Recht van overpad: pad kapot

Moderators: Giolli, Polly, Ladybird, Hanmar, Mjetterd, Sica, Dani, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

sandorra

Berichten: 3861
Geregistreerd: 27-09-02
Woonplaats: Op de maan.....

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-16 10:44

Hoi

Ik kom op de site van het juridisch loket jet volgende tegen

Misschien heb je hier wat aan.
Wat mag en moet ik als rechthebbende?

Bent u eigenaar of huurder met een recht van overpad op de grond van iemand anders? Dan moet de eigenaar of huurder van dat stuk grond u in de gelegenheid stellen om via zijn of haar perceel ongehinderd uw perceel te bereiken. Daar staat tegenover dat u uw recht van overpad zo moet gebruiken dat uw buren er zo min mogelijk last van hebben.

Kunt u uw recht van overpad niet goed uitoefenen? Bijvoorbeeld omdat het pad vol kuilen zit? Dan heeft u het recht om op uw kosten alle werkzaamheden te verrichten die noodzakelijk zijn om te kunnen profiteren van uw recht van overpad. U mag bijvoorbeeld het pad bestraten.

Omgekeerd kan de eigenaar van de grond van u verlangen dat u het pad onderhoudt. Ook kan hij een periodieke vergoeding vragen voor het gebruik van het pad. Dit moet dan wel in de vestigingsakte staan. Een vestigingsakte is een akte opgesteld bij de notaris, waarin het recht van overpad is afgesproken. Daarin kan ook staan dat u alleen mag lopen over het pad, dus niet met de fiets of brommer mag rijden.

onderschriftloos


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Arielle_, dems75, Facebook, FjordOtis, Iepoetjuh, IndianSu, JudithO, karinmanon, kekaro, Lynn_Nikita, MAD_fan, MariskadeJ, Melisssx, Sabri, Symke, Ubermetrics, XxLMMxX en 29 bezoekers