Hulp met html/css

Moderators: Giolli, Polly, Ladybird, Hanmar, Mjetterd, Sica, Dani, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Shadow0

Berichten: 41238
Geregistreerd: 04-06-04
Woonplaats: Utrecht

Re: Hulp met html/css

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-16 19:18

Je gebruikt position: absolute; op de sections boven de footer. Maar position: absolute heeft veel bij-effecten. Als je je daarin verdiept kun je denk ik wel vinden waarom het misgaat en hoe het anders kan.Shadow0

Berichten: 41238
Geregistreerd: 04-06-04
Woonplaats: Utrecht

Re: Hulp met html/css

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-16 20:53

Ik zie het, misschien was ik iets te snel met mijn antwoord. Wat er gebeurt is dat css een standaard manier heeft om alle elementen op je pagina te zetten: de flow. Die standaardmanier is overigens vrij simpel: alles (of eigenlijk, alle block-level elementen) komen onder elkaar.

Als je position: absolute gebruikt, maar ook als je floats gebruikt, trek je elementen uit die flow. Dat is handig, omdat je dan het 'allemaal onder elkaar' kunt doorbreken en dingen dus naast elkaar kunt zetten, maar ook onhandig want op dat moment nemen ze niet meer de normale ruimte in. Alles wat daarna komt, wordt dan geplaatst alsof die elementen (met float of absolute) er (zeker in de hoogte) helemaal niet zijn. En dus vallen de dingen over elkaar.

https://www.sitepoint.com/clearing-floa ... x-methods/ geeft een aantal opties om het op te lossen als je floats gebruikt. Je dwingt de andere elementen om die verticale ruimte toch te respecteren en de rest van je elementen eronder te plaatsen en niet op dezelfde hoogte.

Je kunt ook kijken naar het hippere en modernere flex ( https://css-tricks.com/snippets/css/a-guide-to-flexbox/ )

Overigens: gebruik je firefox of chrome? Dan kun je met de developer tools (F12) makkelijk experimenteren en kijken wat er gebeurt als je bepaalde eigenschappen weghaalt of toevoegt.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie