[Volg] Pechpaardje Kari; kruipt hij door 't oog v/d naald?

Moderators: RianneH, Neonlight, balance, Ymor, Melissa0304

 
 
Doyal
Berichten: 78
Geregistreerd: 27-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-20 16:57

Woensdag

Woensdag samen met mijn vader heen geweest. Hij heeft eigenlijk niets met paarden maar wou nu toch wel graag even mee. Op de kliniek aangekomen stond Kari nog in zijn box. Hij had vannacht wat beter gegeten en mag vandaag van de antibiotica af.

We mochten hem meenemen naar zijn weitje dus daar gingen we. Kári kan ons inmiddels de weg vertellen :+

Daar had hij natuurlijk, ondanks dat hij beter gegeten had die nacht, nog steeds honger als een paard. Ik vind dat stiekem wel een beetje spannend dus probeer hem af en toe even met zijn hoofd omhoog te laten staan zodat de boel even kan zakken maar daar is hij het natuurlijk niet mee eens.

Rond 12 uur wou ik weggaan en toen ging meneer ineens liggen. Hmm.. Dan toch nog maar even blijven ondanks dat het bezoekuur is afgelopen. Ondertussen at hij nog even door en na een tijdje viel hij in diepe slaap. Hij is natuurlijk bek af van alles. Afbeelding

Na een half uurtje schrok hij wakker en stond hij op om weer te gaan eten. Toen ben ik toch maar naar huis gegaan want om 17 uur wou ik er eigenlijk wel weer zijn.

Afbeelding

Savonds was hij goed te pas. Stond met zijn hoofd door het luikje heen toen we aankwamen. Dat heb ik hem nog niet eerder zien doen, goed teken! Hij krijgt van de kliniek nu ook slobber en die is natuurlijk veel lekkerder dan die gezonde slobbers die vrouwtje mee neemt.. Maarja, als hij maar wat eet. We zijn nog even met hem naar het halletje achter zijn box geweest zodat hij nog even uit z'n box kon. Daar knapt hij ook van op. Toch heeft hij wel van die momenten dat hij achter in z'n box gaat staan, smakken en geeuwen en lijkt hij zich toch nog wel oncomfortabel te voelen. Dit duurt dan zo'n 15 minuten en dan is hij ook gewoon weer vrolijk. Z'n gras had hij nog niet op toen we weggingen maar is hij later wel aan begonnen. Hopelijk gaan we zo beetje bij beetje in de goede richting.

Afbeelding

Afbeelding


Afbeelding


Hevonen

Berichten: 4359
Geregistreerd: 21-01-04
Woonplaats: up north

Re: [Volg] Pechpaardje Kari; kruipt hij door 't oog v/d naald?

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-20 17:32

Fijn! Ik heb er wel een beetje moeite mee dat jij weet hoe het vandaag gaat en wij altijd een paar dagen achterlopen.
Maar hoop nog steeds dat jij ons kunt vertellen dat zijn herstel voorspoedig gaat!

Sterkte!

Voor bijzondere (niet paardgerelateerde) replica's en living history spullen.
ARRE remaining history
Zij werken ook op bestelling! (smeedwerk, hout-, hoorn- en beenbewerking, leer, huiden, en nog veel meer)

Doyal
Berichten: 78
Geregistreerd: 27-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-20 17:55

Hevonen schreef:
Fijn! Ik heb er wel een beetje moeite mee dat jij weet hoe het vandaag gaat en wij altijd een paar dagen achterlopen.
Maar hoop nog steeds dat jij ons kunt vertellen dat zijn herstel voorspoedig gaat!

Sterkte!


Snap ik maar ik heb simpelweg nog geen tijd gehad om alles verder uit te werken. Vind het zelf ook fijner om van elke dag even een stukje van de dag zelf te schrijven maar de dagen zitten nu nogal vol. Ik verwacht vanaf morgen bij te zijn met schrijven :)

Tancreda4

Berichten: 20066
Geregistreerd: 12-01-03
Woonplaats: ZuidHolland

Re: [Volg] Pechpaardje Kari; kruipt hij door 't oog v/d naald?

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-20 18:15

Knap dat je het nog zo kan schrijven van paar dagen terug terwijl je in zon rollercoaster zit!ik doe je dat niet na.

