Ondeugende Haflingers

Moderators: balance, Lous

 
 
AnitaB
Berichten: 73
Geregistreerd: 15-06-04

Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-10-08 20:58

Waarom zijn Haflingers toch zo ondeugend !

We zijn al een half jaar op zoek naar meiden/jongens die onze twee Haflingers kunnen/willen bereiden. Iedere keer gaat het mis. Ze zijn begin dit jaar beleerd onder het zadel. Eén van de twee deed hij al binnen een maand zo goed, dat hij met de ponyles kon meedoen. Zijn evenwicht was natuurlijk nog niet echt goed, dus in de galop ging hij sla een vuurpijl ! Haha!
De andere heeft er helemaal geen zin in. Die is vanaf het begin al moeilijk. Een klophengst ! Pas na 3 maanden beleren ging het ineens goed. Hij heeft nog een maand op de manege met ponylessen meegereden. Helaas konden we moeilijk iemand vinden die op hun kon/wilde rijden. Huilen
Onze Arcelo had daar minder moeite mee. We vonden iemand die er op ging en zo ermee wegreed. Haar vriendin ging op onze 'moeilijke', en vloog er meteen vanaf. Dat was meteen het laatste wat we van deze meiden hebben gezien. Later hebben we een ander meisje gevonden, maar die heeft veel te weinig tijd. Als jullie nog iemand weten die 2 deugnieten aan kan in de omgeving van Epe, houd ik me aanbevolen Nagelbijten / Gniffelen .
Check ook ff onze advertentie. bij verzorgpaarden .......


dagmach
Berichten: 551
Geregistreerd: 03-03-04

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-08 19:26

Even een antwoord op je eerste vraag,
waarom zijn haflingers toch zo ontdeugend?

Omdat de haflinger vaak gekocht worden door onervaren mensen die ze te vroeg beleren,vaak teveel energierijk voer geven,te jong beleren,ze niet in de kudde laten lopen en ze geen consequente opvoeding geven.

Waarom is die ene helemaal moeilijk?Waarschijnlijk niet omdat ie klophengst is.
Vraag jezelf dan ook af waarom het allemaal zo moeilijk gaat,wat doe de mens verkeerd?
Ontdeugende paarden worden niet geboren maar gemaakt.

De haflingerpaarden zijn geweldige dieren,veelzijdig ras.
Mits de mens ze laat uitgroeien,met kennis van zaken,tot werkwillige,vriendelijke,mensgerichte,sobere pony's.

Hoop dat je er wat meedoet en dan zal het vinden van een bijrijder geen enkel probleem zijn.

AnitaB
Berichten: 73
Geregistreerd: 15-06-04

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-10-08 13:23

PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF MUTS

AnitaB
Berichten: 73
Geregistreerd: 15-06-04

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-10-08 18:24

Het is makkelijk Dagmach om anoniem je mening over van alles en nog wat te geven. Jouw profiel is bijvoorbeeld helemaal leeg. Ik zie helemaal niets van jouw, wat je bent, wat je doet en wat jou relatie met paarden is.
Je oordeelt over mij terwijl je mij niet kent, mijn paarden niet kent, en geen enkel idee heb hoe en wat er met mijn paarden is gebeurd en gedaan. Het bovenste berichtje heb ik geplaatst om Haflingerliefhebbers naar mijn advertentie te laten kijken. Zeker niet om van anoniempjes afkrakertjes te krijgen.

Ik zou jou met dit bericht willen uitdagen om persoonlijk bij mij langs te komen en bij mijn paarden te komen kijken, en te kijken naar hoef ik hier leef en met ze om ga. Je mag ook op ze rijden en ze 'uitproberen' als je wilt. We gaan daarna lekker een bak thee drinken en dan mag je een oordeel over mij en mijn paarden vellen. Dan kan je zeggen dat je enigszins weet waar je over praat. Nu gaat het je alleen er maar om mensen lekker anoniem af te kraken en op de vingers te tikken. Daar pas ik voor.

watdanhe

Berichten: 671
Geregistreerd: 01-09-08
Woonplaats: Wognum

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-10-08 18:29

ja echt hea!!

Marlou_

Berichten: 2826
Geregistreerd: 02-12-06

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-10-08 18:37

maar ze heeft ergens wel gelijk vind ik. Het hoeft niet zo te zijn dat die van jullie ondeugend zijn door de mens of on ervaren mensen maar vind wel dat ze een punt heeft.. dus niet te snel zo een reactie geven. je wilt toch reactie hebben? sta er dan ook voor open.. Haha!

dagmach
Berichten: 551
Geregistreerd: 03-03-04

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-10-08 20:13

Beste AnitaB,

je opent op dit forum een topic met de vraag waarom Haflingers zo ontdeugend zijn?
Ik beantwoord jouw vraag en leg uit waarom veel haflingers zo ontdeugend zijn.
Ik geef dus slechts een antwoord op jouw vraag.
Alleen had jij van mij of van wie dan ook een ander antwoord verwacht en leg mij antwoord dan ook uit als afkraken.
Ik zie het niet als afkraken maar nog steeds gewoon als antwoord,immers ontdeugende haflingers/paarden worden niet geboren maar gemaakt.

Je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt naar hoe jij het dan doet,want op de een of andere manier voel jij je ontzettend aangevallen.
Lopen je dieren lekker in de wei met soortgenoten?Worden ze sober gevoerd?Is er ervaring in het opvoeden/omgang met paarden en wat is het rijtechnisch kunnen.

Ook dit forum is niet bedoeld om elkaar op zijn nummer te zetten,snap dan ook niet helemaal de aggressie naar mij toe.Jij hebt een vraag ik een antwoord,snap dan ook niet helemaal wat ik zou moeten bewijzen?
Misschien kunnen we door van gedachten te wisselen de vinger op de zere plek leggen.
Er is iets waardoor het niet lekker loopt bij deze dieren en jij je enorm aangevallen voelt.
Wie weet?

AnitaB
Berichten: 73
Geregistreerd: 15-06-04

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-10-08 09:07

Dagmach,

Mijn paarden, zoals je op mijn profiel kunt zien lopen samen met twee Welshjes. Ze hebben 24 uur per dag weidegang. Gaan tegen deze tijd tusen 23 uur en 08 uur op stal omdat het hier te nat is, krijgen daar hooi, krijgen een pond brokken (Havens muesli zonder haver speciaal voor sobere rassen), zijn nooit ziek, hebben geen gebreken. Zijn nu 6 jaar oud, spelen nog regelmatig en zijn erg gelukkig naar mijn idee.
Als ik jouw moet geloven, beweer je nu dat Haflingers geen eigen karakters hebben en dat alles wat ze zijn en doen door mensen er wordt ingebracht. Onzin natuurlijk ! Het karakter van het paard wordt, net zoals bij mensen, ook gevoed door hun afkomst.
Je maakte mijn opmerking over klophengsten belachelijk.
Klophengsten kunnen een moeilijker karakter ontwikkelen en wat hengstengedrag houden, ook als ze gecastreerd zijn. Deze informatie heb ik van een zeer goede hengstenhouder uit Heerde, mijn veearts (Paul de Vries, ook uit Heerde) en van een bevriende paardenhandelaar die nog maar 40 jaar in de paardenhandel zit.
Ikzelf heb vroeger 9 jaar rijles gehad, tussen mijn 7 en 16 altijd paarden verzorgd. Onder andere politiepaarden van de bereden politie in Utrecht en dravers op de toenmalige drafbaan Mereveld bij Amelisweerd.
Mijn tante is een redelijk goede dressuuramazone en nu dressuurjurylid Mia van der Tier. Al mijn buren hebben/houden paarden bij huis. Ik houd zelf sinds 6 jaar paarden en pony's aan huis. Ik rijd nu sinds 2 jaar weer dressuur.
Genoeg informatie over mij zo ?
Nu je laatste vraag. Ik wordt zo agressief omdat ik na 4 jaar of zo weer eens een keer op BOKT ga omdat ik meisjes zoek die onze Haflingers willen rijden. Ik zie dan dat ik in die jaren dat ik niet op dit discussieforum ben geweest er niets veranderd is. Het wordt nog steeds gebruikt door mensen die het heerlijk vinden om beleerderig en betweterig hun oordeel te vellen over mensen die ze totaal niet kennen en waar ze niets van weten.
Ik ben 48 jaar, zeer gelukkig getrouwd, ik rentenier, heb vroeger in de ICT gewerkt en later genealoog en studiezaalmedewerker geweest. Ik heb een hele fijne jeugd gehad, fantastische ouders, die zijn helaas nu beiden overleden, ben heel gezond, nu politiek aktief, heb verder een kat en een hond en kippen en ja,.......... heb je verder nog informatie nodig om je vinger op de zere plek te leggen ? Ik hoor het wel !

vriendelijke groeten, Anita

dagmach
Berichten: 551
Geregistreerd: 03-03-04

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-08 13:53

Mis nog een paar belangrijke zaken om het plaatje compleet te maken.
Hoe lang zijn deze dieren onder het zadel?
Wat wordt er dagelijks meegedaan,dressuurmatig,buitenritten,grondwerk.
Zijn de knoppen er al opgezet of nog in de belerende fase?
Zijn de dieren met pakken,poetsen,wandelen,wel gewoon relax?

Denk nl dat als je weidegang,voer,soortgenoten ed,in orde hebt,het misschien gezocht moet worden in het beleren.Vaak als dit snel gebeurt,paar weken uitbesteden,krijg je een dier terug die tijdens de belering overdonderd is en in eerste instantie braaf aan het werk gaat maar bij thuiskomst het toch nog niet helemaal snapt.

In dat geval is het belangrijk om rustig iedere dag het dier onder het zadel te brengen,veel stap werk,vooral voorwaarts rijden,zonder al te veel aanleuning zodat ie leert op eigen benen te lopen.
Gaat dit goed,wordt het stapwerk goed opgepakt,kies dan pas voor een hogere versnelling.
Zodra er maar kleine tekenen van onrust zijn,terug naar datgene wat ie wel snapt.
Zo bouw je het rustig,stapje voor stapje uit.Dier begrijpt wat de ruiter van hem vraagt en nog fijner is dat dit dier wat houvast heeft aan zijn ruiter,weet wat ie van hem vraagt.

De galop is net teveel ,meeste jonge dieren worden daar ook wat over enthousiast van,gaat de ruiter onbewust dan ook een beetje knijpen of voor vast pakken is het drama compleet.
In dit geval zou ik dus kiezen voor een zeer geleidelijk proces.

De klophengst die ik berijdt is een fijn dier,staat gehoorzaam aan de hulp,het enige probleem wat ie geeft is als ik alleen met hem buiten ben en er passeert een merrie dan zet ie zijn hengstennek erop.
Gaat zich dan enorm uitsloven en dan moet ik er enorm aanrijden,verder een fijn cool dier geworden.

Ik weet als geen ander dat Haflingers een eigen karakter hebben maar net als bij de mens worden dieren ook gevormd door externe factoren.
Het is dan ook de taak van de verzorger om na te denken waarom zaken niet lopen en dit op te lossen.

Ja,en het klopt,mijn toonzetting is nogal belerend,wil zo graag mensen aan het denken zetten,waarom loopt het niet,waarom doet een dier iets.
Want nog steeds kies ik altijd voor het dier en hoop dat mensen enige zelfreflectie krijgen.
Mijn randvoorwaarden voor het fijn houden van een paard hebben dan ook niets met aanvallen te maken maar meer uitleggen dat een probleem gecreeerd kan worden.
Maar ach,daar kan ik een hele boom over opzetten,dat is ook weer niet de bedoeling.

Willeke12

Berichten: 419
Geregistreerd: 22-01-07
Woonplaats: noordwijk

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-08 16:24

Marlou_ schreef:
maar ze heeft ergens wel gelijk vind ik. Het hoeft niet zo te zijn dat die van jullie ondeugend zijn door de mens of on ervaren mensen maar vind wel dat ze een punt heeft.. dus niet te snel zo een reactie geven. je wilt toch reactie hebben? sta er dan ook voor open.. Haha!

helemaal mee eens. dagmach heeft mij ook in het verleden tips gegeven en heb daar veel aan gehad Haha!

mexx ik zal je NOOIT vergeten rust zacht mn lieve meisje.. gentle, DJ, Dannyen amor mijn toppertje

www.ilove-dogs.nl Alles voor uw hond, kat en andere huisdieren. Manden,halsbanden,kleding,speeltjes,voer enz. tegen scherpe prijzen. Ook dealer vers vlees..

Marijee

Berichten: 6531
Geregistreerd: 07-01-06

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-08 16:29

Willeke12 schreef:
Marlou_ schreef:
maar ze heeft ergens wel gelijk vind ik. Het hoeft niet zo te zijn dat die van jullie ondeugend zijn door de mens of on ervaren mensen maar vind wel dat ze een punt heeft.. dus niet te snel zo een reactie geven. je wilt toch reactie hebben? sta er dan ook voor open.. Haha!

helemaal mee eens. dagmach heeft mij ook in het verleden tips gegeven en heb daar veel aan gehad Haha!


Hier ga ik ook in mee,
Dagmach geeft jou gewoon antwoord op jou vraag. Je hebt er zelf omgevraagd door dit topic te openen.
Dan geef je nog een reactie van, ''pff muts'' dat ik ook al niet snap, ze helpt je alleen maar.

Maar zoek het niet alleen bij de paarden, ook bij jou zelf. Misschien doe jij ook wel dingen, die zij verkeerd begrijpen?
Lachen

Marieke_K
Wiki moderator

Berichten: 12723
Geregistreerd: 03-06-04
Woonplaats: ****

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-08 16:33

Ik ben het met Dagmach eens. Vaak wordt de oorzaak van in onze ogen niet fijn gedrag gelegd bij de paarden. Dagmach probeert dit alleen uit te sluiten en stelt je wat gerichte vragen Lachen

Misschien is het een idee om op zoek te gaan naar volwassen verzorgers. Haflingers zijn vaak geen kinderponies, al helemaal niet als ze jong zijn (imo geen enkel paard, daar heb je ervaring voor nodig).

L2 + 0 met de Bolle :) // Eindstand

dagmach
Berichten: 551
Geregistreerd: 03-03-04

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-08 17:49

Willeke12 schreef:
Marlou_ schreef:
maar ze heeft ergens wel gelijk vind ik. Het hoeft niet zo te zijn dat die van jullie ondeugend zijn door de mens of on ervaren mensen maar vind wel dat ze een punt heeft.. dus niet te snel zo een reactie geven. je wilt toch reactie hebben? sta er dan ook voor open.. Haha!

helemaal mee eens. dagmach heeft mij ook in het verleden tips gegeven en heb daar veel aan gehad Haha!


Dat is ook datgene waarom ik regelmatig op bokt zit.
Wil zo graag dat mensen dieper nadenken over problemen met hun dier,dus niet van ik heb toevallig een lastig karakter gekocht maar waarom ontwikkelt het dier zich niet zoals verwacht?
Waarom gaat ie niet voorwaarts op het been?Waarom wordt ie knetter als ik op stap?Of waarom kan ie niet gewoon met me meelopen aan het halstertje?enz.
Vaak door ervaring of door een andere kijk,kan er een kwartje vallen Haha! ,en daar kun je dan weer verder mee.

siskeh
Berichten: 6634
Geregistreerd: 13-05-08
Woonplaats: Drenthe

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-08 17:53

ben het ook eens met dagmar!
hafjes, en tinkers worden vaak onderschat!
maar laat je paarden die nog maar kort onder het zadel zijn op een manege in de les lopen??

Niet alle dwalers bennen verdwaald

dagmach
Berichten: 551
Geregistreerd: 03-03-04

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-08 17:55

Marieke_K schreef:
Ik ben het met Dagmach eens. Vaak wordt de oorzaak van in onze ogen niet fijn gedrag gelegd bij de paarden. Dagmach probeert dit alleen uit te sluiten en stelt je wat gerichte vragen Lachen

Misschien is het een idee om op zoek te gaan naar volwassen verzorgers. Haflingers zijn vaak geen kinderponies, al helemaal niet als ze jong zijn (imo geen enkel paard, daar heb je ervaring voor nodig).


Zie daar heb ik overheen gelezen,je hebt een punt.
Haflingers zijn geen kinderponie's,ze gedijen veel beter onder een ervaren volwassen ruiter,en natuurlijk ook nog eens rijtechnisch onderlegd Haha!

amormylo

Berichten: 77
Geregistreerd: 21-06-08

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-08 22:21

jha haflingers zijn deugnieten maar wel erg lief en ondanks alles soms erg betrouwbaar die van mij wel Tong uitsteken

Lieve Amor je weet dat ik ziels veel van je hou een leven zonder jouw kan ik me niet voorstellen bos/strand/buiten/bak ritten blijven we lekker allemaal samen doen Amor jij word oud bij mij ik ben en blijf er voor jou tot je laatste zucht ik hou van je mij leven lang en wij zijn onafscheidelijk

irma_llove

Berichten: 106
Geregistreerd: 04-09-07

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-08 15:35

Wat voor voer kun je ondeugende haflingers het beste geven dan ?
Want ik rij op de haflinger van de buren en die is me tog een draak Tong uitsteken

Lay your life in my hands, I'll take you home--

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-08 15:39

dachmach........... haflingers zijn lastig........ PUNT Lachen ze zijn lastig omdat het echte werkpaarden zijn, en wij ze niet genoeg aan het werk zetten

Al die koeienpoep die jij er nou omheen zit te verzinnen is echt onzin Lachen

Haflingers zijn GEEN kinderpownies, het zijn geen lieverdjes......... het zijn hele harde werkers met een kop erop.......

een shetlander maar dan in groot formaat!

met zadelmak maken en beleren heb ik altijd de grootste uitdagingen met haflingers............ en die worden allemaal anders gehouden, allemaal verschillende types baasjes.......... en daarnaast was er niet een jonger dan 3,5..........

NicoleHorses
Berichten: 3188
Geregistreerd: 21-10-08
Woonplaats: Midden Nederland

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-08 15:55

Tja, wat er nu gebeurt is, er zijn 2 groepen, een groep die zich aanpast bij Dagmach, de andere Bij AnitaB, zowat iedereen gaat met Dagmach mee, en krijgen we een hele dicussie om niks, Ik bespaar het jullie, ik sta er Midden tussen in! 1. haflingers zijn niet de makkelijkste; bewijs ik heb er zelf ook een waar ik me soms kapot aan kan ergeren. 2. groot deel word door de mensheid erbij gebracht. Maar weten jullie misschien nog hoe het vroeger was bij de Orginele haflingers; die werkte de hele dag! Kregen afentoe wat gras, en dan weer werken! ze zijn zo ontzettend veranderd bij vergeleken toen & nu. Haflingers hebben een sterke wil, maar het zijn echt super beestjes als je eenmaal de baas over ze bent! De enige tip die ik nu hier uit kan mee geven is (niet op zo geheten de mevr. betweter uit te hangen) maar om te zeggen van; Wees Consequent & lief maar.. Streng voor deze lieve maar ohzo eigenwijze beestjes. dan zul je er veel plezier van hebben!

Blaxton Oliver: M1 + 7

Gast327
Berichten: 10562
Geregistreerd: 24-12-07

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-08 16:23

AnitaB schreef:
Waarom zijn Haflingers toch zo ondeugend !

We zijn al een half jaar op zoek naar meiden/jongens die onze twee Haflingers kunnen/willen bereiden. Iedere keer gaat het mis. Ze zijn begin dit jaar beleerd onder het zadel. Eén van de twee deed hij al binnen een maand zo goed, dat hij met de ponyles kon meedoen. Zijn evenwicht was natuurlijk nog niet echt goed, dus in de galop ging hij sla een vuurpijl ! Haha!
De andere heeft er helemaal geen zin in. Die is vanaf het begin al moeilijk. Een klophengst ! Pas na 3 maanden beleren ging het ineens goed. Hij heeft nog een maand op de manege met ponylessen meegereden. Helaas konden we moeilijk iemand vinden die op hun kon/wilde rijden. Huilen
Onze Arcelo had daar minder moeite mee. We vonden iemand die er op ging en zo ermee wegreed. Haar vriendin ging op onze 'moeilijke', en vloog er meteen vanaf. Dat was meteen het laatste wat we van deze meiden hebben gezien. Later hebben we een ander meisje gevonden, maar die heeft veel te weinig tijd. Als jullie nog iemand weten die 2 deugnieten aan kan in de omgeving van Epe, houd ik me aanbevolen Nagelbijten / Gniffelen .
Check ook ff onze advertentie. bij verzorgpaarden .......


Ten eerste plaats ik grote vraagtekens bij het woord bereiden... dat doe je pas als ze dood zijn en de pan ingaan.... bereidingswijze enz... Go jij! Go jij!
Dan een beestje wat een maand onder het zadel loopt in een ponyles zetten??? Klophengst in de ponyles?
Last but not least, dit zijn geen kinderponies, breng ze weg naar een professionele africhtingsstal en laat ze daar goed doorrijden...
Wat ik zie is fout op fout op fout, dit gaat niet goedkomen...

Gevaarlijk profiel, dus kijk niet!!
Voor wie toch kijkt en zich in de vingers snijdt, bel 112...

Melissaaaaa

Berichten: 921
Geregistreerd: 27-11-07
Woonplaats: Leiden

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-08 16:27

AnitaB schreef:
Waarom zijn Haflingers toch zo ondeugend !

We zijn al een half jaar op zoek naar meiden/jongens die onze twee Haflingers kunnen/willen bereiden.

ik mag hopen dat je iets anders bedoelt? Nagelbijten / Gniffelen


Frisse, kleurrijke en romantische fotografie en films

irma_llove

Berichten: 106
Geregistreerd: 04-09-07

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-08 17:08

haha ja je bedoeld tog niet dat je ze gaat op eten hea..

Lay your life in my hands, I'll take you home--

Hinke

Berichten: 2061
Geregistreerd: 26-08-05

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-08 17:44

dagmach schreef:
Even een antwoord op je eerste vraag,
waarom zijn haflingers toch zo ontdeugend?

Omdat de haflinger vaak gekocht worden door onervaren mensen die ze te vroeg beleren,vaak teveel energierijk voer geven,te jong beleren,ze niet in de kudde laten lopen en ze geen consequente opvoeding geven.

Waarom is die ene helemaal moeilijk?Waarschijnlijk niet omdat ie klophengst is.
Vraag jezelf dan ook af waarom het allemaal zo moeilijk gaat,wat doe de mens verkeerd?
Ontdeugende paarden worden niet geboren maar gemaakt.

De haflingerpaarden zijn geweldige dieren,veelzijdig ras.
Mits de mens ze laat uitgroeien,met kennis van zaken,tot werkwillige,vriendelijke,mensgerichte,sobere pony's.

Hoop dat je er wat meedoet en dan zal het vinden van een bijrijder geen enkel probleem zijn.


Dat vind ik ook een beetje onzin. Je wil dus zeggen dat mensen met haflingers vaker te vroeg beleren, en ze minder snel in een kudde houden dan andere rassen, en daarom omdat ze daardoor vervelend worden, de naam hebben dat ze ondeugend zijn? Niet heel logisch.

Ik heb ook meermalen te horen gekregen dat ik mijn haflinger toch echt eens op moest gaan voeden etc etc, als Ankie weer eens iemand door de wei had meegesleurd (doet ze bij mij dus niet). En dan vaak van mensen die zelf een ijslander ofzo hebben. Ik heb zelf ook een ijslander gehad, en heb ook wel op andere paarden gereden, maar het is gewoon een feit dat haflingers van nature eigenwijzer en ondeugender zijn dan gemiddeld. Dat is gewoon hun karakter.

Wat je probleem betreft: laat je er kinderen op rijden? Eigenlijk is je probleem dus dat je bijrijders niet goed genoeg zijn.. Misschien kun je ze in het begin helpen? Bijv door eerst ff een paar keer van te voren longeren, of het paard aan de longe vast te houden als ze er op gaan?

Gast327
Berichten: 10562
Geregistreerd: 24-12-07

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-08 17:49

Wat heeft een Ijslander hier nou weer mee te maken?

Gevaarlijk profiel, dus kijk niet!!
Voor wie toch kijkt en zich in de vingers snijdt, bel 112...

Hinke

Berichten: 2061
Geregistreerd: 26-08-05

Re: Ondeugende Haflingers

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-08 17:51

Ik vergelijk haflingers met andere paarden/ponyrassen suleilitha om TS' stelling te ondersteunen dat haflingers ondeugender zijn dan een gemiddeld ander ras. Ga je deze post nu ook temmen?


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers