Dressuurhaflinger

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, balance, Lous

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tanja_14

Berichten: 479
Geregistreerd: 26-10-13

Re: Dressuurhaflinger

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 13:36

Hoihoi,
Hebben hier toevallig mensen tips voor spanning op wedstrijden? Thuis gaat het rijden echt super en loopt ze met gemak een M1 proef, maar op wedstrijd begint ze de laatste paar wedstrijden een soort van dicht te slaan... Ze is dan niet echt niet meer vooruit te krijgen en loopt daardoor alle oefeningen ook veel slechter, terwijl ze thuis compleet het tegenovergestelde doet... Voorheen had ze dit ook al wel, maar merk dat het de afgelopen wedstrijden wel verergerd is.. uiteraard zal er een deel ook bij mij vandaan komen, maar t.o.v. eerder ben ik naar mijn gevoel alleen maar relaxter op wedstrijden :\
Afbeelding

Afbeelding

Dilayla van het Esdorp M1 +7, B+10Tanja_14

Berichten: 479
Geregistreerd: 26-10-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 16:16

plutolover schreef:
misschien even een wedstrijd stop? En soms kan je relaxter zijn,maar toch veel spanning hebben in het lichaam. Blijf vooral ademalen.


Ja we komen dus net van een stop van een jaar, dus ook zo zonde om nu weer te stoppen :D Jaa daar ga ik volgende keer ook even goed op letten!

Dilayla van het Esdorp M1 +7, B+10

Tanja_14

Berichten: 479
Geregistreerd: 26-10-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-19 14:34

margaret18 schreef:
Tanja_14, misschien is een proefgerichte clinics een idee? Hierbij boots je een wedstrijdsituatie na. Indien gewenst kunnen je je met behulp van een oortje ook de proef door laten praten. Kijk eens op proefgerichte clinics.nl wanneer je interesse hebt. Veel succes enne... je bent zeker niet de enige met dit probleem.


Dat is zeker een goede tip! nooit aan gedacht, wat dom haha. Dankjewel! Afgelopen zondag wedstrijd gehad en toen ben ik voornamelijk op mijn eigen ademhaling gaan letten, ze keerde nu wel minder erg in zichzelf maar liep alsnog totaal niet zoals we thuis ons rondje lopen.


Flicka12 schreef:
Tanja_14 schreef:
Hoihoi,
Hebben hier toevallig mensen tips voor spanning op wedstrijden? Thuis gaat het rijden echt super en loopt ze met gemak een M1 proef, maar op wedstrijd begint ze de laatste paar wedstrijden een soort van dicht te slaan... Ze is dan niet echt niet meer vooruit te krijgen en loopt daardoor alle oefeningen ook veel slechter, terwijl ze thuis compleet het tegenovergestelde doet... Voorheen had ze dit ook al wel, maar merk dat het de afgelopen wedstrijden wel verergerd is.. uiteraard zal er een deel ook bij mij vandaan komen, maar t.o.v. eerder ben ik naar mijn gevoel alleen maar relaxter op wedstrijden :
[ [url=m/64V968.png]Afbeelding[/url] ]

[ [url=m/AVg45L.png]Afbeelding[/url] ]

Wat vervelend, maar ik ken het gevoel! Ik heb het namelijk ook heel lang gehad met Flicka.
Rij je in de training toevallig met zweep? Dat deed ik dus wel en daarmee hield ik mezelf eigelijk voor de gek, in de training liep ze daardoor heel goed en op wedstrijd niet vooruit te branden en 'dood' voor het been. Suuuper frustrerend.. Maar bij ons was ritme houden in de wedstrijden, dus bijvoorbeeld elke 2 weken, en nooit meer met zweep rijden de oplossing :D Nu is ze nog steeds wel snel moe en dar valt ze weer een beetje terug in die 'modus' maar daar werken we nog aan.
En anders is inderdaad een proefgerichte clinic of eens trainen op ander terrein misschien een goede oplossing :j

Wij gaan komende zondag weer een poging doen in het M2 :)

Nee die van mij was toen ik haar kreeg echt als de doods voor de zweep dus heb die eigenlijk nooit gebruikt.. Maar anders had het zeker een mogelijkheid kunnen zijn! Succes zondag!

Dilayla van het Esdorp M1 +7, B+10

Tanja_14

Berichten: 479
Geregistreerd: 26-10-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-19 12:50

Flicka12 schreef:
Adjepatatje8 schreef:
[ [url=m/lSFHnp.jpg]Afbeelding[/url] ]

Hier ook zo'n knapperd, morgen gaan we naar Bathmen voor dressuur wedstrijd. Rondje B en hopelijk hierna naar het L! Ben wel wat zenuwachtig, maar ik denk dat het wel goed zal komen ;)

En? Hoe is het gegaan? :D Echt een knapperd trouwens! Wat een mooi koppie <3

Wij hebben gister weer gestart, echt zó fijn gereden! Ik was mega trots en tevreden met mijn proefjes, zelfs 7ens voor de contra, travers en keertwendingen :D
Maaar... in de eerste proef kregen we 179,5 en in de tweede 178.. zuuuuur! Maar we zijn in de buurt :j
Zondag maar weer *\o/*


Ahh wat zonde dat je er zo’n goed gevoel over had en dan geen winstpuntje! Succes zondag!

Dilayla van het Esdorp M1 +7, B+10


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers