Bokt.nl • Photoshop niet genoeg RAM geheugen
Pagina 1 van de 1

Photoshop niet genoeg RAM geheugen

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 11:24
door mowgli7
Hallo,

Bedankt voor het lezen.
Hopelijk weet iemand hoe ik dit probleem kan oplossen.

Mijn laptop was helemaal opnieuw ingesteld waardoor ik photoshop opnieuw moest installeren.
van mijn oude photoshop wat ik de code kwijt dus kocht een nieuwe.
Adobe photoshop elements 2018.
Nu heb ik alleen een probleem.
De foto's kan ik openen (RAW) en bewerken maar als ik de foto's wil opslaan gaat dat dus niet.

Dan geeft hij de volgende melding aan:
Afbeelding

Wie weet hoe ik het moet oplossen?
Alvast bedankt

Re: Photoshop niet genoeg RAM geheugen

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 11:29
door Paris_
Even andere programma's afsluiten. :) Ook internetpagina's etc.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 11:33
door mowgli7
Paris_ schreef:
Even andere programma's afsluiten. :) Ook internetpagina's etc.


Bedankt, ga ik zo eens proberen.
Ik zag dat er een nieuwe update was dus die ben ik nu even aan het instellen.
Wellicht helpt dat ook iets.

Re: Photoshop niet genoeg RAM geheugen

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 11:48
door mowgli7
Blijft precies het zelfde

Re: Photoshop niet genoeg RAM geheugen

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 11:49
door Pandameisje
Heb jij een c en een d schijf?

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 11:50
door mowgli7
Pandameisje schreef:
Heb jij een c en een d schijf?


Ja.
C schijf heeft 186GB Beschikbaar
en de D schijf 258GB Beschikbaar
en ik probeer hem op te slaan zowel op de computer als op een externe hardeschijf met 931GB beschikbaar

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 11:51
door Neverland
RAM geheugen heeft niks met een c en d schijf te maken.

Heb je het al gegoogled?

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 11:52
door Pandameisje
mowgli7 schreef:
Pandameisje schreef:
Heb jij een c en een d schijf?


Ja.
C schijf heeft 186GB Beschikbaar
en de D schijf 258GB Beschikbaar


Probeer eens de foto's op je D schijf op te slaan

En op welke schijf heb je het progamma gezet? Ik heb dit probleem ook gehad toen photoshop op de D schijf gezet en toen geen last meer

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 11:53
door Pandameisje
Neverland schreef:
RAM geheugen heeft niks met een c en d schijf te maken.

Heb je het al gegoogled?


Ik vroeg dit met een reden omdat ik dit probleem zelf ook keer heb gehad

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 11:58
door mowgli7
Neverland schreef:
RAM geheugen heeft niks met een c en d schijf te maken.

Heb je het al gegoogled?


Ja uiteraard eerst gegoogled maar anderen hebben net een ander probleem
of als ik hun stappen volg kom ik er ook niet uit.
Bijvoorbeeld door bij voorkeuren bij prestaties te kijken.
Daar kom ik ook niet in.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 11:59
door mowgli7
Pandameisje schreef:
Probeer eens de foto's op je D schijf op te slaan

En op welke schijf heb je het progamma gezet? Ik heb dit probleem ook gehad toen photoshop op de D schijf gezet en toen geen last meer


Als ik het om de D schijf probeer op te slaan heb ik nog steeds het zelfde probleem.
Hoe kan ik zien of photoshop op de C of D schijf staat eigenlijk?

Re: Photoshop niet genoeg RAM geheugen

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 12:01
door Captain
Ik heb dit ook gehad:

Captain schreef:
Ik kreeg dat vorige week toen ik een foto op wilde slaan. Hij kon niet opslaan want ik had niet genoeg RAM geheugen. Dus ik ben gaan googelen en ik moest naar edit > preferences > scratch disk (of bewerken > voorkeuren > scratch disks (weet NL naam ervoor niet, boven cursors staat het)) en dan de schijf kiezen waar hij uit werkt. Die stond bij mij op C schijf met nog 16GB. Op mijn D schijf had ik nog 1.3 TB dus dat gekozen maar ook dat werkte niet.. Toen verder gegoogeled en toen moest ik naar edit > preferences > performance (of bewerken > voorkeuren > prestaties (ofzo)) en dan iets invullen maar bij mij zei hij dan steeds dat ik een integer tussen 8 en 64 moest kiezen.. Kwam er niet eens in omdat ik die foutmelding steeds kreeg.
Toen heb ik dit filmpje stap voor stap gevolgd:
https://www.youtube.com/watch?v=SRIQMUzGXGA

En daarna deed hij het weer! :D
Ik weet niet welke taal je Photoshop hebt en of dit ook bij de Nederlandse versie werkt..

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 12:22
door mowgli7
Captain schreef:
Ik heb dit ook gehad:

Captain schreef:
Ik kreeg dat vorige week toen ik een foto op wilde slaan. Hij kon niet opslaan want ik had niet genoeg RAM geheugen. Dus ik ben gaan googelen en ik moest naar edit > preferences > scratch disk (of bewerken > voorkeuren > scratch disks (weet NL naam ervoor niet, boven cursors staat het)) en dan de schijf kiezen waar hij uit werkt. Die stond bij mij op C schijf met nog 16GB. Op mijn D schijf had ik nog 1.3 TB dus dat gekozen maar ook dat werkte niet.. Toen verder gegoogeled en toen moest ik naar edit > preferences > performance (of bewerken > voorkeuren > prestaties (ofzo)) en dan iets invullen maar bij mij zei hij dan steeds dat ik een integer tussen 8 en 64 moest kiezen.. Kwam er niet eens in omdat ik die foutmelding steeds kreeg.
Toen heb ik dit filmpje stap voor stap gevolgd:
https://www.youtube.com/watch?v=SRIQMUzGXGA

En daarna deed hij het weer! :D
Ik weet niet welke taal je Photoshop hebt en of dit ook bij de Nederlandse versie werkt..


Ik heb de stapjes gevolgd die het youtube filmpje aangaf maar helaas nog steeds het zelfde probleem.

Re: Photoshop niet genoeg RAM geheugen

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 12:40
door Pandameisje
Laptop opnieuw opstarten

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 12:54
door mowgli7
Pandameisje schreef:
Laptop opnieuw opstarten

Ook al meerdere keren geprobeerd :(

Re: Photoshop niet genoeg RAM geheugen

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 12:54
door Pandameisje
Heb je windows

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 13:43
door mowgli7
Pandameisje schreef:
Heb je windows


Ja windows 10.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 14:02
door Carol_Beer
Ga naar taakbeheer en beeindig alle nutteloze taken (zoals virusscanners, chrome, adware) die veel geheugen slurpen
En oh ja, windows 10 zuigt.. als je weinig ram hebt, zou ik sws windows 7 nemen

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-10-18 10:37
door mowgli7
Carol_Beer schreef:
Ga naar taakbeheer en beeindig alle nutteloze taken (zoals virusscanners, chrome, adware) die veel geheugen slurpen
En oh ja, windows 10 zuigt.. als je weinig ram hebt, zou ik sws windows 7 nemen


Ah balen mijn computer had Windows 7 maar nadat hij weer opnieuw geïnstalleerd is heeft de computerzaak Windows 10 erop gezet en toen had ik het probleem.
Nu wouden ze er extra geheugen in zetten maar kan helaas niet bij mijn laptop


Bedankt voor het meedenken allemaal maar de enige optie is een andere laptop helaas.