Een jaar vol nieuwe dingen, toppertje Angel!

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Shinedown

Berichten: 900
Geregistreerd: 19-03-09

Een jaar vol nieuwe dingen, toppertje Angel!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-11-13 19:55

Hoi!

Voor degene die Angel niet kennen:
Afbeelding

Degene die vorig jaar ook mijn topic hebben gezien weten dat vorig jaar een bewogen maar ook goed jaar was. Angel kwam in het draad waardoor we 5 maanden niet hebben kunnen rijden. Daarna heb ik het tot het einde van het jaar erg rustig aan gedaan en pas in november deden we ons aller eerste galopje weer, tevens op een nieuwe stalling op 5 minuten fietsafstand.

Sorry voor de vele linkjes, maar ik kon echt niet kiezen hihi.

December 2012
Vorig jaar stond hij er nog niet bij, dus bij deze een filmpje van onze buitenrit van vorig jaar. Ik vond het nog super spannend om alleen met Angel op pad te gaan, ondanks dat mijn vader mee ging op de fiets. Dit kwam ook een beetje omdat ook paden naast het spoor reden. Die ik enger vond dan Angel :’). Ondertussen was ik al enigszins rond aan het kijken naar een nieuw zadel.Januari 2013
Hier heb ik niet echt foto’s van. Ik heb vooral kleine stap buitenritjes door de buurt gemaakt en lekker veel gewandeld. Tevens meneer de zadelmaker laten komen voor het passen van verschillende zadels. Bates, Wintec en Massimo. Later de dressuur II en de trail gepast. En ja hoor, het werd een bruine Massimo trail! Helaas had deze 8 weken levertijd, en kreeg ik een zwarte Wintec te leen om lekker door te kunnen rijden.

Op buitenrit
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-VO3KAUX6.jpg
Standfoto
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-QLMYZN8P.jpg

Februari
Begin februari kwam Olympus_ gezellig langs die op Angel buiten een rondje reed. Ondertussen was ik nog op mijn zadel aan het wachten..

http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-A4ZXS6JK.jpg

Afbeelding

Maart
Ondertussen durfde ik ook buiten een galopje te trekken op de heide, mits mijn vader of moeder mee was op de fiets. In het begin ging Angel nog eens hard uit haar plaat, wegens enthousiasme haha. Het galop filmpje hiervan is in een later filmpje verwerkt.

http://i49.tinypic.com/u3khv.png
http://i47.tinypic.com/15cdjc4.jpg

Jaja, mijn zadel kwam ook eindelijk binnen! Wat een fantastisch ding. Oftewel, het echte rijden kon nu eens eindelijk gaan beginnen :D. Ondertussen was over het onder het spoor door lopen al heel normaal, en vond ik een paar maanden terug nog best wel eng. Tijdens een buitenrit van een vriendin van me op Angel loodst ze haar prachtig over het spoor een zonder problemen.

Onder het spoor
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-IY83MQ8C.jpg
Afbeelding

April
In April werd ook de buitenbak die vlak voor de winter was aangelegd begaanbaar. We konden eindelijk een beetje dressuur matig gaan trainen, na een winter amper gegaloppeerd te kunnen hebben (en daarvoor natuurlijk ook niet wegens haar wond). Ik was ook op zoek naar, ja ja, een instructrice!

Afbeelding

Mei
Hier ging het echte werk beginnen. Samen met een stalgenootje hebben we voor het eerst 15 km gereden, wat toen een gigantische rit was. Teven had ik er al 2 privé lessen op zitten van mijn gevonden instructrice, de eerste lessen die Angel en ik samen ooit hadden gehad. Meteen raak overigens, het draait allemaal om ontspanning :). Ook was Angel alweer 12 jaar geworden, wat gevierd werd met een nieuw dekje :D.

http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-BJZNMTFG.jpg
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-XQX7UHCK.jpg

Op buitenrit
Afbeelding

In de les werken we aan stelling en buigen om het been. En natuurlijk de galop, wat een gigantisch struikelpunt was na zo een lange tijd niet fanatiek te hebben gedaan. Ondertussen gingen mijn stalgenootje en ik steeds vaker samen rijden. Nog een gigantische verbetering! Ik durfde eindelijk samen met mijn stalgenootje samen te galopperen. Eerst scheet ik in mijn broek omdat Angel dan begonnen te bokken en te springen (blijheid, maar toch). Met eerst omstebeurt galopperen, eerst zij aanspringen en dan ik is dat prima opgelost. Eindelijk kreeg ik echt lef in het buiten met zijn tweeën ‘crossen’.

Juni
In juni heb ik eindelijk een vriendin kunnen strikken om weer een dressuur foto’s van ons te maken! Vroeger had ik daar mijn ex voor, maar helaas :+. Angel en ik waren echt al een stuk verbeterd. De stelling zat er beter in en voltes kwamen steeds ronder. Plus de galop ging al enigszins soepeler. Ook werkten we aan het hals strekken, iets wat ze voorheen niet deed met haar vorige zadel (die te lang was).

Afbeelding
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-I8WGV6HR.jpg
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-H4AVRQQG.jpg
Tevens ging ik er al vanuit dat ik mijn laatste jaar van mijn bachelor studie zou halen, dus kocht ik alvast een cadeautje voor Angel, bruin hoofdstel van Profi-Rider :D (wat wel eens zwart wil lijken op foto’s). Ondertussen reed mijn vader mee op de fiets als mijn stalgenootje een keer niet kon.

Met mijn vader
Afbeelding
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-VT68SZEJ.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-I7PALXOU.jpg

Juli
Dit was echt een absolute top maand! Met een stalgenootje maakte we gemiddelde ritten van 15 tot zelfs 20 km. Ook kwam Olympus_ weer langs om mij en Angel ook eens vast te leggen. Tevens een eerste fotoshoot van callychanel gehad en we waren uitgekozen voor onze aller eerste fotomeeting!

Afbeelding
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-FJSPI3SS.jpg

Onze eerste fotoshoot, van callychanel
Afbeelding
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-E3EAIQ74.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-SDA66RNG.jpg

En jaja, onze aller eerste fotomeeting! Angel was hengstig en was nogal aan het brullen. Zolang ze in het zicht van de andere paarden bleef was alles gelukkig goed, anders werd ze onrustig. Er zijn echt prachtige foto’s uitgekomen, waarvan ik er nu eindelijk ga bestellen :D

De aller aller mooiste! Vooral omdat ik al zo lang geen prachtige foto van ons saampjes had <3.

Afbeelding

Afbeelding

http://fotomeetingpaardenweerterbergen.weebly.com/uploads/2/1/9/8/21983150/7646711_orig.jpg
http://fotomeetingpaardenweerterbergen.weebly.com/uploads/2/1/9/8/21983150/949248_orig.jpg
http://fotomeetingpaardenweerterbergen.weebly.com/uploads/2/1/9/8/21983150/1547567_orig.jpg

Onder het zadel
http://fotomeetingpaardenweerterbergen.weebly.com/uploads/2/1/9/8/21983150/5319677_orig.jpg
http://fotomeetingpaardenweerterbergen.weebly.com/uploads/2/1/9/8/21983150/3751112_orig.jpg

Augustus
Lekker doorgegaan met fanatiek buiten rijden! Ook deden we nog steeds prive lessen pakken. Wat een fun zo in de vakantie :). Angel lekker laten lospringen of losgooien in de bak

Lekkere buitenritjes met heerlijk uitzicht
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-XKWGU4BW.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-YSSVKHNR.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-74E84GQW.jpg

Vrijspringen
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-QPYXIJVF.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-EYQBELEI.jpg

September
En jaja, alweer Olympus_ kunnen strikken om Angel en mij in dressuur setje op de foto te zetten! Zij kan ook bandageren, even voor de foto gedaan. Ik kan dat zelf niet en normaal gesproken rijd ik er ook niet mee.

Afbeelding
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-NUWIDPIP.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-SHABX6AX.jpg

Lekkere buitenritje, voor het eerst door waterplassen scheuren:
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-Y3VSR4E6.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto650-FCSNQ43P.jpg

Buitenrijden


Nog een nieuw puntje, ik kocht hoefschoenen voor haar! Door ons vele buitenrijden sleten haar hoeven lelijk en ongelijk af. Plus liep ze gevoelig over grind paden waar we elke buitenrit toch wel 1 of 2 keer overheen reden. Aan ijzers wilde ik niet beginnen dus dit leek me een mooie oplossing.

http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-L8SZ6BNE.jpg

Oktober
Deze maand was ook Olympus_ weer de zak, maar dit keer heb ik haar een op de foto gezet met Angel. Ik scheur dus gigantisch veel door het bos met een stalgenootje, en Kim heeft hier de mogelijkheid niet voor. Aangezien zij de persoon is die naast mij Angel super fijn kan rijden, mocht zij eens lekker met Angel buiten scheuren en ik mee op de buitenrit. Met mijn stalgenootje heb ik, bij de ritten waarbij in Endomondo had aangezet, in de eerste drie weken 130 km gereden. Aan het einde van oktober kreeg ze een dik been, van een struikel in het bos. Gelukkig na een paar dagen rust, stappen en afspoelen helemaal weggetrokken.

Afbeelding
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-XI8QWBLL.jpg

Galop video


November
Doordat de bak onder water staat ben ik een oplossing gaan zoeken voor van de winter. Ik wil namelijk erg graag blijven werken aan de galop, die buiten super gaat, maar in de bak nog steeds een puntje is. Helaas kan ik niet met mijn eigen instructrice lessen ergens in een binnenbak. Ik ben dus voor het aller eerst met Angel naar de manege gegaan! Hier ga ik een paar keer per maand lesjes volgen op de galop erin te houden.

Afbeelding
AfbeeldingMijn proefles van gister was een drama, maar een voordeel, het kan nu alleen maar beter gaan haha.


Oftwel, wat een top jaar! Nieuw zadel, hoefschoenen, les, binnenbak les, eindelijk een jaar door goed op gewicht gebleven, buiten sprintjes trekken, heerlijk <3.
Op naar een net zo mooi en beter volgend jaar :D


LicentioFide

Berichten: 1645
Geregistreerd: 17-11-12

Re: Een jaar vol nieuwe dingen, toppertje Angel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-13 19:56

IK KOM JOU HOOFDSTELLEN STELEN! OMG LIKELIKELIKELIKE

Shinedown

Berichten: 900
Geregistreerd: 19-03-09

Re: Een jaar vol nieuwe dingen, toppertje Angel!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-11-13 21:31

Als je het maar laat hihi! Ben er ook super blij mee :D

xRiiannex

Berichten: 3114
Geregistreerd: 10-12-12
Woonplaats: Heemskerk

Re: Een jaar vol nieuwe dingen, toppertje Angel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-13 12:08

Jeetje wat een pracht paard!

• Liberty <3

Siepie

Berichten: 5651
Geregistreerd: 28-10-09
Woonplaats: Dalfsen

Re: Een jaar vol nieuwe dingen, toppertje Angel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-13 12:10

Wat is het toch een prachtig dier! <3 <3
Op naar nog zo'n topjaar! :D

“A dog is the only thing on earth that loves you more than he loves himself.” ~ Josh Billings

Shinedown

Berichten: 900
Geregistreerd: 19-03-09

Re: Een jaar vol nieuwe dingen, toppertje Angel!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-11-13 17:58

Dankjewel :D:D!

Luniek

Berichten: 409
Geregistreerd: 26-06-10
Woonplaats: Hoogeveen

Re: Een jaar vol nieuwe dingen, toppertje Angel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-13 21:01

Mooi overzicht en ook een mooi dier heb je daar!
Mag ik vragen wat Angel voor paard is?

Een kat heeft 40 miljoen haren: 5 miljoen op de rug, 10 miljoen op de buik en 25 miljoen op je bankstel.
Verloofd :+:

Dott

Berichten: 7059
Geregistreerd: 18-09-08
Woonplaats: Overdinkel

Re: Een jaar vol nieuwe dingen, toppertje Angel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-13 21:23

Leuk overzicht. Ben enorm jaloers op de omgeving die je daar hebt :o

TailsLover1

Berichten: 259
Geregistreerd: 27-02-13

Re: Een jaar vol nieuwe dingen, toppertje Angel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-13 22:56

echt een leuk verhaal! herken het spoor geloof ik.. is dat ergens in weert of in de buurt?

Horses can't talk, but the speak if you listen

Jij zegt 'zweep',Ik zeg 'stem',
Jij zegt 'sporen',Ik zeg 'kuiten'
Jij zegt 'weefrek'Ik zeg 'uitloop stal',
Jij zegt 'dubbel bit'Ik zeg 'bitloos'
Jij zegt 'rollkur',Ik zeg 'vrijheidsdressuur'
Jij zegt 'trainingsmolen'Ik zeg 'weide' ,
Jij zegt 'dressuur'Ik zeg 'bos'
Jij zegt 'wedstrijd'Ik zeg 'buitenrit'
Jij bent een paardenbreker.
Ik een paardenliefhebber.

kiara_xxx

Berichten: 250
Geregistreerd: 11-08-13
Woonplaats: België

Re: Een jaar vol nieuwe dingen, toppertje Angel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-13 23:24

wauw die hals van je paard, geweldig!
super leuk om te rijden daar trouwens :D

Shinedown

Berichten: 900
Geregistreerd: 19-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-11-13 10:57

TailsLover1 schreef:
echt een leuk verhaal! herken het spoor geloof ik.. is dat ergens in weert of in de buurt?Ja klopt!

Over het ras, ze zeiden week haflinger x fries, maar zelf denk ik meer een tinker achtig iets. In ieder geval iets koudbloed achtigs haha :)

Bedankt :D

Maureen_M

Berichten: 6778
Geregistreerd: 15-03-10

Re: Een jaar vol nieuwe dingen, toppertje Angel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 11:09

Lieve Angel <3

jullie zijn zo leuk samen!!

en ja, we gaan snel meeten hoor :D

Life is hard and always be, but remember somebody loves you and that one is me.. Your Angel

Shinedown

Berichten: 900
Geregistreerd: 19-03-09

Re: Een jaar vol nieuwe dingen, toppertje Angel!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-11-13 10:21

Ja lijkt me super leuk! :D

PrimaDonna_

Berichten: 3542
Geregistreerd: 10-03-07
Woonplaats: Berkel & Rodenrijs

Re: Een jaar vol nieuwe dingen, toppertje Angel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-13 13:23

Ik denk dat we Angel nog nooit zo goed hebben gezien!
Wat heb je een heerlijk jaar met haar gehad, op naar nog meer mooie jaren :)

Enjoy L1+6
Donna ❤ †
12-04-2017
EveliendeBruinFotografie

Ntlie_

Berichten: 12276
Geregistreerd: 29-06-04
Woonplaats: Zeeland

Re: Een jaar vol nieuwe dingen, toppertje Angel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-13 13:26

Het is toch een ontzettend leuk en veelzijdig dier! <3 En wat zijn en blijven jullie een mooi stel samen.
Heel gaaf overzicht!

In 2014 moeten we echt een keer afspreken om te meeten hoor! :D

horsefun
Berichten: 26
Geregistreerd: 19-12-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-13 14:42

Fijn dat het met Angel weer goed! Dat jullie nog heel veel
jaren van elkaar mogen genieten. Een mooi stel zijn jullie!
Laatst bijgewerkt door zonnebloem18 op 13-11-13 18:30, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Reclame uit bericht verwijderd.

Shinedown

Berichten: 900
Geregistreerd: 19-03-09

Re: Een jaar vol nieuwe dingen, toppertje Angel!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-11-13 20:42

Thanks! Ze is inderdaad op haar beste ooit :D

Ja Nathalie, dat zeker!

Shinedown

Berichten: 900
Geregistreerd: 19-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-13 12:02

horsefun schreef:
Fijn dat het met Angel weer goed! Dat jullie nog heel veel
jaren van elkaar mogen genieten. Een mooi stel zijn jullie!


Gaat echt top! Vorige privé les ging al stukken beter (ze liep eerste les constant door teugel en been heen, had ze nog nooit eerder gedaan). Ben benieuwd naar de aankomende vrijdag les haha :D

Shinedown

Berichten: 900
Geregistreerd: 19-03-09

Re: Een jaar vol nieuwe dingen, toppertje Angel!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-13 15:07

Nou deze les ging gelukkig wel goed. Hier een foto van onze nieuwe uitrijdeken met borst (hier even naar achter gehangen) en dekje :D.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

KimE

Berichten: 1668
Geregistreerd: 27-10-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-13 18:25

Waarom zie ik dit topic nu pas? :oo Ik sta er nota bene zelf in :')

Super Angel, van alle markten thuis! Op de valreep nog even een doel voor volgend jaar: Flapoor en dikzak samen naar buiten :D

Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bontesok, deWolf, Googlebot, Secretly en 6 bezoekers