Wat hebben jullie over voor training?

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
elnienjo

Berichten: 6706
Geregistreerd: 22-05-19

Re: Wat hebben jullie over voor training?

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-21 21:41

Kwam op facebook gisteren een advertentie tegen voor zadelmak maken, doorrijden en schriktraining voor 650 per maand all inclusief (dus met stalling/voer) per maand. Ik ga er vanuit dat er dan dagelijks met het paard gewerkt wordt. Dat klinkt wel als 'n faire prijs.elnienjo

Berichten: 6706
Geregistreerd: 22-05-19

Re: Wat hebben jullie over voor training?

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-21 22:51

Citaat:
@elnienjo, dit bedrag had ik zelf ook een beetje in gedachten. Het is inderdaad de bedoeling om er elke dag mee bezig te zijn. Al valt dit bij 3/4 jarige natuurlijk wel af, daar kan ik niet 5x per week mee gaan trainen.

Hoezo niet? Als ik een paard in zou laten rijden op 3 jaar verwacht ik wel dat er ook vrijwel dagelijks mee gereden wordt. Geen zware training, maar wel zorgen voor bevestiging en gewenning.

elnienjo

Berichten: 6706
Geregistreerd: 22-05-19

Re: Wat hebben jullie over voor training?

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-21 23:01

Via mond tot mond reclame kun je natuurlijk wel wat. Als je je diensten eerst aanbied aan mensen die bij je op stal staan tegen 'n laag tarief en zij zijn tevreden, dan krijg je wellicht klanten die door hen worden aangebracht.

elnienjo

Berichten: 6706
Geregistreerd: 22-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-21 23:11

Hoe jonger je een paard begint te rijden, hoe minder blessuregevoelig ie wordt. Ik reed ze altijd in op 2,5/3 jaar en zat er dan vrijwel dagelijks op. Soms gewoon maar 'n kwartiertje, maar die gewenning van opzadelen en op en afstappen is al belangrijk. En wennen aan andere paarden in de bak die hun rondjes sturen of aan 't springen zijn. Als 4 jarige moeten ze gewoon mee het bos in kunnen en 'n parcourtje kunnen rondspringen.

elnienjo

Berichten: 6706
Geregistreerd: 22-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-21 10:05

Ik denk ook niet dat het rendabel is als je extern moet stallen.

Wat voor dierenarts ben je eigenlijk? Kleine huisdieren of ook vee en paarden? Misschien kun je nog in iets specialiseren waar meer geld in te verdienen valt?

elnienjo

Berichten: 6706
Geregistreerd: 22-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-21 10:59

Nottinghill schreef:
Ik heb inderdaad al eens eerder aan huis getraind en ben hier ook tegen problemen aangelopen dat de eigenaar tussendoor hele andere dingen ging doen waardoor het paard verward raakte. Dit zorgde weer voor minder voorruit gang en vervolgens teleurstelling bij de eigenaar, dus het kan inderdaad wat lastig zijn.

Je hebt wel gelijk dat ik niet iedereen kan afwijzen omdat ze net een wat andere visie hebben, zeker in het begin niet. Het is ook niet zo dat ik niet bezig zal zijn met de paarden. Met een training bedoel ik zelf echt een dressuur training. Schriktrainingen, verkeersmak maken e.d. vallen hier buiten. Dit zullen dan inderdaad dingen zijn die ik mee zou nemen op de dagen dat het paard niet gereden wordt. Het mindere rijden geldt ook echt alleen voor de jonkies, de rest vind ik belastbaarder, dus zal ik er ook meer mee trainen. :)

Ik heb besloten me nu eerst te gaan richten op het aan huis trainen, kijken in hoeverre dat zal gaan lopen en dan eventueel uit te breiden naar paarden in training nemen op een pensionstal.

Jonkies hebben juist gewenning nodig. Dus gewoon dat kwartiertje per dag paar keer linksom paar keer rechtsom door de bak sturen terwijl er ook andere mensen aan 't rijden zijn. Balans leren vinden onder 't zadel, sowieso wennen aan dagelijks opzadelen en opstappen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers