Bruikleen pony, wat is reëel?

Moderators: Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
MadelonSunny

Berichten: 7351
Geregistreerd: 29-09-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-18 17:21

Ik moet ergens nog het contract hebben liggen dat ik toen der tijd heb gebruikt bij het uitlenen van mijn pony.
Wij hadden afgesproken dat als er iets bij haar gebeurt (koliek, wond, botbreuk, mok), dat de kosten voor haar waren. Als ze iets krijgt wat bij mij ook zou zijn gebeurd zoals artrose of andere chronische/ernstige ziektes dat de kosten voor mij waren. Zo heb ik op een gegeven moment ook de supplementen betaald voor de artrose van mijn pony. Maar dan nog blijft de scheidingslijn best lastig. Alle handelingen zouden trouwens in overleg gaan. Maar mocht ze acuut iets mankeren en mij en mijn vriend niet kunnen bereiken zou ze sowieso zelf mogen handelen.

Mijn ervaring met bruikleen is heel goed. Alleen als je de verkeerde persoon treft is het wel echt een moeilijk iets. Alhoewel ik denk dat het voor de eigenaar van de pony moeilijker is dan voor de persoon die de pony leent.
Mijn pony woont inmiddels een soort blijvend bij haar omdat het simpelweg mijn hobby niet meer is maar ik haar absoluut niet wil verkopen. Ik heb der al 12,5 jaar en hou heel veel van der. Ze is ook al 20 jaar dus ik ben veel te bang dat ze in de handel terecht komt. Die vrouw is dolblij met haar dus mooie oplossing zo :) Mocht zij niet meer voor haar kunnen zorgen komt ze terug en vinden we wel weer een oplossing maar waarschijnlijk blijft ze tot der dood daar.

@Pascalle90 Bij ons was het toen een tijdelijke oplossing omdat ik geen tijd en geld voor haar had door mijn studie. Die persoon wou haar graag lenen omdat dat precies de tijd was tot haar pony oud genoeg was om te rijden. Er zijn nog wel meer redenen te bedenken waarom bruikleen een goede optie is :j
Laatst bijgewerkt door MadelonSunny op 31-10-18 17:32, in het totaal 1 keer bewerkt


MadelonSunny

Berichten: 7351
Geregistreerd: 29-09-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-18 20:49

GDG schreef:
MadelonSunny schreef:
Wij hadden afgesproken dat als er iets bij haar gebeurt (koliek, wond, botbreuk, mok), dat de kosten voor haar waren. Als ze iets krijgt wat bij mij ook zou zijn gebeurd zoals artrose of andere chronische/ernstige ziektes dat de kosten voor mij waren.

Ik snap niet echt op welke basis je het verschil nou maakt, waarom zou een koliek/wond/botbreuk niet ook bij jou gebeurd zijn?


Omdat die dingen afhankelijk zijn van externe factoren. Koliek kan komen door zand eten of in het geval van mijn pony door kuil. Een wond/botbreuk door een ongeval in de wei of tijdens het rijden. Daar heb ik zelf geen invloed op maar degene die mijn pony heeft wel. Maar zoals ik al zei is er geen strakke lijn te trekken. De lener in kwestie heeft natuurlijk ook geen invloed op of mijn pony lomp is en zich verstapt maar je moet ergens een lijn trekken. Wij waren het toen over deze lijn eens :) Er was van beide kanten ook veel vertrouwen dus wat er ook gebeurt we overleggen altijd en komen er wel uit. Nu staat mijn pony daar zelfs zonder contract omdat ik der eigenlijk aan haar wil geven en zij der wilt hebben maar nog niet weet of ze het kan betalen ivm persoonlijke omstandigheden. Dure dierenartskosten zullen er niet komen want op haar leeftijd ga ik niet meer aan het doktoren. Een keer een zalfje of supplementje, of koliek, daar komen we samen wel uit.

Ik ben van mening dat elke situatie anders is en dat je als lener en uitlener je er beide goed bij moet voelen. Zet allebei op papier wat je reëel vindt en ga dan samen zitten om op één lijn te komen. Lukt dat niet, dan is het niet de goede match en moet je het niet doen.


MadelonSunny

Berichten: 7351
Geregistreerd: 29-09-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-18 21:10

Als je je daar goed bij voelt is dat toch helemaal prima :j
Ik vind het alleen moeilijk als iemand onverantwoordelijk heeft gehandeld (omheining van het land slecht, uitstekende scherpe dingen, gedrag tijdens buiten rijden). Wanneer is het iemands schuld en laat je de lener toch voor de kosten opdraaien? Daar zou ik dan goed over nadenken. Ik hoop uiteraard dat alles goed gaat en je er nooit meer over na hoeft te denken maar altijd goed om er van tevoren goed over na te denken dus top dat je om tips vraagt! +:)+


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bowena_84, mellen95, Poekkie en 10 bezoekers