Angst angst en nog eens angst

Moderators: Giolli, Hanmar, Mjetterd, xingridx, Ladybird, ynskek, Dani, Polly

 
 

Amado7

Berichten: 10604
Geregistreerd: 04-06-11
Woonplaats: In het leukste dorp.

Angst angst en nog eens angst

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-21 22:16

Jups. Ik ga toch een topic openen. Al is het om het alleen maar van mezelf af te schrijven.

Al een half jaar leef ik in angst. Elke dag weer. Tot nu toe was ik altijd mega nuchter en in sommige dingen gelukkig nog steeds. Maar helaas niet meer hoe het was.

In februari begon het , mijn buik ging mega hard tekeer en ik werd er bang voor waardoor het steeds meer gebeurde. Heel mijn lichaam stond op z'n kop door de angsten. Paniekaanvallen begonnen en ik ben heel de dag door bang.

Ik heb gelukkig nog niets vermeden, ga overal nog naar toe, met hoeveel angst het ook is. Bij de POH gelopen, G schema s ingevuld, zelfemdr gedaan, alle soorten kruiden en natuurlijke medicatie geprobeerd. En echt niets helpt. Morgen bij de fysio een afspraak staan om sowieso even mijn lijf even los te maken, do weer een afspraak bij de HA of ze iets hebben tegen stress op de maag.

Maar ik weet het, het zit in mijn hoofd. Wat als wat als. Wat als dit niet stopt. Wat als het nog erger wordt. Ik kan het echt niet meer aan, het is klaar.


En daarom is vandaag de dag dat ik het anders wil doen. Ik ga er voor en ik wil mijn mindset veranderen. Vanaf vandaag is het: ik ga er voor, ik heb fack overal aan en I go for it.

Mensen die dit zware leventje herkennen? :+ Ja, dat vind ik het. Lood en loodzwaar. Maar we gaan ervoor!

Spoiler:
Stiekem ben ik niet op zoek naar verhalen van mensen die al 25 jaar ofzo hier mee lopen, dan wordt ik gek vrees ik :') Maar lotgenoten zijn altijd welkom natuurlijk! Beetje elkaar opbeuren en/of tips delen mag altijd of course!


Oh, en mocht je mij in het echt kennen, stuur dan eventjes een pb. Vind het wel chill om te weten wie het weten!

Niet perfect is ook goed


Janneke2

Berichten: 20922
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Re: Angst angst en nog eens angst

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-21 22:49

Sta je trouwens ook op een wachtlijst oid voor een goede psycholoog...?
Je kunt zelf emdr doen, maar naar de letter van de wet 'mag' dat alleen als 'het cijfer voor hoe akelig het voelt' een vijf of lager is.

Allerlei gedragstherapie-dingen zoals G schema's zijn leuk en aardig, maar omdat angst geen gedrag is (en ook geen gedachte), maar eerder je overlevingsinstinct, zou ik zeggen : schep moed als het niet helpt (...al is het balen...) want het werkt niet op het niveau waar de angst zelf zit.
(Ook je overlevingsinstinct "zit in je hoofd".)
En ja, een 'te scherp afgestelde alarmbel', die bij zo ongeveer alles aanslaat is gruwelijk. :(:) (Been there, felt that and got the T-shirt....)
Maar er zijn goede "kruiden" tegen gewassen (zoals emdr).

En ja, er zijn pillen zoals valium (zusje oxazepam) of wat al beter is betablokkers of wat nog iets beter is: GABA capsules van de drogist - maar 'alle drie' zijn het symptomen bestrijders. (Waar op zich niets mis mee is, zolang je maar weet 'dat het niet geneest in de gebruikelijke zin des woords'.)

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Earth

Berichten: 6677
Geregistreerd: 09-04-20
Woonplaats: 1,5 meter

Re: Angst angst en nog eens angst

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-21 23:11

Precies wat Janneke zegt. Ik zie zelf gevoel als fundament, je gedrag en gedachten zijn hiervan de bovenste bouwstenen. Als je de bovenste bouwstenen gaat aanpassen wanneer het fundament wankelt, dan ben je in feite gewoon tijd aan het weggooien. Je weet wat je anders moet doen, je doet het ook, maar gevoelsmatig is het er nog steeds. Het fundament is nog niet opnieuw herbouwd.
Dus idd, meer intensieve hulp van een goede psycholoog. Het liefst eentje gespecialiseerd in angst. Misschien in de tussentijd wat medicatie van de huisarts, om het in ieder geval houdbaar te houden. En wees niet bang, ook al slik je pillen, je bent nog wel behandelbaar.

Run forrest run!!

Lynnepinny

Berichten: 2663
Geregistreerd: 14-03-10
Woonplaats: Wageningen

Re: Angst angst en nog eens angst

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-21 23:24

Relateerbaar.. denk ik. Ik heb rond diezelfde tijd een keer te maken gehad met hyperventilatie, waarbij ik zo in paniek raakte en zo verkrampte dat we de ambulance moesten bellen. Gelukkig hoeften ze niet te komen en moest ik gewoon even normaal praten en ademen en was het weer goed, maar toch heeft het blijkbaar een hele indruk gemaakt. Niet lang daarna begon ik opeens met allemaal veel te diepe existentiële/filosofische vragen bezig te zijn en kreeg ik last van derealizatie/depersonalizatie in combinatie met paniekaanvallen. Sidenote: voorheen was ik ook altijd al wat gevoelig en redelijk snel overstuur, maar dit? Nooit zo meegemaakt..

Inmiddels gaat het hier ook wel beter en mag ik (eindelijk) binnenkort naar de psycholoog, want ik merk dat ik niet meer echt kan ontspannen sindsdien. Altijd op m'n hoede voor eventuele overprikkeling wat weer tot paniek kan leiden.

Heb jij ook het idee dat het wellicht deels door de hele coronasituatie verergerd zou kunnen zijn?

Amado7

Berichten: 10604
Geregistreerd: 04-06-11
Woonplaats: In het leukste dorp.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-08-21 08:53

Dankjulliewel! Ik sta op de wachtlijst. Maar dat duurt nog wel even. Heb aan het begin bij de POH gelopen maar dat was niet echt wat. Overigens is het wel echt een poos goed gegaan in mei ongeveer. Maar nu helaas weer ineens terug.

Nee niet veel bijzondere dingen gebeurt. Ander werk maar dat is hartstikke leuk en heb het echt heel erg naar m'n zin! Misschien onbewust stress toen gehad, dat kan. Maar zoals ik nu denk is het meer de angst voor angst die ik nu ontwikkeld heb.

Door de corona situatie, geen idee. Ik mocht altijd gewoon doorwerken in mijn vorige en huidige werk, dus heb er niet enorm veel van gemerkt overdag zeg maar. Misschien alle prikkels ontwent :+ Nu ineens weer alles mag maar dat kan ik me niet heel goed voorstellen.

Niet perfect is ook goed

Warboel
Berichten: 14427
Geregistreerd: 04-11-08
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-21 11:53

Ik heb ook altijd heel veel angsten gehad, vanaf dat ik heel klein was al :j

Uiteindelijk is er bij mij na lang gesteggel uitgekomen dat ik autisme heb. Sinds ik die diagnose heb en fatsoenlijke begeleiding is de angst veel minder.

Soms kan een POH gewoon niet voldoende zijn (was bij mij ook zo) en is er meer specialisatie nodig. Ik ben uiteindelijk bij de specialistische GGZ terecht gekomen, eerst voor EMDR en medicatie via de GGZ arts maar uiteindelijk dus voor autisme onderzoeken die positief bleken.

Ook medicatie kan een ding zijn, veel huisartsen hebben niet voldoende kennis van antidepressiva of gelijkende medicatie en schrijven daardoor een niet hoog genoeg zijnde dosis uit, of niet passende middelen. Ook mijn medicatie is een aantal keer aangepast en ja het is vervelend om op- en af te moeten bouwen en vervolgens een ander middel weer opbouwen maar het kan soms even duren voor het juiste middel of een combinatie gevonden is.

Ik slik nu een redelijk hoge dosis antidepressiva (venlafaxine), met passende begeleiding en handvatten die ik meegekregen heb uit de psycho educatie en het gaat nu best goed, en heb veel minder angsten.

Overigens zit ik ook al 1,5 jaar in de ziektewet omdat werken gewoon niet meer ging vanwege de paniekaanvallen, angsten en depressies. Inmiddels werk ik nu weer 28 uur, wel in een aangepaste functie maar het is echt een enorme overwinning :)

Otje de assistentie windhond: [BB] Onze weg naar Otje de assistentiehond
Otje & Appa op Instagram: Otje_and_Appa

Illustraties instagram: @thewanderingwindsprite

Janneke2

Berichten: 20922
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Re: Angst angst en nog eens angst

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-21 12:42

Rot hoor, angst voor de angst.
Als Harry Potter fan: dat komt voor in the prisoner of azkaban. Daar wordt het (niet onterecht) een wijs iets genoemd.
Het hele boek is van harte aanbevolen, maar er staan vier goede tips in: gezelschap, samen lachen, chocola en het koesteren van je mooie herinneringen.
En dat schaamte de zaak erger maakt.

En 'dingen niet vermijden' heeft zo haar charme, maar het is niet zaligmakend. Confrontatie kan erg goed helpen, maar wel met voldoende steun en veiligheid.

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Flowery

Berichten: 2420
Geregistreerd: 31-07-12
Woonplaats: HHW

Re: Angst angst en nog eens angst

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-21 12:57

Ik heb een flinke angststoornis en ik heb via de ggz exposure-therapie gehad, dat heeft mij erg goed geholpen :) Ik had ook angst voor de angst ontwikkeld en heb die cirkel te weten doorbreken. Ben er nog lang niet (loop nu nog bij de psycholoog voor cognitieve gedragstherapie) maar ik kan weer een beetje normaal door het leven!

Amado7

Berichten: 10604
Geregistreerd: 04-06-11
Woonplaats: In het leukste dorp.

Re: Angst angst en nog eens angst

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-08-21 15:04

Dank allemaal voor reacties. De wachtlijst duurt tot half september.

Het ene moment zit ik er helemaal doorheen, het volgende moment gaat het prima. Het is niet zo dat ik de hele dag minuut na minuut door moet trekken om door het leven te kunnen. Vanmorgen gewoon een fotoshoot gedaan, meegegaan naar een springles en net lekker gesport. Dat gaat allemaal prima.

Vanavond wordt ik helemaal losgemaakt door fysio, hopelijk geeft dat al wat minder spanning op het middenrif.

Ik kan gelukkig ook nog gewoon werken, werk in de jeugdzorg op de groep en kan daar gewoon lekker m'n eigen ding doen en ook gewoon gaan. Ik hoop echt dat er heel snel verandering in gaat komen, want ik kom snachts bijna niet meer in slaap van de misselijkheid.

Niet perfect is ook goed

Amado7

Berichten: 10604
Geregistreerd: 04-06-11
Woonplaats: In het leukste dorp.

Re: Angst angst en nog eens angst

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-08-21 13:48

Bedankt ook voor de pb s die ik heb ontvangen.

Ik heb oxazepam meegekregen, daar ga ik overigens erg voorzichtig mee zijn. Wil zeker niet verslaafd worden.

16 september kan ik bij de psycholoog starten.

Vandaag gaat het overdag redelijk behalve enorm misselijk. En moet vooral niet gaan googlen, daar staat alleen maar dat klachten kunnen aanhouden ondanks dat de stress over is. Ik hoop niet dat die misselijkheid altijd blijft aanhouden, wordt er nu al gek van. Zo gek dat ik daardoor niet eens kan slapen. Heb de hele nacht niet geslapen omdat ik kotsmisselijk ben.

Hopelijk vannacht een lang nachtje door de oxazepam :)

Niet perfect is ook goed

pateeke
Berichten: 2012
Geregistreerd: 12-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-21 13:58

Klachten kunnen inderdaad aanhouden als de stress weg is. In dat geval ben je bv. angstig voor de angst (zoals jij nu hebt) en ervaar je de angst als een probleem. Immers, angst is an sich niet problematisch; het is een basisemotie en het is dus heel normaal dat je dit gevoel wel eens ervaart. Het is pas een probleem wanneer angst het grootste deel van de tijd aanwezig is en het je functioneren belemmert.
Belangrijk hierbij is te weten dat iedere emotie, en dus ook angst, ook weer weggaat. je blijft niet je hele leven, de hele tijd door alleen maar angstig. Als je daarenboven met therapie start, krijg je ook handvaten om om te gaan met je angst zodat je ook weer kunt functioneren zonder voortdurend angstig te zijn. Angst is gelukkig goed te behandelen!

Soepblik
Berichten: 1039
Geregistreerd: 26-01-21

Re: Angst angst en nog eens angst

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-21 14:11

Ik kan je niet helpen, maar ik heb dit ook sinds kort. Ik was altijd enorm onverschrokken en durfde veel, maar sinds een paar maanden ben ik beel bang. Als ik ergens last van heb ga ik meteen van het ergste uit (splinter - vinger valt eraf als 't gaat ontsteken, buikpijn bij eierstok - buitenbaarmoederlijke zwangerschap, etc) en maak ik mezelf gek. Maar het is nog erger wanneer het aankomt op mijn vriend; we hebben echt de meest geweldige relatie en alles is helemaal compleet in balans, maar het lijkt wel alsof ik juist omdat het zo perfect is echt ongelofelijk bang is dat hem iets overkomt. Laatst op vakantie wandelden we door de rotsen, en ik kan daar dan gewoon niet van genieten uit angst dat er iets op z'n hoofd valt. Toen hij laatst met de auto een reis van 16 uur moest maken was ik echt doods- en doodsbang dat er een ongeluk gebeurt (hert op de weg, dronkenlap, watdanook...). Ook met de vaccinaties nu is het zo; ik wil die prik gewoon nemen. Ik heb altijd in wetenschap gelooft (doe ik nog steeds) en vindt het prachtig om te zien hoeveel wij kunnen als mens. Maar dan komt toch die "wat als" in je hoofd op waardoor je je constant gek zit te maken (de afspraak staat overigens wel).

Ik zie overal gevaar en dingen die roet in het eten kunnen gooien en ik word er helemaal gek van. Ik denk ook dat ik het laatst voor het eerst een paniekaanval heb gehad (weet het niet zeker, ik was opeens enorm misselijk en aan het trillen en wist niet wat er gebeurde en ik dacht dat ik dood ging).

Ik vind het zó vervelend dat ik hier opeens last van heb en heb geen idee hoe ik er vanaf kom. Heb jij dat ook TS? Van: waardoor komt dit?

Earth

Berichten: 6677
Geregistreerd: 09-04-20
Woonplaats: 1,5 meter

Re: Angst angst en nog eens angst

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-21 14:14

Zo te horen is er al een goed traject uitgestippeld. Ben je bekend met mindfulness? Een bodyscan kan je op een eenvoudige manier helpen om te ontspannen.

Run forrest run!!

Momo94
Berichten: 706
Geregistreerd: 05-07-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-21 14:33

Ik heb een gegeneraliseerde angststoornis en ptss en leef ook iedere dag met angsten, angsten die reëel zijn, maar ook angsten die niet reëel zijn. EMDR gehad, alleen bij mij had dat weinig effect. Uit eindelijk bij het GGZ hebben ze bij mij gezegd we kunnen niks voor jou doen.

Tot ik nu bij aromatherapie ben beland en onder begeleiding nu leer hoe ik hier gebruik van moet maken. Nu begin ik eindelijk mijn ptss onder controle te krijgen en omdat ik de aroma's in mijn tas in een flesje heb kan ik ze bij angst ook gebruiken als ik onderweg ben. Bij mij slaan die alarmbellen van overlevingsinstinct ook veels te snel aan. Zelfs alleen bij sommige gedachten al dat ik helemaal in paniek en over mijn toeren raak van angst.

Arabesk

Berichten: 28675
Geregistreerd: 19-03-04
Woonplaats: Aan de dijk tussen Hoorn en Enkhuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-21 14:33

Probeer eens maagzuurremmers. Die zijn vrij verkrijgbaar. Misschien scheelt dat in je maag probleem.

Angst is een mechanisme van je instinct en je kunt het ook proberen te negeren of accepteren. Uiteindelijk gaat het vanzelf weg.

Amado7

Berichten: 10604
Geregistreerd: 04-06-11
Woonplaats: In het leukste dorp.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-08-21 16:12

Wat vervelend ook voor jou soepblik! Blijf gerust posten in het topic hoor!
Gek is dat hè. Ik ben ook altijd super nuchter geweest, wel altijd wat emoties opkroppen. Wel wat stress en veranderingen gehad afgelopen half jaar maar kon ik eigenlijk altijd prima mee om gaan. Durfde ook alles. Zo raar dat het ineens toe kan slaan en dan ook extreem kan toeslaan. Heel snel. Voor je het weet zit je er diep in.


Fijn om te lezen van anderen dat het echt over gaat. Of dat je er iig echt mee kan leren leven.

Mensen bekend met oxazepam? Had bij de apotheek al 1 en ander gevraagd maar het was redelijk druk dus had niet heel veel tijd voor uitgebreide vragen. Je neemt hem of savonds voor slaapproblemen of overdag voor angsten even kort gezegd. Werking 6-8 uur. Maar zouden ook de scherpe kantjes afgaan van de angsten overdag? Ik wil hem nl graag savonds nemen omdat ik gewoon moet rijden weer de dag erna smiddags. En als ik hem sochtends neem dan mag dat niet. En als ik maar weer beetje slaap snachts zou ik hem liever overdag nemen zodat het overdag echt helpt tegen angsten maar goed, dan mag je weer niet rijden.

Start met echt hele lage dosis en heel hard hopen dat dat de scherpe kantjes er van af haalt. Scheelt ook als ik weer goed bij kan tanken met nachtjes van 9 uur. Korte nachtjes werkt ook niet echt mee met de stress.

Ga ook kijken hoe ik er op reageer. Voor hetzelfde geldt kan ik goed slapen op een half tabletje en gaat de constante angst er wat af. Dan ben ik al heel erg tevreden voorlopig.

Niet perfect is ook goed

Earth

Berichten: 6677
Geregistreerd: 09-04-20
Woonplaats: 1,5 meter

Re: Angst angst en nog eens angst

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-21 16:16

Ik heb het ook geslikt als ik moest autorijden, maar dat was niet heel vaak hoor. Weet niet hoe illegaal ik daar mee was... Ik werd er overigens niet heel duf van ofzo.
Ik heb trouwens verschillende pammetjes gehad, en bij ox had ik echt geen last van verslavingsdrang. Dat krijg ik pas meer bij lorazepam. Maar ook dat is nog wel goed te doen vond ik zelf.

Run forrest run!!

Verara
Berichten: 143
Geregistreerd: 09-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-21 17:12

Ik rijd ook gewoon auto met oxazepam. Tenminste, als ik niet teveel heb genomen. Halfje, eventueel hele. (10mg)
Ik rijd namelijk ook auto met hoge dosis antidepressiva en antipsychotica.
Dan wel na een wenperiode natuurlijk.
Ik zal toch naar mijn werk moeten. En volgens verschillende artsen kan het prima, als je niet al te suf wordt.
Wel schijnt het dat je verzekering lastig kan doen als jij “gedrogeerd” een ongeluk veroorzaakt.

Mijn angst is trouwens nooit overgegaan.
Maar we hebben wel een verstandhouding opgebouwd.
Ondertussen kan ik een paniekaanval krijgen waar ik “boven” zit. Mijn lijf is dik in de stress, maar ik weet dat het nep is.
Alles went :(:)

Janneke2

Berichten: 20922
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Re: Angst angst en nog eens angst

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-21 18:56

Ik vind het wat raar geformuleerd: 'misselijkheid kan aanhouden ook als de stress over is'.
Stress houdt in dat er van alles en nog wat in je lichaam gebeurt, inclusief het 'plat gaan' van je spijsvertering.
Wel kan het zo zijn dat de aanleiding over is, maar je lichaam nog in stresstoestand is.
Probeer eens hoe je reageert op pepermunt en/of gember.

En ik zou niet met je eerste oxazepam achter het stuur gaan zitten.
In principe mag het niet. Daar heb je voor getekend.
Als je goed bent 'ingeregeld', dwz je weet hoe je reageert en in overleg met je arts of apotheker mag het weer wel.
(En mbt de verzekering : buiten de regels ben je niet verzekerd tegen schade.)

En het kan een zegen zijn om eens een keer negen uur van de wereld te zijn, maar oxazepam 'remt je REMslaap' en dat klinkt vrolijk maar is het alles behalve. Juist in de REMslaap verwerk je je indrukken en voer je je spanning af.

En het hele verhaal is dat het langer werkt dan zes tot acht uur: dat is de tijd waarin het halveert. Na twaalf tot zestien uur heb je nog steeds een kwart in je lichaam, na 24 tot 32 uur één achtste.

:) En we leven in 2021, er is veel bekend over angsten en het is doorgaans prima te verhelpen.

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Anna79

Berichten: 3180
Geregistreerd: 30-11-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-21 19:12

Ik heb paniekaanvallen gehad toen ik een burn-out had, daarvoor had ik nog nooit van het fenomeen gehoord. De eerste kreeg ik toen ik net een beetje opknapte en teveel gedaan had op die dag. Ik wist niet wat me overkwam. Daarna heb ik een tijd niet alleen durven zijn. Wat mij uiteindelijk hielp was steeds blijven herhalen in mezelf dat het straks voorbij zou gaan en proberen niet toe te geven aan de angst. Uiteindelijk ging de aanval dan voorbij en werd alles weer normaal (ik had met name last van surrealisme zoals dat de kat ineens heel groot en bedreigend leek en vervorming van geluid etc.).
Bij mij was de link duidelijk met het veel te vol zitten van mijn hoofd (overspannen). Ik weet niet of dat bij jou ook aan de hand zou kunnen zijn?

In elk geval heel veel sterkte!

Amado7

Berichten: 10604
Geregistreerd: 04-06-11
Woonplaats: In het leukste dorp.

Re: Angst angst en nog eens angst

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-08-21 19:24

Janneke, dat las ik veelvoudig op internet. Dat je klachten nog langdurig kunnen blijven, ook al ben je uit de stress.

En ik ga zeker niet de eerste keer autorijden hoor. Ben morgen vrij dus ik ga gewoon rustig kijken hoe ik er op reageer. En neem sowieso eerst halve dosering en als ik vannacht een goed nachtje maak ga ik morgen zonder proberen. Iets van om en om,dat ik er niet teveel aan wen maar niet een week lang slapeloze nachten heb. Gewoon even rustig bekijken hoe of wat.

Pepermunt neem ik best vaak, merk daar niet echt wat van. Gember nog nooit op, kamillethee drink ik af en toe wel.


Anna, wat fijn dat het daarna weer over is gegaan! :) Dat geeft hoop!

Niet perfect is ook goed

Janneke2

Berichten: 20922
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-21 19:42

Amado7 schreef:
Janneke, dat las ik veelvoudig op internet. Dat je klachten nog langdurig kunnen blijven, ook al ben je uit de stress.
... ik geloof het grif, hoor.
Als bioloog ben ik geneigd te denken 'dat zolang je lichaam stressklachten meldt, er dus stress is'.
Je overlevingssystemen reageren helaas niet altijd even alert op 'gevaar geweken'.
Citaat:
En ik ga zeker niet de eerste keer autorijden hoor. Ben morgen vrij dus ik ga gewoon rustig kijken hoe ik er op reageer. En neem sowieso eerst halve dosering en als ik vannacht een goed nachtje maak ga ik morgen zonder proberen. Iets van om en om,dat ik er niet teveel aan wen maar niet een week lang slapeloze nachten heb. Gewoon even rustig bekijken hoe of wat.
+:)+
Citaat:
Pepermunt neem ik best vaak, merk daar niet echt wat van. Gember nog nooit op, kamillethee drink ik af en toe wel.

Oeps, ik vind kamillethee alleen te drinken als er flink wat zoethout oid bij zit (anders vind ik het veel te flauw....)

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Amado7

Berichten: 10604
Geregistreerd: 04-06-11
Woonplaats: In het leukste dorp.

Re: Angst angst en nog eens angst

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-08-21 20:19

Ik vind het prima te drinken :j

Afgelopen dag ging het echt onwijs goed. De angst leek weg en kon heerlijk genieten. Zo chill. Ineens kon ik eventjes echt accepteren dat ik paniek had waardoor het ook niet kwam en ik gewoon lekker kon leven. Heerlijk.

Nu eind van de dag komt het dan wel weer wat meer. Vooral als ik dingen lees van: angst gaat nooit zonder behandeling over. Dan denk ik: nu kan het dus nog niet over gaan want ik heb nog niet echt een behandeling gehad. En dat zorgt weer voor angst. Ben stiekem dan wel benieuwd naar verhalen dat het wel snel over is gegaan :') mag van mezelf nu ook niet meer googlen, dat is nooit goed in zulke situaties natuurlijk!

Niet perfect is ook goed

Janneke2

Berichten: 20922
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-21 20:42

Amado7 schreef:
Afgelopen dag ging het echt onwijs goed. De angst leek weg en kon heerlijk genieten. Zo chill. Ineens kon ik eventjes echt accepteren dat ik paniek had waardoor het ook niet kwam en ik gewoon lekker kon leven. Heerlijk.
*\o/* **\O/**
Citaat:
Nu eind van de dag komt het dan wel weer wat meer. Vooral als ik dingen lees van: angst gaat nooit zonder behandeling over.


... ik dacht nog, 'zou het met vermoeidheid samenhangen' (als het aan het einde van de dag komt opzetten) - maar "je kunt het niet zelf" zet natuurlijk ook zoden aan de verkeerde dijk.
Makkelijk gezegd, van harte gemeend en soms moeilijk gedaan: dit soort dingen niet geloven, hoor!

(Al is het natuurlijk wel een zegen dat we anno 2021 goed weten hoe angst in elkaar steekt en wat wel en niet helpt.)
Citaat:
Dan denk ik: nu kan het dus nog niet over gaan want ik heb nog niet echt een behandeling gehad. En dat zorgt weer voor angst.

+:)+
Ja, zo werken giftige boodschappen..

Citaat:
Ben stiekem dan wel benieuwd naar verhalen dat het wel snel over is gegaan :') mag van mezelf nu ook niet meer googlen, dat is nooit goed in zulke situaties natuurlijk!

Als emdr fan kan ik melden dat ik sessies heb gehad waar ik na afloop ten eerste erg moe was, maar de dagen erna mezelf verbaade met wat ik allemaal opeens 'gewoon deed'. Zonder gedoe of zenuwen vooraf, 'Oh, dit is nu aan de orde' en ik deed het gewoon.
".... he?? Wat deed ik dat simpeltjes?!?! :)) Hoe-is-t-mo-ge-lijk!!"

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Amado7

Berichten: 10604
Geregistreerd: 04-06-11
Woonplaats: In het leukste dorp.

Re: Angst angst en nog eens angst

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-08-21 20:54

Dat ja! :') Van hé we kunnen de hele wereld weer aan! :')

Niet perfect is ook goed


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense, Ruai en 49 bezoekers