Belgische Eventers op bokt?

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

 
 
Jessol

Berichten: 1747
Geregistreerd: 02-11-04
Woonplaats: Gavere, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-17 13:13

Voor de geinteresseerden, dit is wat hij heeft: http://www.gezondheidvanmijnpaard.nl/pa ... fkraakbeen

Aan relativeren ben ik nog niet echt gekomen, ik sta nog redelijk op standje 'jank'. De dierenartse zei ook dat ik er niet te veel mag van verwachten, beginnen met stappen en van daaruit wel zien. Ik ga dit weekend al eens een stapwandeling maken, het zal serieus pieken als we aan zijn crosspaadje komen, waar hij graag eens in volle galop doorging. Soms vliegt de gedachten hem gewoon helemaal op pensioen zetten ook door mijn hoofd, maar daar word ik misschien nog ongelukkiger van, al voelt dit toch ook redelijk als een pensioen aan.

Hij heeft ook al 24/7 buiten gestaan met schuilstal, dat hielp hem jammer genoeg ook niet. Hij staat nu een 10tal uren buiten en komt daarna op stal, krijgt zijn hooi in een slowfeeder, en krijgt 1 handje brok, gewoon om hem content te stellen als derest eten krijgt. Ook train ik het rechtrichten met suikervrije snoepjes. De vlas is misschien wel nog een optie, en eventueel eens vragen of ze wat minder rijk hooi hebben. Veranderen van stal schiet ook door mijn hoofd, maar dat wil ik liever als laatste optie aanhouden, hier zitten we ook super om wandelingen te maken, mijn hond is welkom, ze zitten in met dikkie, maar ik hou die optie eventueel ook nog open. Vanaf nu ga ik proberen elke dag een uur te stappen, onder het zadel, met rechtrichten, ik moet iets doen. Ik heb nog eens het graasmasker aangedaan vandaag, ik hoop het niet ergens ten velde te vinden straks.

Let a horse whisper in your ear and breathe on your heart, you will never regret it..Shadow <3
Instagram: goldenponyshadow


Aldislamp2
Berichten: 173
Geregistreerd: 04-06-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-17 21:46

Das inderdaad geen leuk nieuws :( . Kan geloven dat het even duurt om dat te verwerken. Maar idd zoeken naar een oplossing die voor jullie beide werkt. Vlas ipv stro lijkt me ook goed idee.

Daaph: denk idd goed idee om in 90 te blijven tot het vlot gaat, veel km's maken want in 90 mogen ze idd nooit stoppen op die manier. Veel schakelen ook in dressuur werk maar is niet in 1,2,3 opgelost.

Mila: propere proef, werkpunten zijn idd gekend maar zou ook betere plaats verwachten

Veel beterschap voor Luxor en Aruba

Varekaj

Berichten: 15455
Geregistreerd: 07-11-10
Woonplaats: Oost-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-17 23:58

Is geen leuk nieuws Jessol, maar zoiets kan altijd voorvallen natuurlijk. Het is een domper en tegelijk een uitdaging om nu een goed evenwicht te zoeken tussen belasting en rust.

Vandaag even buitenrit gemaakt van een uurtje. Zo tam als Icaro is op de paddock, zo vrolijk werd hij omdat hij "aan het werk" mocht. Voor de rest niks bijzonders. Druk.

Icaro (U.S. x Quick Star)
LRV Oost-Vlaanderen: B1+24 / B2+28 / L1 startgerechtigd
VLP - HROV: niv. 1 + 3
I am not especially talented. I'm just passionately curious

winnie10

Berichten: 367
Geregistreerd: 23-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-17 20:29

Niet zo'n leuk nieuws Jessol! Een dikkerdje mager krijgen zonder z'n lievelingsdingen, zoals lekkere grasjes, te verbieden is niet zo makkelijk! Aruba staat ook zoveel mogelijk op de wei, omdat ze dat zo zalig vindt. Maar je ziet het ook aan haar buikje :o

Ik ben gisteren met Aruba aan de hand via de gracht gewandeld en ze is het volgens mij al vergeten :P gelukkig! Ze is ook helemaal niet meer stijf, haar geblesseerde pees staat nog steeds mooi droog en op het eerste zicht zie ik geen andere mankementen! Dus dat is al een pak van m'n hart. Enkel haar schrammen tussen haar billen vind ze niet zo leuk! We zijn er goed vanaf gekomen...

florence123

Berichten: 1638
Geregistreerd: 12-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-17 08:49

Amai gelukkig Winnie!

Jessol: dat is inderdaad geen leuk nieuws. Maar het positieve is dat je wel nog kan rijden, alleen wordt het afwachten wat wel of niet kan.

Zooooo, wat een k*tweer! Ik ging gisteren normaal op jumping maar moeder zag het niet zitten om te vertrekken in de sneeuw met een camionette met achterwielaandrijving. Helaas moet ik dus nu meteen 2x 1.15 starten met Colorado. Hij heeft dit jaar slechts 1x een parcours 1.10 gesprongen en dat was vorige week. Ik moet niet flauw doen, het is maar 5cm hoger. Maar er moeten nu echt niet nog jumpings gaan wegvallen voor Mechelen of het wordt wel héééél nipt qua voorbereiding. Ik probeer wel wekelijks wat sprongen te nemen op 1.20, maar dat is natuurlijk geen wedstrijd.

Antonius

Berichten: 2082
Geregistreerd: 30-01-07
Woonplaats: België, O-Vl

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-17 09:43

Jessol dat is idd slecht nieuws... Zeker omdat je toch net ook wat begon uit te kijken om wat crossjes te kunnen doen, is dit een echte domper. Ik zou zeggen, laat het nog maar even bezinken en neem geen overhaaste beslissingen.
Is er geen speciaal beslag mogelijk, zooltjes ofzo?
Krijgt hij nu hooi of voordroog? Het beste zou zijn om hem droog hooi van vorig jaar, dus 2016, te geven. Daar zitten al een stuk minder voedingsstoffen in dan in hooi van dit jaar. Voordroog zou ik helemaal proberen vermijden.

Varekaj: sterkte met de oma!

Mila: beetje vijgen na pasen over je proefje maar ik heb het in ieder geval wel bekeken! Over de oefeningen zelf is wel genoeg gezegd, denk dat je vooral moet proberen het algemene beeld iets meer ontspannen te krijgen, net iets meer lengte, hals net wat meer laten vallen. Maar dat weet je zelf wel genoeg denk ik ;)
Qua tips beetje moeilijk in te schatten wat voor haar werkt, heb ze maar 1x gezien, ik zou proberen tijdens het losrijden haar lager in te stellen mét been erbij. Ze loopt te snel, dus ben je geneigd geen been te geven, maar hierdoor onttrekt ze zich ook aan haar werk. Je moet de achterhand zien te activeren zodat ze de buikspieren aanspant en vandaaruit de hals kan laten vallen.
Voltes spiraalgewijs verkleinen is wel een mooie oefening, door de volte te verkleinen haal je het loperige er wat af zodat jij met je been kan bijkomen.
Maar het is natuurlijk ook een beetje haar type qua bouw om zo te lopen...

Daaphh: hoe is dat nu met blits zijn rug? Toen ik je filmpje bekeek, moest ik daar ineens aan denken dat hij daar toch eens behandeld geweest is? Ik zou hier mss toch nog eens opnieuw naar laten kijken.
Voor zoveel ervaring te hebben en jij die toch ook genoeg kan rijden, vind ik het toch maar vreemd dat hij nu nog zoveel in draf valt net voor de sprong. Vraag mij af of dit enkel kijkerigheid is...?

Winnie: wellicht zijn jullie er alletwee goed vanaf gekomen dan!! Zo vanop foto zag het er echt wel heftig uit, dus laat staan hoe jij het zelf moet ervaren hebben...
Hopelijk volgend jaar terug rustig aan beginnen en vertrouwen terug vinden!

Hanne: hoe gaat het intussen met Luxor? Vanwaar komen die infecties?

Ik ben gisteren ook niet op jumping gegaan, stond zo goed als klaar om te vertrekken, maar de sneeuw kwam opzetten en op 10 min tijd lag er 5cm... Moest wel niet ver rijden, maar toch, zware camion op gewone zomerbanden, als dat begint te schuiven, hou je dat niet tegen dus maar niet geriskeerd. Was ook verder niets belangrijk, dus hopelijk binnen 2 weken bij VM een nieuwe poging!

Ik hou van [o]

mila_furrie

Berichten: 1107
Geregistreerd: 26-08-15

Re: Belgische Eventers op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-17 09:55

het weer is voor iedereen een hoopje ellende denk ik. het is het ook niet waard om erdoor te gaan voor een jumping wedstrijd. Er zullen nog genoeg wedstrijd zijn om te rijden.
Ik heb sinds woensdag ook niet meer gereden, mede door het weer en door een druk weekend.

ik ben het volledig met je eens Antonius. ik probeer veel voltes te rijden veel te schakelen en nu met een diepere zit en meer been te rijden. Maar ik heb een beetje het gevoel dat mijn zit mss niet zo goed is. en dat ik ze daardoor mss tegen werk.
Ik heb ondertussen ook 2 bitjes besteld.
Een gewoon ijzeren recht bit en een recht bit beetje systeem van een myler bit.
De osteo is ook gebeld dat ze zeker nergens last van heeft en dan zien we wel.

WiPaLa
Berichten: 239
Geregistreerd: 20-07-12

Re: Belgische Eventers op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-17 13:59

Ik reageer na lange tijd nog eens :wave:
Waw winnie, gelukkig zijn jullie er goed vanaf gekomen, is ook altijd mijn grootste angst op wandeling.. Hopelijk kunnen jullie snel weer op wandeling!
Jessol, ik had je al gesproken op insta, idd geen leuk nieuws :(
Spijtig Daaph van je stopje en die drafpasjes, dat deed hij toch niet vroeger voor zijn rugproblemen of wel? Mijn vorige deed dat ook altijd op wedstrijd, ook altijd van te kijken. Is enorm vervelend om dan nog een goeie afstand te proberen rijden..
Ik vind het ook een propere proef Mila, ben niet zo een dressuurcrack om daar commentaar op te geven.
En wat een weer pff, gisteren toch op jumping geweest. Eerste keer indoor maar hij liep heel goed, volgende week eens naar VM en de meter starten :D. Paard is ondertussen ook al voor de 2e geschoren, groeit het haar ook zo snel bij jullie?

Think of riding as a science, but love it as an art

Hanne_SP

Berichten: 2226
Geregistreerd: 28-02-08
Woonplaats: België

Re: Belgische Eventers op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-17 15:16

Dat is idd balen Jessol!

Idd str*ntweer. Baaahhh!

Luxor zijn benen zijn gelukkig weer helemaal ok. Juist nog inflacam en endometrin geven tot ze op zijn. Bloeduitslag wacht ik nog af, kan ieder moment weten.

Rijden is ook niet meer aan de orde met dit weer voor ons helaas. Dus dit weekend sowieso niet op wedstrijd.
Waar is er nog later in de maand een dressuurwedstrijd?

Shuttling's Pride, OTTB grandson of Northern Dancer, 17yo, Your wings were ready, my heart never will be. De mooiste ster. ♥

Luxor van 't Streyehof, BWP by Atlantic VDL, 6yo.

WiPaLa
Berichten: 239
Geregistreerd: 20-07-12

Re: Belgische Eventers op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-17 18:48

In Bo*cage is er de 23e dressuurwedstrijd

Think of riding as a science, but love it as an art

Hanne_SP

Berichten: 2226
Geregistreerd: 28-02-08
Woonplaats: België

Re: Belgische Eventers op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-17 19:46

Dankje! Zie dat er dit weekend ook dressuur in Gave*rranch is. Mss dat nog. Dressuurwedstrijdje meepikken met niet al te veel trainen gaat nog hé. :)

Shuttling's Pride, OTTB grandson of Northern Dancer, 17yo, Your wings were ready, my heart never will be. De mooiste ster. ♥

Luxor van 't Streyehof, BWP by Atlantic VDL, 6yo.

Varekaj

Berichten: 15455
Geregistreerd: 07-11-10
Woonplaats: Oost-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-17 21:22

Wat.een.k*tweer!

We hebben er 2,5u over gedaan om naar het crematorium te raken. Ritje van normaal 30min. Was een emotionele dag, maar ook mooi.

Bij het thuiskomen stond een bus helemaal dwars, met de achterkant op ongeveer 20m van de Dender. Brandweer kwam, zag en vertrok weer. Hier is dus de hele dag nergens gestrooid, ook de grote wegen niet. Heb meerdere vrachtwagens in schaar zien staan, auto's die een brug achteruit af gleden of schuin op een borduur geparkeerd stonden. Ik hou mijn hart vast voor morgenochtend naar werk. Ben even heel blij met mijn 4x4 en allroad banden...

Icaro (U.S. x Quick Star)
LRV Oost-Vlaanderen: B1+24 / B2+28 / L1 startgerechtigd
VLP - HROV: niv. 1 + 3
I am not especially talented. I'm just passionately curious

Antonius

Berichten: 2082
Geregistreerd: 30-01-07
Woonplaats: België, O-Vl

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-17 21:37

Net thuis, 5,5u over een rit van een half uur, ik ben gaar!
Morgen verlof genomen, mijn courage is op!

Ik hou van [o]

Daaphh

Berichten: 3340
Geregistreerd: 22-12-09
Woonplaats: Limburg , België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-12-17 22:02

Zo gek!


Hier geen sneeuw! Enkel gisteren.

Over de rug heb ik ook nagedacht, de DA komt dinsdag.


Veel sterkte nog met het verlies van de oma.


Hanne_SP

Berichten: 2226
Geregistreerd: 28-02-08
Woonplaats: België

Re: Belgische Eventers op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-17 23:04

Heb jij geluk Daaphh, die sneeuw mag rap weg hier! Ik ga sowieso dit weekend niet weg met Luxor als ik het weerbericht bekijk, het gaat nog zaterdag regenen en de nacht erna vriezen = gladdig. :n

Ik heb al gelijk geen zin om morgen naar school te gaan. Er ligt nog veel sneeuw. Openbaar vervoer zal weer heel tof zijn.

Shuttling's Pride, OTTB grandson of Northern Dancer, 17yo, Your wings were ready, my heart never will be. De mooiste ster. ♥

Luxor van 't Streyehof, BWP by Atlantic VDL, 6yo.

Varekaj

Berichten: 15455
Geregistreerd: 07-11-10
Woonplaats: Oost-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 07:44

Ik heb de stalbaas gevraagd om vanochtend uitzonderlijk in mijn plek te voeren. Het is normaal al een uur van stal naar werk met file, laat staan met dit weer. Hier wordt niks gestrooid. Geen N-wegen, geen gewone wegen en al helemaal geen kleine dorpswegen. Die weggegleden bus gisteravond hebben ze ook laten staan "mogen niet strooien meneer" en weg waren ze. Ding stond er mooi. Gelukkig iemand van de toeschouwers die met heel veel geduld en gepruts de bus van de ijsplek af heeft gekregen en de straat vrij. Anders stond het volledige dorp blok. (Stond op enige doorgangspunt van 2 eenrichtingsstraten).

Dacht Dat er vanochtend nog sneeuw zou bijkomen?

Icaro (U.S. x Quick Star)
LRV Oost-Vlaanderen: B1+24 / B2+28 / L1 startgerechtigd
VLP - HROV: niv. 1 + 3
I am not especially talented. I'm just passionately curious

Jessol

Berichten: 1747
Geregistreerd: 02-11-04
Woonplaats: Gavere, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 08:50

Bedankt iedereen! Ik begin het al meer en meer te aanvaarden, ookal kan ik soms nog een occasionele huilbui krijgen als ik een oud filmpje zie of andere mensen op stal volle gas te zien gaan. Rusten mag hij zeker niet doen, hij moet een uur stappen per dag, dus we blijven aan de gang!
Antonius: Inderdaad, en zeker omdat ik in het algemeen gewoon maar een 4 tal maanden heb kunnen werken met hem, hij was mijn grote droom die uitkwam, het blijft nog steeds een beetje onwerkelijk. Hij krijgt speciaal beslag, mijn smid en ik waren al van plan om er Sam Moerman ijzers op te leggen, hij was ook mee naar Merelbeke (chapeau dat hij omkan met een jankende ik _/-\o_ ) en daar is het ook besproken met de dierenarts, zij vond het ook een goed idee. Bedankt voor de tips ivm het hooi. Ik vraag het eens na.
Ik had trouwens wel bijna ruzie met de smid in Merelbeke, ik vond dat echt een onverdraagzaam persoon, die kon niets van Shadow verdragen. -O-


Winnie: wat goed dat Aruba er niet veel van heeft overgehouden! Hopelijk kunnen jullie snel terug vol vertrouwen samen op pad!

Verstandige beslissingen lees ik hier om niet te vertrekken op wedstrijd. Ik rijd met een camionette op zomerbanden en heb de voorbije dagen heel hard afgezien. Vooral achteraan wegslieren en vastzitten, op ronde punten wegslieren. Baaah dit is niets voor mij. Ben gisteren toch nog met Shadow een sneeuwfoto kunnen gaan nemen, maar vandaag heb ik het niet aangedurfd om s'morgens te passeren. Arme pony staat al drie dagen op stal, dus ik voel me wel wat schuldig dat ik hem nu deze ochtend niet eens de benen heb laten strekken. Ik vind het echt superstom dat hij ijzers heeft want wat vond hij de sneeuw leuk, hij heeft er in liggen rollebollen, niet te doen, en ik denk moest ik hem loslaten ging hij helemaal losgaan. Maar dat riskeer ik me niet, hij had ook op 1-2-3 ijsklompen aan zijn voeten. Hopelijk morgen terug op de wei!
Vanmorgen was het voor mij inderdaad ook geen pretje, ik hoop dat het tegen vanmiddag beter is, ik wil deze avond wel écht bij dikkie geraken.

Afbeelding

Let a horse whisper in your ear and breathe on your heart, you will never regret it..Shadow <3
Instagram: goldenponyshadow

florence123

Berichten: 1638
Geregistreerd: 12-01-08

Re: Belgische Eventers op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 09:03

Jessol: better safe than sorry :) Colorado staat op vierkant ijzers en staat al zeker 4 of 5 dagen op stal (ben de tel al kwijt zelfs) en heeft vrijdag de laatste keer gewerkt, hopelijk kunnen we vanavond terug! Wel een mooie foto trouwens :P

Ferro gaat elke ochtend buiten, ELKE dag sinds hij bij ons staat. Maar die heeft geen ijzers en is alle weersomstandigheden gewent. Iskander is gisteren een uurtje buiten gegaan. De weides liggen nu ook zo slecht, tis een vuil boeltje!


Antonius: 5,5uur is er echt over ! Heel België ligt plat

Jessol

Berichten: 1747
Geregistreerd: 02-11-04
Woonplaats: Gavere, België

Re: Belgische Eventers op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 09:10

Ja los laat ik hem niet hoor, hij mocht eens in de binnenpiste koersen, en dat ging ik ook gedaan hebben deze ochtend, maarja, ik geraakte gisteren al amper uit de parking op stal, maar in de donker vond ik het minder oké om te proberen. Ik vind het gewoon zonde voor hem, hij was echt aan het opleven toen ik een wandelingetje deed op de parking, hele tijd met zijn neus in de sneeuw. Zou ook de ideale pony zijn om een slee achter te hangen, alhoewel, misschien zit ik dan ergens ten velde hem kennende :')

Let a horse whisper in your ear and breathe on your heart, you will never regret it..Shadow <3
Instagram: goldenponyshadow

Hanne_SP

Berichten: 2226
Geregistreerd: 28-02-08
Woonplaats: België

Re: Belgische Eventers op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 15:44

@Antonius, ik zag net op fb waar je woont. Das eindbestemming van bus naar school haha. :P is idd wel lang onderweg amaai! Zo ver is dat toch niet uit elkaar.
Ik straks nog les tot 19u. Totaal geen zin.

Shuttling's Pride, OTTB grandson of Northern Dancer, 17yo, Your wings were ready, my heart never will be. De mooiste ster. ♥

Luxor van 't Streyehof, BWP by Atlantic VDL, 6yo.

Varekaj

Berichten: 15455
Geregistreerd: 07-11-10
Woonplaats: Oost-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 17:33

Icaro staat ook op stal hoor Jessol. Die doe ik zelfs geen plezier met buiten laten. Zit er ook mee in dat ik er niet mee o stap kan momenteel of iets mee doen, dan leeft hij ook op.

Vanavond geven ze weer vriezen en moet naar vergadering van de club en naar stal. Alles is hier nog kletsnat van smeltwater. Dat wordt weer schaatsen op wielen.

Icaro (U.S. x Quick Star)
LRV Oost-Vlaanderen: B1+24 / B2+28 / L1 startgerechtigd
VLP - HROV: niv. 1 + 3
I am not especially talented. I'm just passionately curious

Antonius

Berichten: 2082
Geregistreerd: 30-01-07
Woonplaats: België, O-Vl

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 19:22

Zondag en gisteren stonden ze ook op stal want toen was het echt aan het sneeuwen, maar vandaag hebben ze wel buiten gelopen van 11 tot 4. Eerst de 'ijzerlozen' buiten, dan zijn die al uitgelopen en dan nog de 2 met ijzers buiten gezet. Moet zeggen dat er eigenlijk geen enkele zot gedaan heeft. Nyona omdat we die wat opgejaagd hebben voor een foto, maar de anderen hebben vooral veel gerold, geschraapt en eens gedraafd. Ligt ook wel niet bevroren bij ons onder de sneeuw, dus niet echt glad.

Ik hou van [o]

Varekaj

Berichten: 15455
Geregistreerd: 07-11-10
Woonplaats: Oost-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 19:26

Onder de sneeuw is het 1 gigantische kogeldiepe drapzooi intussen bij ons. Echt ellende. Overal water wat blijft staan omdat de beken het niet goed meer wegkrijgen.

Zag dat lrv maarkedal een oefenjumping gaat organiseren rond kerst, ook voor niet-lrv leden. Interessant voor iemand?

Icaro (U.S. x Quick Star)
LRV Oost-Vlaanderen: B1+24 / B2+28 / L1 startgerechtigd
VLP - HROV: niv. 1 + 3
I am not especially talented. I'm just passionately curious

mila_furrie

Berichten: 1107
Geregistreerd: 26-08-15

Re: Belgische Eventers op bokt?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-17 08:11

hier zijn ze gisteren ook elk een paar uur buiten gegaan. Kleine chucky mocht een 4 tal uur buiten de andere hebben elk een klein 2 uur buiten gezeten :) maar ze waren kalm. denk dat de paarden ook wel voelen welke ondergrond ze hebben. Ondertussen zijn mijn 2 bitten binnen die ik wil uit proberen. Vanavond ga ik er mee aan de slag :)

lrv M*aarkedal is voor mij heel dicht maar ik ben geen fan van hun pistes. ben daar deze zomer een paard gaan proberen en ja laat ons zeggen dat de ene piste wel mooi vernieuwd is maar niet super groot en de andere piste is nog in zo een zand of aarde die ze vroeger gebruikten zo versleten aarde of zand. kweet niet hoe je het moet noemen. ik ben geen fan :)

florence123

Berichten: 1638
Geregistreerd: 12-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-17 08:23

Hier is het hetzelfde lolleke Varekaj! onder de sneeuw een afwisseling van diepe modder met bevroren stukken. Dus echt gevaarlijk voor de paardjes. Maar ik heb het idee dat ze wel begrijpen waarom ze niet buiten kunnen. Ze zijn allemaal erg rustig op stal :)

Gisterenavond nog gaan rijden met Colorado, we geraakte onze oprit in het terugkeren niet volledig boven, dus ik heb hem uit de van moeten halen en héééééél voorzichtig over het ijs naar zijn stal gebracht. Je moest hem zien stappen, echt zo voorzichtig, die wist maar goed genoeg dat het glad lag.
Deze middag springles met Iskander na 4 dagen rust, ik zal me mogen vasthouden :')


Zijn dat beide indoorpistes MF?
Hanne: heb jij binnenkort examens? Wat studeer je nu ookal weer?


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _E_, Hanne_SP, tanee_blaze en 4 bezoekers