een paar vrijspring foto's

Moderators: RianneH, Neonlight, balance, Melissa0304

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Lara_Silver

Berichten: 8943
Geregistreerd: 03-01-07
Woonplaats: Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-12 22:06

freyafreak schreef:
Mooie fotos maar 1 puntje ik zou NOOIT met een longeerlijn gaan springen wel erg gevaarlijk.


Onderbouw je dit ook even? Zolang het paard alle ruimte krijgt om te springen is er geen probleem. Zo te zien heeft de longeerlijn op geen enkel moment gehinderd, en is niet tegen de hindernis noch de benen gekomen. Imo word het dan pas gevaarlijk.

Vind het een fijne aanvulling voor een normale longeertraining, ik ga dan wel niet zo de hoogte in als de ts, maar een kleine sprong of een paar in-uitjes zet ik zo nu en dan op.

Smile .. it confuses people =)


Lara_Silver

Berichten: 8943
Geregistreerd: 03-01-07
Woonplaats: Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-12 13:27

EmmyJoycee schreef:
Ik ging ook met opzet nog extra met me hand omhoog waar ik me long in hield ;) dat hij niet bleef hangen.

E ik hinderde haar niet. De meter hebben we ook maar 1 x gedaan :)


Inderdaad, is ook te zien op de foto's. Daarom wacht ik ook op de uitleg van freyafreak, wat ze er gevaarlijk aan vind. :)

Smile .. it confuses people =)


Lara_Silver

Berichten: 8943
Geregistreerd: 03-01-07
Woonplaats: Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-12 13:45

freyafreak schreef:
oke , maar dit x is het goed gegaan maar de pony kon bijvoorbeeld een balkje omtikken en dan gaan struikelen en dan komt de longeerlijn tussen de benen en dan weet je het wel. En er is wel gevaar .


Jij vínd dat er gevaar is, dat is wat anders. Hoe kan een pony de longeerlijn tussen zijn benen krijgen als aan de andere kant van die longeerlijn een persoon staat die voorkomt dat deze te laag gaat hangen?

Smile .. it confuses people =)

Lara_Silver

Berichten: 8943
Geregistreerd: 03-01-07
Woonplaats: Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-12 14:47

freyafreak schreef:
als het een x gebeurt spreek ik jullie nog wel


Mijn pb-box staat altijd open. :j

Smile .. it confuses people =)

Lara_Silver

Berichten: 8943
Geregistreerd: 03-01-07
Woonplaats: Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-12 21:27

freyafreak schreef:
Laten we erop houden het gewoon erg gevaarlijk is ik heb het erover gehad met m'n instructrice en die zij het ook. En ze heeft diploma's dus ze weet het.


Ben je serieus nu? :') Het is niet de diploma's die maken dat je weet waar je het over hebt, maar de ervaring. Waarom blijf je je mening doordrukken. We hebben beiden aangegeven dat je ons gerust mag contacteren als je daadwerkelijke argumenten hebt voor je mening. Het is nog altijd jullie mening, maar geen feit dat het gevaarlijk is. Het papiertje van je instructrice is ook geen argument. ;)

Ik snap niet waar mensen mee bezig zijn dan, aan de longe als ze deze tot aan de grond laten komen. Bij het longeren observeer je je paard constant, en een weigering bouwt zich zichtbaar op. Laat ik mijn mening nuanceren. Ja een onkundig iemand kan inderdaad de longe tussen de benen van zijn paard krijgen door gebrek aan een vlugge reactie in geval van struikelen of een weigering. Maar bij iemand die oplet, en de longe correct vasthoud en op een goede hoogte houdt? Dan is het niet 'erg gevaarlijk', zeker niet als er gebruik wordt gemaakt van aangepast materiaal zoals in deze situatie. (hoge blokken ipv staanders)

Bokt blijft me verbazen, ook als er goed nagedacht word over het materiaal en het nergens mis gaat, met een longerende persoon die oplet zijn er alsnog mensen die het nodig vinden te gaan muggeziften. Want je mening geven is prima, nog meer als het gaat om een werkelijk gevaarlijk situatie. Maar doordrammen om niets, muggenziften, jeetje vermoeiend zeg. :n

Smile .. it confuses people =)

Lara_Silver

Berichten: 8943
Geregistreerd: 03-01-07
Woonplaats: Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-12 21:49

amykimmie schreef:
Ja, bij de meeste paarden dan.
Leuk dat je praat over ervaring.
Mijn ervaring is dat er ook paarden zijn, die op het aller-allerlaatste moment er voor bij glippen. Dan lijkt het of ze springen, en op dat moment springen ze er links of rechts langs. Zelfs als je er op zit kun je dit niet zien aankomen of aanvoelen.Wij hebben zo'n draak op stal gehad, waarbij je hem niet eens los kon laten met springen. Deed je dat, dan lag je er naast.
En om niet meteen in te springen over of ik wel of niet kan rijden, er hebben verschillende mensen op gezeten, zelfs een man hier uit de omgeving die paarden zadelmak maakt, en wel vaker dat soort paarden treft. zit er gewoon in, je kreeg het er niet uit.
Met dat diertje is het dus gebeurdt, hij sprong, maar naar links, langs de hindernis.
Binnen 2 seconde stap je geen 2 meter naar achter.
Puur op ervaring, doe ik dit dus nooit meer. Lekker los, zonder longe.


Ik praat inderdaad over ervaring, en zover ik weet is ervaring nog altijd persoonlijk. Maar ik heb in mijn 16 jaar in de paardenwereld nog nooit een paard meegemaakt die geen enkele waarschuwing voor het weigeren gaf. Hele gemene en snelle weigeraars waar je het bijna niet aan komen zeker die heb ik gezien. Observeren is geen makkelijke zaak. Vergeet niet dat er altijd signalen zijn voor een weigering. Soms het slechts de blik en het orenspel. Waarom heb je het over naar achter stappen? Wat doe jij dan met de longe dat je 2 meter naar achter moet stappen om deze op contact te krijgen? Een longe hoort nooit in een grote boog te hangen, met of zonder hindernis, nooit. Licht op contact, heel lichtjes doorhangend maar nooit het equivalent van 2 meter.... Daar gaat het bij de meesten dan al mis, bij de lengte, hoogte en handhaving van de longeerlijn. Wordt hier op gelet, zijn al meer als de helft van de risico's voorkomen.

Smile .. it confuses people =)

Lara_Silver

Berichten: 8943
Geregistreerd: 03-01-07
Woonplaats: Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-12 12:08

amykimmie schreef:
Nou, deze gaf dus niets. Soms sprong ie wel, soms niet.
Dochter van de eigenaar is nog door hem in het ziekenhuis belandt.
Ik vind niet snel paarden een kreng, maar deze wel, bah.
Ervaring is idd persoonlijk, en aangezien ik dit meegemaakt heb wou ik het wel even kwijt.
Wat ik doe met de longe, ik heb hem super op contact hoor. Maar als een paard voorbij een hindernis glipt, komt ie al snel 2 meter naar binnen. Lijkt me niet dat je dat oplost door een ruk of je hand opheffen of wat dan ook.
Enne, ik weet ook wel hoe ik met een longe om moet gaan hoor, dat ie niet in een grote boog hoeft te hangen ;)

Ik wil alleen een waarschuwing geven. Mijn persoonlijke ervaring delen.
Wat er toen gebeurdt is, gun je niemand.


Waar is jou longeerzweep dan, die hoort te voorkomen dat het paard naar binnen valt? Ik heb het idee dat velen hier nog nooit eens een goede les longeren hebben gehad, en daarom beginnen over alle problemen en gevaren. Maar met een longe op contact, en een longeerzweep in de goede positie valt je paard niet naar binnen. Die van mij deed dit eerst heel vaak, aan de binnenkant erlangs, of gewoon weigeren voor de sprong. Ook omdat ik zonder longeerzweep werkte. Hij is enorm voorwaarts, dus ik vond het niet nodig. Sinds ik goede (longeer)les heb gehad kan ik hem prima aan het werk zetten zonder dat hij nog maar één keer weigert. Ben er dus heel erg van overtuigt dat de longeerder de oorzaak is van een eventuele weigering of het binnendoor langs de sprong glippen. Ik heb leren longeren en nu doet hij het niet meer, ben er zeker van dat dit praktisch voor iedereen geldt. Daarbij weigert een paard als hij niet zeker van de zaak is, noem het een kreng dat is jou keuze, maar geen enkel paard weigert express om de ruiter tegen te werken, hoe moeilijk het ook te geloven is.

Smile .. it confuses people =)

Lara_Silver

Berichten: 8943
Geregistreerd: 03-01-07
Woonplaats: Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-12 18:42

amykimmie schreef:
Van die zweep trok hij zich dus niets aan. En voor de sprong ga ik niet zo staan zwaaien met een zweep.
Waarom zou een paard niet expres weigeren. Springen is iets tegen natuurlijks. Een wild paard zal altijd proberen er om heen te komen, niet er over heen te springen.
Maar goed, ik houd er over op in de topic te disscusieren. Wie wil disscusieren mag me een pb sturen, ik ga niet het topic van ts verstoren.


Als hij zich van de zweep niets aantrok ontbrak er al sowieso een element in de africhting. Zwaaien is dan ook helemaal niet nodig, verstoord ook de takt overigens. Ik ben er zeker van dat 99,9 % van de mensen hier ervaringen hebben met gedomesticeerde paarden, onder het zadel afgerichte paarden, niet met wilde paarden.

Smile .. it confuses people =)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers