Dierentrappetje voor kanaal

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Mondy, Sica, Mjetterd, ynskek, Giolli, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mariett

Berichten: 3690
Geregistreerd: 13-12-11
Woonplaats: Haren

Dierentrappetje voor kanaal

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-11-16 14:24

Hey!

Ik kon niet echt wat vinden in deze trant, dus ik dacht: misschien weten jullie iets?

Voor onze deur ligt een kanaal. Dat is heel leuk, want in de zomer kunnen we zwemmen en komen er wel eens gezellig bootjes langs! Echter zit er ook een heel groot nadeel aan. De zijkanten van dit kanaal zijn namelijk van hout gemaakt, en zijn vrij hoog. Als er dus een dier in het kanaal valt, kan deze er vervolgens niet meer uit klimmen. We hebben wel eens een egeltje uit het water moeten vissen, en ook onze eigen kat heeft het in het water niet overleefd.

Nu zou ik dus graag een soort trappetje willen hebben, waardoor dieren dus makkelijker het water uit zouden kunnen gaan. Het probleem is alleen dat de dieren niet te veel aangespoord moeten worden om juist via dat trappetje wél het water in te gaan, en bovendien moet het trappetje niet te groot zijn, er moeten ook nog boten door het kanaal passen.

Ik had na wat googlewerk alleen dit gevonden, maar deze is duur, ziet er onnatuurlijk (en niet mooi) uit en is vrij groot, dus ik denk niet dat daar makkelijk bootjes langs kunnen.
Afbeelding


Het makkelijkst zou dus een trappetje (eventueel zonder treden) van hout of een materiaal die beter tegen water bestand is zijn. Ook moet zit trappetje geen boten tegenhouden, dus niet lang zijn.


Deze dingen zouden toch moeten bestaan? Ik vind het een heel vervelend idee dat (onze) dieren niet meer uit het water kunnen komen als ze er eenmaal in zijn beland.Mariett

Berichten: 3690
Geregistreerd: 13-12-11
Woonplaats: Haren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-11-16 14:47

Dank jullie voor de reacties!

Een vlotje hebben we al gehad, maar was niet zo'n goed plan. Onze kat vond het leuk om daarop te gaan zitten en is juist op die manier in het water gekomen (via het vlot was het leuk om op het ijs te gaan staan.. en dat zakte door).

De waterstand is erg verschillend helaas! Ik heb nooit goed kunnen 'meten' hoe hoog het stuk 'muur' nou eigenlijk is. Dus ik zou niet weten hoe lang dat dan zou moeten worden..

Dat ziet er heel goed uit Agossie! Een eendentrap dus :)* Ik heb ook al een kant-en-klare gevonden, die we alleen maar hoeven te monteren. Alleen wat zou handig zijn, ze lijken me vrij 'kort'. ik denk dat ze toch wel een stuk het water in zouden moeten steken om het makkelijk te maken voor de dieren? Want egeltjes kunnen zich denk ik niet zo goed 'ophijsen' en moeten echt ergens op staan met hun pootjes. Dan zouden we denk ik een eendentrap zelf moeten maken, en dan iets langer :)

Mariett

Berichten: 3690
Geregistreerd: 13-12-11
Woonplaats: Haren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-11-16 15:15

Dat is een hele goede Fenrir! Ik vond het zelf vooral onhandig en lang, maar ik had er niet aan gedacht dat de dieren hem dan ook niet zouden vinden.
Ik heb ze hier nog nooit gezien. Maar ik ga ook geen dingen in openbare ruimten plaatsen hoor, wij wonen letterlijk áán het kanaal, dus het trappetje zou in onze tuin komen. En ik weet ook vrij zeker dat er geen (vracht)schepen in onze tuin mogen liggen, dus dat zal wel geen probleem zijn :)

Bij mijn vader wonen we echter wel precies aan de hoek van het kanaal. Wat zullen we doen? We wonen 'in de roze vlek':
Afbeelding

Is het het beste om het trappetje bij de oranje streep te plaatsen, of is het beter om het bij de groenige streep te plaatsen? Er verzameld zich wel eens wat vuil naar onze hoek, dus voor het 'oranje trappetje' zouden de beestjes misschien wel door de smurrie moeten zwemmen. Wel gaat de stroming daar vaak heen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Aeva, Angieeeee, Barbabientje, Century, Firegirl, Flippertje, Googlebot, JorineV, Karma_k, MarieAnne, mellamoshan, Nettie007, Ninouschka, Roadracer, senna21, Webding, xzodiena, Yannie en 53 bezoekers