Behoud Drafbaan Groningen actie bij peerd van Ome Loeks

Moderators: Coby, Dyonne, Nicole288, Apple, Pistasche, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

WendyBZ

Berichten: 13027
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-20 09:40

robert45 schreef:
Het hoeft van mij ook niet te verdwijnen alleen ik vraag mij wel af of de behoefte er wel aan is? Als er vrijwel niemand meer heengaat en er is verder weinig animo dan stopt het helaas zo gaat dat met meer dingen in de loop der jaren.


Vrijwel niemand is ook wat overdreven :+ De bezoekersaantallen zijn juist de laatste jaren weer gestegen doordat het bestuur zich meer is gaan richten op promotie en veel meer via social media. Dat was de laatste jaren eigenlijk niet meer gedaan, dat heeft helaas niet geholpen. Om dan de boel weer op gang te krijgen is lastig, maar leek wel te lukken.

Citaat:
Wat betreft de drafbaan, leuk dat er nu zoveel actie gevoerd word om dit behouden maar de hele drafsport stelt toch niets meer voor in Groningen. Koersen heb je vrijwel niet en er is steeds minder activiteit op het terrein.

Je hebt denk ik geen idee hoeveel eigenaren en trainers er nog zitten in de noordelijke provincies :+ en die toch een voorkeur hebben voor het koersen op Groningen. Wolvega is leuk, maar wil je daar meekomen, dan moet je wel een goed paard hebben. Veel paarden die op Groningen lopen kunnen op Wolvega echt niet meedoen.
Wat betreft het aantal koersen; we hebben de afgelopen jaren rond de 8/9 gezeten met een dip naar 6. Vroeger waren dat er veel meer, dat klopt, maar toen waren er ook veel meer paarden. Als we nu zoveel koersdagen uitschrijven, hebben we niet de paarden om de koersdag te vullen. Maar hierdoor kan je dus wel makkelijk combineren met andere evenementen. Je moet immers ook rekening houden met op- en afbouwen voor en na evenementen.

Citaat:
Waar is het legaat waarin verankerd staat dat de functie als drafbaan voor altijd gegarandeerd moest zijn?

Niet de drafsport, maar paardensport, heb ik begrepen. Maar de Groninger Kampioenschappen zijn ook al afgeschaft op het terrein, die zouden dan ook weer terug moeten kunnen komen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers