Dag meisje

Moderators: RianneH, Neonlight, balance, Melissa0304, Ymor

 
 

hyppolyte

Berichten: 5872
Geregistreerd: 07-06-05

Dag meisje

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-16 00:24

Het is al bijna een jaar geleden en ik heb een aantal keer zitten tikken om een topic aan te maken, maar het ging gewoon nog niet. Zelfs nu wellen de tranen meteen alweer op, maar mijn meisje verdient een topic, ze was mijn alles en heeft me altijd overal doorheen gesleept.

Op 3 december 2006 ben je bij me gekomen, het mooiste cadeau wat ik ooit gehad heb, het laatste wat ik van mijn opa en oma heb gehad voordat mijn opa stierf. De eerste tijd kwam er een hoop stress uit je lijf, maar dat heeft wel een onwaarschijnlijk sterke band geschapen, niemand kwam tussen ons.

Mijn prachtige witte dame, die eerste jaren waren geweldig, ik heb zo verschrikkelijk veel van je geleerd en ik heb nog nooit zoveel vertrouwen van een paard gekregen als van jou. Niets was te gek, alles wat ik van je vroeg zou je hebben gedaan en juist daarom vroeg ik het niet van je. Alles wat we deden, deden we samen, allebei lol en anders niet. Ik heb fouten gemaakt met je, die je me allemaal hebt vergeven. Je hebt me zo vaak gered, als ik weer eens een stomme actie had met springen, of er bijna afkukelde, je beschermde me. Tot op het laatste moment stond je er voor me.

Je hebt verschrikkelijk veel paarden geholpen, weer opnieuw opgeleid, je was de rots in de branding, niet alleen voor mij, maar voor al die paarden die we op ons pad hebben gehad en die jij weer op de rit hebt gekregen. Er zal nooit meer een paard in mijn leven zijn die zoveel zal betekenen als jij deed en nog steeds doet. Ik ben je bijna kwijt geweest nadat je een nacht in de sloot had gelegen, je hebt het ternauwernood overleefd omdat je wist dat ik nog niet zonder je kon. Toen ik in de periode daarna op mijn dieptepunt zat en echt geen uitweg meer wist, was jij daar, de reden om door te blijven gaan, mezelf weer op te pakken en de schouders eronder te zetten.

Lesjes met kleine kinderen, neefjes en nichtje, angstige ruiters die het vertrouwen kwijt waren, je kon overal voor ingezet worden, je genoot ervan en wist zo feilloos aan te voelen wat iemand nodig had. We hebben geweldige tijden beleefd, maandenlang zonder zadel door het bos crossen omdat je nieuwe zadel nog niet geleverd werd, over het strand heen galopperen, lekker bitloos en zadelloos, we zijn zelfs de zee in geweest, ook al was je als de dood voor water, zolang ik maar bij je was, was het goed. Ik weet nog toen Ibonn bij ons was om je zadel aan te passen, we stonden even verderop en je kwam met je voorbeen vast te zitten aan het touw, je stond te panieken met je voorbeen in Spaanse pas-houding. Zodra je me in het zicht kreeg was de paniek voorbij en bleef je rustig staan wachten, Ibonn vond het zo bijzonder om te zien en het is me altijd bijgebleven.

De laatste jaren kreeg je het steeds moeilijker in de winter, je had last van artrose en je tanden werden slechter. Vorig jaar heb ik gekeken of je met voer en supplementen zou verbeteren en makkelijk de winter door zou komen, hoewel het absoluut beter ging, was het op een gegeven moment simpelweg klaar. Je was moe, je ogen stonden dof en rollen werd steeds lastiger, toen was het tijd om de beslissing te nemen, niet iedereen begreep het omdat je er nog zo goed uitzag en het rijden ging toch nog gewoon, maar ik ken je en je was gewoon op.

De laatste dagen heb je nog op de metacam gestaan, zodat je nog even een paar dagen echt kon genieten. We hebben onze laatste ritjes gemaakt en marieke heeft de laatste avond nog een paar prachtige foto's gemaakt.

Zelfs tot op het laatste moment waren we zo op elkaar afgestemd, ik wist hoe je zou reageren. Je moest aan de weg worden ingeslapen en het feit dat er aan weerszijden een sloot zat, maakte dat lastig. De DA was nerveus en wilde dat ik mijn auto weg zou halen, ik wist dat je steun zou zoeken en had die auto juist bewust daar neergezet om te voorkomen dat je in de sloot zou kunnen vallen. Ik ben aan de andere zijde gaan staan, want je zou toch niet mijn kant op vallen. Dat deed je ook niet, je vertrouwde op mij om je te laten leiden in de laatste stappen die je hebt gezet, de auto stond precies goed en je kwam er precies tegenaan, waarna je rustig onderuit kon zakken. Je hart bleef kloppen totdat de DA bij ons wegliep, je hebt gewacht tot we alleen waren en toen stopte je hart ermee.

Nog elke dag mis ik je, soms vliegt het me naar de keel en dan is het gevoel weer even net zo erg als vorig jaar. Gelukkig is Fenna er nog, het paard wat jij hebt heropgeleid, wat jij onder je hoede hebt genomen en hebt klaargestoomd om jou op te volgen. You tought her well, ze blijkt steeds meer een waardig opvolger te zijn en ik ben blij te zien dat ze meer trekjes van je heeft overgenomen dan ik dacht. Je hebt haar de ruimte gegeven om op te bloeien en je hebt jouw plek in mijn hart afgestaan om haar ook een plekje te kunnen in mijn hart.

Je bent alles wat iemand zich had kunnen wensen in een paard, sterk, onzelfzuchtig, een enorm groot hart voor alles en iedereen.

Dank je wel lieverd. Dank je voor alles wat je me hebt gegeven, ik hoop dat ik goed genoeg voor je ben geweest. Ik hou van je tot in het oneindige en ik zal je altijd bij me dragen...

Dag meisje... <3 |(


Het is onmogelijk om slechts 15 foto's te kiezen uit de duizenden foto's die ik van je heb, maar ik probeer het...

De begintijd, uren samen op pad, springen, boscrossen, dagritten, alles samen
1
Afbeelding

Al wat jaren verder
2
Afbeelding
3
Afbeelding
4
Afbeelding
5
Afbeelding

Ons laatste maanden
6
Afbeelding

7
Afbeelding
8
Afbeelding

moddermonster :')
9
Afbeelding

En dan het afscheid, onze laatste dagen samen....

10
Afbeelding

11
Afbeelding

Nog even samen met mijn vader
12
Afbeelding

13
Afbeelding
14
Afbeelding


Dag meisje, dag lieve lieve Jamie... we'll meet again, some sunny day
15
Afbeelding

Jamie Y;(
03-06-1991 - 10-06-2015

Mowgli4

Berichten: 1312
Geregistreerd: 14-07-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 00:30

Prachtig geschreven, ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik het las.
Sterkte..

Great friends are hard to find, difficult to leave, impossible to forget Mowgli & Blitz

NatalieLot
Berichten: 547
Geregistreerd: 10-12-14
Woonplaats: Simpelveld

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 00:31

Ooooh ik moet met je mee huilen hoor! Nog steeds heel erg veel sterkte gewenst

Walottie ( Redford x Mondriaan )

hyppolyte

Berichten: 5872
Geregistreerd: 07-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-16 00:32

Dank je, sorry voor het hele epistel, maar ik kon simpelweg niet minder over haar vertellen. Ik kan mijn tranen al even niet bedwingen, ze raken straks vast wel op... Had verwacht dat het onderhand wel zou lukken om een topic aan te maken zonder te huilen :').

baukiiee
Berichten: 81
Geregistreerd: 17-12-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 00:33

Wauw wat ontzettend mooi geschreven en wat heeft dit een ontzettend bijzonder paard moeten zijn!
Heel veel plezier met haar opvolger en blijf met veel plezier aan haar terug denken!

Houden van mijn allerliefste toppers Eurette <3, Bauke <3 en Schoentje

CastaMickey

Berichten: 6834
Geregistreerd: 18-10-12
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 00:38

Wat mooi geschreven, heel veel sterkte met het verlies van je vriendje Y;(
Ze zit diepvastgeworteld in je herinneringen en daar zal ze nooit meer weggaan, als je haar mist hoef je maar je ogen te sluiten en ze galoppeert weer vrolijk voor je langs <3

Handgemaakte knuffeltjes van jouw eigen paard/pony <3
https://www.bokt.nl/markt/ad/501066/aan ... -paardpony

hyppolyte

Berichten: 5872
Geregistreerd: 07-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-16 00:40

Dat was ze ook, voor mij in ieder geval wel :j, ze was me dierbaarder dan de meeste mensen in mijn leven. Ik ben zo dankbaar voor al het moois wat we samen hebben mogen meemaken <3. After her, they broke the mold, beter zou het niet meer worden.

BeeMed
Berichten: 3025
Geregistreerd: 29-09-08

Re: Dag meisje

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 00:49

Wat mooi en liefdevol geschreven. Once in a life time paard zo te lezen.

JoyCiej007

Berichten: 17199
Geregistreerd: 27-02-06
Woonplaats: omg. Deventer

Re: Dag meisje

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 01:17

Wederzijdse liefde en respect spat van het verhaal en de foto's af........ wat prachtig geschreven en wat een moeilijk maar dapper besluit heb je voor haar gemaakt.
Veel sterkte met je verlies

karin_gracia

Berichten: 561
Geregistreerd: 07-11-06
Woonplaats: drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 03:02

Ik moet vreselijk huilen... Wat een gemis moet dit zijn. Ik moet meteen aan mijn ruin denken die dit jaar 20 wordt, ik ben zo bang dat ik hem ooit moet missen.

Romero dressuur Z1+2 springen B+10
Ciranka nieuwe aanwinst! Citango x Havel
HI4 dressuur instructeur - licentiehouder KNHS

MZorro

Berichten: 709
Geregistreerd: 22-12-12

Re: Dag meisje

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 08:34

Mooi geschreven lieve Mandy!

Ze was bijzonder, hard en zo sterk, maar tegelijkertijd ook zo voorzichtig!

Marieke Haver Fotografie - Voor een dierbare herinnering
Voor mijn fotografiewerk of voor het boeken van een fotoshoot kunt u terecht op mijn website.
En volg mijn fotografiewerk op Facebook.

Niekj_Jente
Berichten: 2296
Geregistreerd: 29-08-06
Woonplaats: Limburg

Re: Dag meisje

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 08:57

Heel erg mooi geschreven en wat een band moeten jullie gehad hebben!
Heel veel sterkte met het verlies van je paardje!
Tranen rolden over mijn wangen moest ook meteen aan mijn merrie denken die dit jaar 24 word en toch steeds meer "kwaaltjes" begint te krijgen

☆♡▪K & M▪♡☆

Selina

Berichten: 12001
Geregistreerd: 20-10-13
Woonplaats: Ede

Re: Dag meisje

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 09:03

Wat heb je haar mooi beschreven, niet raar dat het verdriet nog zoveel pijn doet :(:)

Een realistische tekening van jouw huisdier? Selinart
Schattige verjaardagskaarten? Etsy Shop

The_Cat

Berichten: 6135
Geregistreerd: 04-11-15
Woonplaats: Antwerpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 09:05

Prachtig geschreven, wat een mooie band moeten jullie gehad hebben!

The books we love, they love us back. And just as we mark our places in the pages, those pages leave their marks on us.
I can see it in you, sure as I see it in me. You're a daughter of the words. A girl with a story to tell.

hyppolyte

Berichten: 5872
Geregistreerd: 07-06-05

Re: Dag meisje

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-16 10:07

@Joycie, het doet me goed om te horen dat dat zo naar voren komt, dat wederzijdse respect was er ook echt voor elkaar. Het was een paard wat makkelijk over haar grenzen heen ging en juist daarom vond ik het zo belangrijk om daar dus binnen te blijven.

@karin & niekj, dat gevoel kan ik me heel goed voorstellen, ik heb dat ook vaak met haar gehad toen ze wat ouder werd, het idee om zonder haar te moeten vond ik al verschrikkelijk. In mijn geval zijn we er gelukkig geleidelijk aan naartoe gegroeid, doordat ze steed meer kwaaltjes kreeg. Dan kun je langzaamaan afscheid nemen. Je weet dat het er ooit aan zit te komen, maar als het moment eenmaal daar is... pfoeh...

Anoniem

Re: Dag meisje

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 10:12

Prachtig geschreven... :(:)

shetjeIris

Berichten: 378
Geregistreerd: 06-04-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 10:16

Wat een lieve uitstraling had ze.
Ik begrijp dat je haar zo mist.
Sterkte.

hyppolyte

Berichten: 5872
Geregistreerd: 07-06-05

Re: Dag meisje

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-16 10:20

Thanx, ze was ook zo verschrikkelijk lief, vooral met kinderen ook, daat genoot ze zo van. En zooo braaf en voorzichtig met ze <3

Laurapalmer

Berichten: 527
Geregistreerd: 26-11-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 10:50

Wat prachtig omschreven,jullie liefde voor elkaar...kippevel en tranen op de vroege ochtend |( heel veel sterkte :(:) en een dikke knuffel

be like a pineapple,stand tallwear a crown & be sweet on the inside

charmaine90
Berichten: 176
Geregistreerd: 15-03-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 11:25

De tranen kan je niet bedwingen als je zo'n bijzonder paardje moet missen.
Bij het lezen springen ook gelijk de tranen in mijn ogen.
Ook om het besef dat ik mijn bijzondere witte merrie ook op een gegeven moment moet missen omdat ze alweer bijna 25 is en de PPID heeft.

Heel veel sterkte!

InfinityT
Berichten: 272
Geregistreerd: 13-02-08
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 11:37

Wat prachtig geschreven! Ik had al kippenvel en een brok in m'n keel. En toen kwam foto 14... pfff Y;(

A horse doesn't care how much you know, until he knows how much you care

hyppolyte

Berichten: 5872
Geregistreerd: 07-06-05

Re: Dag meisje

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-16 13:19

Ohh dat had ik ook met die foto, toen marieke die opstuurde brak ik echt, net als op dat moment, dat stukje besef op dat moment, dat het de laatste avond en dag was dat ik haar nog zo zou kunnen vasthouden, haar een kusje op haar neus zou kunnen geven. Gelukkig doorbrak za al vrij snel dat moment weer door me met haar neus zowat omver te duwen, ze was geen tuttel, kroelen was op zich wel ok, maar het moest ook niet te lang duren :').

Maflinger_S
Berichten: 10218
Geregistreerd: 01-07-08

Re: Dag meisje

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 13:40

Wat heb je jullie band mooi beschreven. Ik kan me voorstellen dat het gemis nog heel rauw aanvoelt.

Iemand onderuit halen is niet zo moeilijk, iemand overeind houden daarentegen ...
If you mess with the planet, the planet will mess with you ...
Black and white are just opposite ends of fifty shades of grey
"Keep Buggering On", W. Churchill en Appleman, Leiden, 3 december 2019
"Under a cherry tree there are no strangers", Dalai Lama, Ahoy Rotterdam, 16 september 2018

marjo1996
Berichten: 796
Geregistreerd: 06-06-12

Re: Dag meisje

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 20:16

Wat prachtig geschreven... Heel erg veel sterkte! :(:)

Maaikevdk
Berichten: 1583
Geregistreerd: 27-11-13
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-16 20:35

Wat was ze een prachtig paard en wat hadden jullie een bijzondere band. Ik denk dat ze je heel erg dankbaar is voor alles wat je haar hebt gegeven :(:) Y;(

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: SemrushBot, Ubermetrics en 2 bezoekers