[HK]SMP kletstopic 3

Moderators: RianneH, Melissa0304, Neonlight, balance, Ymor

 
 
Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-20 22:13

Linsey: spannend een nieuwe plek, hopelijk krijgen jullie het naar het zin :)

Criollo: heb jij niet al een HCA of ben ik in de war met iemand anders? Loebas heb ik wel eens gezien volgens mij. Ik heb een HCA en geen sulky van Tjeu dus aan mij heb je niets :P

Miriam: vervelend dat Mowgli zo’n last heeft van zijn eczeem :(:) Van het gras af of een graasmasker zou hem wellicht nog kunnen helpen inderdaad. Je gaf hem al Gluco Balans of niet?


Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-20 23:51

Knappe Freddy Lin!

Criollo: ohja, dat klopt! En we hebben jaren geleden samen op Powerhorse gereden, daar herken ik Loebas van. Fijn dat hij weer goed gaat!

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-20 10:18

Goed bezig Romy!

Dikke knuffel Susanne :(:) :*

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-20 22:50

Hij is echt heel leuk Susanne, ben benieuwd hoe ‘ie uitgroeit <3

Jennifer: wat is je doel met hem, gewoon lekker recreatieve ritjes maken? Hoeveel km rijd je nu? Ik zou het inderdaad bij proberen te houden met Endomondo en het kijkend naar de pony steeds een beetje uitbreiden. Beweging is goed maar i.v.m. zijn leeftijd zou ik het niet te intensief maken.

:(:) voor Mowgli, hopelijk werkt het nieuwe spul goed maar het ziet er in ieder geval rustiger uit.

:+:
Afbeelding

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-20 20:20

Gefeliciteerd Djoena, heb je een foto?

Jennifer: ik had hem net gewassen inderdaad, hij houd zich absoluut niet schoon dus als hij geen deken draagt moet ik hem regelmatig afspoelen/wassen anders is het niet te doen :+

Kreeg vanmiddag nog een fijne herinnering op facebook <3
Afbeelding

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-20 09:41

110km.. sorry Jenny :+ Fijn dat het zo lekker gaat met Hidde!

Djoena: wat een leukerd!

Super leuk dat je dagelijks foto’s/filmpjes van Red krijgt Suus, staat ‘ie een beetje in de buurt? 1.10 is een mooie maat :j

Ik vind het strand ook echt heerlijk om te mennen, hoop het snel weer te doen <3

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-20 12:00

Jolynne: knappe pony's! Vooral de tinker heeft een hele metamorfose gehad zeg. Beterschap voor jezelf :(:)

Jennifer: ik heb geen veiligheidsdriehoek en mestopvangzak op mijn sulky, ik rijd amper op de openbare weg. Ik heb wel een sulky tasje van Dabo Design met daar in standaard een schaar, zakmes, twee sleutels (maat 13 voor de bouten van mijn HCA), een hoevenkrabber, een reserve snapsluiting voor de broekriemen en een stuk stro touw dat lang genoeg is om als zweng te fungeren. Moet alleen eerlijk zeggen dat ik het tasje momenteel niet aan mijn sulky heb hangen, moet ik tijdens buiten- of bosritten eigenlijk wel gaan doen :P

Linsey: arme Toliene :(:) En Amondo, het zit je niet mee.. hopelijk voelen ze zich beide snel weer helemaal goed.

Patricia en Daniëlle: leuk vierspan :D Knappe Sparkle.

Suus: knappe baby <3

Jenny: balen dat je even wat minder motivatie hebt met Hidde, maar wel leuk dat jullie naar een woning aan het kijken zijn met ruimte voor de paardjes. Sjors staat halfpension en dat vind ik ideaal, ik hoef niet buiten te zetten of te voeren maar kan nagenoeg bepalen hoeveel hij te eten krijgt en hoe schoon zijn stal is.

Eline: wat sneu dat Karel blind blijkt te zijn aan één oog.. ik denk dat hij er wel aan zal wennen maar het zal inderdaad wel verschillen per paard hoe schrikkerig/kijkerig ze blijven. In tweespan denk ik dat dressuur/vdh en marathon wel gewoon nog zal lukken, maar ik heb er persoonlijk geen ervaring mee.

Alles gaat hier z'n gangetje. Ik heb het aardig druk en Sjors is nog steeds niet zo fijn als hij afgelopen winter was maar ik doe mijn best om hem in beweging te houden en hem eventueel door de nodige specialisten te laten behandelen. Gisteren samen nog een fijn ritje gemaakt in het grote boze bos ;)
Afbeelding

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-20 10:53

Netjes Patricia! Sjors staat op een pensionstal praktisch naast het Nationaal Park de Hoge Veluwe, dit is het pad naar het bos toe.

Eline: ik snap je onzekerheid, maar als je graag met dit span verder wilt zou ik het gewoon proberen... als het toch niet gaat (zoals je wil) kun je altijd nog de beslissing maken om toch voor grotere pony’s te gaan, al is dat makkelijk praten natuurlijk. Wie weet gaat het wel super goed als hij er een beetje gewend aan is, op het schrikken na gaat het nu ook niet slecht toch? Gaat het beter in tweespan?

Afgelopen donderdag is Sjors door mijn oude osteopaat behandeld, blijkbaar zat hij enorm vast in zijn atlas. Geen idee hoe hij daar ineens aan komt maar dat heeft hij nog nooit eerder gehad. Hij is behandeld en heeft een bontje onder het kopstuk van zijn hoofdstel gekregen, hopelijk was dit waar hij al die tijd last van had en gaat het nu weer de goede kant op. Kreeg nog wel een leuke herinnering op facebook laatst, knappe pony <3
Afbeelding

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-20 10:31

Welkom terug Mira.

Jenny: arme Boris :(:) Hoe is de rolweerstand van het wagentje? Soms zijn ze kwa gewicht niet zwaar maar rollen ze wel zwaar. Het kan ook nog even wennen zijn (ook kwa bespiering), een HCA weegt natuurlijk niets in vergelijking met een voerwieler. Hoeveel weegt ‘ie eigenlijk? Succes met het zoeken van een huis, leuk!

Geniet nog even lekker in Oostenrijk Suus :)

Veel plezier in Valkenburg Mandy! En beterschap voor Max :(:) Dat heeft hij wel eens eerder gehad of niet?

Nog twee middagen werken en dan heb ik ook lekker drie weken vakantie, ben er echt even aan toe en er staan leuke dingen op de planning. Gisteren Sjors weer eens balkjes laten draven aan de longe, dat doe ik vrijwel nooit omdat ik te lui ben om balken te pakken :+ Hij breekt zijn nek er tegenwoordig niet meer over dus dat is fijn!

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-20 10:48

Welmoedz: ik men inderdaad met een HCA sulky :)

Sterkte met alle beestjes Mandy :(:) Gaat het weer goed inmiddels?

Jolynne: leuke foto's! Vervelend dat Brave zo onzeker is geworden voor de wagen. En wat naar wat je hebt meegemaakt met Brave en de hond! Echt belachelijk hoe de baas van de hond reageerde..

:(:) voor Karel Eline.. fijn dat het met Eddy wel goed gaat!

Susanne: knappe Redje <3

Ben ik weer :) Balen van de geannuleerde vakanties maar fijn dat er nog een aantal lekker weg geweest zijn. Wij zijn in juli een weekje naar Zuid-Frankrijk geweest (camping) en dat was goed te doen, heerlijk gerelaxt. Bij terugkomst gelijk gaan klussen en verhuizen, dat was behoorlijk hectisch en niet zo goed gepland. Als klapper op de vuurpijl Sjors ook weer in de lappenmand... gelukkig sinds afgelopen weer weer lekker aan het opbouwen dus hopelijk blijft hij nu gezond. Iemand vroeg of het beter ging met bontje en de osteopaat, niet echt maar vervolgens heeft hij een aantal weken 'vakantie' gehad dus ik hoop dat het nu beter gaat als we weer hebben opgebouwd.

Voor de geïnteresseerden, ik verkoop een Rambo Micklem Competition (anatomisch gevormd) hoofdstel maat pony, past eventueel ook bij een niet te kleine shetlander of een groot hoofd :P En een Amigo Mio vliegendeken maat 137, een mooie bruin geruite menuitrijdeken maat shet ongeveer en een sier zweetdeken maat 140 (valt een beetje raar, past ook wel op grotere pony's denk ik).

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-20 08:57

Mandy: op wat kleine dingen na is alles nu af :) Fijn dat het beter gaat met de beestjes!

Jennifer: leuk dat je gaat starten! Heb je al een startpas?

Nelleke: heb je ‘m inmiddels opgehaald? Ik zou inderdaad ook niet sederen en de pony los laten staan als ‘je ‘ie niet gewend is om vast te staan.

Linsey: gefeliciteerd met de behaalde resultaten en winstpunten! Hoe gaat het met Toliene? Succes met de verkoop van een van je paarden.

Zijn jullie klaar voor het warme weer aankomende drie dagen? :P Ik had al helemaal zin in de herfst en winter dus van mij hoeft het niet zo.

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-20 14:48

Begrijpelijk Nelleke.

Mandy: ik ben ook de hele dag aan het werk morgen, misschien woensdag nog maar even van genieten (of lekker binnen zitten) :P

Jennifer: wat lief, dankjewel! Dat is wel een foto uit 2016, het reglement is inmiddels een aantal keren aangepast. Handschoenen hoeven sowieso niet meer, verder ben ik niet meer zo op de hoogte van de regels omtrent wedstrijden.

Sharani: ik doe niet mee maar ik ga wel helpen, sta bij de eerste oversteekplaats geloof ik. Wat vind je er spannend aan? De afstand?

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-20 09:26

Welkom! Knappe pony, heb je wel eens op instagram voorbij zien komen :)

Fijn dat lekker buiten rijden nog goed gaat Linsey! Kan me voorstellen dat het juist beter gaat als ze een goede conditie heeft.

Sharani: ah zo... komt vast goed!

Knappe Redje <3 Al bijna naar de opfok, gaat hard!

Ik heb Sjors vorige week geschoren. Naast het bos train ik in de binnenbak en dat vind ik met veel haar niet eerlijk tegenover hem. Dit jaar had hij een minder lange/dikke zomervacht dan andere jaren maar het is toch altijd meer dan bij een groot paard. Hij verhaard alleen heel erg dus ik vrees dat hij snel weer moet.

<3
Afbeelding

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-20 10:19

Lief Suus <3

Knappe Gigant, wat is er gebeurd?

Demi: leuk toch, zo’n account! Sjors is 1.06, maar hij staat inderdaad vrij hoog op zijn benen en zijn ego is ook redelijk groot :))


Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-20 16:58

Beterschap :(:)

Demi: wat een voorpluk! Ik snap wel dat je haar een sportcoupe gegeven hebt, lange manen zijn veel werk. Ik vind het altijd zonde als ze veel van de hals bedekken. Sjors zijn sportcoupe valt ook half naar twee kanten, ik vind het hem wel staan maar was het regelmatig en doe er wel eens vlechtjes in zodat ze weer even goed naar één kant hangen.

Red zijn blesje is echt perfect! Hoe oud is hij nu?

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-20 15:38

Wat sneu Lin :(:) Gelukkig is hij met de schrik vrij gekomen!

Jenny: lekker bezig! Wel enorm balen van de luizen/mijten... als ik er aan denk zal ik vanavond een foto maken van mijn kast.

Demi: wat bedoel je met raar afslijten? Sjors staat vrijwel altijd rondom op ijzers, maar ik heb ook ervaring met hoefschoenen. Hij liep daar opzich fijn mee maar ik vond het best een gedoe om aan te doen (rondom), hij struikelde er af en toe mee en uiteindelijk heb ik ze weg gedaan omdat hij in het dagelijks leven meer bescherming nodig had (i.v.m. dunne zolen). Sjors is dan wel een zorgenkindje... hij kreeg er trouwens geen wondjes van.

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-20 15:46

Wat een vreemde reden :P Gelukkig mag ik wel in de binnenbak mennen, er loopt één paard overheen en je ziet er niets meer van. Heb je al eens verteld dat jouw sulky maar iets van 40kg weegt? Mag je het niet een keer proberen? Als de bak dagelijks gesleept wordt, lijk het mij helemaal geen probleem maargoed regels zijn regels natuurlijk. Ik had trouwens ook de Equine Fusions.

Oh en knappe Willem Suus, hij ziet er goed uit (zoals altijd) <3

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-20 20:37

Speciaal voor jou Jenny :D
Afbeelding

Winterdekens liggen thuis als ik ze niet gebruik maar de rest van mijn dekens liggen normaal opgevouwen bovenin, heb ze nu thuis liggen om te wassen. Normaal staat er ook maar één zak voer in :P

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-20 09:01

Oei dat klinkt niet best... gelukkig komt de DA om de dag, hopelijk knapt hij snel op.

Sharani: ik las dat je zei dat de shetdurance in Ugchelen was, maar het is in Wolfheze :)

Dekenrekken en een tuigkamer zijn ideaal :j Al heb ik wel een vrij grote kast dus ik kan het wel goed kwijt allemaal.

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-20 23:15

Jeetje wat sneu Jolynne... heel veel sterkte :(:)

Demi: wat voor een krachtvoer zoek je precies? Of wil je een vitaminebrok voeren? Pavo Vital/Vitalbix Daily Complete (vitaminebrok) vind ik fijn, kwa muesli’s waar weinig in zit Vitalbix Active+, Pavo Care4life en ik hoor vaak goede verhalen over Pavo’s Nature Best. Kwa sportmuesli’s o.a. Pavo Sportsfit, Pavo Ease&Excel of Pavo Topsport. Er is zoveel keus tegenwoordig, het is maar net wat je zoekt :P

Jenny: ik heb nu Pharmahorse magnesium en Phytonics Gluco Balance in mijn kast staan aangezien ik dat nu voer, daarnaast nog een halve pot Sand off van de Paardendrogist, NAF elektrolyten en Pharmahorse Vitamine E en selenium maar dat voer ik momenteel niet. Ik voer ook altijd lijnzaadolie en eens in de zoveel tijd zandkuurtjes van vlozaad maar dat zijn niet echt supplementen. Oh en voor wie nog vlozaad zoekt, ik geloof dat ik nog zo’n 10kg heb liggen want ik was een beetje enthousiast met bestellen _O-

Linsey: is ze echt te dik of heeft ze een ruwvoerbuik door het onbeperkte hooi?

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-09-20 07:26

Wat Nelleke zegt over de vitaminebrok inderdaad :j Daarnaast kun je eventueel Phytonics Gluco Balance bij geven, dat reguleert de suikerstofwisseling (vanwege de manenkam). Volgens mij is graszaadhooi al vrij arm en op pension kun je vaak niet veel aanpassingen doen natuurlijk...

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-20 22:00

Eline: fijn dat het goed gaat met Karel en dat hij naar een vriendin gaat. Wel enorm jammer dat je niet meer met hem kunt mennen en tweespan kunt rijden met Eddy... ik vond het een leuk span. Ik ben wel heel benieuwd naar je nieuwe pony! Heb je niet alvast een foto voor ons? :D

Suus: heel erg jammer dat je niet meer tweespan gaat rijden maar ook heel erg begrijpelijk :(:)

Jenny: fijn dat het goed gaat met Jill en dat Hidde geen mijten heeft! Knappe pony.

Demi: Sjors past alleen Amigo dekens, vroeger wel Nika gehad maar die zijn vrij kort voor hem en bij mij waren alleen de gevoerde dekens goed waterdicht. Rhino's trekken op zijn (hoge) schoft en Bucas heb ik alleen een recuptex van maat 125 waar ik ook de sluiting van heb verplaatst, aangezien hij normaal 130 heeft. Deken ligt alsnog niet echt geweldig dus die laat ik niet op als ik er niet ben.

Veel pony's lekker geschoren! Vanaf morgen herfstweer :):)

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-20 11:24

Nare ongelukken Demi en Suus :(:) Ik ben met Boef destijds omgeslagen omdat hij aan de kletter ging doordat hij te veel spanning opbouwde (mijn fout, ik had hem overschat) en met Sjors gelukkig nog nooit... even afkloppen.

Welke maat heeft Hidde van de Bucas dekens Jenny, 135?

Ik heb gisteren geholpen bij de SMR shetdurance, super leuk om iedereen zo enthousiast te zien rijden met alle pony’s! Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen het goed voor elkaar kwa harnachement etc., echt top. Hoop dat ik ook weer zo kan gaan genieten van Sjors... daar heb ik momenteel een beetje moeite mee helaas.

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-20 20:14

Super leuke foto’s Patricia en Danielle! Knappe pony’s.

Ik vind volledig zwart tuig altijd het mooiste maar dat is heel persoonlijk. Ik heb ook jaren Ideal Eurotech met leren Ideal hoofdstel en Zilco schofttuig met losse draagriem gehad maar mijn borsttuig was helaas heel erg stug en zat Sjors daardoor niet fijn. Heb ‘m wel eens met die van Suus vergeleken en dat was ondanks dezelfde maat een behoorlijk verschil. Ideal valt vrij groot dus ik denk dat Hidde wel mini shet kan hebben, alleen het schofttuig zou ik een maat groter nemen maar die raad ik sowieso af want de kussens zijn bizar smal en hard. Ik heb nu alles Zilco op mijn leren Ideal hoofdstel na en daar ben ik heel tevreden mee :) Ik heb maat shet en mini shet van het schofttuig, Sjors is 1.06 maar niet grof gebouwd. Kon alleen deze rare foto vinden :P
Afbeelding

Zwart op ‘zwart’ Ideal Eurotech (Boef was shet x welsh x appaloosa):
Afbeelding

Jenny: ik ben weer lekker in de bak aan het rijden met hem, longeren en buitenritten nog wel op een laag pitje :)

Romy: ik pb je even.

Ayla

Berichten: 6081
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-20 22:50

Een Hamilton halster, wel een wat zwaarder halster maar heel fijn :j Heb ‘m van de Mini Horse Shop.

Ik pb je even Mandy.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Patricia_86 en 7 bezoekers