 1146
Geregistreerd: 16-06-10

Re: Uiteindelijk valt alles op zijn plek!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-12-13 20:13

Dankjewel!
Ja ben blij dat we er door zijn gekomen en dat we op de goeie weg zitten!

Sjolvir

Berichten: 24523
Geregistreerd: 26-03-05

Re: Uiteindelijk valt alles op zijn plek!

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-13 20:17

Prachtig verhaal met paar bijzondere wendingen!
Wens je nog heel veel plezier met Loot, Stip en Fay.

[EJL-ITP] Van overdwars naar M2 van met tumor naar met humor! ons 2017.... begint en eindigt met een tumor, maar Heps houdt haar humor!
Hepsie [RIJ-ITP] All over the world Noors, Zuid Europees en VS asjemeCOW?!!!
I.M. Vaarwel mijn gouden koningin.....
[IM] And then the fairytale ends.... Sjolvir run for ever.
“The secret in riding is to do few things right. The more one does, the less one succeeds. The less one does, the more one succeeds.”
~ Nuno Oliveira

Iris82

Berichten: 37341
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-13 20:21

x_Irisje_x schreef:
Wat een mooi verhaal en fantastische paarden! Wat heb jij ook een geluk met zulke ouders :)
Komt helemaal goed met jullie!


Niets meer aan toe te voegen. :)

Poking Stick: [o] , about 30cm long, that can be concealed up a sleeve, and can be used to 'poke' people or a kerstman who argue with you/irritate you/deserve poking/don't deserve poking but you poke anyway/anyone in the hope of enraging them/making them move/injuring them/anything.
Figaro schreef:
_O- Ik voel een geitenwollensok aankomen.. Misschien zit ie wel in mijn doos :')

NibbitLotus

Berichten: 1146
Geregistreerd: 16-06-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-12-13 22:14

Bedankt weer voor de leuke reacties!
En ik mag inderdaad heel erg blij zijn met mijn ouders. :)

Annet_Dottie

Berichten: 3533
Geregistreerd: 14-04-11
Woonplaats: Groningen

Re: Uiteindelijk valt alles op zijn plek!

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-14 22:21

Wat fijn om te lezen dat het weer goed gaat met Lotus en jou Inge! Top zeg!
K zie de foto's wel eens voorbij komen op facebook en twitter maar echt een leuk overzichtje heb je zo gemaakt :D
Jullie komen er wel, jij en stip wel en jij en lotus ook zeker wel! Veel geluk met de paardjes in 2014 :D

grace1989
Berichten: 629
Geregistreerd: 10-01-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-14 22:28

Prachtig verhaal en mooie paarden!

NibbitLotus

Berichten: 1146
Geregistreerd: 16-06-10

Re: Uiteindelijk valt alles op zijn plek!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-01-14 10:58

Dankjulliewel :)

Fireheart

Berichten: 5304
Geregistreerd: 10-11-08
Woonplaats: Wakkerdam

Re: Uiteindelijk valt alles op zijn plek!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-14 11:03

Wat een gave paarden en een mooi verhaal inderdaad,
veel geluk toegewenst in 2014!

Rattle the stars


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 5 bezoekers