Een jaar lang genieten bij T&H Stables!

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

 
 
Maydine

Berichten: 4468
Geregistreerd: 20-02-09
Woonplaats: De Achterhoek

Een jaar lang genieten bij T&H Stables!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-13 19:34

Normaal gesproken maak ik trouw ieder jaar een EJL-ITP topic van mijn beste vriendje, onze zilverappelbonte NMPRS hengst Esperanza DMH Oleanders Sueno.
[RIJ-ITP] 2011, het jaar dat ik mijn beste vriendje leerde kennen!
[RIJ-ITP] 2012, alweer 2 jaar met mijn beste mini vriendje Sueno!

Dit jaar leek het me leuk wat meer van onze minipaardjes in het zonnetje te zitten door middel van dit topic. :)
Natuurlijk was ook dit jaar 2013 voor ons een jaar met ups en downs maar elke dag blijf ik genieten van ons prachtige plekje en al onze paardjes en voel me dan onwijs gelukkig.
T&H Stables staat voor ons, Tina en Huub en is onze grote passie en (uit de hand gelopen :P ) hobby. Wij houden hobbymatig minipaarden en zetten onze minipaarden op kleinschalige basis in voor de fokkerij en rijden met veel van onze minipaarden aangespannen.
Genoeg tekst en uitleg, bij deze een jaar lang in the picture van de paardjes van T&H Stables:

**Januari & Februari**
2013 begon met sneeuw en uiteraard moesten daar de nodige sfeerplaatjes van geschoten worden. De paardjes genoten in ieder geval met volle teugen!

Flora van het bovenland, onze appaloosa merrie had er in ieder geval zin in!
Afbeelding
http://i50.tinypic.com/o5unwp.jpg

Ook Bentley vond zijn eerste keer sneeuw ook geweldig!
Afbeelding
http://i47.tinypic.com/23koft4.jpg

**Maart**
In April stond de NMPRS hengstenkeuring op de planning waar onze hengst Sueno terug moest komen voor zijn levensgoedkeuring. De training was al maanden in volle gang maar de sneeuw en vorst gooiden roet in het eten. Gelukkig konden we voor de wagen veel trainen over de weg en later toen de vorst weg ging ook in de bak. :)

Sueno en Huub combineerden ook regelmatig training en klusjes hihi. Sueno vond het geweldig en het resultaat was natuurlijk erg mooi.
Afbeelding

Sueno en Mighty werden deze maand gevraagd om te poseren in de modespecial van BIT Horsemagazine. Natuurlijk wilden we dat, een ontzettend leuke ervaring! :D
(Copyright BIT Horsemagazine)
Het resultaat:
Afbeelding

Linkjes met meer foto’s uit die reportage en een kijkje achter de schermen:
http://i46.tinypic.com/b62bd2.jpg
http://i50.tinypic.com/28misk5.jpg

Een paar weken later werden we ook nog eens geïnterviewd door Paard & Leven! :D
Afbeelding

**April**
6 April stond de hengstenkeuring voor hem op het programma, ontzettend spannend want het zou gaan om zijn levensgoedkeuring. 2 jaar geleden heeft hij een keurig nette 1e premie gelopen met een 4e plek en we hoopten nu zijn keuringcarriere wederom met een eerste premie af te kunnen sluiten.
De concurrentie was zwaar maar Sueno liet zich erg goed zien, ik was heel erg tevreden. Tijdens de plaatsing liep ik op kop met hem en tot mijn grote verbazing maar tevens vreugde mocht ik op kop blijven lopen!
Toen kwam de primering en kreeg ik te horen dat hij een dikke vette 1e premie had gekregen met een kopplaats!
De tranen liepen me over de wangen van blijdschap, trots en opluchting! Laat nou ook precies dat moment op de foto gezet te zijn door een fotograaf in het publiek! hihi!
Afbeelding
http://i40.tinypic.com/35d47j5.jpg

13 April stond de fotomeeting voor minipaarden in Kootwijk op het programma. Het was een ontzettend gezellig, mooie en warme dag. Heb ontzettend mooie plaatjes mogen ontvangen na deze shoot, ben er zoooo blij mee! <3
Afbeelding
http://i44.tinypic.com/2emdhuf.jpg
http://i39.tinypic.com/30u9rtw.jpg

**Mei**
De maand dat onze merrie Flora van het Bovenland en Sun hun veulentje verwachtten. Flora was drachtig van onze eigen hengst Sueno http://i47.tinypic.com/2kpi0z.jpg en Sun van Round table Dragonfly. http://i45.tinypic.com/sl7ed4.jpg

Op 9 mei om 13.15u beviel Sun heerlijk in het zonnetje buiten in de wei, recht voor mijn neus van een Perlino hengstveulentje. Wij noemden hem TH’s Vanilla Ice! <3
Afbeelding
Afbeelding

Ik wist dat Flora ook in de buurt van bevallen zou komen maar ze harste nog niet, kegelde nog niet en had nog geen tekenen. S'avonds 23.30 bij de laatste voerronde alles nog gecheckt, geen tekenen. Wel voor de zekerheid een melktest gedaan en die gaf aan dat het veulen binnen 24u zou kunnen komen, daar schrokken we wel van want dat hadden we niet verwacht. Birthalarm om gedaan en toen lekker gaan douchen. Ik lag nog geen 2min lekker in bed en toen ging het alarm af 23.55u, Flora lag te persen. Wij snel naar stal en zagen toen dat het veulen er al was. Compleet in het vlies nog, Flora bleef liggen. Wij ontzettend snel gehandeld; vlies opengemaakt, luchtwegen vrij gemaakt, opgang geholpen en gewreven en godzijdank ging toen het kleine mannetje zelf ademen. We waren net op tijd!
Afbeelding
Afbeelding

**Juli**
De maand Juni verliep rustig vandaar een klein sprongetje in de tijd richting Juli. In deze maand was onze hackney merrie Blue nog niet uitgerekend maar besloot toch te bevallen van een veulentje van onze hengst Sueno. [KS-ITP] JAAA! Een mini Sueckney merrietje! TH's Exclusive Cayenne

Een quote van mij die dag omschrijft wat er die dag gebeurt is:
Citaat:
Och man, het was vreselijk schrikken. Gisteravond vond ik Blue wat onrustig met haar staart en het veulen was vreselijk aan het kickboksen in de buik. Verder totaal geen symptomen, toch twijfelde ik of ik al een melktest zou doen. Geen melk eruit te krijgen, dus dan maar niet..
Volgende ochtend (vanmorgen half 8 dus) Blue naar buiten gedaan, uier gecheckt, die was nog steeds hetzelfde. Banden en kling konden nog veel slapper. Toen aan het werk gegaan.
Kom ik om half 1 weer bij de wei, zie ik Bentley en Legend (staan samen in de wei naast de merrie kudde) keihard rennen en bokken, helemaal gek. En ineens zie ik waarom, er rent iets Bruins in de wei.. Wat leuk dacht ik nog, een hertje! Totdat ik zag dat het een veulentje was!!
Schrok me vreselijk rot! Ik kijken naar Blue in de kudde, die stond te vreten, niks aan de hand. Kudde ook rustig.. Dus ik dacht, Legend een veulen?! Dat kan niet...
Net dat ik de wei in wil rennen om baby te vangen rent ze zelf door alle draden heen weer door de wei omdat ze opgejaagd werd door Bentley (haar volle broer nog wel).
Ik heb blue gepakt en ja hoor, een vlies en nageboorte naast haar. Meegenomen naar baby die inmiddels al hoopvol achter me aan liep, Blue snuffelt en wordt helemaal gek. Vanaf dat moment had ze pas door dat het HAAR kind is!
Gelijk drinken en toen mee naar stal genomen zodat ze daar samen even tot rust kunnen komen en aan elkaar kunnen wennen... Pff wat een stress zeg!
Alles gaat nu goed, liggen lekker te slapen.

Haar naam is geworden: TH’s Exclusive Cayenne
http://i42.tinypic.com/11ru4vl.jpg
Afbeelding

Eind deze maand kwam Elien van Verhaaf Fotografie Cayenne en haar volle broer Bentley op de foto zetten. Dit resulteerde in prachtige plaatjes:
Cayenne
Afbeelding
http://i41.tinypic.com/11tq5o7.jpg
Bentley
http://i44.tinypic.com/6tioa9.jpg

En als laatste een foto van Broer en zus beiden 1 dag oud en voor het eerst met mama buiten. Jammer genoeg heb ik geen foto waar ze exact hetzelfde staan maar de gelijkenissen zijn echt mega!
Wel moet ik erbij vertellen dat Bentley met 310 dagen dracht geboren is en Cayenne met 308 en Bentley had veeeeel meer vacht haha.
Op de foto links Bentley 1 dag oud, rechts Cayenne 1 dag oud.
Afbeelding

**Augustus en September**
Stonden in het teken van het verbouwen en opknappen van de schuur, de stallen, de schuilstallen en de weides. Het harde werken werd beloond want het resultaat mocht er wezen. Ben zo blij met ons paradijsje!
De weides vooraanzicht:
Afbeelding

De paddocks:
http://i41.tinypic.com/ok53eg.jpg

De weides achteraanzicht:
http://i42.tinypic.com/2ziqvr9.jpg

Ik heb nog veeeeeeeel meer foto’s van nog een aantal maanden maar aangezien ik al bijna aan de max. van 15 foto’s zit laat ik het hierbij.
De laatste foto die ik nog graag wil laten zien, zijn van ons nieuwe AMHA merrie veulentje LCS Dandy’s Lucky Shot, gefokt door Mariska80 hier op bokt. Ze is een onwijs klein poppetje, aparte verschijning met haar wild getekende bonte vlekken en haar blauwe oogje. We zijn helemaal in love met haar! <3
Afbeelding

Het was een prachtig jaar met ups en downs en we kijken nu alweer uit naar wat 2014 ons zal brengen. Hopelijk wordt het een net zo'n mooi jaar met veel plezier, genieten, goede resultaten in goede gezondheid natuurlijk. :)

Bedankt voor het lezen, een berichtje is natuurlijk altijd leuk! :j

   Live the Life you Love
T&H Stables Miniatuurpaarden http://www.thstables.nl


Basboo

Berichten: 339
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Veluwe

Re: Een jaar lang genieten bij T&H Stables!

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-13 19:39

Wauw, wat een prachtige paardjes! Mooi verslag ook :)

CelestaT

Berichten: 329
Geregistreerd: 13-08-13
Woonplaats: Harkstede

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-13 19:40

Echt heeeeeel leuk!!!
Hele mooie paardjes ook!!

Ymor

Berichten: 5193
Geregistreerd: 18-12-11
Woonplaats: Midden Nederland

Re: Een jaar lang genieten bij T&H Stables!

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-13 19:43

Heerlijk jaaroverzicht! Jullie zijn toppers!!

sometimes the smallest

things take up the most room

in your heart

MarlindeRooz

Berichten: 19624
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Unknown

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-13 19:45

Wauw wat een prachtige paardjes! <3

Pandora2
Berichten: 7743
Geregistreerd: 04-01-13
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-13 19:52

WOW ! <3 <3
Knappe paardjes en hele mooie huisvesting voor hen !

Ladonna1
Berichten: 270
Geregistreerd: 04-03-12
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-13 19:55

Wat een prachtige paardjes zijn dat toch allemaal zeg!
En wát is dat mooi geworden zeg, met de verbouwing!

probabeest

Berichten: 2459
Geregistreerd: 25-01-07
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-13 23:30

super leuk verslag tina!
je hebt prachtige paardjes en een geweldig stekkie, daar mag je zeker trots op zijn.
en de band die jij met sueno hebt is ook helemaal <3
vind hem ook elk jaar mooier worden :))

jolandje

Berichten: 12707
Geregistreerd: 30-03-09
Woonplaats: huisje in het groen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-13 23:38

wat een mooi verslag tina, jullie hebben ondertussen een echte mooie kudde bij elkaar :j

oedsje

Berichten: 1507
Geregistreerd: 19-05-11
Woonplaats: oldebroek

Re: Een jaar lang genieten bij T&H Stables!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-13 06:11

Mooi overzicht Tina!

Dodgejr
Berichten: 430
Geregistreerd: 19-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-13 07:08

Prachtige paardjes en enorm leuk verteld....op naar nog vele mooie jaren!

Dustinlover

Berichten: 7691
Geregistreerd: 17-12-04
Woonplaats: Vught

Re: Een jaar lang genieten bij T&H Stables!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-13 07:31

super mooi overzichtje zeg!

Amber vd ballasthoeve x Harley of the fairytale ranch -->bevallen op 318 dagen van Absolutely Harley's son of a champ
Spook x Harley of the Fairytale ranch --->bevallen op 337 dagen vanAbsolutely Harley's As Good As it gets
Celine x Harley of the fairytale Ranch ---> 324 dagen drachtig
Absolutely Extraordinary Jolene x Harley of the fairytale ranch ---> 321 dagen drachtig
Empty x Harley of the fairytale Ranch ---> 320 dagen drachtig
Bijgewerkt:6-05

Maydine

Berichten: 4468
Geregistreerd: 20-02-09
Woonplaats: De Achterhoek

Re: Een jaar lang genieten bij T&H Stables!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-12-13 08:42

Bedankt voor de leuke reacties! :)
We zijn ook mega blij met onze paardjes en plekje!
Kijk nu alweer uit naar de aankomende veulentjes, altijd leuk en spannend. :j

   Live the Life you Love
T&H Stables Miniatuurpaarden http://www.thstables.nl

sandra3235

Berichten: 9685
Geregistreerd: 23-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-13 10:18

Wat een leuk overzicht Tina :D
Genieten hoe jullie met alles bezig zijn samen,top team +:)+ _/-\o_

http://www.stalkeessage.nlmet kleine Amerikaanse paarden maar met een GROOTS karakter!!!
onze stichting: www.nikanandfriends.nl
Neem gerust een kijkje op mijn nieuwe profiel...
[KS-MK] 2 Amerikaanse mini Wynn-babes verwacht

Maydine

Berichten: 4468
Geregistreerd: 20-02-09
Woonplaats: De Achterhoek

Re: Een jaar lang genieten bij T&H Stables!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-12-13 16:19

Thnx San, super lief! :*

   Live the Life you Love
T&H Stables Miniatuurpaarden http://www.thstables.nl

Happinez

Berichten: 6863
Geregistreerd: 28-10-06
Woonplaats: Drenthe, Overijssel, Friesland

Re: Een jaar lang genieten bij T&H Stables!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-13 23:39

Leuk overzichtje weer Tina !
Heerlijk te zien hoe actief jullie bezig zijn met de mini's

NathalietjeB

Berichten: 16925
Geregistreerd: 04-07-05
Woonplaats: ergens

Re: Een jaar lang genieten bij T&H Stables!

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-13 12:27

wat een enorm leuk overzicht zo...

Maydine

Berichten: 4468
Geregistreerd: 20-02-09
Woonplaats: De Achterhoek

Re: Een jaar lang genieten bij T&H Stables!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-12-13 21:52

Thnx! :)

   Live the Life you Love
T&H Stables Miniatuurpaarden http://www.thstables.nl

Alikesflame

Berichten: 5222
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: Vledderveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-13 00:47

Cayenne en Bentley zijn 2 mooi gebouwde diertjes zeg. Vind die er wel uitspringen.

CrazyCat

Berichten: 4671
Geregistreerd: 21-03-05
Woonplaats: Oostenrijk

Re: Een jaar lang genieten bij T&H Stables!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-13 01:35

Wat een fijn jaarverslag weer van je prachtige mini's. Wat hebben jullie alles mooi opgeknapt zeg ziet er echt keurig uit zo.

_Tien_

Berichten: 1767
Geregistreerd: 22-05-04
Woonplaats: Rotterdam

Re: Een jaar lang genieten bij T&H Stables!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-13 07:47

Mooi en leuk topic :j
Prachtige paardjes hebben jullie.
En wauw, jullie nieuwe merrietje is ook geweldig :+:

Let it goooooo - prinses Elsa

Miek_G
Berichten: 141
Geregistreerd: 10-11-12
Woonplaats: Zeeland

Re: Een jaar lang genieten bij T&H Stables!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-13 08:29

Wat een leuke paardjes!


Sophie_Elsje
Berichten: 469
Geregistreerd: 01-10-12
Woonplaats: Utrecht

Re: Een jaar lang genieten bij T&H Stables!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-13 08:48

wauw geweldig!
wat hebben jullie een lekker terrein met super mooie paardjes /3 <3

helemaal verliefd op mn knappe meisje Uloma <3

speedy_cindy
Berichten: 1474
Geregistreerd: 06-01-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-13 08:49

Wat een mooi en leuk overzicht!
Prachtpaardjes heb je!!

Xannee100

Berichten: 155
Geregistreerd: 25-02-10

Re: Een jaar lang genieten bij T&H Stables!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-13 09:19

Prachtig!!!! alles.. de paardjes, en jullie plekje! wauw..

Nonna van de lindenhof | Morgan's Valor | La Dolce Vita verkocht| Chardon Avanti verkocht |


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 bezoekers