Aggresief op trailer

Moderators: Dyonne, Amaryllis, Apple, Coby, petraaken, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
franteir
Berichten: 18
Geregistreerd: 22-02-18

Aggresief op trailer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-02-18 18:31

Hey allemaal. Ik heb een probleempje en ik hoop dat ik van jullie enkele tips kan krijgen. Mijn paard laat haar vallen op de trailer en staat te bokken. Ze heeft absolut geen schrik op de trailer want gaat er al 9 jaar perfect op en ze loopt er zelf op als ik haar los laat voor de trailer. Vorig jaar in de winter begon ze dit af en toe te doen maar dat is dan snel weer over gegaan. Nu deze winter begint ze er weer aan. Ik ben er eens bijgekropen om te zien wat ze effectief doet er ze beukt als het ware telkens tegen het middenschot en blijft er dan tegen leunen. Wanneer we op die moment dan een bocht nemen begint ze te bokken. Het begint echt gevaarlijk te worden en ze maakt alles kapot. Haar benen liggen elke week open ondanks dat ze transportbeschermers aan heeft. Ik heb echt schrik dat het eens serieus verkeerd gaat aflopen en wil daarom tips zodat dit zo snel mogelijk stopt!

Alvast bedankt allemaal!


franteir
Berichten: 18
Geregistreerd: 22-02-18

Re: Aggresief op trailer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-02-18 19:23

Tijdens het rijden is er niets te merken aan haar balans, in tegen deel die is veel verbeterd de afgelopen maanden aangezien we veel getraind hebben. Dit lijkt me ook niet echt het probleem aangezien ze vorig jaar dit ook een tijdje heeft gedaan tijdens exact de zelfde periode.nadien was ze heel braaf, we gingen elke week op wedstrijd en was vaak een uur rijden en op dat uur hoorde je haar geen voet verzetten.De winter is een heel moeilijke periode voor haar, ze weet met haar eigen geen blijf. Ze krijgt hier ook supplementen voor zodat ze wat rustiger wordt en eten en training en weidegang is hier op aangepast. Ik weet dat dit binnen enkele weken weer over is als ze terug 24/24 op de weide kan maar voorlopig is dit niet mogelijk. Is het tussenschot uithalen ook mogelijk als er nog een paard bij moet? We gaan elke keer met de vanne naar de les. Na de les als ze dus gewerkt heeft doet ze dit ook niet meer

franteir
Berichten: 18
Geregistreerd: 22-02-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-02-18 19:57

Rizette schreef:
Dit paard kan niet smal staan.Heeft daar angst voor en zal dit blijven doen bij smal staan, zeker door de bochten. Schot er uit of schuin zetten en alleen vervoeren met een lange achterstang . Dit is angst van het paard en krijg je niet weg door het zo te blijven vervoeren , zal steeds erger worden.


Volgens mij is dit echt geen angst aangezien ze dit vorig jaar op exact het zelfde tijdstip beginnen doen is en eens ze toen terug op de weide mocht was dit over. Ze gaat toch niet uit angst dit beginnen doen nadien er weer mee stoppen om dan het volgende jaar op het zelfde tijdstip weer angst te krijgen en dit terug beginnen doen. Bovendien gaat ze de trailer op en af zonder probleem. Dan kan dit toch geen angst zijn of ben ik fout?

franteir
Berichten: 18
Geregistreerd: 22-02-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-02-18 19:59

janouk schreef:
Als voorbeeld: ons springpaard was ZZ springen. Heeft veel op de trailer gestaan naar veel wedstrijden en was altijd gemakkelijk te laden en te vervoeren.
Op een dag klom ze op tegen het zijschot, laten vallen etc. Zomaar na jaren probleemloos te zijn vervoerd.
Schot eruit gehaald en een lange achterstang laten maken. Zo kon ze scheef en breed staan op een ruime trailer, vanaf dat moment laadde ze weer gemakkelijk en stond ze rustig, breed in de achtervoeten. Balans was terug en rust en vertrouwen


Het probleem is dat mijn zus haar paard er ook altijd bij is. Dus uiteindelijk of het schot er in staat of niet ze blijft dezelfde plaats hebben want het andere paard neemt ook heel wat plaats in. Haar benen kan ze wel heel wijd zetten want het middenschot loopt niet tot onder dus ze kan ook haar benen er onder zetten

franteir
Berichten: 18
Geregistreerd: 22-02-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-02-18 20:17

[/quote]ken het. Vanaf dat moment moesten we 2 x keer rijden. Maar je moet toch wat om je paard veilig en zonder gevaar te vervoeren. Dan maar 1 paard tegelijk mee nemen.[/quote]

Wordt nogal moeilijk vrees ik onze wedstrijden zijn vaak een uur rijden dat betekent dus dat we 4 uur onderweg zouden zijn en al om 4 uur snachts zouden moeten vertrekken om er op tijd te zijn ga in ieder geval eens proberen om morgen een kleine toer te gaan rijden zonder tussenschot en als ze dan blijft staan dan weet ik dat ik daar een oplossing voor moet gaan zoeken

franteir
Berichten: 18
Geregistreerd: 22-02-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-02-18 21:01

Rex_Rolfo schreef:
Er zijn nu twee mogelijke oorzaken genoemd, teveel energie en te weinig balans. Gezien je schrijft dat ze op de terugweg en in de zomer rustig staat zou ik balans niet uitsluiten maar zeker ook richten op de energie.

Wat Schuur_ opmerkt, hoeveel komt je paard nu buiten en hoeveel voer gaat erin? Je schrijft dat eten, training en weidegang wordt aangepast maar misschien moet je daar nog wat verder in gaan. Misschien wat minder krachtvoer, wat meer stapmolen of longeren-voor-beweging, meer weidegang of paddock.


We gaan sowiso eens proberen of het tussenschot er uit halen helpt dan hebben we dat in ieder geval geprobeerd. Verder rijd ze 3 keer in de week intensief (2 keer springen en 1 keer dressuur) wat normaal 1 de zomer maar 1 keer plus wedstrijd is. Van eten krijgt ze een halve schep krachtvoer per dag en dit van een speciale mengeling voor paarden met veel energie plus nog wat luzerne en tarwezemelen. En heel veel hooi. Elke dag krijgt ze een worteltje omdat ze daar zot van is maar in de winter geeft haar dit te veel energie. De paardjes staan bij ons thuis waar we dus geen stapmolen of piste hebben. Ze gaan elke dag op de paddock waar ze de hele dag hooi kunnen eten. Longeren extra gaat niet want daar hebben we geen plaats voor. Ze gaat zo snel mogelijk terug 24/24 op de weide maar daarvoor moet het wel wat droger blijven zodat ze gras kunnen eten in plaats van modder :p

franteir
Berichten: 18
Geregistreerd: 22-02-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-02-18 21:20

cobiie schreef:
Ik zou het tussenschot niet weglaten als je ook nog een ander paard erbij vervoerd. :o

We gaan eerst eens proberen met haar alleen een klein stukje te gaan rijden. Als het effectief helpt dan gaan we idd een oplossing moeten gaan zoeken want is idd niet echt goed om 2 paarden te vervoren zonder tussenschot en ook niet zo veel nut aangezien het andere paard dan de plaats inneemt die ze eigenlijk zou hebben zonder tussenschot :)


franteir
Berichten: 18
Geregistreerd: 22-02-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-02-18 21:42

Rex_Rolfo schreef:
franteir schreef:
En heel veel hooi.

Je hebt rijk hooi en je hebt arm hooi. Veel rijk hooi is veel energie. Ik ken de conditie van het paard niet, als ze er erg goed op staat, zou het voeren van wat armer hooi of wat minder hooi (b.v. via slow feeder) een optie zijn?


Het hooi is van onze eigen weide.is op zich wel goed hooi maar geen super hooi. Ze heeft echt wel haar onbeperkt hooi nodig want anders vermagerd ze te snel

franteir
Berichten: 18
Geregistreerd: 22-02-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-02-18 07:32

Rex_Rolfo schreef:
Ik zit nog even op een ander spoor te denken, weinig beweging voor ze de trailer op gaat zou kunnen leiden tot onrust door teveel energie, maar misschien ook tot onbalans door stijve spieren? Dat zou ook kunnen verklaren waarom het op de terugreis goed gaat, niet alleen is eventuele overtollige stoom afgeblazen, ook zijn de spieren opgewarmd.

Oplossing is hetzelfde, beweging geven. Eerst de straat op en neer lopen ipv direct uit stal laden zou al verschil kunnen maken.


Normaal komt ze nooit uit haar stal als we weg gaan maar steeds van op de paddock. Maar kan het idd wel eens proberen. Bedankt!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: brighteyes85, jihoe, moos1984, Neetje68, Olikea en 21 bezoekers