Nog meer mensen die werken met clickertraining? deel II

Moderators: Apple, Coby, C_arola, Pistasche, Dyonne

 
 
HippoLogic

Berichten: 9491
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Vancouver, BC, Canada

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-10-19 07:00

Maartje_M schreef:
Even een schopje omhoog. Ik wil met onze Welsh met de clicker gaan werken, maar... ik heb het mijn andere paard destijds met voer aangeleerd. Onze Joon is echter al een beetje tonnetjerond dus ik wil eigenlijk liever geen voer gebruiken. Haar normale portie gebruiken bij het werken i.p.v. op het voermoment zal niet echt gaan, want ze krijgt echt maar een paar brokjes voor het idee nu ze op dieet staat...
Het is een enorme kriebel en kroel pony en ze ervaart dit ook echt wel als beloning tot op heden. Zou dit een sterk genoege beloning zijn om haar de clicker uit te leggen? Of heeft er iemand een andere tip betreft voer voor ons dikke dametje?


Als je meer van het gewenste gedrag krijgt na een click&kriebel dan is het bekrachtigend, als dat niet het geval is... dan niet. Zo simpel is het: je krijgt wat je bekrachtigd.

Anders kun je gewoon het gewone voer gebruiken. Soms is hooi-ui-de-hand voeren ook al een bekrachtiging. Of grasbrok of hooibrokjes


HippoLogic

Berichten: 9491
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Vancouver, BC, Canada

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-10-19 07:02

Lisette1205 schreef:
Hee,
Ik weet niet of dit hier mag, of dat het hier al is genoemt.. Maar zijn er ook mensen die clickertraining met konijnen doen? :o

Mijn konijn heb ik getraind te komen op naam en terug in zijn hok te springen. Dat is inmiddels alweer 10 jaar geleden. Kijk eens op YT. Agility for rabbits is erg leuk.

Didoma
Berichten: 4
Geregistreerd: 30-06-20

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-20 15:09

Hallo,
ik kwam dit topic tegen, heb nog niet alle 76 blz gelezen, dus wie weet vraag ik iets dubbel nu..
Ik ben ook gaan clickeren met mijn jong paard wat nog geen enkele basis had.
Hij is levensgevaarlijk geworden, valt aan, slaat met voorbenen en achterbenen.
Ik zal vast iets fout gedaan hebben, niet snel genoeg bv.
Heb wel een aantal lessen gehad van toch een behoorlijk ervaren persoon.
In ieder geval heb ik hem zelfs in training moeten zetten om hem nu met grondwerk weer enigszins minder gevaarlijk te krijgen.
Ik wil nog altijd heel graag positief met hem werken, maar wat is nu wijsheid, hier weer terug mee beginnen, het jammere is dat lessen enorm duur zijn van dit soort instructeurs, ik vind dat ze het op deze manier niet heel toegankelijk maken.
Ondanks dat ze vaak tegen elke vorm van druk zijn, maar hierin de hulp wel veel toegankelijker is, in mijn ogen dan toch.
Hoe zouden jullie nu met zo min mogelijk druk werken zonder het gevaarlijk te maken, is echt een hooggevoelig paard die snel enorme frustratie laat zien.


Odi
Berichten: 1163
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Montferland

Re: Nog meer mensen die werken met clickertraining? deel II

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-20 19:09

Wat vervelend.
Waar woon je Didoma? Zaterdag wordt er een clickerdag in Zelhem georganiseerd voor beginnende en gevorderde clickertrainers. Hier komt de basis aan orde, oa aanleren beleefdheid mbt voerbeloningen.

Didoma
Berichten: 4
Geregistreerd: 30-06-20

Re: Nog meer mensen die werken met clickertraining? deel II

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-20 14:43

Ik woon in de buurt van Rotterdam.
We zijn uiteraard onder begeleiding destijds met de basis begonnen. Maar op een of andere manier is de frustratie om voer zo enorm groot en niet onder controle te krijgen tot het punt dat het echt gevaarlijk is geworden.
Jammer dat ik niet dichter in de buurt woon, ik vind het nog altijd enorm interessant.

riegje
Berichten: 832
Geregistreerd: 14-05-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-20 17:40

Didoma schreef:
Ik woon in de buurt van Rotterdam.
We zijn uiteraard onder begeleiding destijds met de basis begonnen. Maar op een of andere manier is de frustratie om voer zo enorm groot en niet onder controle te krijgen tot het punt dat het echt gevaarlijk is geworden.
Jammer dat ik niet dichter in de buurt woon, ik vind het nog altijd enorm interessant.neem eens contact op met Roos van via Equestra, Ze gebruikt ook heel heel veel positief bekrachtigen in haar training en heeft veel hoeveel paarden in d'r handen. Paard is altijd leidend en probeert overal een match van te maken. interessant mens volgens mij komt ze ook regio Rotterdam. zie ook dr verhalen op dr facebookpagina


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers