Bokt.nl • Bedwantsen?
Pagina 1 van de 1

Bedwantsen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-10-16 14:07
door xkimmx
Hallo,

Ik zit momenteel al 2 maanden in Curacao voor mijn stage. Ik woon in een groot studentenhuis waar ik mijn eigen kamertje heb maar keuken en badkamer deel. Nu heb ik een probleem. Ik heb opeens naast de muggenbulten last van kleine jeukende bultjes. Ik vond het verdacht veel op bedwantsen lijken en als ik de symptomen bekijk op internet komt het wel erg overeen. De huivesting heeft al op hard aandringen wel gespoten met iets in mijn kamer. Nu vind ik allemaal beestjes op de grond in mijn kamer. Het lijkt alsof ik de bedwantsen nu echt met mijn ogen heb gezien.

Ik hoop dat iemand hier misschien verstand of ervaring met bedwantsen heeft en kan bevestigen dat dit ze zijn. Zo niet, wat voor beestjes zijn dit wel? Ik heb ook zwarte puntjes in mijn bed wat poepjes van de bedwantsen lijken.

Hoop dat jullie mij kunnen helpen!

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Re: Bedwantsen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-10-16 14:11
door tamary

Re: Bedwantsen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-10-16 14:13
door Cayenne
Lijken mij idd bedwantsen.

Re: Bedwantsen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-10-16 16:53
door Anoniem
Ik wil je niet heel erg over de zeik jagen maar zijn het geen kakkerlakken baby's? Bedwantsen zijn een stuk kleiner voor zover ik weet..

Re: Bedwantsen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-10-16 16:57
door o0eefje0o
Bedwantsen zijn idd veel kleiner en als jij je beddengoed Goed en warm wast met regelmaat en de ruimte goed ventileert bijna onmogelijk om te krijgen! En ook vrij snel weer weg.

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-10-16 17:19
door _emmma_
o0eefje0o schreef:
Bedwantsen zijn idd veel kleiner en als jij je beddengoed Goed en warm wast met regelmaat en de ruimte goed ventileert bijna onmogelijk om te krijgen! En ook vrij snel weer weg.


dit is echt niet waar bedwatsen heb je zo (ook in schone hotels) en zijn vreselijk moeilijk weg te krijgen!
wij hebben ooit gedacht dat we ze hadden dit bleek uiteindelijk niet zo. Maar de GGD is geweest om te
kijken en ze zijn echt een plaag aan het worden. snel resistent voor gif en moeten eigenlijk met hittebesrijding bestreden worden. Zorg ervoor dat als je naar huis toe gaat dat al je kleding in de droger
gaat op 60 graden minimaal, het lieftst gooi je zoveel mogelijk weg want de eitjes kunnen overal zitten
en je wilt ze echt niet in je huis hebben.

hoe zien je bultjes eruit? veel bulten bij elkaar in de buurt? volwassen bedwantsen zijn overigens goed te zien met het blote oog, niet piepklein iig. De jonkies zijn een beetje doorzichtig

Re: Bedwantsen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-10-16 18:02
door Cayenne
Lijken ze op een van deze plaatjes in de tussenstadia?
Afbeelding

Re: Bedwantsen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-10-16 20:24
door xkimmx
Ja ze lijken wel op het 3e stadium als ik het vergelijk met de foto's. Als ik het vergelijk met babykakkerlakken op Google lijken die er toch minder op. Toch lijkt het alsof de bedwantsen op de foto's op Google meer een hardere pantser hebben.. Ik krijg van de huisbaas nu een nieuw schoon matras maar denk dat het weinig zin heeft om alleen het matras te vervangen.. We beschikken alleen over een wasmachine die sowieso geen 60 graden haalt.. Misschien handwassen met gekookt water?

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-10-16 00:32
door Cayenne
Bedwantsen gaan overal tussen zitten, dus met beddengoed uitwassen ben je er nog niet.

Misschien een stom idee, maar kunnen het geen luizen of vlooien zijn?

Citaat:
Bedwantsen verbergen zich voornamelijk in de zomen van matrassen, in kieren van het bedframe, achter de bedombouw (vooral bij het hoofdeinde) en bij plinten. Een flinke plaag gaat vaak gepaard met een donkere of zwarte verkleuring van de matras door de uitwerpselen van de bedwantsen.

Zoals de naam al doet vermoeden worden bedwantsen vaak aangetroffen in het bed of in beddengoed, maar ze kunnen ook verstopt zitten in meubels. Bedwantsen worden vaak aangetroffen in:

bedframes en hoofdeinden
beddengoed, zoals kussens, dekens, dekbedden, lakens
de naden van matrassen
nachtkastjes
in kasten (vooral als hier het beddengoed in bewaard wordt)
onder plinten
tapijten
ondertapijt
tussen de vloerdelen
in gebarsten en gebroken pleisterwerk
achter loslatend behang
in elektrische apparaten zoals laptops en babyfoons
stopcontacten
verlichting

Re: Bedwantsen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-10-16 01:17
door balance
Bedwantsen zijn een groot probleem, wereldwijd. Als je in een hotel komt wordt aangeraden om je spullen in het bad te bewaren als dat mogelijk is.
Ik meen dat je de beten kunt herkennen omdat ze in groepjes van drie zitten. Ontbijt-lunch-avondeten zeggen ze dan voor de grap. Of misschien waren het groepjes van 4, dat weet ik niet meer.

Re: Bedwantsen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-10-16 13:54
door xkimmx
Bedankt voor jullie reacties! Ik heb inderdaad wel groepjes bultjes maar niet veel. Vaak 2 naast elkaar. Echter heb ik afgelopen 2 nachten niet echt nieuwe beten gehad geloof ik. Ik hoop dat de spray dus echt geholpen heeft. Heerlijk geslapen ook op een nieuw matras. Al hoop ik niet dat de eitjes nu gaan uitkomen en weer vrolijk mijn matras inlopen..

Ik zal even kijken naar vlooien en luizen!

Re: Bedwantsen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-10-16 19:59
door UK_eef
Als het inderdaad bed bugs zijn heeft het complex een groot probleem want het kost bijzonder veel om ze uit te roeien. Stop in ieder geval vlak voor je weer terug gaat naar NL al je kleren en je tassen in een paar zwarte vuilniszakken en laat deze een dag of 2 daar in de volle zon buiten (op je balkon of in de tuin staan). Let them burn :P de beestjes dan he, haha.

Re: Bedwantsen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-10-16 21:14
door xkimmx
De beestjes op de foto bleken volgens mensen die gekeken hebben toch babykakkerlakjes geweest te zijn. Ze hebben met een spray gespoten, nieuw matras gegeven en moet zeggen dat ik nu geen last meer heb van nieuwe bultjes! Denk dat het geen bedbugs waren anders hadden ze nog steeds in mijn kamer gezeten denk! Heel fijn, ik kan weer lekker slapen :D

Bedankt voor het meedenken allemaal!

Re: Bedwantsen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-10-16 21:17
door Palmera
Dit is absoluut een soort kakkerlak. :j Van het hardnekkige soort. Je kunt beter die hele grote hebben, die zijn veel gemakkelijker te bestrijden. :)

Re: Bedwantsen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 31-10-16 13:26
door xkimmx
Ahoh.. Gelukkig geen beesten meer in mijn kamer gezien. Ga vanavond even alle koffers etc eruit halen en goed spuiten met spray voor de zekerheid.. Blijft dit ras zo klein?