Wat een ellende en wat een achtbaan zit je in.... Ene dag weinig aan de hand en dan zoiets. Koliek is zo'n eng iets. Ik duim heel hard voor jullie dat hij er goed door heen komt. Heel veel sterkte!!

Doyal
Berichten: 78
Geregistreerd: 27-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-20 18:37

Donderdag

Om 5 over 9 ging de telefoon al.. Ojee, de urgente zaken gaan meestal als eerste dus wat als de nacht niet goed is gegaan? Gelukkig goed nieuws. Hij had vanochtend flink gemest, is vrolijker en als het zo doorgaat dan mag hij binnenkort naar huis.

Ojee.. Die had ik nog niet aan zien komen. Hoewel het natuurlijk financiël aantrekkelijk is om hem naar huis te halen, is het toch ook wel fijn dat hij daar 24/7 zorg heeft. Bovendien heb ik nog niet eens durven kijken en informeren naar een andere plek omdat hij het mogelijk niet eens ging redden. Waar hij eerst stond is voorlopig geen optie ivm te weinig toezicht. Maargoed, stap voor stap. Hij moet eerst ontwormd worden en verder aansterken.

Het is vandaag slecht weer dus snel nog een dekentje voor hem geregeld. Met goede moed vertrokken mijn moeder en ik naar Wolvega. Hij was opgewekt toen we aankwamen maar mocht vandaag niet naar buiten ivm het weer. Bovendien hebben ze vandaag het stukje 'foam?' wat over zijn buikwond zat, verwijderd. Helaas voor Kari.. Wel mocht hij aan de hand even grazen. Gelukkiger kun je hem niet maken. Dus met zijn nieuwe dekentje op (kent hij helemaal niet maar dat doet ie dan toch wel heel braaf) naar buiten.

Wat op viel vandaag is dat hij af en toe in de hoek van zijn stal gaat staan, likken, trillen en gapen. Ook af en toe zijn rug bol maken. Dit nog even met de arts besproken. Zij zag dat ook en zou het in de gaten houden.

Verder eet hij gelukkig nog wel vol enthousiasme zijn slobber. Toen we terug naar huis gingen had ik er toch een wat naar gevoel bij. Dat trillen ken ik niet van hem en baart me dan toch zorgen. Wanneer is genoeg ook echt genoeg? Ik heb de rest van de dag met een knoop in m'n maag gelopen |(

Afbeelding

Afbeelding

Savonds lijkt hij zich wel wat beter te voelen. Nog wel even trillen maar dat leek beter toen we hem zijn dekentje weer omgedaan hadden. Misschien toch ook moeite met zich warm houden? Even naar buiten nog wat grasjes snoepen en weer naar binnen. Daar heeft Kari wel zijn eigen ideeën over maar met een beetje aanmoediging loopt hij dan toch maar mee. Terug in de box begint hij behoorlijk te boeren. Of het is de hik? Ik heb geen idee. Lijkt in elk geval toch wat last te hebben van wat gassen. Gelukkig staat hij er wel wat vrolijker en alerter bij dan vanmiddag.

Afbeelding

's avonds nog contact gehad met iemand die momenteel een ijslander bij de lingehoeve heeft staan met soortgelijke klachten. Daar zijn ze tot de diagnose colon necrosis gekomen. Symptomen bij dat paard zijn ook dat de bloedwaarden allemaal redelijk oke zijn, af en toe koliekaanvallen, horzellarven (ondanks net als bij ons goede preventie) en een geschiedenis in het afgelopen jaar qua het geven van vrij agressieve medicatie. Colon necrosis is het afsterven van kleine stukjes darm. Ga ik verder nog niet teveel over uitweiden want ik ben geen dierenarts en niet bewezen dat Kari dat ook heeft. In elk geval fijn om met iemand te praten die in hetzelfde schuitje zit en wat ervaringen uit te wisselen. Morgen dit maar met de kliniek oppakken. Colon necrosis is niet iets wat veel voorkomt dus ik ben benieuwd hoe zij hier in staan.

Wildgirl

Berichten: 10274
Geregistreerd: 14-11-03
Woonplaats: Drenthe

Re: [Volg] Pechpaardje Kari; kruipt hij door 't oog v/d naald?

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-20 18:42

Poh ts wat een rollercoaster. Ik ga hard meeduimen dat hij snel opknapt

http://www.bouwenaanjepaard.nl
Voor (sport)massage & instructie

Devic
Berichten: 300
Geregistreerd: 04-04-20

Re: [Volg] Pechpaardje Kari; kruipt hij door 't oog v/d naald?

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-20 19:56

Wat fijn om te lezen en zien dat het beter met hem gaat. Staat een heel ander paardje op de foto als op dag 1

Askja

Berichten: 3867
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Re: [Volg] Pechpaardje Kari; kruipt hij door 't oog v/d naald?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-20 19:06

Ik blijf duimen voor jullie, in ieder geval heel fijn dat hij goed eet en toch geleidelijk op lijkt te knappen!

http://www.stalskyjafar.nl
Centered Riding, IJslandse paarden & meer


Imre

Berichten: 13742
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Eelde

Re: [Volg] Pechpaardje Kari; kruipt hij door 't oog v/d naald?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-20 19:20

Ik lees nu pas je topic. Arme Kári! Fijn dat het de goede kant op lijkt te gaan!

Doyal
Berichten: 78
Geregistreerd: 27-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-11-20 13:20

Vrijdag

Zoals elke ochtend de afgelopen week, zit ik vrijdagochtend met mijn ontbijt op de bank. Ik heb het dan vreselijk koud, trillen en krijg m'n kwark zo ongeveer niet door mijn keel krijg van de zenuwen omdat de kliniek straks gaat bellen en ik altijd bang ben voor wat ze gaan zeggen. Tegen de tijd dat we weggaan naar Wolvega, heb ik nog geen telefoon gehad. Ook als we om 10 uur in Wolvega aankomen nog geen bericht gehad. Geen bericht is meestal goed bericht maar toch.. de afspraak is dat ze sowieso bellen. Ik weet echter ook dat er soms later gebeld wordt maar op dit moment denk ik bij alles gelijk het ergste :+ Aangekomen bij Kari zijn box, ligt hij er stilletjes bij.. ojee.. Na de afgelopen dagen waarin ik hem toch elke keer zie terwijl hij zich minder comfortabel voelt, maak ik me dan ook gelijk heel veel zorgen. Er is echter niemand te bekennen dus ik besluit het even af te wachten. Hij ademt verder niet snel of pijn te hebben maar lijkt zich wel een beetje verloren te voelen. Ik ga bij hem zitten en hij legt zijn hoofd zo'n beetje op mijn schoot. Arm paard. Steeds meer ga ik me afvragen of ik hier goed aan doe. Aan de andere kant hoor ik van de dierenartsen steeds dat zij hem juist vinden opknappen en vrolijker zien worden. Heel dubbel dus. Hij blijft zo een tijdje liggen tot er een nieuw paard binnen komt en die hinnikt. Ineens lijkt hij wakker te worden en staat snel op en hinnikt terug. Pfieuw. Ik vind hem nog steeds wat sufjes er bij staan maar kan me ook voorstellen dat hij gewoon dood op is van alles wat er afgelopen week is gebeurd.

Afbeelding

Uiteindelijk komt één van de assistentes langs waaraan we vroegen of hij nog even naar buiten mocht. Dat mocht gelukkig. Daar knapt hij dan toch weer wat van op. Eten voor het leven en zie hem daar maar eens in te remmen zonder dat hij zich nog drukker maakt :P

Terug in de stal rond 11.30 uur, begint hij weer te boeren/hikken en heeft hij heel weinig en troebele urine. Ik heb inmiddels nog geen dierenarts gesproken dus rond 12 uur toch maar even gevraagd. De arts die we normaal hebben, is er vandaag niet en ze hebben het een beetje druk. Aaaah oke dat zorgt al voor een stukje begrip. Gelukkig komt de dienstdoende dierenarts dan toch even naar ons toe. Ze verteld dat zij hem eigenlijk steeds vrolijker zien worden. Hij staat regelmatig met zijn hoofd uit zijn luikje te kijken. Af en toe heeft hij inderdaad een moment dat hij zich terugtrekt in zijn stal en zich minder comfortabel lijkt te voelen. Dat zien zij gelukkig ook. Ze vertelde heel uitgebreid over hoe ze hem behandelen, zijn hoeven in de gaten houden ivm hoefbevangenheid, om de dag bloed afnemen en wat ze voeren. Fijn om even zo'n uitgebreide update te krijgen want dat had ik nog niet eerder gehad. Ook even het colon necrosis aangekaart. Ze gaf aan dat de specialist daar zeker aan gedacht had maar dat er tijdens de operatie en echo niets gezien was. Dat wil niet zeggen dat het er niet kan zijn. Ze zal het ook nogmaals met de specialist oppakken. Dat is in elk geval een fijn gevoel. Veels te laat gaan we weer naar huis dus dat wordt in de speedy-gonzales stand naar mijn afspraak :+

Vervolgens 's middags nog even gebeld met een dierenarts van de Lingehoeve. Zij heeft het dossier ok even doorgenomen om te kijken of er overeenkomsten zijn met de ijslander die daar staat met colon necrosis. Conclusie; die zijn er deels maar de bloedwaarden zijn wel anders. Ik snap dat ook niet 1 op 1 gekopieerd kan worden. Wel het advies om toch z.s.m. te ontwormen en nog wat voeradvies gehad. Altijd fijn om ook even een andere blik er op te hebben.

Toen we 's avonds weer op de kliniek waren, stond Kari toch weer wat vrolijker er bij. Hij kwam met z'n hoofd over de deur heen ons begroeten en stond lekker van zijn gras te peuzelen. Het boeren lijkt wat minder te worden. Hij had alleen nog niet gepoept dus daar maakte ik me dan natuurlijk wel weer zorgen over. Daarnaast is hij nogal kieskeurig met het gras wat hij krijgt. Dat sleept hij z'n hele box in zodat de hele box zo ongeveer groen ziet van gras wat overal ligt en daar peuzelt hij de lekkere stukjes uit. Tsja.. zo paard zo baas? O:)

Vlak voor we weggaan, tilt hij ineens zijn staart op en gaat staan poepen. MIDDEN op zijn berg met gras gewoon :Y) Suffert. Maargoed, snel weggehaald en toch met een gerust gevoel naar huis gegaan omdat mijn paard weer gepoept heeft B-)

Afbeelding

Doyal
Berichten: 78
Geregistreerd: 27-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-11-20 13:41

Zaterdag

Om kwart voor 10 telefoon van de kliniek. Een andere arts maar een super fijne, uitgebreide update gehad. Zijn bloedwaarden zien er uit om door een ringetje te halen. Ook de waardes die soms verstoord zijn waardoor ze gaan boeren/hikken waren niet abnormaal dus het is waarschijnlijk gewoon toch wat gas geweest. Ook zijn vochtgehalte is gewoon goed en geen waarden die er op duiden dat er iets met zijn nieren aan de hand is dus de urine is gewoon normaal en wat anders dan voorheen omdat hij nu natuurlijk geen infuus meer krijgt. Dus niets om me zorgen over te maken. Ook zijn temperatuur is goed, hij eet goed, mest beter, is steeds vrolijker en ze hebben hem eigenlijk niet meer in zijn hoekje zien staan *\o/* Als hij zo door gaat, mag hij echt morgen naar huis.. *SLIK*

Aangegeven dat ik dat toch net iets te snel vind dus of hij nog even mag blijven. Dat mocht zeker want ze hadden de boxen deze periode niet vol staan. Gisteren is hij ontwormd (vergeten in de update hiervoor) dus dat was nog even spannend. Tot nu toe zijn er nog geen wormen afgekomen in de mest maar daar is het ook misschien nog wat te vroeg voor. De eerste 12 uur zijn het spannendst na zo'n ontworming gaf ze aan dus daar is hij goed door heen gekomen. Verder gaan ze hem vanaf vandaag een klein beetje hooi bij geven om te kijken of hij dat aan kan. Hij zal bij ons namelijk niet volledig op gras kunnen staan dus wel belangrijk om te weten. Verder overlegd om hem komende dagen geleidelijk over te zetten op de slobbers e.d. die ik hem straks wil gaan geven. Zo'n positieve update heb ik nog niet eerder gehad dus voor het eerst sinds donderdag de 13e voel ik me weer wat opgewekter en durf ik echt er een beetje in te geloven dat het goed gaat komen. Mijn knappe, dappere vriendje <3 <3

