[VOLG] k wil een goed opgeleide Peruaanse Paso, ...

Moderators: Lous, RianneH, Neonlight, Nadia, balance

 
 
SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-07-19 10:03

PikaTheRocky schreef:
Robin_Rikkie schreef:
Wat grappig om dit topic nu tegen te komen! Ik ben net sinds zondag terug van 6 weken stage lopen bij Mireille in Duitsland :)

Quickstep is echt een leuk paard en volgens mij zijn jullie samen echt al op de goede weg *\o/* Ik blijf jullie volgen :)

SvS88, Mireille in Duitsland heeft er elk jaar een aantal te koop staan, wel voornamelijk veulens en jaarlingen. https://rockymountainhorse.net/welkom/


Ik was de stagiaire daar voor jou :)


Doe Mireille heel veel groeten van me! Quick komt ook van bij haar.

Leuk dat jullie stage bij Mireille gedaan hebben. Vind haar een super fijne vrouw en haar manier van fokken spreekt me wel aan. Je hebt altijd zoveel keuze bij haar.


SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-07-19 10:06

SvS88 schreef:
Waar hebben jullie je paardjes vandaan? Een particulier of via een fokker? Ben erg weg van dit ras, maar volgends mij is er lastig aan te komen, zeker een die al geleerd is


Ik heb ook bij Mireille gekocht. De vader van Quick staat nu op een kleinschalige fokkerij in Duitsland. Moest je interesse hebben, geef ik je haar fb door. Heb geen andere gegevens van haar. Als ik goed geteld heb, zijn er dit jaar een 5-tal veulens bij deze persoon geboren.

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Re: [VOLG] k wil een goed opgeleide Peruaanse Paso, ...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-07-19 16:12

Spirit, de vader van Quick, is een paar jaar geleden verkocht aan een kleinschalige fokker, het is bij die persoon dat er een 5-tal veulens geboren zijn. Geloof dat Mireille er ieder jaar meer als 15 heeft.

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-07-19 18:53

PikaTheRocky schreef:
SVRL schreef:
Spirit, de vader van Quick, is een paar jaar geleden verkocht aan een kleinschalige fokker, het is bij die persoon dat er een 5-tal veulens geboren zijn. Geloof dat Mireille er ieder jaar meer als 15 heeft.


Je krijgt de groetjes terug :DHaha, dankje.
En, kan je paardje wat wennen?

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-07-19 13:50

Bezoek osteopaat was nodig. Quick zat vast in de nek, rug was op 1 klein puntje na, ok. Ik mag er niet meer met de barebackpad op, omdat het stukje rug dat vast zat, net alle druk krijgt als je er met een pad op gaat. Mijn zadel moet ik wat versmallen, het staat te breed op zijn schoft en geeft daardoor mogelijk een slechte drukverdeling, maar verder past het perfect.

De osteo vond Quick al mooi bespierd. Fijn om dat te horen natuurlijk. En ik heb groen licht gekregen om hem wekelijks te berijden. Ze zegt dat Quick mij makkelijk kan dragen en dat 1 keer per week rijden zeker moet kunnen. Ik moet hem nu, na de behandeling, wel 10 dagen onbelast laten. Wandelen aan de hand en vanaf het weekend aan de longe, mag wel.

Ik heb ook een antwoord gekregen op mijn vraag waarom Quick geen druk op zijn neus verdraagt. Dacht altijd dat Quick gewoon een ramsneus had, maar hij is er heel gevoelig aan. De osteo denkt dat hij ooit een trap op zijn neus heeft gehad en dat er nu wat botwoekering is. Kan geen kwaad en zo lang er geen druk op komt, heeft hij er ook geen last van, maar ze raadt me wel af om met een optoming te rijden die druk op de neus geeft.

De andere 2 zijn ook onder handen genomen. Macho zat vrij los, wel een probleem rechts achter, maar dat was te verwachten na zijn peesblessure. En vooraan wat spierpijn, omdat zijn hoefbenen gekanteld zijn. Bacardi is wat anders, die is stram en stijf en was aan zijn voorbenen niet te behandelen. Osteo raadt aan om hem op magnesium te zetten en om aan de dierenarts pijnstilling te vragen die ik moet geven als de hoefsmid komt. Is toch altijd even slikken wanneer ik merk dat Bacardi weer een beetje achteruit gegaan is.

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Re: [VOLG] k wil een goed opgeleide Peruaanse Paso, ...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-07-19 15:40

@ Maflinger_S: moet nu 10 dagen geduld hebben en dan gaan we ervoor. Moet hem na iedere rit wel 4 a 5 dagen rust geven en mag alleen maar stappen en een paar kleine stukjes tölt. Draf mag ik nog niet vragen, dat vindt de osteo te belastend. Maar hé, ik ben al blij dat ik mag tölten.

@ PikaTheRocky: fijn dat ze zich zo snel thuis voelt en dat wandelen goed gaat. Hoe oud is je merrie eigenlijk? Plaats hier zeker een linkje als je een topic over haar aan maakt.

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-07-19 17:58

Vandaag nog eens op wandel gegaan met Quick. Meneer was echt in een gekke bui en heeft duidelijk zijn töltknop gevonden. Heel frustrerend als je ernaast loopt. Dat ik hem in hield, begon hem ongelooflijk te ergeren, wat dan weer een paar bokken sprongen opleverde. Moest hem even serieus op zijn plaats zetten.

Gelukkig was hij terug iets kalmer toen we terug op de wijk aan kwamen. Ik dacht dat ik het laatste stuk relax naar huis kon, maar dat was buiten de plaatstelijke jeugd gerekend. Jong nozem op een brommertje, begon doelbewust extra kabaal te maken om Quick op te jutten. Die bleef eerst vrij kalm, maar nadat de herrie maar bleef duren, raakte hij toch even over zijn toeren. Tis dat mijn aandacht bij mijn paard zat, anders was ik toch heel luid beginnen vloeken.

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-07-19 20:22

Retjethorse schreef:
Wat een eikels zeg... Waar gaat het toch naartoe met de mensheid. :n Gelukkig zijn er bij beiden geen ongelukken gebeurd.


Ze waren met 2 maar de 2de was braaf. Blijkt ondertussen dat het ettertje hier in de wijk goed gekend is en al heel veel mensen geërgerd heeft. Hij zou ook al een aantal keer in aanraking geweest zijn met de politie en het is voor meerdere mensen een frustratie dat hij nog steeds op vrije voeten is. Wil helaas zeggen dat ik deze kerel waarschijnlijk nog ga tegen komen. Hoop dat Quick snel leert om dat soort geluiden te negeren.

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-19 04:12

Quick is boos. Woensdag was de dierenarts hier voor Bacardi en deze vond al mijn paarden te dik. Schrok me rot, omdat tot hiertoe iedereen zei dat ze goed stonden. Nu moet iedereen dus op dieet en Quick vindt dit maar niets. Zijn portie muesli is serieus omlaag geschroefd en ze moeten ook een aantal uur van hun hooi af. Bacardi en Macho zeuren wel, maar Quick is dus echt in een rothumeur, diëten is duidelijk niets voor hem.

Jammer genoeg was het deze week te heet om te rijden en hebben we enkel een beetje grondwerk gedaan. Zou graag wat meer met hem buiten gaan, want 25 augustus staat er een fotoshoot gepland, als het weer wat mee zit. Ik zou rijfoto's willen en een paar portretfoto's, als meneer mee wil werken tenminste.

En ik heb een nieuw touwhalster besteld. Deze keer eentje met veel roze.

Afbeelding

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-07-19 23:36

Retjethorse schreef:
Haha Quick toch... _O- De liefde van een man gaat door de maag zeker? :+

Leuk zeg een fotoshoot! Zou ik ook eens moeten regelen voor Aliaa. Welke fotograaf komt er?


Heb ondertussen 2 shoots op het programma staan. In augustus met Evi Coomans (staat tussen mijn vrienden op fb) en in september komt Mondy van bokt.

Met Evi ga ik vooral voor rijfoto's en een paar portretfoto's. Mijn verzorgstertje krijgt een shoot met Macho. Als Mondy komt, gaan we proberen om thuis met zijn allen op de foto te gaan. Mijn vriend, onze hond, ik en de 3 paarden op 1 foto is al lang een droom van me.


SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-07-19 15:32

Gisteren wilde ik eens een andere toer rijden met Quick. Ik heb deze vorig jaar al wandelend met hem gedaan, maar dit jaar waren we die richting nog niet uit geweest. Zo lang we in de woonwijk waren, was Quick heel nerveus en schrikkerig. Hij kwam pas tot rust zodra we de kleine paadjes bereikt hadden. Even stoppen voor een babbel, was er niet bij.

Omdat het halt houden bij de buurvrouw zo'n ramp was, heb ik gisteren, tot grote ergernis van Quick, het stil staan vaak geoefend. Aan het begin van de rit, wilde hij amper stil staan, op het einde ging het gelukkig al veel beter. Ook onze volgende ritten zal dit dus nog een oefenpuntje worden. Ik weet eigenlijk niet waarom Quick buiten de wei niet wil stil staan, op de wei doet hij dit nl wel netjes. Maar zodra het zadel erop gaat en we de wijde wereld intrekken, wil hij alleen nog maar vooruit gaan.

Nu hij weet dat hij sneller mag als stap, geeft hij regelmatig aan dat hij wil versnellen. Normaal mag ik nog niet met hem draven, dus moest ik hem gisteren regelmatig terug nemen in stap, omdat hij in drafmodus was. Na een paar mislukte pogingen, vond hij zijn töltknop en toen moest de frustratie er even uit en ging ie bokken. Heb even goed gevloekt en hem een tijdje in stap gehouden voor ik nog eens een poging wou ondernemen. De 2de keer ging hij wel vrij hard, maar bokken was er niet meer bij.

Op de terugweg ben ik op de wijk afgestapt. Ik was bang om te veel van Quick te vragen. De eerste meters geraakte ik bijna niet vooruit, mijn knieën leken op slot te zitten. Had geen pijn ofzo, kon gewoon amper stappen. Gelukkig past Quick zijn tempo aan mij aan, zou er anders als een vlaggenwimpel achter gehangen hebben. Na een paar meters wilden mijn knieën gelukkig weer mee en kon het tempo wat omhoog. Quick liep naast mij te geeuwen en kwam af en toe eens met zijn neus duwen. En toen kwam er een ambulance met flikkerende lichten de bocht om, gelukkig zonder sirene, maar het was toch een snel rijdende discobal die op ons af kwam. Ik verwachte een serieuze schrikreactie van Quick, maar die bleef gelukkig kalm.

Nadeel van alleen rijden, is dat je paard alles zelf moet uitzoeken. Ben best wel fier op mijn uk en hoe hij alles op pakt. Hoop dat door meer te rijden, er ook meer rust komt.

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-08-19 14:59

Maflinger_S schreef:
Quick heeft met rijden volgens mij last van jeugdig enthousiasme en jeugdige onbalans. Dan is stilstaan ook wel heeeuul moeilijk. Tja, dat gaat alleen maar beter worden door het vaker te doen (en er overheen te groeien). Komt goed.

Hetzelfde geldt voor het lastig vinden om te stappen als je ook harder mag en wilt. Joho, denkt Quick, party time.


Je zal wel gelijk hebben hoor, maar ik ben zo teleurgesteld in mezelf. Heb uren met Quick geoefend op halt houden en stil staan thuis en dat doet hij ook, dus hij kent de commando's. Eens de wei uit, lijkt hij echter alles vergeten.

Zelfde met niet schrikken. Ik ga al 3 jaar regelmatig met hem de heide op. Hij kent de wijk, weet wat verkeer is, hoort bij de buren regelmatig een moto, ziet naast zijn wei grote grasmaaiers, sproeiers en tractors. Er wordt daar gemaaid met boskantmaaiers en dat raakt zijn koude kleren niet. Ik was dan ook zeker dat ik een goed voorbereid paard had en nu blijkt hij plots wel nerveus en schrikkerig te zijn als ik erop zit. Dat had ik dus helemaal niet verwacht. Ik heb dan ook het gevoel dat ik gefaald heb in zijn opvoeding en vraag me echt af wat ik anders had moeten doen. Hij is aan zoveel blootgesteld en toch spring hij opzij voor stomme dingen.

