Paarden en verkeer

Moderators: Coby, Nicole288, Pistasche, Dyonne, Apple, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Chasey

Berichten: 9890
Geregistreerd: 27-10-10
Woonplaats: Meddo

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-08-17 11:05

Wij wonen met de paarden aan huis tegen het industrieterrein. En voordat we het bos in zijn, dat hemelsbreed nog geen 2 kilometer verderop ligt, moeten we langs een hele drukke straat. Die moeten we oversteken, daar kunnen we (letterlijk) niet omheen. En daar rijdt dus echt van alles! Je kunt het zo gek niet bedenken.

Als ik dan op het paard zit, kan ik 2 dingen doen.
- Of ik maak mezelf gek, gefrustreerd en woedend, omdat er mensen zijn die als een malle voorbij scheuren en geen rekening met MIJ houden. (Wie is er dan egoïstisch?)
- Of ik accepteer dat mensen geen rekening met mij en mijn paard houden en leg de focus op mensen die dat WEL doen. En geloof me, die zijn nog altijd in de dikke meerderheid. Maar dat zag ik nooit, omdat ik me liet opnaaien door de mensen die dat niet deden.

Deze tractor en Twingo bleven KEURIG op gepaste afstand achter mij rijden. Maar Nick en ik hadden nogal een slakkentempo, dus ik gebaarde dat ze ons mochten inhalen. Dat deden ze heel netjes! En zo kan het dus ook!
Even later stonden we dan wel weer achter elkaar in de 'file' bij de kruising. Maar ook dat was geen probleem. Er kwam zelfs weer een auto achter ons staan.

Afbeelding

Iedereen die ons netjes passeert krijgt van mij een dikke vette duim en vaak zie je de mensen dan terug zwaaien. Ik probeer nu echt de focus te leggen op het positieve. Beter voor mijzelf, mijn paard en leuk voor de mensen die wel hun best doen.
En natuurlijk houd ik mijn hart wel eens vast als het nog maar net goed gaat. Heb al zoveel idiote inhaal acties meegemaakt!
Maargoed, als ik buiten wil rijden, moet IK accepteren dat ik geen koningin ben op de weg en dat de keuze om rekening met mij te houden bij de medeweggebruiker ligt. Houdt ie rekening met ons, dan is dat mooi, helemaal toppie. Houdt ie geen rekening met ons, dan moet ik dat accepteren.
Ik doe mijn best om geen last of gevaar te zijn, meer kan ik niet doen.
Zo ben ik altijd op stap met 'familie hesje'. :') En doe ik schriktraingingen en oefen in de avonduren op het industrieterrein. Ik doe veel met mijn paard om hem zo rustig mogelijk te maken. En dat is al erg goed gelukt in een jaar tijd. En dat moet ook, want ik wil geen ongelukken.
Ik ga gevaren niet uit de weg, wij overwinnen ze samen. En daar krijg je een zeker paard van! Wat tussen het verkeer wel nodig is.

familie hesje


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PetalBot en 2 bezoekers