Internet via de schotel vraagjes

Moderators: Warboel, Dani, Polly, Murthul, Berdien, Shanna, Hanmar

 
 
little_king

Berichten: 4091
Geregistreerd: 29-07-11
Woonplaats: the middle of nowhere

Internet via de schotel vraagjes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-13 09:09

Zijn er hier mensen die internet hebben via de satelliet schotel?
Zo ja, bij welke leverancier. Ben je tevreden, wat zijn de kosten.

Of elke andere aanvullende informatie is welkom. :)

Life is what happens to you while you're busy making other plans.


Choiix
Berichten: 1996
Geregistreerd: 08-08-12

Re: Internet via de schotel vraagjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-13 10:05

Wat is de reden om te kiezen voor internet via de schotel? Ik heb o.a. ervaring met Tooway en Astra2Connect. Beiden te doen maar ADSL is bijna altijd sneller...

Speed never has killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you - Jeremy Clarkson
Één van de weinige bokkers die amper kan paardrijden, en dan ook nog eens een man is

little_king

Berichten: 4091
Geregistreerd: 29-07-11
Woonplaats: the middle of nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-13 10:19

Omdat we 5 km van de centrale zitten.
De verbinding op zich snel genoeg is voor ons gebruik, als het niet dagelijks tig keer uit zou vallen.
Dan start de modem opnieuw op en hebben we geen telefoon en internet meer.


Even verdere uitleg.
Als de modem in de nacht probeert up te graden naar de snelheid van het abonnement gaan we met zekerheid uitvallen.
Dat snappen ze bij de kpn eindelijk dus onze snelheid is verlaagd zodat de modem niet steeds sneller wil krijgen.
Het ging redelijk goed tot een paar weken terug.
We hadden een modem de experiabox TG789VN en die viel minimaal uit.
Helaas is deze stuk gegaan.
We zijn nu enkele nieuwe modems verder maar deze kunnen geen van alle een een stabiele verbinding geven en vallen elk uur diverse keren uit.
Starten dan weer op en je bent weer 5 minuten verder.
De verbinding is dan ook trager dan traag.
Proberen we te bellen en internetten tegelijk zijn we gegarandeerd binnen een halve minuut weg.

Probleem, vanuit de centrale loopt een oude kabel die eigenlijk alleen maar goed is voor telefoonverkeer.
De oude modem is niet meer verkrijgbaar. En blijkbaar een goede vervanger bestaat er niet?
De TG789VN zou een betere ingebouwde versterker hebben?

Dit probleem loopt nu al jaren.
afgelopen woensdag is monteur 10 geweest en komende woensdag komt kabel na meter 11.
Die weer tot dezelfde conclusie gaan komen als de vorige keren, de kabel is te oud...zucht.
En zo draaien we al jaren in cirkeltjes. En het geduld is meer dan op.

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

little_king

Berichten: 4091
Geregistreerd: 29-07-11
Woonplaats: the middle of nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-13 10:29

via internet hebben we de TG789VN weer op de kop getikt dus gaat het weer goed.
Maar dit is natuurlijk niet de oplossing.
Afbeelding

Voor ons is deze score perfect. Niets aan doen.
Helaas blijkt er geen goede opvolger te zijn als modem.

Of het moet zijn dat jij modems weet die wel voldoen?

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

Choiix
Berichten: 1996
Geregistreerd: 08-08-12

Re: Internet via de schotel vraagjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-13 10:46

5KM van de centrale is niet bijzonder, ik heb ook lijnen van 6KM die op zich ook nog redelijk performen, afhankelijk van de gebruikte techniek. Heb je een PB gestuurd :)

Speed never has killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you - Jeremy Clarkson
Één van de weinige bokkers die amper kan paardrijden, en dan ook nog eens een man is

little_king

Berichten: 4091
Geregistreerd: 29-07-11
Woonplaats: the middle of nowhere

Re: Internet via de schotel vraagjes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-13 11:12

5 km al niet bijzonder zijn, 5km met een beroerde kabel wel :D

Kun jij wel vertellen waarom de oude modem de TG79VN wel goed werkt en al die nieuwere witte modellen niet?

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

Choiix
Berichten: 1996
Geregistreerd: 08-08-12

Re: Internet via de schotel vraagjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-13 12:13

De Thomson is wat beter afgericht op de DSLAM centrales. Die is echter weer niet zo geschikt voor andere zaken, daarom heeft KPN ook besloten om over te gaan op een andere leverancier (Arcadyan). Die kan alleen niet zo best omgaan met langere lijnen :) Beste resultaten haal je overigens met de ZyXEL 2812HNU-F1 of een Fritzbox, alleen die kan je niet met KPN telefonie gebruiken omdat KPN de telefonie inloggegevens niet prijs wil geven :)

Speed never has killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you - Jeremy Clarkson
Één van de weinige bokkers die amper kan paardrijden, en dan ook nog eens een man is

little_king

Berichten: 4091
Geregistreerd: 29-07-11
Woonplaats: the middle of nowhere

Re: Internet via de schotel vraagjes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-13 12:22

Maar kan ik van kpn niet eisen dat ze een van jou genoemde modems leveren en installeren?

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

Choiix
Berichten: 1996
Geregistreerd: 08-08-12

Re: Internet via de schotel vraagjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-13 12:35

Nee, want zij leveren aan jou een consumentenproduct. Bij KPN Zakelijk krijg je de opvolger van de Thomson 789VN, de Technicolor 789 V3 en daarbij krijg je ook gewoon de telefoongegevens :)

Speed never has killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you - Jeremy Clarkson
Één van de weinige bokkers die amper kan paardrijden, en dan ook nog eens een man is

little_king

Berichten: 4091
Geregistreerd: 29-07-11
Woonplaats: the middle of nowhere

Re: Internet via de schotel vraagjes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-13 12:39

Oke, bedankt voor je info.
Maar de opvolger bestaat dus wel bij hun in het assortiment, alleen niet voor ons.

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

Choiix
Berichten: 1996
Geregistreerd: 08-08-12

Re: Internet via de schotel vraagjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-13 12:42

Nee, omdat je geen zakelijke lijn af neemt. Voor consumenten wordt momenteel de Arcadyan VGV7519 geleverd, voor zakelijke klanten de 789 V3. Eigen modem kan maar dan heb je geen telefoon meer :)

Speed never has killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you - Jeremy Clarkson
Één van de weinige bokkers die amper kan paardrijden, en dan ook nog eens een man is

little_king

Berichten: 4091
Geregistreerd: 29-07-11
Woonplaats: the middle of nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-13 12:45

Nee dat begrijp ik dat we die niet krijgen, maar die zou het hier wel doen?

uiteindelijk wordt de KPN van ons denk ik ook wel zuur en zullen misschien wel eens aan oplossing willen geven die niet volgens het boekje gaat. We zijn nu namelijk een dure klant voor hun :)

Wij hebben nu een ARV7519 PSTN van kpn gekregen.
Maar ik kan nu geen oplossing bieden omdat ik niet weet hoe het heet.

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

Choiix
Berichten: 1996
Geregistreerd: 08-08-12

Re: Internet via de schotel vraagjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-13 12:50

In principe moet elk modem het gewoon doen, ook op jullie lijn. KPN kan overigens gewoon metingen doen waar er "rotzooi" in de kabel zit (en oude kabels maakt écht niet uit voor ADSL!). Je kan proberen een Arcadyan VGV7519 te krijgen (die is nog wat nieuwer) maar de Arcadyan is echt zo slecht nog niet :)

Vraag eens aan KPN of ze het tweede aderpaar al getest hebben (dus oranje/wit ipv rood/blauw). Misschien is die net wat beter en is je internet dan stabieler :)

Speed never has killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you - Jeremy Clarkson
Één van de weinige bokkers die amper kan paardrijden, en dan ook nog eens een man is

Liess__

Berichten: 1959
Geregistreerd: 14-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-13 12:52

Misschien zeg ik iets doms hoor, maar kan je niet naar een andere aanbieder?

Nandoo L1+9 met pensioen 16-05-1995
Halo-inn jazz x san remo x lux 14-05-2012

little_king

Berichten: 4091
Geregistreerd: 29-07-11
Woonplaats: the middle of nowhere

Re: Internet via de schotel vraagjes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-13 12:58

Dat gaat over dezelfde kpn lijn :)

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

little_king

Berichten: 4091
Geregistreerd: 29-07-11
Woonplaats: the middle of nowhere

Re: Internet via de schotel vraagjes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-13 13:00

Er zijn hier al metingen gedaan of de kabel goed is.
Vorig jaar is er een stukje van de laatste 600 meter vervangen, maar dat gaf geen verbetering.

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

Choiix
Berichten: 1996
Geregistreerd: 08-08-12

Re: Internet via de schotel vraagjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-13 13:09

Enige mogelijkheid die rest is toch het tweede aderpaar proberen vrees ik.. Ik zou overigens niet voor satelliet gaan als alternatief, LTE komt er ook aan en daarmee zijn betere resultaten te behalen :)

Speed never has killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you - Jeremy Clarkson
Één van de weinige bokkers die amper kan paardrijden, en dan ook nog eens een man is

little_king

Berichten: 4091
Geregistreerd: 29-07-11
Woonplaats: the middle of nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-13 13:16

Nu weet ik niet wat het aderpaar is maar,

afgelopen woensdag zei de monteur ik zie het probleem er is een kabelbreuk vlak bij de centrale.
Hij zette de lijn om naar een andere lijn die nog goed was.
Wat geen verbetering gaf.
Was dat misschien dat aderpaar waar jij het over hebt?

LTE komt er aan, maar 3G hebben we ook nog niet, dus ik ben bang dat we daar ook wel de laatste gebied zullen zijn die 4G kan ontvangen. Als we het ooit gaan kunnen.

Maar wat ik niet begrijp, heel Nederland heeft afgelegen gebieden, hebben die dan allemaal dezelfde problemen?

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

Choiix
Berichten: 1996
Geregistreerd: 08-08-12

Re: Internet via de schotel vraagjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-13 13:27

3G niet hebben komt door de idioot hoge frequentie waar het op zit, dat reikt niet ver. Het zit namelijk op 2100MHz :) LTE komt in de landelijke gebieden op 800MHz (bij KPN en Vodafone). Uiteindelijk zal je overal waar je nu mobiel bereik hebt ook LTE/4G krijgen :)

En dat zal waarschijnlijk dat aderpaar zijn ja.. Balen, dan valt dat ook weg..

Overstappen naar een andere provider kan wel, je kan dan overstappen naar een BBNed gebaseerde aanbieder, zoals Tele2/Online/etc. Je internet wordt er niet sneller van maar misschien wel stabieler.

Wat je ook nog kan doen is aan KPN vragen of ze de verbinding vast willen zetten op ADSL1 / ADSL2 ipv ADSL2+, dat kan ook nog helpen qua stabiliteit :)

Speed never has killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you - Jeremy Clarkson
Één van de weinige bokkers die amper kan paardrijden, en dan ook nog eens een man is

little_king

Berichten: 4091
Geregistreerd: 29-07-11
Woonplaats: the middle of nowhere

Re: Internet via de schotel vraagjes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-13 13:33

Die laatste ga ik opschrijven en tegen de monteur van aankomende woensdag door geven :)

KPN heeft ooit aangegeven dat als ze van te voren wisten dat wij zulke slechte lijn hadden ze ons nooit aangenomen hadden als klant.
Nu zijn ze met ons een overeenkomst aangegaan dat ze een bepaalde dienst kunnen leveren, wat ze dus niet kunnen.
Ik moet zeggen, ze proberen echt van alles, dus daar geen klachten over.
Maar als we een andere provider nemen en het is niet stabieler neemt KPN ons daarna nog terug?

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

Choiix
Berichten: 1996
Geregistreerd: 08-08-12

Re: Internet via de schotel vraagjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-13 13:40

Ja dat is dus de vraag.. Wat je nog zou kunnen proberen is bijvoorbeeld Alice te nemen (die kan je maandelijks opzeggen) en dan bij de bestelling doorgeven dat je nog GEEN internet via ADSL hebt, dan wordt die verbinding opgeleverd op het andere aderpaar (die stukke dus). Dan zal hij het amper doen, bel je customer care en wordt die kabel vervangen (want ze moeten dan wel). Dat is (vrees ik) je enige optie :)

Speed never has killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you - Jeremy Clarkson
Één van de weinige bokkers die amper kan paardrijden, en dan ook nog eens een man is

little_king

Berichten: 4091
Geregistreerd: 29-07-11
Woonplaats: the middle of nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-13 17:43

De ondergrondse kabelmonteur is geweest. Dag te vroeg dat kan ook al :)
Volgens hem is de kabel goed.
Maar hij meet ongeveer 1000 fec fouten per minuut.
Bij ons de electra uitgeschakeld voor hem als extra test.
De fout zit niet bij ons maar ergens een stoorzender van buiten af. Bijvoorbeeld een adapter bij iemand anders.
Hij heeft de melding doorgestuurd naar duo.

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

Choiix
Berichten: 1996
Geregistreerd: 08-08-12

Re: Internet via de schotel vraagjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-13 07:03

Ai.. Dat is meestal zoeken naar een speldenknop in een hooischuur...

Speed never has killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you - Jeremy Clarkson
Één van de weinige bokkers die amper kan paardrijden, en dan ook nog eens een man is

PascalB

Berichten: 1641
Geregistreerd: 06-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-13 07:16

Met lage snelheden / slechte lijn wil het soms nog wel eens helpen(of iig beter maken) de instellingen in de modem op alleen ADSL te zetten ipv ADSL2+ (mocht deze actief staan)

ADSL gaat tot lijnsnelheden van 8Mbit


ADSL2+ varies the amount of power it uses depending on your line conditions. Unfortunately, it does this imperfectly - particularly in the 4-6 megabit speed realm, where it sometimes doesn't use enough power for the signal to be heard over line noise.

If your ADSL2+ speed is between 4-6 megabits per second, you may achieve higher speeds (and a more stable connection) by switching to an ADSL1 mode. This works because ADSL1 (unlike ADSL2+) uses a fixed amount of power - regardless of your line conditions.

little_king

Berichten: 4091
Geregistreerd: 29-07-11
Woonplaats: the middle of nowhere

Re: Internet via de schotel vraagjes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-08-13 08:24

Is dat iets wat je zelf kunt doen?

Voor ons is er weinig probleem als we de TG79VN als modem hebben.
Die blijkt volgens de monteur de fec fouten beter te kunnen hebben?
De nieuwe witte modem kan die dan niet hebben en slaat als het ware op tilt en start daarom opnieuw op.

Dat ze dan gewoon een passende modem opsturen, niet dat we zelf een oud model via internet moeten kopen.

Life is what happens to you while you're busy making other plans.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geodeo, Urona447 en 73 bezoekers