SophievdV schreef:En hoe kan je dat aan pakken? Lijkt me een fantastisch ras!
kally schreef:Vreselijk dat dit dan op zo’n grote schaal gebeurt, teveel fokken dus
MarjanB schreef:Ik zou dr wel 1 kunnen plaatsen, heb eerdaags m’n eigen plek aan huis. Maar goed mijn Duits is hier niet toereikend voor.
SophievdV schreef:Die strenge selectie is op zich niet gek. Zo deden ze het hier vroeger ook en had je beduidend minder afwijkingen en paarden die constant met blessures lopen. Al is dat wellicht een andere discussie.
AnnickT schreef:Een mooi initiatief inderdaad. Mocht iemand hulp nodig hebben qua taal etc. ben ik bereid om te helpen!
troi schreef:chinou schreef:Dit komt ieder jaar weer terug en op dezelfde site.
Al is er maar eentje die niet geslacht hoeft te worden.
Maar waarom bieden ze ze niet aan voor 500 euro (541chf)? Das nog boven de slachtprijs ook.
troi schreef:Tja, de veulens zijn door de subsidie dus al dik betaald. Alles wat de fokker er dan nog bij op krijgen is extra. En dan vervolgens 'huilie huilie ze gaan naar slager tenzij je een bedrag betaald dat ruim 3x boven de slachtprijs ligt'.
Ik vind het schandalig. Zeg dan eerlijk dat ze de consumenten prijs kunstmatig hoog willen houden, en dat ze hiervoor graag veulens opofferen!
Want ja als je veulens voor 500 euro aan gaat bieden, dan kun je jaarlingen niet kwijt voor 2500, en de 3jarigen niet voor 4000. En ga maar door...
Het gaat weer eens ouderwets om de pegels en de beesten mogen er met hun leven voor betalen. Hufters, stuk voor stuk!
Sizzle schreef:Ik kan maar 1 ding zeggen: kijk wat het „red de arme paardjes“ beleid in Oostenrijk destijds teweeg gebracht heeft. Een degradatie van het ras.
Freiberger vlees direct van de wein naar de slager is echt ontzetten lekker kan ik je garanderen.
Ik wacht nog altijd op een redt de koeien/ lammetjes/varkens initiatief.
Gebruikers op dit forum: Bruce1990 en 39 bezoekers