Daar aangekomen vertelde degenen die dienst hadden dat Kari zo ongeveer door de box was heen gekomen toen ze hooi voor hem gingen klaar maken. Dat moest namelijk uitgezocht worden i.v.m. de structuur. Kari moet nu even fijner hooi hebben. Hij was dolgelukkig met het plukje hooi die hij kreeg :') De dierenarts die ik gister sprak had nog wat filmpjes opgenomen dat Kari lekker stond te eten en er echt vrolijk bij stond. Heel lief want wij zien hem elke keer anders maar de dag begint daar natuurlijk vroeg dus tegen de tijd dat wij komen staat hij natuurlijk uit te buiken en dat kan allemaal nog wel gevoelig zijn. Dus een goede start van de dag. Even wat grasjes wezen eten buiten met hem en daarna weer naar binnen. Dekenmaten opgenomen zodat ik zelf vanmiddag even een dekentje voor hem kan halen, die gaat hij mogelijk toch nodig zijn de komende tijd met zijn geschoren buikje.

Hij krijgt echt weer praatjes :D Eindelijk gaan we weer de echte Kàri zien.En hij heeft zooooveel kriebels. Ook niet gek met zo'n dikke vacht op stal + dat zijn benen natuurlijk wat vies zijn van de wat dunnere mest die hij afgelopen dagen nog had. 's Nachts heeft hij wel zijn dekentje op maar dat is misschien toch wel wat warm waardoor hij ook wat gaat zweten wat misschien ook wel jeukt. We houden het ff in de gaten. Maar hé.. hij lijkt echt de goede kant op te gaan! *\o/*Ben benieuwd of jullie de video's kunnen zien :)

Paardenfann4
Berichten: 927
Geregistreerd: 15-08-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-20 13:49

Ik kan de video's wel zien. Hij ziet er alweer stukken beter uit. Fijn dat het zo goed gaat met hem!

Canon

Berichten: 723
Geregistreerd: 09-10-11
Woonplaats: Veluwe Centraal

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-20 14:19

Wat fijn dat het zo goed gaat in kleine stapjes. Elk stapje is er één die je mag vieren en ik feest hier elke keer eventjes met je mee. ;)

Snap heel goed dat het vroeg voelt hem nu al thuis te hebben, meestal zijn ze niet zo moeilijk als je hem nog even wilt laten blijven. Gewoon kijken wat goed voelt en dat volgen. :o Maar echt fijn dat hij zo opknapt. :D geniet daarvan.

Autumnn

Berichten: 5510
Geregistreerd: 26-03-10

Re: [Volg] Pechpaardje Kari; kruipt hij door 't oog v/d naald?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-20 15:27

Wat fijn dat het de goede kant op gaat!! De filmpjes kan ik trouwens niet zien

Hulp nodig bij het solliciteren, schrijven van een sterke motivatiebrief of een overtuigend cv? Stuur een PB :)

fransje23

Berichten: 11139
Geregistreerd: 09-07-03
Woonplaats: Heiloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-20 15:57

*\o/* goede berichten!

Hopelijk zet de stijgende lijn door!

Don't marry into an absolute idea. Then if it doesn't work out you can change it. If you are locked into something it limits your learning ability and we can stop thinking. Mark Rashid


[KS-ITP] Spaanse schone van veulen naar (bijna) jaarling
[BEH] Mijn ervaring: RevitaVet bij behandeling peesblessure!

Devic
Berichten: 300
Geregistreerd: 04-04-20

Re: [Volg] Pechpaardje Kari; kruipt hij door 't oog v/d naald?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-20 16:24

Wat een bikkel! Heb je al een andere plaats voor hem als hij naar huis mag?

katybug
Berichten: 279
Geregistreerd: 02-11-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-20 16:24

Goed nieuws! Fijn! *\o/*

“Oh I wish I could but I don’t want to”. ~ Phoebe

Monique1963

Berichten: 3944
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [Volg] Pechpaardje Kari; kruipt hij door 't oog v/d naald?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-20 18:07

Fijn dat het beter gaat. Kun je ons wel vertellen wanneer dit afspeelde? Je schrijft donderdag de 13e. Dat was in augustus?

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

Doyal
Berichten: 78
Geregistreerd: 27-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-11-20 18:11

Monique1963 schreef:
Fijn dat het beter gaat. Kun je ons wel vertellen wanneer dit afspeelde? Je schrijft donderdag de 13e. Dat was in augustus?


Oeps, foutje. Bedoel 12 november. Hij staat nu 1,5e week in Wolvega en staat er nu nog :)

Monique1963

Berichten: 3944
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [Volg] Pechpaardje Kari; kruipt hij door 't oog v/d naald?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-20 18:14

Tjee wat heftig en spannend allemaal voor jullie wat een achtbaan van emoties zit je in! Veel geluk!

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?

quintusgl

Berichten: 4258
Geregistreerd: 30-06-06
Woonplaats: glimmen, groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-20 19:00

Wat fijn dat hij het steeds beter doet. Ik snap dat je het fijn vind dat hij nog even blijft, toch spannend om hem weer mee te nemen. En de artsen zijn stuk voor stuk super. Ze denken zo fijn mee. Ik ken je gevoel als je heen gaat, of het wachten op telefoontje etc helemaal
Dan is het zo fijn dat ze je toch even bij praten.

Porva, trotse merrie, spiegel en soulmate, ren over de velden en waak nog een beetje over Valiente.
Dank je wel meis, ik zal je missen!
[IM] Porva mijn trotse dame, mijn spiegel.....wat mis ik je meis!

Doyal
Berichten: 78
Geregistreerd: 27-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-11-20 16:26

quintusgl schreef:
Wat fijn dat hij het steeds beter doet. Ik snap dat je het fijn vind dat hij nog even blijft, toch spannend om hem weer mee te nemen. En de artsen zijn stuk voor stuk super. Ze denken zo fijn mee. Ik ken je gevoel als je heen gaat, of het wachten op telefoontje etc helemaal
Dan is het zo fijn dat ze je toch even bij praten.


Toch wel fijn om te horen dat het herkenbaar is :) Hopelijk gaat alles gewoon goed als hij mee naar huis gaat maar toch... brrr er kan nog zoveel mis gaan :=


Monique1963 schreef:
Tjee wat heftig en spannend allemaal voor jullie wat een achtbaan van emoties zit je in! Veel geluk!


katybug schreef:
Goed nieuws! Fijn! *\o/*


Autumnn schreef:
Wat fijn dat het de goede kant op gaat!! De filmpjes kan ik trouwens niet zienfransje23 schreef:
*\o/* goede berichten!

Hopelijk zet de stijgende lijn door!Paardenfann4 schreef:
Ik kan de video's wel zien. Hij ziet er alweer stukken beter uit. Fijn dat het zo goed gaat met hem!


Dankjulliewel! *D Jammer dat jij de filmpjes niet kan zien autumnn.. ik zou eerlijk gezegd ook niet weten wat ik daar aan kan doen behalve openbaar zetten dat iedereen het zonder link ook kan zien maar dat doe ik liever niet.

Canon schreef:
Wat fijn dat het zo goed gaat in kleine stapjes. Elk stapje is er één die je mag vieren en ik feest hier elke keer eventjes met je mee. ;)

Snap heel goed dat het vroeg voelt hem nu al thuis te hebben, meestal zijn ze niet zo moeilijk als je hem nog even wilt laten blijven. Gewoon kijken wat goed voelt en dat volgen. :o Maar echt fijn dat hij zo opknapt. :D geniet daarvan.


Wat een lief berichtje! Ik denk dat ik pas echt een feestje durf te vieren als hij de komende 4 weken ook goed doorkomt maar stiekeme vreugdedansjes doen we natuurlijk wel :D Genieten doen we zeker. Elke dag die hij heeft is er 1. Toch wel weer even met m'n neus op dat feit gedrukt.


Devic schreef:
Wat een bikkel! Heb je al een andere plaats voor hem als hij naar huis mag?


