Dag maatje, bedankt voor alles!

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
eclair98

Berichten: 11097
Geregistreerd: 24-09-11
Woonplaats: Wijhe

Dag maatje, bedankt voor alles!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-03-18 11:05

Hallo bokkers,

ik heb maanden over het maken van dit topic gedaan. Nog elke keer krijg ik er buikpijn van en moet ik huilen en had ik gehoopt dit topic niet te hoeven maken. Maar niks is minder waar.

12-12-17
Ik was op mijn kamer, aan de andere kant van Nederland aangekomen om die dag erna weer te gaan werken. Het had het hele weekend gesneeuwd en treinen reden niet, en op de wegen stonden files. Helaas, dat weekend had ik niet de energie om naar Eclair te gaan, ik had een hele drukke werkweek gehad en de sneeuw werkte ook niet mee. De boodschappen waren in huis en ik had gegeten toen ik werd gebeld door mijn moeder. ''Bente, ik heb slecht nieuws. Annemiek is naar je onderweg (mijn tante die in de buurt woont)'' ''Is het oma?'' Ik was al in paniek. ''Nee, het is Eclair. De eigenaresse heeft gebeld, hij heeft koliek en het gaat heel erg slecht.'' Ik heb gegild, geschreeuwd en nog meer gegild.

Mijn tante was er met 10 minuten en samen zijn we in de auto gesprongen en weer naar huis gereden. Onderweg samen gehuild en over koetjes en kalfjes gepraat. Op het moment dat ik mijn moeder belde toen we er bijna waren en of ik naar stal moest gaan of naar huis, kwam het nieuws. ''Eclair is al ingeslapen. Er was geen keuze.''

Op stal stonden mijn ouders te wachten. Mijn vader is met mijn tante naar huis gereden en ik ging met mijn moeder naar Eclair. Daar lag hij, in zijn stal. De eigenaresse zat erbij te huilen en een andere stalgenoot kwam thee brengen. Ik heb gehuild, gehuild, bij Eclair en heb het hele verhaal aangehoord van die dag. De eigenaresse vond Eclair in de buitenstal, waar hij vast lag. Met meerdere mensen hebben ze hem los gekregen en ze had de DA laten komen om te controleren of er niet wat mis was. De DA gaf aan dat Eclair koliek had. Eclair kon enorm hard voor zichzelf zijn en het was soms lastig om in te schatten wat er aan de hand was. De dierenarts is in totaal drie keer geweest. Bij de laatste keer was er de keuze: of naar de kliniek, of inslapen. Met een dood ziek paard, met slecht weer (er lag toen sneeuw) naar de kliniek? Eclair legde zijn hoofd op de voeten van de eigenaresse en de keuze werd gemaakt. Ook al was het de allermoeilijkste beslissing van haar leven, ze had eclair al zijn hele leven, hij was daar op stal geboren, ze was samen met hem opgegroeid.


Ik heb Eclair precies op deze dag, 7 jaar geleden, leren kennen. Eclair heeft mij mijn hele middelbare school periode gesteund, ik zeg altijd; daar waar de mens faalde, stond eclair. Ik vind het moeilijk om te zeggen en te schrijven wat hij voor mij heeft betekent, maar dit was voor mij meer dan zomaar een pony. Altijd als ik verdrietig was, wist hij dit en hij troostte mij altijd. Samen hebben we uren in de bak rond gesjouwd, honderden rondjes in het bos gemaakt, heel wat kilometers gewandeld, lange borstelbeurten gehad en ook uren geknuffeld.

And all I want is you around
All I want is you around
All I want is you around
All I want is you


Ik heb per toeval een paar weken ervoor foto's gemaakt. Misschien maak ik daar later nog een topic van.

Afbeelding

Dag lieve eclair -O-eclair98

Berichten: 11097
Geregistreerd: 24-09-11
Woonplaats: Wijhe

Re: Dag maatje, bedankt voor alles!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-03-18 13:09

Wat een lieve berichtjes allemaal, dat is erg troostend :o

eclair98

Berichten: 11097
Geregistreerd: 24-09-11
Woonplaats: Wijhe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-18 14:58

Wat een lieve reacties van jullie allemaal <3 Ik had nooit verwacht dat, dat zo troostend zou werken <3

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers