Veulens 2017

Moderators: Coby, Pistasche, C_arola, Dyonne, Apple, Nicole288

 
 
Britt1

Berichten: 2018
Geregistreerd: 22-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 13:13

Bij ons gaan ze nog steeds de hele dag naar buiten en 's nachts op stal. Dat blijft ook zo, alleen de weide wordt kleiner gemaakt zodra het te nat en modderig wordt. Vooralsnog is dat niet zo gelukkig!


Ik heb een topic geplaatst bij *Een Jaar Lang In De Picture*! Niet helemaal een jaar, maar...

[EJL-ITP] Een mooi begin!


CintariaJarig

Berichten: 105
Geregistreerd: 31-01-12

Re: Veulens 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 15:47

Déjà ziet er blij uit op zijn nieuwe plek! Fijn om te horen dat alles zo goed is verlopen

Leuk dat jullie jaarlingen zoveel buiten staan nog. Jammer genoeg staat Ravi nu de gehele tijd op stal, baal hier echt van. Ze komen enkel 's avonds een uurtje buiten en in het weekend wel langer maar het is gewoon zo nat. Nog 1 winter aanpassen aan de eisen van een pensionstal maar vanaf april kan ik het eindelijk naar eigen wens doen :)

“I just want to be healthy and happy. I don't want to hurt anybody or make them mad. If that's a philosophy then that's my philosophy.”

Britt1

Berichten: 2018
Geregistreerd: 22-08-06

Re: Veulens 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 17:00

Cintaria, ook geen paddock of uitloop voor Ravi?
Kan me voorstellen dat het je niet lekker zit nee. Is dat sindskort nu het wat kouder is geworden of al langer zo?

Voor iedereen: ik wil gaan wandelen met Gino, ben nu alleen nog het pad afgelopen en weer terug. Vond ie wel spannend, maar hij deed niet gek. Nu wil ik binnenkort het (rustige) dorp in lopen met hem. Heb dat met mijn vorige paard ook veel gedaan als training, maar merk dat ik het toch wel spannend vind weer. Wat als ie gaat stuiteren? Hebben jullie tips? Hoe doen en ervaren jullie het met jullie jonkies?

StalMelyn

Berichten: 798
Geregistreerd: 05-11-12

Re: Veulens 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 19:29

Zelf doe ik dat soort dingen niet meer wanneer ze zijn afgespeend. Ik leer de basis aan (poetsen, hoeven tillen/uitkrabben en meelopen aan touw) en in opfok mogen ze lekker hun gang gaan. Poets dan nog wel als ik ze opzoek maar wandelen en andere oefeningen komen wel weer als ze drie moeten worden/zijn.

~Wie een grens schept, schept grensgevallen~
Welsh NWR/NRPS ster merrie Pleun drachtig
Welsh NWR ruin Naud Melyn
Welsh B hengst Pytron's Brenin

Britt1

Berichten: 2018
Geregistreerd: 22-08-06

Re: Veulens 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 19:34

Kan me voorstellen dat het ook lastiger kan zijn te wandelen als ze op opfokplek staan. Of bedoel je dat je er sowieso geen voorstander van bent?

swartbeessie

Berichten: 1843
Geregistreerd: 03-01-08

Re: Veulens 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 20:06

Misschien is het fijn als er een volwassen paard mee op wandeling gaat, zoals Emita ook deed? Dat wil ik ook gaan doen - als het weer ernaar is.

Emita

Berichten: 3151
Geregistreerd: 16-12-11
Woonplaats: Valencia / Provincie Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 23:31

Hier ook 24/7 op het land met schuilstal, de hele winter door. :j En er wordt sowieso onbeperkt hooi bijgevoerd. Nova is ook onwijs aangekomen (positief!!) sinds we op deze nieuwe stal staan. Ben echt heel erg blij met dit plekje!

Even terugkomend op de longontsteking. Aan de uitslag van het bloedonderzoek was te zien dat ze een ontsteking heeft in d'r longen en mogelijk ook in d'r lever. Ik heb voor de zekerheid een Strongid - P ontwormingspuit gebruikt (twee weken geleden was ze ook al ontwormd met Equest Pramox maar in verband met de uitslag van het bloedonderzoek raadde de dierenarts me aan om meteen Strongid - P te gebruiken) gisteren en vandaag vond ik dit in haar mest:

Afbeelding

Het ziet er vooral uit als een spoelworm, maar een longworm zou ook nog kunnen. Morgen komt sowieso de dierenarts nog een keer om meer antibiotica te brengen tegen de ontsteking, en dan laat ik het meteen even zien. Ik heb de worm gepakt en in een zakje gedaan zodat ze het goed kan bekijken. Ze gedroeg zich ook een beetje raar vond ik, alsof ze de hele tijd wilde schuren met d'r achterhand (zal wel komen omdat de wormen er nu uit komen...?)
Ze hoest nog steeds overigens en heeft ook nog steeds snot. Het lijkt alsof deze keer de antibiotica minder goed aanslaat (de vorige keer was er meteen na een paar dagen verbetering te zien en naar mijn idee is dat nu niet zo). Op google lees ik ook dat zowel longwormen als spoelwormen problemen kunnen veroorzaken in de luchtwegen, dus op zich zou het wel verklaren waarom de longontsteking ineens terug was gekomen.


Mijn vraag aan jullie: hebben jullie ervaring met spoelwormen en/of longwormen? Hoe lang duurde het voor dit over was? Hoe vaak heb je moeten ontwormen en wat heb je nog meer moeten doen om het weg te krijgen? Als je naar deze foto kijkt, welke worm denk je dan dat het is? Zou het blijvende schade kunnen geven aan mijn guppie? Want ik maak me toch wel ernstige zorgen.. -O-

-----------------------------------------------------------------
En nu even reageren op de rest.. :)

Wat leuk dat je buiten hebt gewandeld Amanda09, goede voorbereiding voor toekomstige buitenritten :D

Verstandig hoor Cintaria, als hij alleen zou komen te staan als hengst dan zou ik hem ook castreren. Zeker voor het jonge spul is het belangrijk om met meerdere paarden samen te staan.

Fijn dat het een match is in de groep, Flux! Ik ben jaloers op die voorpluk :wow:

Wat een leuk topic Britt1! Mooi overzicht zo. Is de moeder nou ook een fries? Of wat voor ras zit er allemaal in? Je hebt het vast al wel eens vermeld hier maar ik kan het me even niet meer herinneren :D Ik ging met Nova naar buiten samen met haar kuddemaatje. Dat helpt al een hoop! Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het zelf ook ontzettend spannend vind, en nu het weer zo onstuimig is laat ik het ook even links liggen want ik durf gewoon niet := En het helpt altijd voor mijn zelfvertrouwen als er nog een extra persoon met mij meeloopt die stevig in z'n schoenen staat en die het even van me zou kunnen overnemen in geval van nood :+ . Het allerfijnst vind ik om haar mee te nemen als handpaard, maar op de nieuwe stal kan dat helaas niet omdat ik geen rijdpaard ter beschikking heb. Maar dat is in mijn ogen wel de beste manier om je paard te laten wennen aan het buitenrijden.

Throw me to the wolves and I will come back leading the pack
Wil jij leren salsa, bachata of kizomba dansen? Kijk dan snel op https://www.salsaventura.nl/utrecht/

Britt1

Berichten: 2018
Geregistreerd: 22-08-06

Re: Veulens 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-18 12:34

Emita, ik vind het eruit zien als een spoelworm. Maar de wormen kunnen erg op elkaar lijken. Schuurt ze vaker of weet je dat niet? Want dan kun je ook nog denken aan aarsmaden. Goed idee in elk geval om de worm te bewaren en het de dierenarts te laten zien! Bedenk goed of je dierenarts er voldoende kennis van heeft, want bij veel artsen is dat niet het geval. En aangezien je veulen al wat aan het kwakkelen is, is duidelijkheid en juiste diagnosen natuurlijk van belang.

Gino had ook spoelwormen. Ik had daar ook erg veel stress van. Kuur gegeven. Ook de strongid-p, kwam wel wat uit dus dat was mooi. Ik denk dat ik de kuur binnenkort ga herhalen voor de zekerheid.
Ik zou me voor nu als ik jou was niet teveel zorgen maken. Alle jonge paarden hebben wormen en je bent er dicht bij en doet wat je kunt. Daarmee moet je het kunnen opvangen en uitroeien!

Wat betreft je vraag: moeder van Gino is een Fries, vader een cremello ponyhengst (Duitse rijpony, Goldstar du Bois - inmiddels geen dekhengst meer, maar in de sport gegaan)!

Emita

Berichten: 3151
Geregistreerd: 16-12-11
Woonplaats: Valencia / Provincie Utrecht

Re: Veulens 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-18 12:37

Oh ja, dat was het inderdaad! Leuke combinatie :D

Stalgenoot heeft nog veel meer wormen gevonden vandaag tijdens het uitmesten. Wel 20 wormen van maar 4 mesthopen. Ik ga vanmiddag de rest van de wei uitmesten. Ben benieuwd wat we tegen komen... Maar ik schrik er wel van hoor, zo veel wormen en ook zo dik en lang :wow: Maar ergens 'hoop' ik dat dit het is, want dan weten we meteen waarom de longontsteking steeds terug komt. Nu hopen dat ze niet haar weidegenootjes heeft besmet... -O-

Throw me to the wolves and I will come back leading the pack
Wil jij leren salsa, bachata of kizomba dansen? Kijk dan snel op https://www.salsaventura.nl/utrecht/

Britt1

Berichten: 2018
Geregistreerd: 22-08-06

Re: Veulens 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-18 12:51

Alle mest uit de wei scheppen komende tijd en evt stal ook schoon houden. Dan beperk je de besmetting wel. Maar je kunt er toch niet echt omheen. Oudere paarden zijn wel minder vatbaar voor spoelwormen dus daar hoef je niet bang voor te zijn!

Daphara

Berichten: 4073
Geregistreerd: 05-08-16
Woonplaats: Olst-Wijhe

Re: Veulens 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-18 13:39

Emita, zijn het geen aarswormen?

Volg mijn paarden en katten:
Daphara’s Shire Horses op Bokt en op Instagram
Daphara’s Heilige Birmanen op Bokt en op Instagram

Melissa0304
Moderator Kantine

Berichten: 2821
Geregistreerd: 13-02-05
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-18 15:55

Vandaag even bij Sam geweest zonnetje scheen zo lekker dus denk nog even langs voor de winter echt inzet. Valt me ook op dat paarden toch veel stabieler door de blubber lopen dan ik :') vind hem mooi bijgetrokken in vergelijking met de zomer

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

CBarrelracer

Berichten: 257
Geregistreerd: 07-01-13
Woonplaats: opmeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-18 20:37

Bokker Paard Ras Geboren stokmaat Gemeten op Verwachte stokmaat
Daphara Pleun Shire 16-06-17 166cm okt. 2018 182 cm
Soezee Ruby-Rose BWP 9-05-2017 162cm okt. 2018 172 cm
Silly1972 Cashmiro NRPS 06-03-17 162 cm okt. 2018 171 cm
xLoki Maddox KWPN 07-05-17 154 cm september 2018 170 cm
dido2006 Most Wanted KWPN 20-06-17 152 cm juli 2018 170 cm
Morpheus Marvell Wood KWPN april 2017 158 cm oktober 2018 170 cm
Meya_ Twirre Fries 01-03-17 150 cm september 2018 167 cm
Sblom Ocean 11-05-17 145 cm juni 2018 165 cm
Verani Hello Barock Pinto 14-05-17 151 cm augustus 2018 165 cm
MightyJoe Cortado PRE 09-06-17 147 cm juli 2018 165 cm
Suffie Carlijn Duitse Rijpony 22-03-17 165 cm
Janinevv Tjitske Fries 165 cm
SteffiiY Creme de la Femme NRPS 03-04-17 142 cm juli 2018 160 cm
amanda09 Majid Arabier 24-03-17 147 cm november 2018 158 cm
Britt1 Gino NRPS 23-06-17 142 cm juni 2018 155 cm
Rocymax Lily Pintaloosa 24-04-17 146 cm juli 2018 155 cm
Namiro Sam Quarter horse 08-07-17 135 cm juli 2018 155 cm
Igniss Makuya NRPS 16-07-17 140 cm juni 2018 153 cm
Emita Nova American Paint Horse 13-03-17 130 cm april 2018 152 cm
Noisy Rudi American Quarter Horse 17-05-17 138 cm Oktober 2018 152 cm
Flux Déjà Partbred Welsh Cob 27-04-17 135 cm september 2018 150 cm
Dyonne Gwynfor Welsh Cob 21-04-17 137 cm augustus 2018 147 cm
DonnavZ Floki 10-07-17 120 cm augustus 2018 140 cm
Mooney Vu Welsh Partbred /NAS 16-05-17 118 cm augustus 2018 125 cm
Nynkster Korneweijdes Caia Catooki Welsh Mountain 20-03-17 115 cm augustus 2018 120 cm
Celineeloves Djoline arabier x haflinger 15-07-2017 141 cm oktober 2018 150-155 cm


hoop dat ik t er goed ingezet heb

Jelle i'll never forget you
Jetalito, Djoline, Wiebe, Puck

Daphara

Berichten: 4073
Geregistreerd: 05-08-16
Woonplaats: Olst-Wijhe

Re: Veulens 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-18 21:18

Er gaat wat mis...

Volg mijn paarden en katten:
Daphara’s Shire Horses op Bokt en op Instagram
Daphara’s Heilige Birmanen op Bokt en op Instagram

Nynkster

Berichten: 4707
Geregistreerd: 04-03-12
Woonplaats: Groningen

Re: Veulens 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-18 22:21

Vervelend Emita die wormen!
Hier ook wormen gevonden bij caia, echt vreselijk. het waren er maar 3 ofzo en denk dat het aarswormen zijn. heb er eventueel wel een foto van gemaakt. direct ontwormd maar is nog niet heel veel af gekomen. heb nog wat speciale spuiten gekocht en die komen volgende week binnen.

Welsh Mountain pony's <3

Britt1

Berichten: 2018
Geregistreerd: 22-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-18 23:46

Melissa0304 schreef:
Vandaag even bij Sam geweest zonnetje scheen zo lekker dus denk nog even langs voor de winter echt inzet. Valt me ook op dat paarden toch veel stabieler door de blubber lopen dan ik :') vind hem mooi bijgetrokken in vergelijking met de zomer

[ [url=m/4jpK4J.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/9RFRik.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/65yQEh.jpg]Afbeelding[/url] ]

Hij ziet er goed uit! Is die staart nou deels donker of gewoon vies? :D


Melissa0304
Moderator Kantine

Berichten: 2821
Geregistreerd: 13-02-05
Woonplaats: Schiedam

Re: Veulens 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-18 23:57

bokt is door de war geloof ik.. zie dat er nieuwe berichten geplaatst zijn maar zie niks meer staan na de table van celineeloves :')


Melissa0304
Moderator Kantine

Berichten: 2821
Geregistreerd: 13-02-05
Woonplaats: Schiedam

Re: Veulens 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-18 05:54

jou zie ik nu wel als antwoord maar de rest nog steeds niet :=

MirandaT

Berichten: 30431
Geregistreerd: 23-12-04

Re: Veulens 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-18 05:56

Vreemd zeg :=
Nu kunnen jullie in ieder geval weer posten, hoop dat het snel opgelost kan worden :j

Ibbel

Berichten: 41448
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-18 09:30

Ging hier inderdaad iets helemaal mis gisteren :D
Was dat overigens echt midden in de nacht dat je bezig was? :wow:

MirandaT

Berichten: 30431
Geregistreerd: 23-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-18 09:38

Ibbel schreef:
Ging hier inderdaad iets helemaal mis gisteren :D
Was dat overigens echt midden in de nacht dat je bezig was? :wow:


Ja :o _O-

Melissa0304
Moderator Kantine

Berichten: 2821
Geregistreerd: 13-02-05
Woonplaats: Schiedam

Re: Veulens 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-18 15:08

Foto’s die ik gister gepost had wel zichtbaar? Dat ie zo mooi bijgetrokken is :D

Britt1

Berichten: 2018
Geregistreerd: 22-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-18 15:20

Melissa0304 schreef:
Foto’s die ik gister gepost had wel zichtbaar? Dat ie zo mooi bijgetrokken is :D

Ja die had ik gezien en op gereageerd!

Melissa0304
Moderator Kantine

Berichten: 2821
Geregistreerd: 13-02-05
Woonplaats: Schiedam

Re: Veulens 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-18 15:24

Zo even op creatieve manier terug gezocht maar zijn staart is gewoon heel vies :')


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Trendiction en 6 bezoekers