Komt nog bij dat ik iemand ken met een leeftijdsgenoot van Quick. Dat paard is nog maar 2 maand zadelmak en heeft nog geen voet fout gezet. Paard gaat iedere week mee op buitenrit, is van niks bang en loopt netjes in alle gangen. Hij is zelfs al 4 dagen mee geweest naar de Eifel en heeft daar netjes in groep zijn kilometers gelopen. Ik chat vaak met die eigenaar en onze paarden zijn echt totaal anders. Quick is een hooligan vergeleken met haar paardje en ik ben net voor een Rocky gegaan, omdat ik toe was aan een rustig paard waarmee ik gewoon zonder stress kilometers kon maken. Zal met Quick wel komen, maar ik zal een moeilijke periode door moeten, waar ik me eigenlijk niet aan verwacht had, omdat ik dacht dat ik goed voorbereid was.

Ik ben echt niet teleurgesteld in Quick hoor, Quick is perfect zoals hij is. Ben wel sterk teleurgesteld in mezelf, omdat ik, ondanks alle voorbereiding, toch gefaald ben.

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-08-19 19:27

Voor het eerst een buitenrit gemaakt met een vreemd paard erbij. Ander paard was een merrie en Quick voelde zich op en top hengst. We hebben afwisselend vooraan gereden. Voorbij steken ging soms wat aarzelend, maar Quick heeft vlot de kop getrokken. Ook terug alleen naar huis stappen, pakte hij redelijk goed op. Van het andere paard weg stappen, ging een paar passen moeizaam, maar al vrij snel viel het kwartje dat we naar huis gingen en was het moeilijk momentje voorbij.

Heb onderweg ook op het halt houden geoefend en dit ging al beter als de vorige keer. Hoop dat ik nog minstens 2 keer kan rijden voor de fotoshoot en dat tegen die dag de "ho" er echt goed in zit.

Afbeelding

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-08-19 21:28

Quick heeft het super goed gedaan. Al was hij wel ondeugend als hij achteraan liep. Het bleef niet bij snuffelen en flemen, maar hij probeerde ook om in de kont en de hakken van het andere paard te pitsen. Hij hing echt de puber uit, lol.

Na de shoot vertrekt de fotograaf op vakantie, de foto's gaan na haar vakantie bewerkt worden. Maar er komt zeker een topic zodra ik ze heb.

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-19 17:45

Normaal ging ik vandaag weer rijden met mijn rijmaatje, helaas is dit niet doorgegaan. Heb even getwijfeld of ik alleen ging, maar eigenlijk past donderdag beter voor me, dus heb ik het rijden uitgesteld.

Doordat ik altijd zo moe ben, volgens mijn therapeut heb ik een burn-out, had ik al lang niet meer fatsoenlijk getraind met Quick. Vandaag was zijn nieuw halster toegekomen, dus heb ik maar wat energie bijeen gesprokkeld om met hem aan de slag te gaan.

Moet eerlijk toegeven dat het niet vlekkenloos ging. Voetjes opheffen om over de balken te stappen deed hij perfect en hij volgde ook netjes tijdens het rondwandelen. Wijken voor druk, daar had hij nu eens echt geen zin in, klieren en prullen was veeeel leuker. Uiteindelijk deed hij al zijn oefeningen wel, maar ik moest er wel voor aandringen. _-:(

Meneer zijn nieuw halster. Kleurtjes komen beter uit in het echt, maar het weer wilde niet mee vandaag.

Afbeelding

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-08-19 21:44

Quick heeft me vliegles gegeven. Hij stapte tijdens het opstappen weg van het krukje, waardoor ik met mijn tenen in zijn oksel porde. Quick vloog weg als een pijl uit een boog en omdat ik niet goed zat, begon hij te bokken en daar ging ik.

Het opstappen ging nadien heel moeilijk, werk aan de winkel dus.

Morgen heb ik een dag grondwerkles, dubbele lijnen. Ben benieuwd en kijk ernaar uit. Ik laat zeker mijn eerste half uur filmen, zodat ik nadien kan terug kijken als ik het niet goed meer weet en ik met Quick wil oefenen.

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-08-19 18:37

Heel interessante dag gehad vandaag en heel veel inspiratie kunnen op doen om met Quick te werken. Kijk ernaar uit om aan de slag te gaan en hoop dat Quick het goed op pakt. Ik vind grondwerk met lange lijnen tot mijn verbazing leuk en dat voor iemand die longeren maar saai vind. Ik ben gewoon om met een losse teugel te rijden en dat werkte enorm tegen me. Het is echt wennen om meer aanleuning te vragen. Ik kreeg wel te horen dat ik zachte handen heb. Fijn om te horen. Ik kreeg ook tips om met Quick aan de slag te gaan, wat ik wel fijn vond. En ik kreeg ook tips over hoe ik de situatie van gisteren terug kan recht trekken. Daar ben ik vanavond al mee aan de slag gegaan.

En Quick gaat in februari uit logeren. De persoon die de clinic van vandaag organiseerde, traint normaal Ijslanders, maar ze heeft ook al enkele Rocky's opgeleid. Quick gaat dus vanaf februari naar daar om hem fatsoenlijk te laten inrijden zodat hij netjes zijn gangen leert scheiden. Voordeel is dat je als eigenaar ook 1 keer per week les krijgt. Ik overweeg om tijdens de periode dat Quick er staat, ook nog extra les te nemen als dat mogelijk is.

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Re: [VOLG] k wil een goed opgeleide Peruaanse Paso, ...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-08-19 19:46

Het werken aan de lange lijnen was volgens de Spaanse/Weense school, waarbij je vlak achter je paard staat. Mijn cursuspaard was een Ijslander, een stuk kleiner als Quick dus. Om echt goed aan de slag te gaan, moet ik mezelf lange teugels aanschaffen en heb voorlopig geen tijd om naar de ruitershop te rijden. En eigenlijk heb ik ook hulp nodig om op te starten, maar die heb ik niet. Denk dat ik ga starten met 2 leadropes en zie hoe ver we geraken voor ik in lange teugels investeer.

Heb wel wat zenuwen om Quick uit handen te geven, maar ik wil een fatsoenlijk opgeleid paard en twijfel te hard aan mezelf om het alleen te doen. Extra gangen zijn tenslotte iets nieuws voor me en als ik het niet goed doe, moet er toch iemand gevonden worden die het recht trekt. Dan toch liever ineens in training, zodat het goed gedaan wordt.

Ondertussen zijn we alle dagen met het krukje aan het oefenen. Eergisteren ben ik begonnen met gewoon het krukje ernaast te zetten, gisteren zette ik een voet op de onderste trede. Beide keren stond ik met Quick voor de stal. Vandaag wilde ik op het krukje gaan staan, maar dat durf ik niet aan de stal, ik kan daar gemakkelijk tussen paard en muur geplet worden. Dus heb ik hem mee naar hun paddock aan huis genomen. Bleek dat stilstaan naast het krukje in een grotere ruimte toch wel moeilijk is. Ik had koekjes op zak, maar zelfs dat was geen motivatie om te blijven staan. Als ik dan al eens op het krukje stond, was hij erg nerveus. Blijkbaar is mijn vliegles iets waar hij ook mee zit. Ik kan me best wel voorstellen dat een mens, die niet in evenwicht op je rug zit, pijn moet doen aan je rug, dus ik begrijp zijn spanning wel. Maar goed, ik ben blijven oefenen, met een koekje voor zijn neus, dat hij niet kreeg zo lang hij niet naast het krukje stil stond en uiteindelijk was de goesting zo groot, dat hij netjes bleef staan, terwijl ik naast hem boven op het krukje stond. Koekje gegeven en verder uitgebreid beloond en een 2de poging ondernomen. 2de keer bleef hij onmiddellijk gewoon staan, de flinkerd. Volgende stap is nu mijn handen op zijn rug zetten en als dit goed gaat, hangen. Denk dat ik even nog blijf hangen bij de stap die we vandaag gezet hebben, wil dat hij dit doet zonder snoepje voor ik verder ga.

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-08-19 20:34

Maflinger_S schreef:
De leadropes zijn waarschijnlijk zwaarder dan de lange teugels, dus ik weet niet of dat voor jou fijn gaat werken.

Het ís ook spannend om je paard uit handen te geven maar zeker als je een goed lopend gangenpaard wilt, wel de investering waard denk ik. Als je een goed gevoel hebt bij een trainer, moet je daarvoor gaan. Het is daarbij wel belangrijk dat jij als eigenaar ook regelmatig betrokken bent bij die training, zodat je het langzamerhand over kunt gaan nemen van de trainer. Jij moet "na de training" tenslotte verder met je paard.

Fijn dat je weer bezig bent met opstappen. Kleine stapjes, Quick is zich waarschijnlijk rot geschrokken en vraagt zich af hoe hij het beter kan doen.
Wat ik trouwens regelmatig met mijn arabierig typje doe is "iets stoms". Het hek waait net een beetje dicht als wij er door gaan. Ik laat mijn borstel vallen tijdens het poetsen. De waterslang heeft een eigen leven als ik 'm vast heb. Arabierig typje moet leren dat haar mens soms een beetje onhandig is, en dat dat helemaal niet erg is.


Ik word zeker bij zijn training betrokken. 1 keer per week moet ik langs komen en ofwel rijdt de trainer en krijg ik uitleg, ofwel moet ik er zelf op. Verder mag ik komen zoveel ik wil, dus ik hoop dat ik hem een paar keer met de trainer aan de slag kan zien.

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-08-19 17:01

Ik blijf zeker posten.

Ben bang dat mijn fotoshoot niet door gaat. 14 dagen geleden liet mijn verzorgster plots weten dat ze komende zondag ineens andere plannen heeft. Dit heb ik netjes aan de fotograaf gemeld, waarbij ik duidelijk liet weten dat ik mijn shoot nog wel wil. Ik ging normaal van haar een mail krijgen met details over onze afspraak die week nog, heb tot hiertoe nog niets vernomen. Heb gisteren via haar website nog een bericht gestuurd, met de vraag of zondag nog wel door gaat, maar krijg geen antwoord. Ben echt wel teleurgesteld, het is niet mijn schuld dat mijn verzorgster af haakt, maar ik word er wel voor gestraft. Enfin, zo komt het bij mij over.

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-08-19 11:09

Maflinger_S schreef:
Het is vakantietijd. Misschien is de fotografe niet de gelegenheid om te reageren omdat ze in het grote niets zit zonder wifi? (Had ik 3 weken terug. Wel eens lekker trouwens...)

En anders een andere fotograaf zoeken? Volgens mij zijn er zat fotografen die dat mooie chocoladestukje van jou (en ook die andere twee leukerds) op de foto willen en kunnen zetten.


De dag voor mijn verzorgster haar shoot af zei, heb ik van de fotografe nog een berichtje via messenger gehad dat ze me die week een mail met de details zou sturen. Heb sindsdien niets meer van haar gehoord. Net dat vind ik zo raar.

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-08-19 11:17

Maflinger_S schreef:
Tijd voor de blond haar en blauwe ogen act: "Je bent me toch niet vergeten hoop ik?".


Had ik maandag al gedaan. :-)
Heb vandaag een voicemail ingesproken. Heb gezegd dat ik zelf best boos ben owv het afhaken van mijn (ex) verzorgster, maar dat ik hier niet voor verantwoordelijk ben en ervan uit ga dat mijn shoot zondag gewoon door gaat. Heb ook gezegd dat ik zondag tegen het afgesproken uur met Quick zal wachten op de afgesproken plek en dat ik hoop dat zij er zal zijn.

Heb de afgelopen week alle dagen met het krukje en Quick geoefend. Vandaag had ik helaas de fut niet, had gisteren een heel drukke shift op het werk en al mijn energie is weer weg. Iedereen verklaard me voor gek dat ik met mijn burn-out blijf werken, maar ik durf me gewoon niet ziek te melden. Ben nu suplementen aan het nemen en hoop dat die binnenkort aanslaan.

Quick doet overigens goed zijn best, we zijn er nog niet, maar ik kan al wel terug op het krukje staan en even op hem leunen. Heb gisteren ook ondervonden dat hij opzadelen nu ook heel spannend vindt. Moeten we dus ook aan werken, maar dat zal even moeten wachten. Maakt ook niet uit, als zondag de shoot door gaat, is dat de laatste keer dat ik erop ga voor hij in training gaat. Wil hem een paar maand rust geven voor hij echt aan het werk gezet wordt.

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Re: [VOLG] k wil een goed opgeleide Peruaanse Paso, ...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-08-19 16:26

Shoot gaat door, dus zondag kruip ik op Quick. Heb helaas tot hiertoe enkel met mijn bbp geoefend en ben er nog niet terug op gegaan. Heb wel al met mijn been staan zwaaien en mijn knie op zijn kont gelegd en natuurlijk ook wat gehangen. Maar zit dus nog lang niet aan stil staan met kopstuk aan en zadel op. Morgen heb ik helaas geen tijd om te oefenen, ik krijg gasten in de namiddag en heb nog massa's klusjes om te doen. Weet eigenlijk niet waar ik de energie moet halen, maar we zullen wel zien hoe ver we geraken. Mijn ouders komen 2 uur op voorhand, dus ik heb even wat hulp.

Wat mijn burn-out betreft, heb gisteren met mijn diensthoofd gesproken en zij was best geschrokken. Afspraak is nu dat ik werk tot ik 5 september bij mijn psycholoog een sessie heb en dat ik dan samen met haar beslis of ik al dan niet verder zal werken.

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-19 19:39

Oh oh, de shoot was best pittig! Het begon er al mee dat mijn vriend en ik 20 minuten te vroeg op de heide waren en ik was al zo nerveus. Quick ging gelukkig grazen, dus dat viel mee. De fotograaf was ook een paar minuten vroeger, wat ook een meevaller was.

Vanaf de parking zijn we richting de heide gewandeld en toen werd het al duidelijk dat Quick zijn vooruit modus aan had. Stil staan voor de portretfoto's vond hij heel moeilijk. En dan struikel ik nog over mijn eigen voeten, waarbij ik hard op mijn kont gevallen ben, auw.

Uiteindelijk kwam het idee om met een gsm paarden gehinnik te laten horen. Quick zijn hoofd vloog de lucht in. Heeft wel een paar goede foto's gegeven, maar na een paar keer dat geluidje, werd hij woest. Hij probeerde bokkend langs mij te komen, waarbij hij netjes afstand hield en me dus niet geraakt heeft en even later ging hij steigeren, waarbij hij opnieuw zijn uiterste best deed om mij niet te raken.

Maar ik wilde ook rijfoto's en moest dus nog op een woeste Quick geraken die helemaal niet meer wilde stilstaan. Ik weet niet goed hoe ik het gedaan heb, maar het is me gelukt om op te stappen. Quick moest nog even stoom aflaten, maar uiteindelijk heb ik hem wel kalm gekregen. Denk dat er leuke rijfoto's gaan uit komen.

En ook afstappen was een uitdaging. Quick had zoveel moeten stilstaan voor de portretfoto's, dat hij er zijn buik van vol had. Maar goed, ik ben eraf geraakt.

Half september kan ik mijn foto's bestellen, kijk ernaar uit. En wat rijden met Quick betreft, ik ga eerst thuis verder oefenen op stil staan naast het krukje en rij niet zo lang ik niet terug rustig kan op en af stappen.

SVRL

Berichten: 3221
Geregistreerd: 26-03-15

Re: [VOLG] k wil een goed opgeleide Peruaanse Paso, ...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-19 12:11

Goh, Quick staat gewoon niet graag stil. Thuis ook niet, zet ik hem hier stil, begint hij te schrapen. Op de heide wil hij al helemaal actie. Tegenwoordig wil hij zelfs niet meer stoppen om te grazen. Doordat hij zo onrustig was, ben ik net zelf kalm geworden, omdat ik weet dat hij anders nog erger wordt. Alleen het opstappen was een dingetje. Ik was bang dat hij ervan door zou gaan en dat ik weer zou vallen. Maar zodra ik zat, werd ik terug kalm en heb ik Quick terug rustig gekregen. Had hem na enkele minuten rustig genoeg om hem met de lange teugel te kunnen rijden.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers