Certificaat om buitenrit te begeleiden

Moderators: Apple, Coby, petraaken, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Adrija

Berichten: 1814
Geregistreerd: 28-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-11 20:39

Vaak is het begeleiden van ritten een erebaantje voor vrijwilligers. Vraag me af of je er een leuk betaalde (bij)baan aan kan overhouden.

Verder zijn er volgens mij geen certificaten voor te behalen; een EHBO diploma is aan te raden ;-) (en dan hopen dat je die nooit hoeft te gebruiken), naast de nodige rijervaring. En verder vooral je gezonder verstand kunnen gebruiken en een bomproef paard mee voorop ipv de hengst. En niet onbelangrijk: gastvrij met mensen kunnen omgaan. En zoals ik al in een ander topic schreef: mensen op een vriendelijke manier iets kunnen uitleggen/toelichten/corrigeren, zonder ze het gevoel te geven dat je ze terecht wijst, als dit helemaal niet nodig is (wat maar al te vaak wel gebeurt op buitenritstallen, voor mij een reden om niet meer terug te komen.). Kijk als iemand een paard onnodig slaat word ik ook boos, dan is het logisch iemand terecht te wijzen, maar als iemand een riempje verkeerd doet ofzo............

Overigens kan ik me wel voorstellen dat in geval van een ongeluk met een klant, een stalhouder zich voor de rechter moet kunnen verantwoorden, de stalhouder, in geval van een situatie waarin de rittenbegeleider al niet verwijtbaar lijkt het hebben gehandeld, een klein extra plusje kan krijgen wanneer de ritterbegeleider een ruiterbewijs heeft, dan wanneer dit niet het geval is. Maar een ruiterbewijs heeft feitelijk geen juridische status als diploma voor een rittenbegeleider.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers