Help! Vraagje over Word!

Moderators: Hanmar, Mondy, Giolli, Mjetterd, Dani, Sica, ynskek, Polly, Ladybird

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
01San

Berichten: 18500
Geregistreerd: 08-07-10
Woonplaats: Voorne-putten

Help! Vraagje over Word!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-09-10 11:19

Hoi!
Ik zou graag willen weten hoe je de bij de tekst net een klein stukje ruimte hebt onder elkaar.
Dus niet met "Enter" Maar iets minder.
Hoe doe je dat?
Ik zou het ongetwijfeld wel een keer geleerd hebben. Maar nu heb ik het een keer nodig en weet ik het niet!
Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!


VDB
Berichten: 4098
Geregistreerd: 26-11-05

Re: Help! Vraagje over Word!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-10 11:22

Wat bedoel je precies?
Bedoel je dat de tekst iets moet inspringen naar rechts? :-)

Of dat je ruimte onder de volgende regel wil hebben?
Dat laatste kan met ENTER of het gebruik van SHIFT en ENTER tegelijk.

Met tekst inspringen maak je gewoon tabjes in je lineaal bij de Word-icoontjes.

Het geheim van geluk ligt niet in doen wat je graag doet, maar plezier hebben in wat je moet doen. :j

Angelaa2
Berichten: 4002
Geregistreerd: 20-02-06
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-10 11:22

shift enter?

                live together die alone

01San

Berichten: 18500
Geregistreerd: 08-07-10
Woonplaats: Voorne-putten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-09-10 11:25

Ik heb de tekst al gemaakt.

blablabalblabal
blablabaalbbaalb
blabalabblalbaal

ik bedoel zegmaar dat tussen dat blabla (hihi) een ruimte is. Dus dat de regels onder elkaar niet opelkaar zitten. Zoals gewoonlijk als je schrijft. Maar er moet een ruimte tussen zitten.
Dit omdat het een document betreft waar mensen moeten schrijven. En omdat het met lettertype 12 dan bestwel krapjes opelkaar schrijft als je iets in moet vullen wil ik dat het onder elkaar iets uit elkaar is..

oeioei ben ik nu erg warrig met schrijven? Ik weet niet goed hoe ik het duidelijker kan beschrijven.. :o

edit: dus wat ik hoop is dat je het kan selecteren en dan ergens kunt klikken waar het gebeurd...

berdien85

Berichten: 6479
Geregistreerd: 05-06-07
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Re: Help! Vraagje over Word!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-10 11:27

Via opmaak, Alinea, en dan regelafstand aanpassen.

Ik denk dat je dit bedoelt?

Mijn eigen Friese parel Isanne (Mewes x Jasper) <3 B+12
Djambo <3 (Daimond x Mewes)

01San

Berichten: 18500
Geregistreerd: 08-07-10
Woonplaats: Voorne-putten

Re: Help! Vraagje over Word!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-09-10 11:28

Ik denk het wel.. en welke regel afstand zou ik moeten toepassen?
Ik moet even de andere laptop opstarten even kijken of het lukt..

Angelaa2
Berichten: 4002
Geregistreerd: 20-02-06
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-10 11:28

oh, hmm weet niet hoe dat moet weet wel wat je bedoelt!

dat de ruimte tussen de letters groter worden

                live together die alone

Brenniej

Berichten: 277
Geregistreerd: 27-08-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-10 11:28

Ik denk dat ik wel weet wat je bedoelt. Ik weet niet welke 'word' je hebt, maar het kan ook als je op rechtermuisknop klikt volgens mij. Dan krijg je een aantal dingen en dan ga je naar 'Alinea'. Daar kun je inspringingen en afstand instellen. De afstand heeft te maken met de afstand die jij bedoelt volgens mij. Daar kun je een beetje mee spelen totdat het is zoals jij wilt. Succes ermee!

Sir Sheffield Dressuur: L2+11

FrontC

Berichten: 4969
Geregistreerd: 02-04-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-10 11:29


      If I had a heart I could love you, if I had a voice I would sing
      after the night when I wake up, I'll see what tomorrow brings

01San

Berichten: 18500
Geregistreerd: 08-07-10
Woonplaats: Voorne-putten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-09-10 11:31

angelaatjuh schreef:
oh, hmm weet niet hoe dat moet weet wel wat je bedoelt!

dat de ruimte tussen de letters groter worden

Ik bedoel niet tussen de letters maar tussen de regels onder elkaar ..

*de andere laptop is bezig met opstarten!* Kan bijna proberen

berdien85

Berichten: 6479
Geregistreerd: 05-06-07
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-10 11:32

01San schreef:
Ik denk het wel.. en welke regel afstand zou ik moeten toepassen?
Ik moet even de andere laptop opstarten even kijken of het lukt..


Ik heb even een printscreen gemaakt.
Daar waar ik op geklikt heb (en dus blauw is) dat kun je aanpassen, enkel, anderhalf etc..

Afbeelding

Mijn eigen Friese parel Isanne (Mewes x Jasper) <3 B+12
Djambo <3 (Daimond x Mewes)

Alex_horse

Berichten: 147
Geregistreerd: 08-03-10
Woonplaats: Zuid-Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-10 11:33

Zie antwoord Berdien

http://WWW.PAARDENZORG.COM
Scapa_HVPolo_Horze_Impulz_Harrys Horse_Lamicell
Follow us @ Facebook, Twitter & Instagram

VDB
Berichten: 4098
Geregistreerd: 26-11-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-10 11:38

Berdien begrijpt het. :D
Dan is het inderdaad regelafstand wat je bedoeld TS.
Maar als je dit toepast, zal dit in je hele document van toepassing zijn en KAN het zelfs zo zijn dat ieder nieuw word document wat je opent, deze regelafstand heeft.

berdien85 schreef:
Via opmaak, Alinea, en dan regelafstand aanpassen.

Ik denk dat je dit bedoelt?

Het geheim van geluk ligt niet in doen wat je graag doet, maar plezier hebben in wat je moet doen. :j

01San

Berichten: 18500
Geregistreerd: 08-07-10
Woonplaats: Voorne-putten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-09-10 11:41

Ohhhhhhh jullie zijn echt super hoor!!!!
Ik heb inderdaad dezelfde word als Berdien!
Moet weer puzzelen want nu past niet alles meer op 1 blz. Hihi
Maar echt heel erg super bedankt!
Mijn probleem is nu opgelost!!
*\o/* *\o/* *\o/* *\o/* *\o/*

beantsje

Berichten: 9297
Geregistreerd: 09-06-05
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-10 11:43

Je kunt meerdere dingen doen;
Bij regelafstand pakt hij echt elke regel van de selectie.
Als je het heel precies wilt bepalen dan kies je voor regelafstand 'exact' en voer je de gewenste afstand in bij 'op'. (afstand in punten)
bij Opmaak-Alinea-Afstand na voegt hij alleen na een enter extra ruimte in.

Dit soort toepassingen kan gewoon uitsluitend bij een gedeelte dat je in blok hebt gezet. Geldt dus zeker niet voor het hele document. (heet niet voor niets ALINEA opmaak)

van 1 naar 61 pk

01San

Berichten: 18500
Geregistreerd: 08-07-10
Woonplaats: Voorne-putten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-09-10 11:48

Oh ja dat doe ik nu! Dan is het net iets minder dan dat je enkel selecteerd!! :D

edit: ik bedoel anderhalf

Pytje

Berichten: 4293
Geregistreerd: 22-07-04
Woonplaats: In de driehoek Assen, Emmen, Parijs

Re: Help! Vraagje over Word!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-10 11:49

Alles selecteren en dan Ctrl en 5 indrukken tegelijk. Dat is de snelkeuze naar regelafstand 1,5

01San

Berichten: 18500
Geregistreerd: 08-07-10
Woonplaats: Voorne-putten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-09-10 11:51

Zo dat is nog sneller %)

Pytje

Berichten: 4293
Geregistreerd: 22-07-04
Woonplaats: In de driehoek Assen, Emmen, Parijs

Re: Help! Vraagje over Word!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-10 11:52

Goed he :) haha. Alles selecteren gaat snel met Ctrl en a, maar dat weet je wel denk ik.

VDB
Berichten: 4098
Geregistreerd: 26-11-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-10 11:52

Er is een verschil tussen opmaak van alinea- en/of regelafstanden.
Regelafstand wijzigen zal bij mij dan in ieder nieuw worddocument van toepassing zijn. :-)

beantsje schreef:
Je kunt meerdere dingen doen;
Bij regelafstand pakt hij echt elke regel van de selectie.
Als je het heel precies wilt bepalen dan kies je voor regelafstand 'exact' en voer je de gewenste afstand in bij 'op'. (afstand in punten)
bij Opmaak-Alinea-Afstand na voegt hij alleen na een enter extra ruimte in.

Dit soort toepassingen kan gewoon uitsluitend bij een gedeelte dat je in blok hebt gezet. Geldt dus zeker niet voor het hele document. (heet niet voor niets ALINEA opmaak)

Het geheim van geluk ligt niet in doen wat je graag doet, maar plezier hebben in wat je moet doen. :j

01San

Berichten: 18500
Geregistreerd: 08-07-10
Woonplaats: Voorne-putten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-09-10 11:53

Pytje schreef:
Goed he :) haha. Alles selecteren gaat snel met Ctrl en a, maar dat weet je wel denk ik.

Nee dat wist ik niet!
Hihi hoewel ik vind dat ik opzich heel handig ben met Word, krijg veel voor elkaar!
Maar fijn om te weten !!

beantsje

Berichten: 9297
Geregistreerd: 09-06-05
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-10 12:02

VDB schreef:
Er is een verschil tussen opmaak van alinea- en/of regelafstanden.
Regelafstand wijzigen zal bij mij dan in ieder nieuw worddocument van toepassing zijn. :-)


Je kunt dat soort dingen voorkomen door onder
Extra- Opties -tabblad Opslaan- Vragen of Normal.dot moet worden opgeslagen aan te vinken,
in normal.dot zitten je standaard instellingen. Ze worden dan alleen gewijzigd na jouw bevestiging (vraag komt bij afsluiten Word).

van 1 naar 61 pk

berdien85

Berichten: 6479
Geregistreerd: 05-06-07
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Re: Help! Vraagje over Word!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-10 12:19

Graag gedaan :D

Mijn eigen Friese parel Isanne (Mewes x Jasper) <3 B+12
Djambo <3 (Daimond x Mewes)

01San

Berichten: 18500
Geregistreerd: 08-07-10
Woonplaats: Voorne-putten

Re: Help! Vraagje over Word!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-09-10 09:34

Topic mag gesloten worden hoor! :D
Ben erg blij met mijn antwoorden ;)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie