[HK] Het Arabische Sprookjespaard: Deel V

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-14 23:07

set_elkol schreef:
Ik zei nog ik vergeet er een! verdorie.

en Vos van zoutenootjes maar die is niet zo actief hier :D


Hoi Katja, (en andere huiskamermensen!) het is al zeventien pagina's in het nieuwe topic, elf uur, en nog ben ik niet bijgelezen. Hellep -O- ! Morgen een nieuwe poging doen.

Aan de studie.


zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-17 22:29

*komt ook onder meeleessteen vandaan* :wave: Sinds een tijdje heb ik er twee merries bij. Ze zijn al een dagje ouder, maar dat geeft niet. Ik ben ze stapje voor stapje aan het beleren, zodat ze onder het zadel een blokje om kunnen buiten.
[img]
Afbeelding
[/img]
Dit zijn ze. De rechter heeft helaas Cushing, maar dat gaat nu goed met de medicatie.

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-17 12:18

*bijleespostje*

Brego93, ze zijn nu 17 jaar en 22 jaar oud. Ze worden dus zeker niet te vroeg beleerd, hahaha.
Wat een grapjas, die King, dat ie zo hard gaat bokken. En Brego die ook bokken maakt als ie niet mag galopperen.

Nicky, wat een schitterende foto's! Wanneer ga je er mee naar een show? Hij is echt heel knap zo, en ik heb je topic voor uitgelicht getemd. Succes met je scriptie.

Geshahquille, die van jou hebben ook pret buiten. Die kou is niet zo leuk, maar de sneeuw die hier nu ligt is wel mooi buiten. Jammer dat de bak dan bevroren is. Ach het dooit wel weer weg en deze week zijn de weersvoorspellingen goed (ik heb al gehoord dat het vijftien graden kan worden!). Die 'tweelingfoto' is ook erg leuk.

Canisia, gedoe met de tanden is nooit leuk, zeker als je denkt het goed geregeld te hebben. Goed dat het nu beter wordt aangepakt. Western en rodeo, aparte combinatie, hahaha.

No_No, fijn dat het wat beter gaat met Shym. Lekker een deken op, is toch wel fijn als je een wat snotterig paard hebt. Beterschap met je dochter, en wat fijn van de smid. Een goede smid moet je koesteren, vind ik. Wat voer betreft heb ik goede ervaringen met Seniores Priores. Ook Lucerne en zemelen gaat goed. Goed hooi doet ook veel voor een paard. Dus wat Nicky ook al zegt. Plus op tijd ontwormen en gebit in de gaten houden. Hier in de buurt (is ook Overijssel) zit een dierenarts die ervaring heeft met arabieren plus twee jaar geleden de extra specialisatie tandarts heeft behaald. Ben ik heel tevreden over.

Mazzeltje, Oe dat is vervelend dat alles bevroren is.

Kesje, ze heeft even geknutseld met de deken. Sterkte met de kiespijn. Wat leuk dat Rayna zich zo aanpast aan haar vriendje. Lief. En gefeliciteerd met de baan! Ede staat op de lijst van buitenritten die ik graag nog een keer wil doen. Evenals de Loonse en Drunense duinen.

YildizArabs, ook weer mooie en (voor mij) leerzame foto's over het western gebeuren. Stiekem kriebelt dat wel hoor. Al die mooie plaatjes, en het is ook zo veelzijdig met de verschillende oefeningen. Maar er zal ook wel veel tijd in gaan zitten om te trainen en dan de bijbehorende tuigage. Dat over de voorouders is toch wel fijn, om meer te weten te komen en de overeenkomsten en verschillen te zien. Spannend, weer een veulen voor Nour (en Jet van Michelle). Die buitenrij foto's, dat is altijd weer zo genieten (op afstand, haha).

Y;( Voor iedereen die ik nog niet genoemd heb, ik denk zeker aan jullie, maar er moet ook nog af en toe een paard (of drie) verzorgd worden.

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-17 21:11

Hoi Melanthe. Welkom hier. Ben ook een 'af en toe' meelezer.

Vorig jaar heb ik een keer meegedaan met de Avs wedstrijd in IJzerlo. Het was heel leuk om te doen. Ook heb ik een keer mee gedaan aan de ledendag. En premie keuring. Dat was ook een heel mooie ervaring. Helaas zijn twee van mijn paarden niet zo getraind en al wat ouder.

Maar ik kan het zeker aanbevelen.

NB ik heb een halfzus (zelfde moeder) van jouw mooie Azharu, en vind het erg leuk om hem te zien op de foto!

Edit: wat toegevoegd.

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 09:54

Thanks Eline :o . Het was ook leuk om jullie weer eens te zien. En de foto's van Mish te bekijken. Ze is mooi uitgegroeid en een prachtig paard geworden. Ook fijn dat het weer beter gaat met haar. Het is zo'n zorg als je paard iets mankeert en je komt er maar niet achter wat het is. Veel stappen doe ik ook met Vos en met de witte dames. Dat schijnt sowieso goed te zijn voor duurtraining. Ik rij nu klasse 1 af en toe. En ik vind het gewoon heerlijk om er op uit te gaan met de paarden. Het bos in, of langs de zandpaden hier.

Ja, Vosseman kan wijs kijken. Een paar jaar geleden kwam er iemand spontaan op me af en zei: hij ziet echt alles om zich heen.

Melanthe, dat van Facebook klopt wel. Helaas is mijn account gehackt en kom ik niet meer op Facebook. Heb al gemaild, maar geen resultaat. Nou ja, dan maar niet meer. Ik mis wel de berichtjes en de foto's. Het zijn wel kleine berichten vaak, maar dan weet je dat het goed gaat met iemand. Dat is ook wel fijn. Als iemand kan genieten van een simpel kopje koffie of thee op een terrasje ergens, dan weet je dat het goed gaat.

Wauw, wat leert jouw Azharu goed en makkelijk! (gaat gauw zoeken op Working Equitation) Die foto in het avondlicht, prachtig! Zijn oudere zus doet het ook fantastisch, ondanks haar leeftijd. Ze is nu 22 jaar. Heb haar gekregen toen ze 20 jaar oud was. Nu kan ze een rondje mee naar buiten onder het zadel. Ze heeft meegedaan met de ledendag van het AVS, aan de in hand trail. Ze heeft zelfs nog een 3e premie gehaald op haar 21e, met als commentaar: 'de merrie heeft zich zeer goed gehouden gezien haar leeftijd'.

Eline en Desiree, nog gecondoleerd met het verlies van Olina. Dat moet moeilijk geweest zijn. Moedige beslissing om haar te laten gaan.

Welkom aan alle mensen die er weer bijgekomen zijn, en wat komen er weer prachtige foto's voorbij! Echt genieten van die prachtige arabische volbloed paarden (en volbloed verwante paarden).

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-17 12:50

Wat leuk om die oude foto's eens te zien! Asmita heeft dus een stout veulen gehad, hahaha. Dat is waarschijnlijk Safiya geweest, die is in 2003 geboren. Tja, Asmita is zelf nog heel blij, vrolijk en actief voor haar leeftijd (nu 22 jaar oud). Als ze mee gaat buiten rijden wil ze voorop lopen, en het liefst harder dan menig ander paard. _O- Stappend, dat wel.

Marlijn, wat een leuk paard op de foto en wat heerlijk dat je er lekker mee naar buiten kan. Lekker trainen en beter worden.

Canisia, wat leuk dat Gya het zo makkelijk oppakt. Ziet er heel ontspannen uit. En wat een goede resultaten met je andere paard, ondanks de communicatie dingetjes.

Celest, welkom in het topic. Je hebt een leuk paard gekocht. De gedachte van eigenlijk niet op zoek zijn is heel herkenbaar hoor. Hier net zo. Je zoekt het niet, maar het komt gewoon op je pad. Het leven is wat je overkomt, terwijl je andere plannen maakt, hahaha! Knappe Majdiy.

Eline, fijn dat het allemaal nu weer beter gaat met de paarden.

Joyce, mooie paarden op de foto. Rij je wel eens, of zijn ze allemaal te jong of te oud (met pensioen)?

Azharu, hij is zo knap, had ik dat al gezegd? Hij kan zo als showpaard en stuntpaard voor in de film aan de slag. Zijn halfzus is ook erg mooi, maar ze is al wat ouder, en dat toont wel. Soms heeft ze heel mooie momenten, maar dan moet ik de camera opstarten, en dan is het net te laat.

Annika, wat wordt Emperia groot. Mooi veulen. Tja, op kamers gaan is ook een hele stap, maar soms zijn ze er gewoon aan toe. Euforio ziet er ook knap uit.

Miranda, gezellig dat je nog meekletst. Lekker in de tuin bezig zijn is ook heerlijk.

Mutsii, succes met inrijden. De meeste arabieren die ik heb meegemaakt waren heel makkelijk te beleren. Als ze de tijd krijgen komt het altijd goed.

SFW, ook al zo'n mooi paard, en ook al aan het beleren. Er worden best veel paarden beleerd en doorgetraind in het topic. Mooi om te zien op de foto's.

Kesje, fijn dat je een trailer hebt. Is altijd makkelijk, zeker met de nieuwe auto erbij die kan trekken. Mooie foto van Rayna, en fijn dat jullie weer aan de beterende hand zijn. Gefeliciteerd met je winst in het toernooi. Starten en gelijk winnen, dat is leuk!

Mazzeltje, dat ziet er al heel fijn uit. Succes met je knappe 'cadeautje' (als ik het goed heb, is dat haar naam).

Yildiz, wat een plaatjes! En wat een plannen weer. Vind het knap dat je zoveel doet met de paarden. Trainen voor de lange afstand, western, fokken. Het lijkt me ook moeilijk om afscheid te nemen van paarden, als ze worden verkocht. Maar ja, een afscheid hier betekent weer een nieuw begin ergens anders. Bijzonder, zo'n foto van de paarden in de grote zandbak.

Barbaras, wat jammer van de artrose. Maar je, ouderdom komt met gebreken. Weidegang is in principe wel heel goed voor artrose patiƫnten. Dan kunnen ze zelf hun beweging kiezen. Maar in Nederland is dat niet altijd ven makkelijk met de natte grond op sommige plaatsen in de winter. Hier staan ze op het moment nog volop op de weides. Maar het is een behoorlijk deel op hogere zandgrond. Dat blijft best goed. Alleen het lage deel van de weide wordt snel modder.

Letizia, dat is de moeder van Djunnah? Ze kijkt net zo als haar dochter, heel zelfbewust.

Debby, wat leuk dat je in het topic langskomt. Vaker langskomen hoor, dat is gezellig!

Het is hier ook best druk. Ben nog steeds aan de studie. Het huis houdt zichzelf ook niet bij. Drie paarden verzorgen is ook tijdrovend (vooral als je blijft hangen bij stal, eindeloze poets-, rij- en wandelsessies inlast, hahaha).

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Re: [HK] Het Arabische Sprookjespaard: Deel V

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-17 19:40

Barbaras, dat is hier ook met reacties geven. Ben ook een zeef af en toe. Maar proberen kan altijd. ben er nu achter hoe het werkt met meer schermen openzetten en dan heen en weer lezen, hahaha.

Met hooi heb ik het liefst van die kleine pakjes met twee touwtjes erom en niet balen van 400 kilo met plastic. Kleine baaltjes kan ik makkelijk achterin de auto gooien (heb een oude grote volvo) en in de schuur stapelen. Gelukkig kan ik in de buurt goed hooi overnemen, wat nog 'ouderwets' wordt gemaaid, gedroogd en verpakt. Als er een pakje niet meer goed is, is dat een kleine hoeveelheid en dat gebruik ik als bodembedekker. 400 kilo wat niet meer goed is, is best veel om af te voeren...

Soms krijg ik een grote baal, en dan merk ik wel kwaliteit verschil. Dat eten ze niet zo graag, en ze doen het er, naar mijn idee, ook niet zo goed op.

Wat een knappe paarden hier boven op de foto! Yassie, hopelijk gaat het gauw weer beter met je paard. Hier ook wel eens meegemaakt, is tot nu toe altijd goed afgelopen.

Mooie hengst, Gelske. Hij geeft vast ook knappe veulens.

Annika, ik ga even in je topic kijken. Even de foto's zien van je knappe veulen!

Joyce, mooi uitzicht, zo'n prachtige vos met de oortjes naar voren :D .

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Re: [HK] Het Arabische Sprookjespaard: Deel V

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-17 13:23

Zo, weer even bijlessen tussen de klussen door.

Melanthe, dat is ook wat, zo'n paard wat alles onderzoekt (en sloopt)! Zus Asmita sloopt graag dekens in de winter. En wit blijven, dat is voor watjes. Ze paneert zich iedere dag met modder. Helaas voor haar heeft ze nu de winterdeken op, en blijft ze redelijk schoon.

Wow Joyce, wat een prachtige oortjes foto's van Lazio. Mooi uitzicht, hoor. Jammer dat hij er niet meer is.

Annika, ik heb ook een reactie in je topic geplaatst. Prachtig veulen, met zo'n fijn gevormd gezichtje en mooie bles. En mooi, zo'n overzichtje in foto's.

Gelske, gedurfd hoor. Gewoon een heel paard kopen voor het fokken. Hij ziet er knap uit, en al zo groot. Dat worden mooie veulens in de toekomst.

Yassie, leuk om jouw bericht te lezen en de foto's te bekijken. Wel naar van de koliek. Dat is niet leuk. De ervaring hier is dat het, in het algemeen, met koliek wel vlot beter wordt. Uitzonderingen daargelaten.

Wedstrijden... Ik ga weer eens een poging tot plannen doen. Maar het loopt toch vaak anders dan de planning. Omdat bij mij op stal er FNRS wedstrijden zijn, en dat niveau fijner is om te starten, doe ik dat al een jaar of twee. Het is zowel dressuur als springen. Ben eerst F4 gestart en nu F9 startgerechtigd. Springen een F60 parcours twee keer netjes gereden (dat is zestig centimeter hoogte). FNRS Vaardigheid ook al eens gestart. Ook endurance start ik af en toe. Klasse I gaat aardig, alhoewel Vos de laatste keer een dikke steen in zijn hoef had, en daar toch last van had bij de nakeuring. Hij loopt ook stug door alles heen wat er op de route ligt. Dikke kiezels, asfalt, grove steenslag, mul zand. Voor de merries Asmita en Aja ben ik aan het kijken of het haalbaar is nog een keer een kennismakingsklasse te starten. Omdat ze zo graag buiten rijden. Het mag van de dierenarts. Maar nette bijrijders vinden is een uitdaging.
Het is mijn droom om ze nog een keer samen te starten. Zou super leuk zijn. Op Asmita kan ik vrijwel iedereen zetten, mits niet te groot en zwaar. Aja is wat sensibeler en onzekerder. Vos is heel sensibel, maar ook heel koel, daar kan een koele rustige ruiter wel mee. Ach ja, we blijven dromen.

Barbaras, geeft niks hoor. Gewoon proberen. En je kan bijvoorbeeld twee tabbladen in bokt openen op je scherm, en dan bij lezen. Een ouderwets opschrijf blok (met de namen van de bokkers en hun paarden) naast je computer wil ook wel helpen. Ooo _O- zie ik nu dat ik daarna alweer gereageerd had. Tja, digibete toestanden.
Fijne vakantie op de Veluwe!

Debby, bedankt voor het plaatsen van de foto's! Zo leuk! Wow, wat lijken Adhira en Asmita op elkaar. Tja, hier ook wel plannen, maar te weinig tijd.

Gelske, hij is nog een baby :wow: . Zou je ook niet zeggen vanaf de foto's. Knap veulen. En zijn vader en moeder zien er ook al zo knap uit!

Marlijn, wat goed dat het gelukt is met trailer laden! En het water in. Goed hoor. Was het nog te doen qua temperatuur. In Nederland is het nog best koud water in de winter. Blije rij bosfoto's, hahaha. lekker zonnetje er bij en gaan maar!

Kellynoa, leuke avatar. Past goed bij het topic! Maar wie is toch die knappe arabier in je avatar, vraag ik me stiekem af.

Wat lief dat iedereen in het topic wel wil helpen met trailer laden! Je weet waar ik woon, Debby, dus ik ben niet zo snel bij je. Maar ik wil ook wel een keer langskomen en helpen. De merries hier hebben ook zo hun bedenkingen bij het in een trailer moeten. Gelukkig gaat het goed met geduld en extra handjes op de grond (en er heel ruim de tijd voor nemen) maar ze hoeven van mij niet zo veel meer. Het zit wel in de familie helaas, hahaha.

Eline, bedankt voor de tips om bij te lezen! Je topic staat bij uitgelicht *\o/* . Terecht, het is een knappe dame die Mish. Maar eh.... Volgens mij is de hengst van Gelske ook nog maar een baby, en heeft nog geen nakomelingen (als ik het goed lees).

Fijn dat het nu zo goed gaat met jullie. Lekker ontspannen rijden. Mooie foto's in het jaaroverzicht.

Kabir <3 (even een penny smiley er bij geplakt, hahaha) . Knappe hengst.

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-17 13:01

Afbeelding
Fijne feestdagen iedereen.

Een plaatje in de sneeuw.

Melanthe, hier ook helaas geen instagram. Wel bokt, die doet het altijd gelukkig.

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Re: [HK] Het Arabische Sprookjespaard: Deel V

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 15:11

Gelukkig nieuwjaar iedereen!

Aan de studie.


zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Re: [HK] Het Arabische Sprookjespaard: Deel V

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-18 14:36

Hier ging het prima. Ze staan bij een particulier achter de boerderij. Een stuk van de openbare weg. Vorige week ben ik nog een rondje buiten geweest. De dappere dames merrie hebben zich heel goed gedragen. Eerst was er iemand die vuurwerk afstak op een zijpad. Even kijken en door. Toen was er iemand met een drone op de parkeerplaats verderop. Ze keken en stapten door. Daarna kwam de complete schaapskudde oversteken op het zandpad, haha. Het was een boeiend staprondje.

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-18 13:34

Ik ga mee met Calimero. Hij ziet er netjes uit, hoor. Maar ik ken hem niet persoonlijk, dus dit is op basis van de foto's. Leuke foto's trouwens. En dat van die modder, hahaha.

De witte merries hier hebben de bijnaam 'moddermonsters'. Of 'ook verkrijgbaar in wit, heel soms'. Een andere bijnaam is 'the A team'. omdat hun namen met een A beginnen.

Vos heeft als bijnaam Vosseman. Daar ga ik mee naar de Eper paardenvierdaagse, en daar hebben ze een grote tent met (bijna) zijn bijnaam er op. Vosselman. Wel grappig om te zien.

Ergens is nog een foto van hem met een kerstmuts op, maar die wil niet in de upload komen van bokt.

Van de merries heb ik nog wel wat foto's.
Afbeelding
Aja ziet een koe. Geeft altijd een mooie foto. Ze is omringd door koeien de hele zomer, maar ze blijft maar kijken.


Afbeelding

Eens kijken of ik nog wat in de upload kan krijgen.

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-18 12:23

Oeh! Wat ziet hij er sneu uit op die foto ascekefa.

De Eper Paardenvierdaagse is een vierdaagse in Epe. Met je paard vier dagen rijden rondom het mooie Epe, bij de Veluwe. Er is een topic op bokt er over. Je moet in januari inschrijven. Dan gaan ze loten. Als je ingeloot bent mag je mee!

Het is echt zo leuk om te doen! Vijfhonderd combinaties mogen er mee doen (geloof ik). Meer informatie staat op hun website en op bokt. Dit jaar is het alweer voor de 25e keer.

marije1109 @ [EV] Eper paardenvierdaagse 2018

Dit is de link. Hopelijk zie je zo meer informatie.

Dank je wel voor het compliment voor de foto van de merries. Deze is door een heel goede fotografe gemaakt (S_imonee hier op bokt). Simone had de hond mee, en dat gaf dit effect.
Ik ben deze week heel grieperig geweest. Dus de paarden hebben heerlijk op de weide gestaan en 'vakantie' gehad. Hopelijk gaat het gauw over, want ik had nog wat plannen om te trainen en foto's te laten maken.

Zo. Mijn vossepaard is ook verkerstmutst geweest, hahaha. Hierbij de foto. Op bokt hebben mensen een kerstmuts op hun avatar. Maar dat vind ik een beetje jammer van mijn avatar. Dus dan maar voor de echte versie.

Afbeelding

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-18 13:08

Het is daar nooit saai bij jullie, Canisia := . Leuk overzicht van jullie jaar. Druk bezig geweest. Goed hoor. Wat een mooie foto's in het overzicht. Die van mij bokken (gelukkig) eigenlijk weinig. Ze stappen wel eens opzij, of ze staan even stil om te kijken, en dat is het dan. Maar ze zijn ook al een dagje ouder.

Zo staat mijn oude witte dame naar de koeien te kijken. Bijrijder is van de manege geplukt. Ik kan er iedereen op zetten, maar ik kijk wel of het ruitertje niet te groot en te zwaar is. Merrie is tenslotte ook al weer bijna 23 jaar oud.
Afbeelding


Afbeelding

Dit ben ik. De eerste keer rijden met Aja. Ze had geen idee hoe ze haar evenwicht moest bewaren, maar ze was (en is) zo braaf. Lekker een rondje stappen. Daarna buiten rijden, even heen en weer op het pad achter de stallen.

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Re: [HK] Het Arabische Sprookjespaard: Deel V

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-18 12:31

Wat leuk Miranda! Gefeliciteerd! Wat een lief gezichtje heeft hij. Veel plezier samen **\O/**

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Re: [HK] Het Arabische Sprookjespaard: Deel V

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-18 11:46

Jaaa! Foto's! Die van Malik en Zosja is leuk. Hij heeft zijn plekje wel gevonden bij jou.

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Re: [HK] Het Arabische Sprookjespaard: Deel V

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-18 13:04

Dat trucje van Malik, _O- . Handig, zo een die meewerkt. Nu nog vegen en zo.

Asmita hier heeft het trucje dat ze haar emmer omkeert als die leeg is. Misschien kan ze dit ook nog leren. Zadelmak maken is ook gelukt en een kinderpony spelen kan ze ook al heel goed.

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-18 13:38

Melanthe0396 schreef:
Hallo Hallo!

Ik heb de verhalen niet gelezen (sorry)
Maar ik kom even binnenvallen met een vraag. Een zadel vraag.

Ik heb op het moment een Barefoot, maar na 1.5 jaar kloten met de balans heb ik hem te koop gezet.
Heb vorige maand op een Ghost gereden en had hiermee geen problemen met de balans, vandaar de druppel.

Nu vroeg ik me af, wat voor zadel hebben jullie voor je arabier op het moment?
Azharu heeft een redelijk brede boom nodig en rechte kussens.


Op mijn ruin heb ik een Barnsby veelzijdigheid liggen. Op Aja en Asmita (halfzus van de jouwe) liggen Zaldi zadels. Wel tweedehands, maar de zadelmaker heeft ze gepast en goed gekeurd. Eerst had ik een lichtgewicht kunststof veelzijdigheids Thorowgood voor Asmita, maar die werd daar niet blij van.

We doen wekelijks een buitenrit, meest in stap, en dat gaat prima.

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-18 13:40

Adhira schreef:
5 mei was ze jarig ja en ashmira is van 3 mei.
Die is ook alweer 15 geworden.
Leuke foto Gelske.
Heerlijk die buitenritten.
Kan niet meer heugen wanneer ik voor t laatst een buitendeur gemaakt heb, denk 8 jaar terug of zo haha.


Alsnog gefeliciteerd met de dames! Als je nog een keer een buitenrit wil maken, altijd welkom hier bij de Lemelerberg. Kun je op de halfzus van Ashmira mee. Op mijn telefoon heb ik nog ergens filmpjes, ik zal eens kijken of ik die geplaatst krijg met mijn digibete skills, haha.

Edit: Verder moet ik eigenlijk aan de studie, en opruimen en nog duizend klusjes, dus sorry voor de korte post.

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Re: [HK] Het Arabische Sprookjespaard: Deel V

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-18 10:45

Wauw, wat een prachtige foto's Melanthe. Kan helaas niet meer reageren in het topic, anders had ik daar ook wat complimenten neergezet! Adhira ziet er ook nog goed uit. En pit genoeg om een plank uit de stal te trappen, toe maar.
Yildiz, wat gaaf zeg! Mooi resultaat voor Nour en Talitha. Mag je trots op zijn. Hij is knap hoor!

Mooie foto in het avondzonnetje, Roma. Ziet er heerlijk uit.
Hier gaat alles zijn gangetje. Asmita is naar de kliniek geweest voor gebitscontrole, entingen en even alles na laten kijken. Helaas een heel losse kies, die er uit moest. Nu eet ze weer veel beter. Ze was wat achteruit gegaan de laatste tijd, omdat ze niet meer zo goed at. Dat is weer helemaal ingehaald, hahaha.

Tegelijk mochten de paarden 'op vakantie' bij mijn pensionstal, omdat hun eigen weides slecht werden van de droogte. En zo had ik gelijk wat tijdelijke 'bijrijders'. Opstappen en wegrijden het bos in. Heerlijk. Dierenarts heeft gezegd dat het goed was om de oudere dame (Asmita) in beweging te houden. Vooral lange stukken rechtuit het bos in. De paarden vinden het allemaal heerlijk (en ik ook). Met vos ga ik nog een dressuurproefje doen van de FNRS. Lekker thuis starten en dat is wel zo makkelijk.

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-18 15:04

Welkom Shar Angel. Plezier staat hier ook voor op. Knappe paarden komen er weer voor bij. Die van jou is ook erg mooi.

Miranda, Vos heeft de proef goed gedaan. Was een fnrs f9 alweer. Een acht voor het binnenkomen bij A, en vervolgens een vijf voor het (niet) halthouden, hahaha. Zijn vier seconden stilstaan zijn heel snel voorbij, vind hij zelf. Zo'n proef mag je vijf keer doen en dan promoveer je. Nu dus naar de f10.... ik ga in december nog een keertje starten en dan volgend jaar verder kijken.

Heb ook nog twee keer endurance gestart. dat ging ook best goed. Bij Wassenaar zijn we het verkeerde pad een tijd gevolgd, anders was hij sneller gefinisht. Ging nog steeds best hard, en we zijn derde geworden! Bij Epe wat kalmer aan gedaan en netjes over de finish. Ondertussen zijn we klasse twee startgerechtigd, maar ik durf niet zo goed over te gaan naar de volgende klasse. _O- . Misschien volgend jaar eens kijken wat het beste is. Paard doet altijd zijn best, ook al stuurt baas hem het (verkeerde) bos in.... O ja, we hebben ook nog meegedaan met de autumn desert trail. is ook zo leuk om te doen. Lekker stappen naar het stuifzand, dan even de benen los gooien en dan weer terug stappen door het gebied. Zijn hele mooie foto's gemaakt.

Verzekeren. Tja, ze zijn te oud voor de verzekering en niet veel meer waard. Dus eigen spaarpot. Voor mij zijn ze onbetaalbaar. Het valt me op zich best redelijk mee als je het per maand bekijkt. Af en toe wel een wat grotere uitgave (ik laat ze bij het enten gelijk ook helemaal controleren, gebit, benen, conditie, bloed ivm cushing).

Wat een snottebellen heeft Malik gemaakt. Hopelijk gaat het nu wat beter.

Kyrkelover, dat is inderdaad een powerhouse! Knap dat hij het andere werk, crossen en endurance, zo goed oppakt.

Djuun ook al in de lappen mand. Met het eten is dat lastig hoor, als er verschillende eters op de weide staan. Maar blijf af en toe posten, Dat is leuk! En hopelijk gaat het ook weer wat beter met de spierbevangenheid en het gekwakkel.

Mijn merries staan op hun eigen stuk. Twee keer per dag kom ik langs en krijgen ze in hun eigen box extra eten. Laat ik de box open, dan gaan ze bij elkaar van alles halen. Aangezien ze verschillend eten krijgen (Asmita wat meer dan Aja) moeten ze hun bordje leegeten voor ze weer los mogen.

Aan de studie.

zoutenootjes

Berichten: 1796
Geregistreerd: 19-04-11
Woonplaats: Ja

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-18 13:46

Kyrkelover, ik heb een paar keer meegedaan met een fotomeeting op bokt. Was heel leuk en leerzaam. En je krijgt er vaak heel leuke foto's van. Dus nu ken ik wel wat fotografen op bokt. Al zitten ze wel meer in het oosten en noorden van het land.

Even kijken of ik wat kan plaatsen hier, wat door bokt fotografen gemaakt is. Vind ze zelf heel mooi, maar weet niet wat jij graag ziet qua foto's.

Mijn merries.
Afbeelding
Mijn vos.
Afbeelding
en
Afbeelding
en
Afbeelding


Elise, die lijkt me ook erg laag te zitten. Mijn ervaring is dat arabieren een beetje buiten de standaard maten vallen qua hoofdstel. Heb voor mijn paarden van Kieffer een hoofdstel. Kieffer heeft tussenmaten. Ik heb ook wat merkloze hoofdstellen, en voor de leuk een western hoofdstel. Zonder neusriem. Erg makkelijk, kan hij ook niet te hoog of te laag zitten.

He Miranda, dat is wat mijn zadelmakmaker ook al zei := . Geen twee paarden zijn hetzelfde, dus altijd kijken hoe het gaat. Malik begint vast met helpen. Kan gelijk al uitmesten. Knap hoor.

Wat leuk om te horen van Zahra, Yildiz. Fijn dat ze het zo goed heeft daar. Zelfs airco op stal, dat hoor je niet vaak. Had deze zomer in Nederland ook wel gekund, hahaha. Die berichten van jou over kinderen eten, met foto's erbij, geweldig! Hopelijk gaat het met je gezondheid ook goed het komend jaar. Zijn toch altijd mindere berichten om te lezen. O, en Nyhla is zo mooi van kleur. Nour ook trouwens. Superknap dat je het rijden zelf gaat doen! Zit ook altijd te smullen van de foto's en mee te lezen, maar ik moet mezelf af en toe echt bannen van bokt om te studeren, vrijwilligerswerk doen, paarden verzorgen en wandelen of rijden, etcetera. Huis houdt zichzelf ook niet schoon en opgeruimd, hahaha.

Isabel, wat een knappe zeg. (Ik hou van vossen... Dus heb ik een vos en twee schimmels, hahaha) Van fokrichtingen weet ik niet zoveel, maar PB Amyz of Barcelano eens op bokt. En er zijn nog wel meer bokkers die er veel van weten.

Adhira is lief! Asmita is ook zo. Heel makkelijk met kinderen. Aja vind ze een beetje eng (misschien bijten die kinderen wel) maar na een tijdje gaat het wel. Vos vind alles prima, zolang ze niet teveel aan zijn lijf zitten knuffelen en zo. Dat is niet zo stoer.

Ik ga duimen voor Djuun, Letizia. Mok is zo vervelend. Hopelijk komt het goed op de nieuwe stal. Mooi resultaten ook van de wedstrijd. Goed uitgelegd van de verschillende lijnen bij arabieren.

Eline, wat een leuke update. Je gaat het nog druk krijgen met alle paardenactiviteiten. Mooi, dat je zoveel kan doen op de plek waar je nu staat.

Myrthe, heb het filmpje gezien. Kan geen kwaad lijkt me. De mijne doen dat ook af en toe. Vooral als ze net gerold hebben en het zand overal zit te kriebelen. Of er zit stro in het haar, of blaadjes van buiten. Of iets anders. Of gewoon omdat ze het lekker vinden, haha.

Shar angel, wat makkelijk is Madin met kids.

Sorry, allemaal, ik zit een beetje de dingen door elkaar te beantwoorden, ben beetje chaoot vandaag. Druk bezig hier met oefenen voor het volgende F proefje. F10 alweer. We zijn een keer onderling gestart met een L1 proefje, maar dat was af en toe nog best moeilijk. Vooral vier seconden halthouden. Maar voor halsstrekken hadden we een acht! Punten 182. Onderling springen ook gedaan, maar bij hindernis vijf zat ik te twijfelen en ho te denken. Stond vos braaf stil. Opnieuw aangereden en verder foutloos rond gekomen. Ook staat er vaardigheid op de planning. En oefenspringen. En trainen voor volgend jaar endurance. Hoop plannen dus, hahaha.

Van Asmita heb ik trouwens ook een losse kies. Moest er uit van de dierenarts, ze maakte propjes met eten. Ze eet weer heerlijk en ik heb een kies als souvenir, hahaha. En ik heb een hoop foto's gemaakt met mijn nieuwe mobiel, maar ik ben zo digibeet als wat. Dus als ik nog eens tijd heb, ga ik extra foto's plaatsen. Vooral Aja en Asmita staan er mooi op bij zonsondergang. Aja wou wel poseren, maar Asmita had meer trek in eten, dus die staat met de neus in het gras op de meeste foto's, haha.

Aan de studie.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers