Wat hebben jullie over voor training?

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

_Nelleke_

Berichten: 7523
Geregistreerd: 02-11-07

Re: Wat hebben jullie over voor training?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-21 09:33

Het punt is vaak dat als je het paard in pension moet zetten, je zelf bijna niks meer overhoudt. De eigenaar heeft meestal ook gewoon het reguliere stalgeld wat doorloopt of met een beetje geluk 'leegstand'. Op die manier wordt het al snel een duur grapje voor een eigenaar. Ik laat dan liever iemand aan huis komen om met mijn paard te werken, tenzij de revalidatie zo arbeidsintensief is dat het zelf niet meer lukt, bijv. bij meerdere keren per dag koelen, medicatie toedienen, stappen etc. Dat is niet voor iedereen haalbaar als een paard in pension staat. Maar een beetje werken aan de hand 4x per week gaan de meeste mensen hun paard niet voor wegzetten.

Op zoek naar een leuke, lieve hond? Kijk ook eens bij AnimalinNeed. Tientallen honden hebben nog geen fijn huis! Bij vragen staat mijn PB-box altijd open!


_Nelleke_

Berichten: 7523
Geregistreerd: 02-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-21 11:12

Nottinghill schreef:
Ik heb inderdaad al eens eerder aan huis getraind en ben hier ook tegen problemen aangelopen dat de eigenaar tussendoor hele andere dingen ging doen waardoor het paard verward raakte. Dit zorgde weer voor minder voorruit gang en vervolgens teleurstelling bij de eigenaar, dus het kan inderdaad wat lastig zijn.

Je hebt wel gelijk dat ik niet iedereen kan afwijzen omdat ze net een wat andere visie hebben, zeker in het begin niet. Het is ook niet zo dat ik niet bezig zal zijn met de paarden. Met een training bedoel ik zelf echt een dressuur training. Schriktrainingen, verkeersmak maken e.d. vallen hier buiten. Dit zullen dan inderdaad dingen zijn die ik mee zou nemen op de dagen dat het paard niet gereden wordt. Het mindere rijden geldt ook echt alleen voor de jonkies, de rest vind ik belastbaarder, dus zal ik er ook meer mee trainen. :)

Ik heb besloten me nu eerst te gaan richten op het aan huis trainen, kijken in hoeverre dat zal gaan lopen en dan eventueel uit te breiden naar paarden in training nemen op een pensionstal.


Maar op die manier training bieden is toch alleen maar symptoombestrijding. Jij traint het paard, paard loopt weer goed, eigenaar gaat op oude voet verder, paard is weer slecht.

Ik denk dat er qua revalidatie markt is voor 2 dingen:

1: revalidatie bij langdurige blessure waarbij eigenaar niet meerdere malen per dag naar stal kan. Denk aan complexe peesblessures, enorm grote wonden waarbij meerdere malen per dag verzorging nodig is, paarden die medicatie moeten meerdere malen per dag etc. Daarbij zou je als eigenaar je paard dan extern wegzetten en de zorg uit handen geven.
2: revalidatie en omscholing in 1 pakket. Dus je neemt de eigenaar mee in het proces. Dus daarin geef je les en train je tussentijds het paard zelf. Ik zou iets dergelijks in pakketvorm gaan aanbieden en dan aan huis.

Want als ik het goed begrijp is zadelmak maken niet 1 van de dingen die je wil gaan aanbieden en 'gedragscorrectie' ook niet, maar je wil je echt focussen op revalidatie en training.

Op zoek naar een leuke, lieve hond? Kijk ook eens bij AnimalinNeed. Tientallen honden hebben nog geen fijn huis! Bij vragen staat mijn PB-box altijd open!

_Nelleke_

Berichten: 7523
Geregistreerd: 02-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-21 11:30

'Aan huis' kan ook gewoon op een pensionstal zijn natuurlijk. Je kan het beter 'op locatie' noemen.

Nottinghill, ik vraag me af of er markt is voor hetgeen wat jij kan bieden en of mensen daar überhaupt geld voor over hebben. Ligt natuurlijk ook aan je regio en of er al veel soortgelijke trainers zich aanbieden. Het klinkt meer een beetje als een 'bijrijder' waar je voor moet betalen. Maargoed, zonder wedstrijdervaring, papieren of andere bijzondere prestaties denk ik dat mensen er gewoon niet zo snel geld voor over hebben. Daarbij het feit dat je eigenlijk best specifiek bent, dus weinig totaalpakket kan bieden, denk ik dat je wellicht alleen van de grond komt op het moment dat je heel goedkoop gaat beginnen en een stel hele goede referenties gaat opbouwen. En dan in de tussentijd zorgen voor papieren.

Al met al denk ik dat het, om echt geld te verdienen, beter is om je opleiding voor DA af te ronden, daar een aantal jaren ervaring in op te doen en vanuit daar te groeien naar iets waar vraag naar is.

Op zoek naar een leuke, lieve hond? Kijk ook eens bij AnimalinNeed. Tientallen honden hebben nog geen fijn huis! Bij vragen staat mijn PB-box altijd open!

_Nelleke_

Berichten: 7523
Geregistreerd: 02-11-07

Re: Wat hebben jullie over voor training?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-21 12:17

Je geeft aan in je beginpost dat les geen optie is ivm het ontbreken van papieren en daarvoor moeilijkheden met de verzekering.

Ik snap wel wat je zegt, en dat jij jezelf zo ziet, alleen ik probeer het te zien als een 'potentiele klant' en ik vraag me dan af wat je dan echt kan bieden. Zonder papieren, wedstrijdprestaties en referenties is het gewoon knap lastig om jezelf goed neer te zetten. Want heel eerlijk, de revalidatietrainers schieten als paddestoelen uit de grond en hebben allemaal een revalidatieopleiding van een andere iets bekendere revalidatietrainer gedaan. De meesten bieden ook gedragscorrectie en les aan, hebben een netwerk met hoefsmeden, zadelmakers etc en kunnen op die manier een totaalpakket bieden.

Ik vind het bij jou wel meerwaarde hebben dat je diergeneeskunde studeert alleen verder heb je op dit moment nog niet echt iets 'tastbaars' wat waarde biedt aan een klant.

Op zoek naar een leuke, lieve hond? Kijk ook eens bij AnimalinNeed. Tientallen honden hebben nog geen fijn huis! Bij vragen staat mijn PB-box altijd open!

_Nelleke_

Berichten: 7523
Geregistreerd: 02-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-21 15:33

oji schreef:
Mwah, ik zie die meerwaarde van diergeneeskunde studeren ook alleen als daar duidelijke specialisatie paard is en aantoonbare ervaring in trainen. Ik heb ook heel wat DGK studenten op de studentenrijvereniging Solleysel zien rondhobbelen die ik nog niet op mijn paard zou zetten al kreeg ik geld toe.

En inderdaad, zonder iets tastbaars heeft het geen waarde. Waarde kun je alleen bepalen aan de hand van diploma's, referenties en resultaten. Alleen als jij je ervaring en specialismen duidelijk kenbaar maakt is er een waarde voor je diensten te bepalen. Vooralsnog heb ik niets gehoord of gelezen waarvan ik denk, nou daar zal ik mijn paard met ernstige blessure eens blind aan toevertrouwen en er ook nog eens voor betalen (maar dat toevertrouwen is in mijn ogen vele malen belangrijker als wat het kost). Zeker met revalidatie gaat hem om ervaring, oog, gevoel en dan is aankomen met ik heb echt ervaring is dan gewoon niet genoeg. Aantoonbare ervaring en geboekte resultaten bepalen de prijs. Alleen maar zeggen dat je meer kennis hebt dan menig trainer met diploma, sorry...dat vinden de heel veel mensen van zichzelf in de paardensport. Dus je zult echt iets aan moeten kunnen tonen voor mensen hun paard gaan toevertrouwen. En dan bedoel ik niet per definitie een diploma (helpt maar ervaring is belangrijker), maar aangeven ik heb van die periode tot die periode bij die en die revalidatie stal gewerkt. Ik heb daar paarden met zus en zo blessures gerevalideerd onder begeleiding van klinkende naam X en Y. Resultaat was dat zoveel paarden weer succesvol teruggekeerd zijn in de sport op dit en dat niveau. Dan kunnen mensen een inschatting maken, eventueel navragen bij de namen die je noemt etc (en daarmee wil ik niet zeggen dat je dit nu allemaal hier moet benoemen hoor, ik wil alleen zeggen dat dat bepaald wat jouw prijs kan zijn. Nu kunnen we er op basis van de info die je hier beschrijft echt geen waarde aan toekennen)

Persoonlijk iemand van 25 die zegt "Ik moet ook heel eerlijk zijn dat er geen enkele revalidatie opleiding mij op dit moment aanspreekt." en "Ik heb meer anatomische en biomechanische kennis dan menig trainer" op mij totaal niet positief over, maar meer als de zoveelste "I know it all". De (revalidatie-) trainers die ik ken en waar ik geld voor over heb, zijn juist mensen die èn bakken ervaring hebben èn juist continue bezig zijn met zich verder te scholen, specialiseren, verdiepen wetenschappelijke ontwikkelingen mbt revalidatie etc.


Hier ben ik het wel mee eens.

TS, hoe goed je bedoelingen ook, ik denk dat er op dit moment niet echt geld uit te halen valt en dat je focus gewoon lekker op je studie moet liggen. Zoek in de tussentijd een fijn rijpaard waarmee je wedstrijden mag rijden. Ga je na je studie lekker verder ontwikkelen terwijl je ervaring opdoet als DA, want iemand die alleen de studie heeft gedaan maar daarna geen ervaring heeft opgedaan, zou ik ook weinig mee hebben.

Rex Rolfo, het punt is dat de meeste mensen die hun paard op pension hebben, hun huidige pensionstal ook moeten doorbetalen of in elk geval leegstand/reserveerkosten moeten maken. Dus dat komt dan voor de eigenaar van het paard er ook nog bovenop.

Op zoek naar een leuke, lieve hond? Kijk ook eens bij AnimalinNeed. Tientallen honden hebben nog geen fijn huis! Bij vragen staat mijn PB-box altijd open!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 bezoekers