Haflinger Maaike van 16 naar 25,5!

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Likemaaike
Berichten: 2994
Geregistreerd: 04-06-09

Haflinger Maaike van 16 naar 25,5!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-11-13 14:07

De droom van elk pennymeisje, een eigen paard. In december 2004 werd die droom voor mij werkelijkheid, mijn ouders hadden niet 1 maar wel 2 pony's aangekocht. Het ging mijn ouders er vooral om dat ik een pony had waar ik veel plezier aan kon beleven en veel van kon leren. En dat was Maaike, een haflingermerrie van toen 16 jaar oud. Maar Maaike stond niet alleen, bij haar stond nog een haflingermerrie genaamd Rixta, de merrie zag er erg slecht uit. En we kregen te horen dat ze mishandeld was geweest, en zo kort had vastgebonden gestaan dat ze bijna niet kon eten. Rixta beschouwde Maaike echt als moeder (wat ze nu nog doet). We hebben de beide merries een half jaar op proef gehad bij ons thuis. Ik straalde helemaal als meisje van 10 jaar en reed met veel plezier op Maaike! :) Met Rixta kon ik nog niet zoveel, ze was niet gewend aan het halster of aan het aanraken. Toen we besloten Maaike te kopen, kregen we te horen dat we Rixta er gratis bij mochten hebben of ze zou naar de slacht gaan. Mijn ouders hebben toen besloten dat ook Rixta mocht blijven.

Overzichtje:
Maaike
Haflinger
Merrie
29-4-1988
Moeder : Kim
Vader : Stein van den Hemel

Mijn eerste ritje thuis op Maaike:
Afbeelding

Ik heb nog een hele mooie foto maar die kan ik op dit moment even niet vinden, als ik heb gevonden zet ik hem in het topic :)

In het voorjaar van 2006 waren mijn zusje en een vriendin vaak bij de paarden te vinden, naast Maaike en Rixta liepen er nog een 20 tal paarden bij ons thuis voor de weidegang met welke wij alles mochten doen, echt super leuk! :D We vlechten Maaike ook vaak en toen der tijd heb ik een foto gemaakt waar ik dit van vond: 'er moet een foto worden gemaakt want ze heeft nu veel krulletjes in haar staart' Nu ik de foto bekijk denk ik waar zijn de krulletjes. :+
Afbeelding


Van ongeveer 2006 tot begin 2010 heb ik verder geen foto's kunnen vinden. Wel zijn er in die tussen tijd 3 nieuwe paarden bijgekomen, zo kwam in 2007 onze eerste Shetlander Floortje erbij zodat mijn zusje ook een eigen pony had waar ze op kon rijden. Daarna kwam heel onverwachts er nog een shetlander bij genaamd Chita, zij kwam bij ons om te revalideren van een bevalling op haar 2 jarige leeftijd, de handelaar heeft nooit betaald, wij hebben er een chip ingedaan en nu is Chita van ons! Toen mijn zusje te groot werd voor Floortje, had zij nog niet de kracht genoeg om onze haflingers te houden onder het zadel. We gingen opzoek naar nog een pony erbij. We waren nog niet eens zo actief opzoek, toen ik praatte met de eigenaar van Kirsten haar lievelingspony op de manege Cartouche, ze wouden Cartouche verkopen. En zo is het gestart een keuring verricht en in maart 2010 is Cartouche ook bij ons gekomen de teller op 5!

In September 2010 heeft mijn zusje de volgende 2 foto's van mij en Maaike gemaakt, waar ik heel blij mee ben:
Afbeelding

Afbeelding

Een foto van Maaike in Oktober 2010:
Afbeelding

Net iets na de winter liep Maaike, wat kreupel op haar linkervoorbeen. De dierenarts laten komen en het bleek een hoefzweer te zijn, gelukkig is ze snel hersteld!
Afbeelding

2011 tot najaar 2013! Maaike wordt ongeveer 3 tot 4x per week gereden, en er wordt veel afwisseling gemaakt tussen dressuur, springen en buitenrijden. Soms doen we eens mee aan een onderlinge wedstrijd of een open dag. In het begin vindt Maaike dit erg spannend omdat ze een binnenbak niet is gewend, later gaat het steeds beter.
Afbeelding


Afbeelding

Samen met Rixta:
Afbeelding

Samen met Rixta en Cartouche:
Afbeelding


Helaas heeft Maaike nu een ontsteking aan haar oog, en wordt ze 4x per dag behandeld door middel van druppels en zalf. De dierenarts zegt dat er misschien kans is op herstel. Wij duimen hiervoor!

Afbeelding


Sinds 15 oktober staat de teller op 6! Tijdens de Zuidlaardermarkt, heb ik een shetland merrieveulen gekocht Maria! Een super lief paardje! Ongeveer 25 jaar verschil met Maaike!
Afbeelding

En om even het verschil te laten zien, hoe de verwaarloosde merrie Rixta bij ons kwam en hoe ze er nu uit ziet, net bij ons:
Afbeelding

En nu:
Afbeelding

Respect voor iemand die het hele verhaal heeft gelezen, we hopen op een reactie! Heb ongeveer 1,5 de foto's uit zitten zoeken heb van mijn meisje zoveel mooie foto's! Ik ben super blij met mijn meisje, en hoop dat ze nog lang bij ons zal blijven! :)

Met vriendelijke groet,
Judith Beukema

Nieuwe paardenspullen voor zeer leuke prijzen!


Likemaaike
Berichten: 2994
Geregistreerd: 04-06-09

Re: Haflinger Maaike van 16 naar 25,5!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-11-13 14:09


Nieuwe paardenspullen voor zeer leuke prijzen!

zonnebloem18

Berichten: 21149
Geregistreerd: 10-06-04
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-13 18:20


♥10 april 2014 is ons kleine wondertje Lotte geboren.♥
[o]


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Classico, eva1969 en 4 bezoekers