Voor en na foto's na 4 maanden trainen

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Hutcherson

Berichten: 3874
Geregistreerd: 21-07-13
Woonplaats: Brummen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-19 12:34

Doe geen sporen aan. Ook geen lichter spoortje. Want je kunt er duidelijk niet mee omgaan. Geeft niks, want veel ruiters kunnen dat niet, maar ook een lichter spoortje gaat je probleem niet oplossen.
Je wilt een paard dat aan het been is, je moet daarvoor terug naar de basis.
Sporen af, zweepje erbij. Zodra jij opstapt en been geeft, moet hij actief weg stappen. Zo niet? duidelijker been. Nog geen reactie = tik met zweep. Dan ga je rustig de halt voorbereiden met je zit, beetje ophouding in de teugel en 'ho'. Werkt het niet dan duidelijker zijn in je hulp. Stilstaan, probeer ontspannen te zitten en stap weg. Direct reactie op het been anders tik.
Zo moet je overgangen gaan rijden. Zo krijg je een paard dat gaat reageren op je hulpen.

Met sporen, zoals je ziet op je foto's, reageert je paard of niet op je spoor gebruik, of te heftig waardoor je hem gelijk in de ankers trekt en achterover gaat zitten.

Ga het serieus eens proberen zonder sporen en actief met die overgangen aan de gang. Actie van jou = reactie van paard.
Gaat niet in 1 week chronisch verbeteren maar dit moet je echt trainen. Niets zo irritant als een paard dat niet aan het been is. Maar je kunt je paard nu niet loslaten aan de voorkant omdat je hem steeds aanspoort en hij dus naar voren knalt. Zo kun je niet ontspannen rijden.
Ben er ook erg druk mee aan het oefenen (loslaten, laag en lang, ontspanning etc) alleen mijn paard is enorm aan het been dus ik rijd niet eens met zweepje. En juist die ontspanning is zo fijn voor de hele combinatie.

Second star to the right, straight on till morning.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amber812, Lizzah, Nickeltje, vordur en 5 bezoekers