Vragen bij koop van paard

Moderators: Pistasche, Apple, Nicole288, C_arola, Coby, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

RedKiwiJarig

Berichten: 159
Geregistreerd: 23-08-16

Re: Vragen bij koop van paard

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-18 14:59

Inderdaad iemand mee nemen die veel ervaring heeft en die je hierbij kan helpen. Laat iemand ook even op een recht en vlak stuk stappen en draven aan de hand, goed kijken of het paard goed loopt.
Vraag naar gedrag, opvoeding, eventuele blessures/gebreken/allergie├źn/etc.
Vraag of de ruiter die er doorgaans op rijdt een stukje wil voorrijden, dan krijg je gelijk een idee hoe er gereden wordt, wat het paard is gewend. Stap er daarna zelf op. Bij een tweede bezichtiging stap je er zelf gelijk op.
Probeer het paard over zijn hele lichaam aan te raken, is er ergens een gekke reactie, vraag waarom. Voel op die manier of je ook littekens kan voelen en vraag waar die vandaan komen.
Vraag of ze de moeder/vader/familielid ook hebben staan, en kijk hoe die eruit ziet en vraag wat daarmee wordt gedaan, krijg je een idee wat er in de familie kan zitten.
Vraag hoe bomproof hij is, en als er beweerd wordt dat hij dat 100% is, laat de meegenomen persoon opeens een paraplu naast hem openen, met een plastic zak wapperen, zoiets.
Vraag hoeveel eigenaren er hiervoor al zijn geweest, en waarom hij daar weg is.
Als het niet direct vanuit de voorgaande eigenaar is, vraag of je daar contact mee kan hebben.
Zeg nooit gelijk ja bij de eerste bezichtiging, altijd minimaal een nachtje over slapen en dan een tweede keer gaan kijken (kom ook wat te vroeg zodat je kan checken dat hij niet moe wordt gemaakt voordat jij er bent).
De rest is hierboven al genoemd.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: hoefnageltje, Ies_, Inges1984, love_odin, maringe, Rox87, Suliko, vilheide en 10 bezoekers