Springen en spelen met Ivy!

Moderators: RianneH, Neonlight, Ymor, balance, Melissa0304

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Avalanche81

Berichten: 5400
Geregistreerd: 28-04-16

Re: Springen en spelen met Ivy!

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-18 00:39

Je probleem begint al in de draf. Je komt te hoog uit het zadel, waardoor jij achter de beweging komt, en je galophulp dus niet goed kunt timen. Laat je opgooien, en kom zachtjes weer neer. Gaan staan is nergens voor nodig. en als je je laat opgooien hoef je niet zoveel beweging te maken met je heupen in het luchtledige, plus zachtjes landen is fijn voor je paard haar ruggebruik.
En als zij de rug durft loslaten en buikspieren aanspannen, zit het voor jou fijner, en is haar achterhandgebruik ook in de galop beter. Dan zal ze veel meer van achteruit aanspringen, en is de voorhand sneller weg, waardoor ze meer afzet heeft voor de sprong, en dus makkelijker zal springen. Dan wordt je paard ook vlugger voor je been, omdat ze kan bewegen, omdat ze niet steeds een dreun krijgt op haar rug.

Wees ook consequent met je been. Been geven = reactie. Blijf ook neit been geven, 1 keer moet genoeg zijn. Been blijven geven maakt je paard dood voor je been, want de ene keer wil je wel reactie, en de andere keer moet het paard blijven doen wat hij al doet. Dat is niet logisch voor een paard. Dus been = reactie. Altijd. Geen reactie, bijtikken. Direct. Pas op het moment dat paard (ongevraagd) terugkomt in tempo, corrigeer je met je been. Je gaat dus geen been geven om dat te voorkomen.
Je zal merken dat je paard het snel snapt, omdat dit vanuit het paard gezien veel duidelijker is.

Galopbalk is idd een goed idee, maar rijtechnisch zit er ook nog wel iets werk aan.


Avalanche81

Berichten: 5400
Geregistreerd: 28-04-16

Re: Springen en spelen met Ivy!

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-18 12:34

Nou, dat is het begin :) en troost je, er zijn maar weinig mensen die het echt netjes kunnen. Heeft ook met het manege mantra van staan-zit te maken denk ik. Goed bezig!!!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers