Thema dag " paard aan zet" wie komt ook?

Moderators: MirandaT, Ods, Warboel, Muiz, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

CCCCorine

Berichten: 5736
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: Bunschoten-Spakenburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-09-03 22:09

Voor het gemak Haha!:

10 t/m 12 oktober 2003: Symposium Paard aan Zet
Onder de naam 'Paard aan zet' organiseert de hoofdafdeling Gezondheidszorg Paard op 10, 11 en 12 oktober haar tweejaarlijkse symposium voor paardenpractici en cliëntèle.

Op vrijdag 10 oktober wordt er een 20-tal voordrachten gehouden voor de Nederlandse (en Vlaamse) paardenpractici. Zij zullen bijgepraat worden over nieuwe ontwikkelingen op vele deelgebieden van de paardengeneeskunde. Aan de orde komen onder meer in vitro fertilisatie (IVF) bij het paard, mogelijkheden voor het onderdrukken van hoest bij bronch-alveolaire lavage, mogelijke valkuilen bij het arthroscopisch bepalen van gewrichtsschade en de toepassing van genetische technieken bij het paard.

Op zaterdag 11 en zondag 12 oktober zullen de collegezalen van Interne, Heelkunde en Verloskunde bevolkt worden door grote groepen van eigenaren van paarden die de afgelopen tijd op de hoofdafdeling zijn behandeld. Zij krijgen een programma met een viertal populair-wetenschappelijke thema’s voorgeschoteld waarin o.a. huidproblemen bij paarden en gewrichtsaandoeningen inclusief de zin en onzin van allerlei voedingssupplementen ter sprake komen.

Op deze dagen wordt de Monsterbaan omgetoverd in een gezellig strodorp waar een groot aantal voor paardenpractici dan wel voor paardeneigenaren relevante bedrijven acte de présence geven. Ook wordt voor beide doelgroepen een fraai abstractboek samengesteld.

De vorige keer dat een vergelijkbaar symposium georganiseerd werd (oktober 2001) was het een groot succes met een opkomst van ca. 350 paardenpractici en van ruim 1200 eigenaren. Ook dit jaar is naar verwachting de belangstelling groot. Het Paard is aan zet en hoopt er een mooie partij van te maken!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Daphneeeej, Googlebot en 1 bezoeker