Bokt.nl • Wie weet de ideale auto voor mij?
Pagina 1 van de 1

Wie weet de ideale auto voor mij?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-02-17 11:05
door Eline91
Door onvoorziene kosten heb ik helaas vorige week afscheid moeten nemen van mijn BMW X1. Het beestje had 300 000 km, en het was economisch niet meer rendabel om hem te laten herstellen.

Maar nu zit ik natuurlijk zonder auto |( En heb ik geen flauw idee wat voor auto ik wil of nodig heb.
Ik zit midden in een verbouwing en heb dus geen budget voor een nieuwe, ik had eigenlijk stiekem gehoopt dat ik nog een paar jaar met deze zou kunnen rijden.

Het probleem is dat ik vrij veel kilometers rijd. Nu zal het wel iets minder zijn omdat ik een baan heb dichter bij huis, maar ik zat altijd rond de 40 000/50 000 km per jaar. Met mijn X1 viel het verbruik eigenlijk reuze mee, en daarnaast vond ik hem ook best een betrouwbare auto om grote afstanden mee te rijden.
Ik ben ook geen held om te parkeren of op nauwe plekken in te rijden, dus een veel grotere wagen zie ik eigenlijk niet zitten.

Maar nu komt het, ik wil natuurlijk graag mijn paarden kunnen meenemen :+ Ik ga gemiddeld 2-3 keer per maand met de trailer op stap, meestal heb ik dan één paard mee of een pony en een menwagen. Dat betekent dat ik toch graag (veilig) zo'n 1800-2000 kg wil kunnen trekken.

Er gaan allerlei mogelijkheden door mijn hoofd, maar ik zie door het bos de bomen niet meer. Als menner is een bestelbus natuurlijk handig, zowel om spullen mee te zeulen als om in te slapen op meerdaagse wedstrijden. Maar dan zit ik te denken, een grote bus, ik word gek als ik daarmee moet parkeren. En een klein bestelbusje, daar mag ik geen trailer mee trekken.
Een gewone wagen is ook een optie, maar ik wil hem sowieso zonder achterbank. Ik zit bijna altijd alleen in mijn wagen, maar heb wel vaak veel materiaal mee. Daarnaast is het ook interessanter naar inschrijving en jaarlijkse belastingen toe om hem als lichte vracht te laten keuren.

Hebben jullie misschien een idee?

Re: Wie weet de ideale auto voor mij?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-02-17 11:18
door Amaryllis
Omdat je vraag specifiek gaat over een auto en niet direct paardgerelateerd is verplaats ik het topic naar [HTT] Huis, tuin en techniek.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-02-17 11:22
door safina
Ik heb niet direct een suggestie. Maar weet wel dat je uit de meeste aut'ss achterbank kunt halen en er een houten laadvloertje in kunt leggen. Of dat ook naar lichte vracht gekeurd kan worden weet ik verder niet.

Op autotrack.nl kan je bij geavanceerd zoeken zoeken op trekgewicht en model. Dat geeft een aardige indruk van wat er voorhanden is.

Re: Wie weet de ideale auto voor mij?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-02-17 11:48
door xxVon
En wat als je een busje neemt voor je wedstrijden, en voor woon-werk verkeer een zuinig ander klein autootje die je makkelijk kan parkeren?

Re: Wie weet de ideale auto voor mij?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-02-17 11:52
door NatasjavE
De X1 Diessel? Die mag dat wel trekken
(Mijn 116. D mag al 1500 trekken, motortje hoger mag al 1800 trekken)

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-02-17 11:56
door Rex_Rolfo
Ah, België. Mogelijkheden voor lichte vracht schijnen inderdaad wat beter te zijn dan het grijze kenteken in NL.

Centraal topic: [TAO] [Centraal] Alle vragen over auto's voor de trailer

Ik zou zeggen, kijk eens bij een Mercedes C of E klasse stationwagen diesel van een jaar of 10-12. Achterwielaangedreven dus mogen redelijk veel trekken en de draaikolk in de tank valt erg mee. Kennis rijdt een C200 regelmatig aan de goede kant van 1:20 (5l op 100).

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-02-17 11:58
door naomi_rabe
NatasjavE Ik wilde precies hetzelfde zeggen! (Behalve dat stuk over eigen auto)
X1 Diesel kan jouw ´vereiste´ gewicht prima trekken!
Die is dan opzich in aanschaf best prijzig (ivm met je verhuizing)
Maar misschien kan het helpen even op marktplaats te kijken!
Ik wil ook wel even rondvragen of mijn vader (automonteur) bij mij in de buurt nog iemand weet die een sterke auto voor je heeft?
Ik weet ook dat de Hyundai Santa Fe 2.7I V6 veel word gebruikt door wedstrijdruiters omdat deze veel trekkracht heeft. (denk aan 2000 kg)

In ieder geval, veel succes!

Re: Wie weet de ideale auto voor mij?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-02-17 13:02
door Eline91
Ik reed ook met een X1 diesel voor mijn trailer, vond ik echt een super wagen :)

Maar in aanschaf zijn ze niet zo goedkoop, of ik moet een fijne tweedehandse vinden die altijd netjes op onderhoud is geweest. Ik zal niet zo gauw één aanschaffen met veel kilometers, aangezien ik er zelf best wel wat rij. Qua comfort en gebruik zou een andere X1 goed binnen mijn plaatje passen, maar ik weet niet of ik daar zo gauw budget voor kan vrijmaken :+

xxVon schreef:
En wat als je een busje neemt voor je wedstrijden, en voor woon-werk verkeer een zuinig ander klein autootje die je makkelijk kan parkeren?


Dat had ik ook al overwogen :) Ik zit er alleen een beetje mee dat ik dan dubbel inschrijving, belastingen en verzekeringen moet betalen. Ik wil eerst even uitzoeken of de voordelen wel opwegen tegen de nadelen :)

Rex_Rolfo je bent niet de eerste die me aanraadt om te zoeken naar een Mercedes stationwagen, die kunnen natuurlijk ook wel best wat kilometers hebben :) Bedankt voor de tip.

Re: Wie weet de ideale auto voor mij?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-02-17 13:15
door Rex_Rolfo
Als het budget voor aanschaf echt een probleem is kun je ook bij een Opel Omega kijken. Mag alleen "maar" 1600 kg trekken. Voor de rest altijd de beste auto kopen die je voor je budget kunt vinden. Beter een 2500 euro auto waar je nog 500 aan moet opknappen dan een 1500 euro wagen waar je nog 2000 in moet steken om 'm weer netjes te krijgen.

Met name bij de oudjes zijn er altijd wel ditjes en datjes die om de hoek komen kijken. An sich niet zo erg, je hebt tenslotte nauwelijks afschrijving. Wel irritant als je voor elk wissewasje naar een garage moet ipv dat je het zelf kunt doen of naar een handig familielid of beun-uit-de-buurt kunt gaan.

Re: Wie weet de ideale auto voor mij?

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-02-17 17:08
door Eline91
Het is niet dat ik echt niks te besteden heb aan mijn auto, ik heb nog wel wat aan de kant staan voor noodgevallen, maar een nieuwe koop ik me daar niet mee :)

Ik heb gisteren een Nissan Navara uitgetest, maar dat was me toch echt wel te groot :+ Mijn moeder wist een Land Rover Freelander te koop staan, weet iemand of dat wat is?

Re: Wie weet de ideale auto voor mij?

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-02-17 17:23
door Rex_Rolfo
Wat iemand onder "klein budget'' verstaat is nogal verschillend per persoon ;)

Als het om Landrovers gaat moet je ikke hebben, die is de Bokt in-house LR specialist _/-\o_

Ik denk als je de zoekfunctie gebruikt op Freelander en ikke dat je al de nodige info kunt vinden.