Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
poes schreef:Heel herkenbaar LunarEclipse! Ik speel eigenlijk alweer een tijd met het idee can opnieuw studeren. Na mijn master had ik er echt wel genoeg van en had ik erg veel zin om te gaan werken. Doorheen de jaren echter merkte ik wel dat hoe graag ik mijn jobs ook heb gedaan, ik er langzaam aan uit aan het groeien was. En dat het lastig was om ergens anders in terecht te kunnen.
Opnieuw voltijds studeren zou op zich net aan moeten lukken financieel maar dat zou echt mijn reserves volledig leeg trekken of toch een deel en ik zou het ook niet willen. Vandaar de keuze voor deeltijds leren hier. Ik studeer ook erg makkelijk dus ik hoop ook na het eerste semester te kunnen ophogen in studiepunten.
Desnoods doe ik dan 1 of 2 vakken in de zomer.
Brede interesse herken ik ook haha! Vorig jaar dacht ik erover om Afrikaanse studies te gaan doen sluit mooi aan bij mijn interesse in Afrika en mijn liefde voor talen. Maar kan enkel voltijds en vrees dat het zich ook niet gaat opbrengen.
Ik heb al veel nagedacht wat nu eigenlijk mijn ´droombaan’ is en heb er mij maar bij neergelegd dat die mss niet bestaat of toch niet in betalende vorm. Ik ben dol op dieren en reizen maar nog niet echt uitgevogeld hoe ik daar goed geld mee kan verdienen en ik hou ook wel van complexe materies.
LunarEclipse schreef:Dat is heel wat vlees Scheelt het dan ook nog in prijs als je zo veel in 1 keer koopt?
Ik eet vegetarisch en die groenteburger dingen zijn vrij duur geworden dus ik eet de laatste tijd vooral tofu en dat soort dingen maar ik ben de helft van m'n leven al vegetariër dus ik weet er meestal wel wat lekkers van te maken.
Varekaj schreef:Ja klopt je betaalt per studiepunt.
Ik dacht begin Corona om alsnog mijn uitbreiding tropische verpleegkunde te doen maar nadat ik de toelatingseisen zag heb ik dat ergens diep weggestoken, dat haal ik nooit.
Wij zijn 20kg vlees gaan halen bij de hoeveslagerij. We kunnen wel even voort 31 dagelijkse porties aan steak, worst, cordon bleu, Tournedos en hamburgers. En dan nog 2kg americain en 2kg gehad en 2kg stoofvlees, wat dus bereidingen gaan worden en nog meer porties. We kunnen er wel weer even tegenaan
Luxorvalkje schreef:LunarEclipse schreef:Dat is heel wat vlees Scheelt het dan ook nog in prijs als je zo veel in 1 keer koopt?
Ik eet vegetarisch en die groenteburger dingen zijn vrij duur geworden dus ik eet de laatste tijd vooral tofu en dat soort dingen maar ik ben de helft van m'n leven al vegetariër dus ik weet er meestal wel wat lekkers van te maken.
Daar kun je veel op besparen.
Er zijn zoveel dingen beschikbaar en veel is in bulk te maken.
Ik flex en gebruik eigenlijk geen vleesvervangers omdat het voor mij niet vervangen hoeft te worden. Ik eet dan gewoon echt anders.
Die vormpjes zijn duur. Als ik bewust geen vlees eet hoeft het er voor mij ook niet zo uit te zien. Vegetarische worst zal ik bijvoorbeeld nooit eten
liesJ schreef:Veel weer aan de studie.. Ik ben net klaar met MBo 4 diploma via mijn werk halen, en zou vanaf nu binnen het bedrijf studies kunnen volgen. Maar nog niet iets gezien wat me echt trekt.
Gister mijn bed kapot (ikea gekocht in juni 2020) maar dit is al de 3e keer dat die uit elkaar gehaald is..
langs ikea gegaan en woensdag terug brengen en geld terug, super netjes. Ook direct een nieuw karlson gekocht (van belastinggeld).
Sparen moet weer even tandje erbij want wil binnenkort weer met de kids het reizen oppakken nu steeds meer landen weer mogen. Ook voor iedereen aan het kijken wat we nog moeten aan zomer kleding en schoenen en dan gaat de portomonee op slot ( alleen nog contant betalen en alles uitgerekend. Op is op.
Fitzroy schreef:Studeren is voor mij een ver van mijn bed-show. Die tijd ligt ver achter me.
Ik ga ook minder sparen dan gedacht deze maand. Ik heb vandaag een reis naar Griekenland geboekt. Ik had wel een voucher van verleden jaar maar er moest even goed nog veel bij. Reizen zijn duur geworden.
poes schreef:Belsje: wat studeer jij bij? Ook naast een fulltime job? Hoeveel studiepunten pak je op en hoeveel tijd ben je daaraan kwijt in de praktijk?