Nou, echt wel! Hij heeft echt heel hard gevochten.
We hebben gelukkig een fijne plek gevonden voor hem. Blijft spannend natuurlijk hoe het daar gaat maar wel een goed gevoel over.

Zondag

Hij krijgt nu sinds 1 dag ook wat hooi bijgevoerd. Lijkt hij het goed op te doen. Hij heeft behoorlijk gegeten en heeft echt heel veel gemest vandaag :Y) Eindelijk!! Ik vond hem iets minder energiek dan zaterdag maar mogelijk dat dat ook met het hooi te maken heeft. Daar moet hij natuurlijk toch ook weer even aan wennen. Geen reden tot zorgen in elk geval.

Afbeelding

Paardenfann4
Berichten: 927
Geregistreerd: 15-08-17

Re: [Volg] Pechpaardje Kari; kruipt hij door 't oog v/d naald?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-11-20 17:29

Hij ziet er ook nog steeds wel goed uit, ondanks dat hij een tijd niet gegeten heeft. Het zal nu vast elke dag met stapjes vooruit gaan. De ene dag wat beter dan de andere. Maar hij eet en hij mest, dus alles werkt nog steeds. Dat is heel positief.

Doyal
Berichten: 78
Geregistreerd: 27-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-11-20 18:32

Paardenfann4 schreef:
Hij ziet er ook nog steeds wel goed uit, ondanks dat hij een tijd niet gegeten heeft. Het zal nu vast elke dag met stapjes vooruit gaan. De ene dag wat beter dan de andere. Maar hij eet en hij mest, dus alles werkt nog steeds. Dat is heel positief.


Zeker! Hij had ook wel wat reserves :')

Maandag
Onderweg naar Wolvega telefoon: Kari eet nog steeds, mest nog steeds, is nog steeds vrolijk dus als het zo door gaat mag hij naar huis. Gisteren hebben we een aantal locaties bekeken en een fijne plek voor hem gevonden waar hij komende periode heen kan en waar ze heel goed voor hem gaan zorgen. Dus dat is een hele geruststelling!

Kari heeft wel een pusplekje op de wond. Dus ze gaan vandaag de nietjes er vast uithalen. Advies is om dat 1 x per dag te ontsmetten maar dat dat wel goed komt.

Vanochtend met Kari nog even naar buiten geweest. Grasjes eten. Zijn favoriete uitje op dit moment. Op onderstaande foto in spoiler zitten de nietjes er nog in.

Afbeelding

Spoiler:
Afbeelding


's avonds hebben ze de nietjes er uitgehaald en dan schrik ik toch wel een beetje van de wond. Foto's in spoiler. Beter niet openen als je naar wordt van wat pus en een wond die nog niet mooi aan elkaar zit :)


Spoiler:
Afbeelding


Spoiler:
Afbeelding


Het lijkt alsof er toch 2 kanten van de wond niet mooi aan elkaar aan het groeien zijn. De specialist vertrouwde het ook niet helemaal dus ze willen hem toch graag de rest van de week nog houden #) Helaas pindakaas. Ik heb me er wel een halve dag op mogen verheugen dat hij weer dichter bij huis kwam te staan. :+ Uiteindelijk dan ook beter dat hij daar blijft staan natuurlijk. Dat geeft ook wel een gerust gevoel. Liever dat ze daar de wond behandelen en dat het goed gaat genezen.

Toen we weggingen was meneer gaan liggen. Met zijn hoofd in zijn eten natuurlijk want hé, als je wakker wordt moet je natuurlijk wel gelijk kunnen eten. Arme ventje is zo moe. Gelukkig wanneer hij wakker is wel gewoon alert en vrolijk dus we komen de week nog wel door :)

Afbeelding


Afbeelding

Monique1963

Berichten: 3944
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Hérault

Re: [Volg] Pechpaardje Kari; kruipt hij door 't oog v/d naald?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-11-20 18:46

Wat een lieve foto's van hem slapend in zijn eten. Dapper ventje dat hij er nog steeds is.

Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.
In Memoriam wereldpaardje Shadow [IM] Shadow je was met je miniformaat een groot wereldpaard

Het tij keren kan dat? Doorzetten of verkopen, dat was de vraag na de val, lees hier meer: [PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat?


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers