Bokt.nl • Welk zadel?
Pagina 1 van de 1

Welk zadel?

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-08-19 20:33
door Placebo
Hallo,

ik heb sinds kort een lease Fjord :o . En we zijn nu op zoek naar een goed zadel voor hem. Alleen ik heb geen idee waar ik op moet letten.

Ik zat zelf te denken aan een veelzijdigheidszadel. Ik volg elke weel dressuur les in 1x in de 6 weken gaan we springen. Dus dit lijkt mij de meest logische optie voor een zadel (??).

Ik ben nogal een leek dus vraag mij af waar ik op moet letten. Welke inch, las ergens 16.5 aangezien Fjorden nogal korte rug hebben etc.

Waar moet ik volgens jullie op letten?

Re: Welk zadel?

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-08-19 20:45
door Annenas
Een goede zadelmaker langs laten komen, eventueel met tweedehands zadels! Zit er niet al een zadel bij het paard aangezien je hem least?

Re: Welk zadel?

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-08-19 21:41
door Eight
Iemand laten komen met meerdere zadels :) de boommaat en vorm/vorm van de kussens bepaalt of een zadel past op jouw Fjord, de inchmaat is afhankelijk van hoe groot jij bent. Een veelzijdigheidszadel klinkt ideaal maar in de praktijk krijg je er vaak een rare zit in, stoel zit. Succes met de zoektocht!

Re: Welk zadel?

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-08-19 21:39
door Furst
Sowieso een goede zadelpasser laten komen :)
Ik heb zelf een fjord met een redelijk lange rug blijkbaar waar nu een Tekna S8 Dresuur 18'' op ligt. En elk zadel verschilt dan ook weer want bijvoorbeeld een 17,5" van Thorowgood was veel te groot ;)