Bokt.nl • [SCH] Aurora
Pagina 1 van de 1

[SCH] Aurora

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-12-16 14:38
door mar_fay
Na mijn schilderij 'Millingerwaardpaardjes' ( http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=149&t=1884980&hilit=millingerwaardpaardjes ) ben ik verder gegaan met dit concept. Ik ben erachter gekomen dat ze dit in de fotografie 'double exposure' noemen en dat vind ik best een goede naam, dus noem ik het voort ook maar zo.

Mag ik jullie presenteren, onze (kerst)kaart, koning uit het hoge noorden en bewoner van het land met het noorderlicht: het rendier, 'Aurora'. Overigens een zeer vrouwelijke naam voor zo'n mannelijk beest, maar ach :+ Kaarten worden op dit moment gedrukt, ik ben heel benieuwd hoe ze eruit komen te zien, dat blijft spannend :D

Afbeelding

Re: [SCH] Aurora

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-12-16 17:26
door Ratties4life
OMG!!! Die is zo ongelooflijk gaaf! Hoe heb je dat gedaan!

Re: [SCH] Aurora

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-12-16 20:27
door Kaaaren
Wauw prachtige kleuren! Heel mooi gedaan, ik zou wel de horizon recht zetten als je nog eens een landschap maakt, je gaat nu direct je hoofd een beetje draaien.

Re: [SCH] Aurora

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-12-16 21:19
door mar_fay
Dankjulliewel :)
@Ratties, begonnen met de horens (super onhandig, bedacht pas later dat ik een achtergrond wilde), door precies dat wat ik gekleurd wilde hebben nat te maken en pas daarna kleur toe te voegen. Bij het noorderlicht heb ik nat-in-nat gewerkt. Denk veel wc papier en gevloek - kwestie van wit laten wat je wit wil houden (de maan dus) of een liefdesrelatie met witte ecoline beginnen :P Donkere is oostindische inkt. Hoofd gewoon eerst de onderkleur aangegeven en daarna wat uitgewerkt. Grond hetzelfde als de horens. Achtergrond dus pas als laatste gedaan, meestal doe ik deze juist als eerste.

@Kaaaren, ik heb de horizon bewust mee laten lopen met de lijn van de rug en de grond, juist omdat er dan een speling ontstaat die mij aanstaat. Ik kan me echter ook voorstellen dat je dat storend vindt :)

Re: [SCH] Aurora

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-12-16 21:49
door marloes_s
Wauw gaaf zeg!
Ik vind die scheve horizon helemaal niet storend.

Re: [SCH] Aurora

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-12-16 07:50
door Kaaaren
Ik vindt het ook niet heel storend hoor, maar het effect van een 'doorkijkje' was denk ik sterker geweest met een rechte horizon. Nu is het meer of het hert beschildert is. Maar het blijft een mooi beeld!

Re: [SCH] Aurora

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-12-16 11:55
door mar_fay
Ah, dat verduidelijkt het. In dat geval zitten we op een lijn; een doorkijkje was ook niet mijn bedoeling. Ik probeer het juist te verwerken in de lijnen van het beest zelf (alhoewel landschappen zich slecht lenen voor bespiering :+ ). Voor een volgende keer is dat misschien wel een interessant effect, bedankt voor 't idee!

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-12-16 10:28
door Anniek22
Woooooooooooow :j