IJslander aanschaffen

Moderators: RianneH, Melissa0304, Neonlight, balance, Ymor

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Askja

Berichten: 3742
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-20 11:53

Vraag 1 aan jou: hoeveel ervaring heb je zelf met IJslanders?
Als dat weinig tot geen is, dan zou ik daar eerst in investeren door middel van een aantal lessen of cursussen. Ten eerste omdat je dan beter weet wat je wilt qua type paard, karakter, temperament en gangaanleg, ten tweede omdat het merendeel van de IJslanders die te koop worden aangeboden net ingereden is, wat betekent dat ze vaak nog niet goed bevestigd zijn in de gangen, en een zekere, kundige ruiter nodig hebben om zich verder te ontwikkelen.

Tweede vraag: heb je, als je eenmaal een IJslander hebt gekocht, de mogelijkheid van goede begeleiding door een ervaren trainer-instructeur? Dat kan al een hoop schelen, zo iemand kan ervoor zorgen dat je als relatief groene combinatie toch goed op de rit komt.

Ik zit niet zo in de verkoop (geef alleen les), maar het schijnt momenteel echt een verkopersmarkt te zijn, met weinig aanbod en heel veel vraag. Dat betekent dat je doorgaans echt goed en vaak ook lang moet zoeken, zeker omdat je waarschijnlijk in de vijver vist waar de meeste potentiële kopers in vissen: regelbaar temperament, gemakkelijke tölt, betrouwbaar, eczeemvrije en niet te oud.
Ik zou ook bij het zoeken deskundige hulp inschakelen. En het kan inderdaad een idee zijn om over de grens te gaan zoeken, in Duitsland. Je kunt bijvoorbeeld een tripje plannen langs verschillende grotere stallen, dan kun je op een dag meerdere paarden bekijken. Hou er wel rekening mee dat de prijzen daar meestal hoger liggen dan hier.

http://www.stalskyjafar.nl
Centered Riding, IJslandse paarden & meer


Askja

Berichten: 3742
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-20 19:09

abrina71 schreef:
Mijn bijrijd ijslander moet helaas verkocht worden. Het is een 10 jarige zwarte vijfganger merrie. Superbraaf, houdt van buitenritjes. In de bak vindt ze niet zo leuk dan is ze niet voorwaarts. Ze is wel insuline resistent dus oppassen met voer en weidegang. Als je interesse hebt stuur aleen pb met je nummer dan geef ik die door aan de eigenaresse.

Klinkt als een leuk paard. TS, ik zou hier werk van maken!

http://www.stalskyjafar.nl
Centered Riding, IJslandse paarden & meer


Askja

Berichten: 3742
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-20 12:38

RavenIris schreef:
Particulier zie ik dat wel vaker misgaan, vooral dan wat betreft de gangen. Dat zijn regelmatig toch paarden die helemaal stijf gereden zijn in zwein waarvoor je dan de hoofdprijs betaalt. Als je het zelf niet erg vindt om aan de gangen te werken is dat natuurlijk geen probleem, maar wel een beetje zonde van het geld dan ...

Eens, het heeft een grote meerwaarde om.een paard te kopen dat professioneel is in- cq. doorgereden. Een vastgereden paard weer op de rit krijgen kan overigens ook beter overgelaten worden aan een professionele trainer die de basis weer goed kan bevestigen.

Reiterhof Bramsche kan ik ook aanraden. Daar hebben twee lesklanten van mij de afgelopen jaren een erg leuk paard gekocht.

http://www.stalskyjafar.nl
Centered Riding, IJslandse paarden & meer


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers