Voor en na foto's na 4 maanden trainen

Moderators: RianneH, Neonlight, Lous, Nadia, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Bowo
Berichten: 770
Geregistreerd: 11-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-19 12:40

Laibadji schreef:
Hoe jij het hier beschrijft kan ik zeker volgen hoor! We waren terug aan het gaan naar een heel klein spoor en minder prikken. Dus echt aansporen met kuit en been. Dit lukt kort (een paar lessen) en dan valt zijn frank en wordt hij heel plat. En nu ik dit zo schrijf ben ik mezelf een beetje aan het coachen en kom ik met het idee: Hé waarom opgeven en terug grijpen naar het gemakkelijke namelijk de spoor? Met deze spoor had ik een maand niet meer gereden. En dit lukte maar de laatste keer was hij heel sloom dus de spoor weer aangedaan. Eigenlijk ben ik daar in de fout gegaan en moest ik gewoon doorzetten. [...]

Het is niet je paard die het na een paar lessen opgeeft, de fout ligt zeer waarschijnlijk bij jou ;) Na een paar lessen ben jij waarschijnlijk niet meer consequent genoeg in corrigeren en dan wordt hij weer flegmatiek. Waarom zou hij dat niet doen? Het zit in zijn natuur en van jou mag hij zijn gang gaan.

Blijf consequent, valt hij terug in tempo, been er bij. Geen reactie? Grotere hulp. Nog geen reactie? Tikje met de zweep. En zorg er dan ook voor dat je reactie krijgt die evenredig is aan je hulp. Dus niet een tik met een zweep en dat hij heel ietsie harder gaat, nee, dat moet hij ook echt vooruit schieten.
Máár, hij kan niet vooruit wanneer jij hem aan de voorkant nog vasthoudt. Gooi die teugels eens los, laat die hele hoofd halshouding even een paar dagen/weken zitten en ga werken aan de tempocontrole. Zonder tempocontrole krijg je toch geen nageeflijkheid, maar alleen de valse knik die je nu hebt waarbij hij zich helemaal opkrult achter de teugel. Licht zijn in je hand en heel veel schakelen en daarbij er op letten dat je áltijd reactie krijgt, wees consequent.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 3 bezoekers