depressie en veranderen therapie

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Mjetterd, Giolli, Sica, ynskek

 
 

Sertraline
Berichten: 11
Geregistreerd: 11-12-20

depressie en veranderen therapie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-04-21 14:08

Dit is een goedgekeurd schaduwaccount. Denk je me te herkennen, dan graag een PB en niet hier in het topic melden.

Na een heftige gebeurtenis in mijn leven ben in een zware depressie beland.
Zoals mijn usernaam al verraadt, gebruik ik sertraline en verder heb ik tot nu toe cognitieve gedragstherapie, met een extra module over mijn negatieve zelfbeeld gehad. Helaas kreeg ik deze week te horen dat mijn therapeute weggaat en dat de behandeling stopgezet wordt bij deze organisatie.
Ik ben daarna weer dieper weggezakt, want het heeft mij al heel veel moeite gekost me open te stellen voor hulpverlening en de juiste klik te vinden met een psycholoog. Nu moet ik dus weer zo’n proces in en ik zie daar ontzettend tegen op.

Daarbij komt dat ik merk dat de cgt mij onvoldoende geholpen heeft dus ik wil ook gelijk overschakelen op andere therapie.
Zijn er hier mensen met depressie die ook moesten schakelen van therapie en hoe kwam je aan de juiste soort en de juiste klik?

Dit is een goedgekeurd schaduwaccount.


Kelly1992

Berichten: 1604
Geregistreerd: 21-09-08
Woonplaats: Roelofarendsveen

Re: depressie en veranderen therapie

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-04-21 14:27

Wat naar dat je je zo voelt.

Vraagje he medicatie is dat via psychiater of huisarts?

Ik begon met medicatie vd huisarts, en ben toen in overleg met psychiater overgegaan naar andere medicatie en dat was voor mij een mega verandering.

Kwa therapieën kan ik je niet helpen.

Sertraline
Berichten: 11
Geregistreerd: 11-12-20

Re: depressie en veranderen therapie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-04-21 14:50

Medicatie liep via de psychiater maar ook die gaat weg dus het zou overgedragen worden aan de huisarts. Ik heb Sertraline omdat daarmee de kans op gewichtstoename het kleinst was.

Dit is een goedgekeurd schaduwaccount.

Warboel
Berichten: 13825
Geregistreerd: 04-11-08
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-04-21 20:11

Ik slikte ook sertraline via de huisarts en dat bleek uiteindelijk toen ik bij de GGZ terecht kwam ook niet echt bij me te passen, ik slik nu Venlafaxine. Niet dat dat nou zo geweldig is maar dat even terzijde :+ daarnaast slik ik ook nog Quetiapine, dat is wel echt een dikmaker. Helaas. Maar door die pillen slaap ik wel weer fatsoenlijk. Hoe rot en gefrustreerd ik me er ook over voel, dat gewicht komt hopelijk wel weer als ik straks weer met m’n personal trainer in de sportschool aan de slag kan.

Het kan denk ik zeker geen kwaad om even naar je medicatie te (laten) kijken.

Ik heb om en na bij 3 jaar bij de specialistische GGZ gelopen en daarvoor bij een eerstelijns psycholoog, en na verschillende therapieën was m’n depressie nog steeds niet minder dus zijn we naar onderliggende oorzaken gaan zoeken en daar is uitgekomen dat ik een autisme spectrum stoornis heb. Sinds ik dat “label” heb, en daardoor van functie op heb kunnen wisselen, meer begrip voor m’n klachten heb, het van mezelf beter accepteer én psycho educatie gehad heb gaat het wat beter. Ik heb nu geen therapie meer, waarschijnlijk zal het neer gaan komen op begeleiding vanuit de WMO. Maar het kan dus zeker nut hebben om misschien wat meer onderzoek te laten doen.

CGT deed voor mij ook niet zoveel, ik had het trucje snel door zeg maar :+

Volg mijn kleine windhonden vriendinnetje: [BB-HK] [VOLG] Otje de Silken Windsprite of op Instagram: Otje_the_Windsprite

Illustraties instagram: @studiodavesmade

Sertraline
Berichten: 11
Geregistreerd: 11-12-20

Re: depressie en veranderen therapie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-04-21 20:18

Quetiapine heb ik in het begin ook gehad om te slapen maar dat deed bij mij niet zoveel. Ik loop al bij de specialistische ggz maar nog niet specialistisch genoeg. Ze zijn hier vooral gericht op korte trajecten en blijkbaar is dat niet genoeg voor mij.
Wat voor therapieën heb jij nog meer gehad, Warboel, en waar had je nog het meeste aan?

Dit is een goedgekeurd schaduwaccount.

Celestial
Berichten: 652
Geregistreerd: 11-10-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-04-21 20:46

Wat heftig om te horen dat het zo slecht met je gaat! Dikke knuffel.

Ik kan me voorstellen dat je opziet tegen het wisselen van behandelaar. Dat is altijd een lastig proces. Je zou kunnen kijken naar vrijgevestigde psychotherapeuten. Zij hebben een eigen praktijk en zullen dus veel minder snel stoppen. Dat is mij persoonlijk wel goed bevallen.

CGT werkte bij mij ook onvoldoende. Ik ben al snel (of ja, snel, ik heb bijna 1,5 jaar op de wachtlijst gestaan) overgestapt op psychodynamische psychotherapie. Dit heeft mij goed geholpen. Ik vond het een fijne therapievorm, omdat er niet in vaste hokjes wordt gedacht, maar er echt gekeken wordt naar jou als persoon en hoe je gevormd bent in je leven. Dat werkte voor mij wel goed.

Ik heb escitalopram en venlafaxine aan AD geslikt, aangevuld met nog andere medicijnen, maar qua medicatie kan je toch beter op het oordeel van een arts af gaan.

In ieder geval veel sterkte en succes! Als CGT niet goed helpt, kan wisselen van behandelaar toch verstandig zijn, hoe lastig het ook is...

Janneke2

Berichten: 15949
Geregistreerd: 28-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-04-21 21:44

Sertraline schreef:
Na een heftige gebeurtenis in mijn leven ben in een zware depressie beland.

:)
Hoi meis,
first things first: wat ont-zet-tend rot voor je...!
:(:)
En ja, op zich gebeurt het vaker. In het jaar 2000 volgde ik college bij prof Schreuder over het lichaam en reacties op trauma. Een van de dingen die ik leerde 'dat als je de DSM erbij pakt, er geen echt verschil is tussen depressie en PTSS'. Het enige onderscheid bleek uiteindelijk te zijn het cortisolgehalte (het hormoon voor lange termijn stress). In ptss 'sta je op scherp', want gevaar - "daarna" zak je weg in depressie bij het dalen van de cortisolspiegel. Soms direct, soms na verloop van tijd (nader onderzoek gewenst).
Schreuder deed geen uitspraak over het hoe en waarom, maar uit een andere hoek (de orthomoleculaire geneeskunde) is er wel de kreet 'bijnier uitputting', dat gaat ook over te laag cortisol, en kan verholpen worden.
Een paar jaar later kwam de polyvagale theorie van prof Stephen Porges. Waar depressie gezien wordt als 'dorsal vagal shutdown', wat een directe of verlate reactie op trauma (of heftige schrik, te lang te veel stress etc etc) is.
(Neus vooral rond op YouTube, er staat vrij veel over, ook van Porges zelf - sommige filmpjes zijn gewoon ook fijn om naar te kijken. En kijk ook eens naar de basic exercise van Stanley Rosenberg.)

Naar mijn idee zeggen beide proffen ongeveer hetzelfde, maar de een 'ziet' hormonen, de ander het zenuwstelsel als oorzaak voor depressie. Of nu ja, als reactie op de eigenlijke oorzaak, trauma dan wel te lang te veel stress.

Citaat:
Zoals mijn usernaam al verraadt, gebruik ik sertraline en verder heb ik tot nu toe cognitieve gedragstherapie, met een extra module over mijn negatieve zelfbeeld gehad. Helaas kreeg ik deze week te horen dat mijn therapeute weggaat en dat de behandeling stopgezet wordt bij deze organisatie.
Ik ben daarna weer dieper weggezakt, want het heeft mij al heel veel moeite gekost me open te stellen voor hulpverlening en de juiste klik te vinden met een psycholoog. Nu moet ik dus weer zo’n proces in en ik zie daar ontzettend tegen op.

Balen hoor, zo'n bericht!!
Op dit soort zaken zit je niet te wachten als cliënt!!
...maar idd: als cgt te weinig heeft gedaan, is het wel een goed moment voor reflectie.
Dat cgt weinig gedaan heeft, verbaast mij niet heel erg. Nare gedachten denken is in termen van depressie een onderdeel van het probleem. In termen van trauma een logisch gevolg. In beide gevallen is het in wezen secundair.

Citaat:
hoe kwam je aan de juiste soort en de juiste klik?

Dat zijn twee uitstekende vragen...!
Nu het antwoord nog....

Eerst de klik. Het is zogezegd van wezenlijk belang dat jij je gehoord voelt, serieus genomen wordt en dat je het gevoel hebt dat de persoon tegenover jou ook echt zijn of haar best voor jou doet en er voor jou is. Op basis daarvan groeit vertrouwen.
(...één van de ingewikkelde zaken in therapie is de intake. In principe is het handig als je dan maar meteen alles vertelt - maar dat kan dus een fikse paradox zijn. Soms is dat op te lossen door bijvoorbeeld een brief te schrijven, als dat prettiger werkt dan vertellen.)

Verder is er in psychologenland het gezegde, dat 'de juiste methode niet zo belangrijk is', gesteld dat de klik (het vertrouwen, het feit dat je je gehoord voelt en je als reactie durft te openen etc) er echt is.

De volgende vraag is, wat jij wil.
Uiteraard wil je van je depressie af. :(:) Maar daarnaast heb je wellicht ideeën over wat je zou willen aanpakken, bepaalde dingen in je leven waar je toch al niet happy mee was, al dan niet de heftige gebeurtenis waarmee het allemaal begon....?
En dat soort dingen als: wil je graag veel kunnen spuien, veel steun krijgen of juist iemand die jou bevraagt, wil je meer inzicht in jezelf of relaties, of vooral practisch aan de slag, oude troep uit je psyche opruimen, nieuwe dingen leren...?
En: heb je een beetje een idee wat voor soorten therapie er zijn? Ik roep even wat kreten: gestalt (al dan niet samen met psychosynthese), hypnose, bepp, emdr, creatieve therapieën, lichaamsgerichte therapieën, psychodynamiek, methode Rogers (en de lijst is langer...).

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Sertraline
Berichten: 11
Geregistreerd: 11-12-20

Re: depressie en veranderen therapie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-04-21 22:46

Bedankt voor jullie lieve reacties.

Ik ben eens gaan googlen op diverse therapieën en therapeuten in de omgeving die mij wel geschikt leken. Gezien de coronatijd niet gek maar van de 4 therapeuten die ik gemaild heb, hebben er 3 geen plek. Nummer 4 wordt niet vergoed dus dat schiet ook niet op.

Volgende week bespreken met mijn huidige therapeute want dit is weer extra stresstrigger en mijn hoofd is al een en al chaos.

Dit is een goedgekeurd schaduwaccount.

Janneke2

Berichten: 15949
Geregistreerd: 28-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-21 11:07

Ja, ik heb toen ik depressief was maandenlang geroepen 'ik kan niet denken, mijn hersens staan stil'. :(:)

En er zijn wel een aantal dingen die helpen.
Je kunt je zintuigen gebruiken.
Vraag jezelf af: "Wat wil ik nu ruiken?" - en geef jezelf die geur. (En als het even kan: ook echt even genieten van hoe lekker die ceder ruikt, of van de associatie die het kruid Erica jou geeft.)

"Welke smaak thee wil ik nu graag drinken?", en geef jezelf een lekker potje thee.
En naar een echte drogist om kruiden te ruiken waar je thee van kunt zetten (of snuffelen in de supermarkt _/-\o_ ).

Welke kleur T-shirt of trui wil ik nu dragen - en trek het ding aan.

Tastzin: misschien houd je van breien, of koop een zachte knuffel die je tegen je gezicht aanhoudt, of lekker ruikende olie op je handen wrijven. Heerlijk zachte omslagplaid...?

En dan je favoriete cd's: hardrock, of juist harp. Of muziek die structuur geeft, je laat swingen of muziek die goede herinneringen oproept.

(En er zijn "vertaalslagen" mogelijk: dat kaneel troost en geruststelt, net als harp. De kleur rood en hardrock hebben meer met woede, etc.)

Yoga en Touch for Health helpen om wat stress af te voeren. En er zijn oefeningen op YT zoals 'the butterfly hug', the basic exercise van Stanley Rosenberg, Cook's hook-up en het stretchen van de psoas.

Wat ook kan helpen binaural beats/'muzak', ik ontspan het beste met 'alfa golven' of 'theta waves', sommigen zweren bij deltagolven. ("Het experiment geeft de doorslag", het is wat uitzoeken waar jij het beste op reageert op welk moment.)

... en heel simpel (voor hen zonder straatvrees) elke dag een stevige wandeling, liefst in de zon.

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Warboel
Berichten: 13825
Geregistreerd: 04-11-08
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-21 15:42

Sertraline schreef:
Quetiapine heb ik in het begin ook gehad om te slapen maar dat deed bij mij niet zoveel. Ik loop al bij de specialistische ggz maar nog niet specialistisch genoeg. Ze zijn hier vooral gericht op korte trajecten en blijkbaar is dat niet genoeg voor mij.
Wat voor therapieën heb jij nog meer gehad, Warboel, en waar had je nog het meeste aan?


Ik ben begonnen met gesprekstherapie, toen cognitieve gedragstherapie, toen een jaar op de wachtlijst voor EMDR, toen de EMDR afgewisseld met gesprekstherapie en als laatste psycho educatie.
Denk dat de EMDR me het meeste geholpen heeft gezien er echt wel een paar trauma's aan grondslag lagen; maar ik heb ook veel gehad aan de psycho educatie na m'n autisme diagnose. De specifieke depressieve klachten en angsten die bij de trauma's vandaan kwamen zijn wel grotendeels opgelost nu. Wat bij autisme vandaan komt nog niet bepaald, maar dat is ook een deel levensstijl verandering en verwachtingsmanagement naar mezelf toe :=

Volg mijn kleine windhonden vriendinnetje: [BB-HK] [VOLG] Otje de Silken Windsprite of op Instagram: Otje_the_Windsprite

Illustraties instagram: @studiodavesmade

pimaude

Berichten: 7115
Geregistreerd: 30-01-11
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-21 15:47

Warboel schreef:
Ik slikte ook sertraline via de huisarts en dat bleek uiteindelijk toen ik bij de GGZ terecht kwam ook niet echt bij me te passen, ik slik nu Venlafaxine. Niet dat dat nou zo geweldig is maar dat even terzijde :+ daarnaast slik ik ook nog Quetiapine, dat is wel echt een dikmaker. Helaas. Maar door die pillen slaap ik wel weer fatsoenlijk. Hoe rot en gefrustreerd ik me er ook over voel, dat gewicht komt hopelijk wel weer als ik straks weer met m’n personal trainer in de sportschool aan de slag kan.

Het kan denk ik zeker geen kwaad om even naar je medicatie te (laten) kijken.

Ik heb om en na bij 3 jaar bij de specialistische GGZ gelopen en daarvoor bij een eerstelijns psycholoog, en na verschillende therapieën was m’n depressie nog steeds niet minder dus zijn we naar onderliggende oorzaken gaan zoeken en daar is uitgekomen dat ik een autisme spectrum stoornis heb. Sinds ik dat “label” heb, en daardoor van functie op heb kunnen wisselen, meer begrip voor m’n klachten heb, het van mezelf beter accepteer én psycho educatie gehad heb gaat het wat beter. Ik heb nu geen therapie meer, waarschijnlijk zal het neer gaan komen op begeleiding vanuit de WMO. Maar het kan dus zeker nut hebben om misschien wat meer onderzoek te laten doen.

CGT deed voor mij ook niet zoveel, ik had het trucje snel door zeg maar :+


Precies dit! Hallo 10kg in 4maanden.. Maar wel weer nachtrust en dat heeft mij heel goed gedaan. :-)
Qua therapieeën zijn er zoveel opties! Ik moest ook een aantal keer van behandelaar veranderen en uiteindelijk beland je wel ergens wat fijn voelt.. Probeer anders een een kleine organisatie ipv een grote? Dan wordt er ook minder gewisseld qua behandelaar vaak. Mijn pb box staat open! <3 :knuffel:

'some people are worth melting for.'

Sertraline
Berichten: 11
Geregistreerd: 11-12-20

Re: depressie en veranderen therapie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-04-21 22:00

Het vervelende is dat er overal een cliëntenstop is bij de vrijgevestigde therapeuten en mijn therapeute denkt dat ik daar meer mee gebaat ben dan een grotere organisatie.
Het komt er dus eigenlijk op neer dat er gezegd wordt, bij ons kun je niet meer terecht, maar waar wel is de grote vraag. Dat komt mijn stress en depressie niet ten goede. Het kan toch niet zo zijn dat je jezelf wat aan moet doen om in de crisisopvang terecht te komen. Dat wil ik trouwens ook niet.

Dit is een goedgekeurd schaduwaccount.

pimaude

Berichten: 7115
Geregistreerd: 30-01-11
Woonplaats: Zwolle

Re: depressie en veranderen therapie

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-21 22:53

Ook dan krijg je geen crisisopvang hoor.. :knuffel:

Kun je bij de poh terecht intussen?

'some people are worth melting for.'

Prairy

Berichten: 4642
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: In het bos onder

Re: depressie en veranderen therapie

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 00:23

Ik ben voor autisme ondertussen bijna 1,5 jaar op zoek naar een plek waar ze me wat kunnen vertellen wat ik er mee moet. Ik werd ook helemaal koekoek van alle wachtlijsten of wachtlijsten met een wachtlijst.

Bij mij heeft de praktijk ondersteuner het zoeken van me overgenomen. Dat scheelt me enorm veel stress van het zoeken. Misschien is dat ook iets voor jou?

Je zou ook je zorgverzekering eens kunnen bellen of die met je mee willen kijken. Soms hebben die ook online psychologen of programma's waarmee je wellicht de tijd tot echte therapie kunt overbruggen?

Hutcherson

Berichten: 5685
Geregistreerd: 21-07-13
Woonplaats: --

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 00:34

Zou het niet helpen wat meer structuur in je dag te hebben en wellicht wat tips te krijgen hoe om te gaan met bepaalde trigfers of methodes te leren hoe om te gaan met gedachten, angsten, moeilijke momenten en vooral gehoort te worden? Soms kun je samen met een therapeut waar je een klik mee hebt maar bv geen psycholoog is, meer inzichten en structuur bereiken dan met n therapeut waar je minder klik hebt.

Misschien eens zoeken naar een fijne ergotherapeut in je omgeving? Wellicht 1 met cognitieve revalidatie kennis. Word vergoed vanuit je basisverzekering.

Second star to the right, straight on till morning.

Rennie89
Berichten: 35759
Geregistreerd: 18-07-08
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 01:34

Van sertraline ben ik ca 16 kilo in 3 a 4 maanden aangekomen helaas, maar gelukkig dat bij jou dat niet het geval is. Ik kreeg ook last van gespannen spieren, vooral in mijn kuiten. Kon hierdoor echt niet slapen. Ik was van een burn out in depressie beland. Uiteindelijk heeft structuur goed geholpen.

Wat ontzettend vervelend dat je nu niet de juiste hulp kan krijgen.... ik had mij mijn huisarts ook een psycholoog tot de tijd dat ik bij de psychiater terecht kon, hebben ze dat niet bij jou? Heeft bij mij geholpen om de tijd te overbruggen.

Nu zit ik weer thuis, gedeeltelijk, maar door medische klachten ipv mentaal, ga nog wel op AT basis naar werk, is tenminste iets. Wil niet weer in die neerwaardse spiraal terecht komen. Het heeft voor mij in de depressie geholpen om te wandelen, alles doen waar ik voorheen wel plezier in had en vooral geen druk van buitenaf te ervaren. Dus alles op eigen tempo en alleen doen wat ik wil of denk dat goed voor mij kan zijn.

Sertraline
Berichten: 11
Geregistreerd: 11-12-20

Re: depressie en veranderen therapie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-04-21 06:33

Ik heb wel redelijk structuur. Ik werk nog deels thuis. Wandelen doe ik ook. Ik ga naar mijn paard, ik rijd ook nog. Tot zover heeft mijn therapeute me al op de rit gekregen. Maar de toekomst? Een groot zwart gat. Ook lukt het me niet meer om 3 positieve dingen per dag te benoemen.

POH ben ik geweest en toen doorverwezen. Ik had ook geen klik met haar dus dat zou niet iemand zijn waar ik terecht wil. Huisarts idem dito. Ik ben heel angstig voor hulpverlening en moet echt een klik hebben.

Ik heb de zorgverzekeraar gebeld en die gaf aan dat het bij de GGZ vrijwel onmogelijk is om ertussen te komen. Toch heb ik ook nog een formulier ingevuld voor verkorten wachttijd, maar nog geen reactie.

Nu ben ik in een impasse beland. Hopelijk heeft mijn therapeute nog ideeën.

Dit is een goedgekeurd schaduwaccount.

Kelly1992

Berichten: 1604
Geregistreerd: 21-09-08
Woonplaats: Roelofarendsveen

Re: depressie en veranderen therapie

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-21 07:27

Hoe staat je huisarts hier in?

Ik heb namelijk helemaal niet de ervaring van lange wachttijden en dat is mede dankzij mijn huisarts.

Die kan er namelijk voor zorgen dat je snel aan de beurt komt, wat bij mij ook altijd het geval is geweest.

ik heb nooit langer dan 2 weken moeten wachten om bij een psycholoog of Psychiater terecht te kunnen.
Nu heb ik wel al 10 jaar dezelfde behandelaars.

maar ik zou dit ook even met je huisarts bespreken die moet voor jou opkomen!

Sertraline
Berichten: 11
Geregistreerd: 11-12-20

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-04-21 19:23

Dat was waarschijnlijk niet in coronatijd. Het is echt absurd met de wachttijden nu. Helemaal geen wachttijden eigenlijk, want er worden geen nieuwe patiënten aangenomen. Dus zelfs al zou ik willen, dan kan ik niet eens op een wachtlijst. Ik wacht maandag het gesprek met mijn therapeute af.

Ik ben pas 1 x bij mijn huisarts geweest maar die sloeg een hele verkeerde toon aan, waardoor ik in tranen de praktijk verliet. Dan voel je je niet echt geroepen om nog een keertje een beroep te doen op zo iemand.

Dit is een goedgekeurd schaduwaccount.

malih

Berichten: 4609
Geregistreerd: 04-11-07
Woonplaats: Almere

Re: depressie en veranderen therapie

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-21 19:34

Ik heb de puff niet om heel uitgebreid te reageren sorry.

Maar hier gestart met sertraline 50 mg bij een gewone psycholoog en psychiater. Helaas konden zei mij onvoldoende helpen ondanks dat ik wel een klick had met beide. Ik ben toen over gegaan naar ggz centraal. Ben toen 200mg sertraline gaan slikken. Helaas wel ruim 20 kilo aangekomen. Nu ruim 1 jaar later voel ik mij eindelijk iets minder zwart wn donker. Verder slik ik nog topiramaat. Dat helpt mij ook bij mijn stemming, prikkel verwerking, nachtmerries en heeft als bijwerking dat ik er juist weer van afval.

De dag dat ik jou eindelijk weer zag! 26-05-2012
[ITP] Onze ontmoeting na anderhalf jaar!

“If you keep on doing what you’ve always done, you’ll keep on getting what you’ve always got”

Sertraline
Berichten: 11
Geregistreerd: 11-12-20

Re: depressie en veranderen therapie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-04-21 22:45

Topiromaat ga ik eens navragen. Ik heb enorm veel nachtmerries. Er wordt aangegeven dat het voor migraine is. Ik zet het gelijk op het lijstje te bespreken.

Dit is een goedgekeurd schaduwaccount.

malih

Berichten: 4609
Geregistreerd: 04-11-07
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-21 23:39

Sertraline schreef:
Topiromaat ga ik eens navragen. Ik heb enorm veel nachtmerries. Er wordt aangegeven dat het voor migraine is. Ik zet het gelijk op het lijstje te bespreken.


Klopt het is van oorsprong een middel wat is ontwikkelt als anti epileptica. Maar inmiddels ook bekend in het gebruik bij migraine en bij mensen met boulimia. En inmiddels dus ook bij mensen met extreme nachtmerries zo als ik. En t helpt mij echt enorm. Zeker iets om naar te vragen

De dag dat ik jou eindelijk weer zag! 26-05-2012
[ITP] Onze ontmoeting na anderhalf jaar!

“If you keep on doing what you’ve always done, you’ll keep on getting what you’ve always got”

Ine23
Berichten: 4131
Geregistreerd: 16-11-09
Woonplaats: Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-21 09:21

De extreme nachtmerries waren voor mij ook de reden om van sertraline over te stappen naar sipralexa. Maar daarna ben ik, zoals reeds via pb besproken, dik 35kg aangekomen van die medicatie. De nachtmerries zijn wel bijna helemaal gestopt op andere medicatie, dus misschien is een aanvullend iets zoals die topiramaat wel genoeg om gewoon sertraline te kunnen blijven neem.

Sertraline
Berichten: 11
Geregistreerd: 11-12-20

Re: depressie en veranderen therapie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-04-21 22:40

Ik had zoveel te bespreken dat ik het daar niet meer over gehad heb.

Het is echt ellendig, maar ik heb nog steeds niets gevonden waar ik terecht kan. Vanochtend had ik daar zo vreselijk veel stress van, dat mijn hoofd helemaal aan de haal ging. Gelukkig heb ik voor het eerst één vd hulptroepen ingeseind om rustiger te worden. Dat leerpuntje heb ik vast ingezet. Mijn therapeute zal wel trots op me zijn ;)

Dit is een goedgekeurd schaduwaccount.

Kelly1992

Berichten: 1604
Geregistreerd: 21-09-08
Woonplaats: Roelofarendsveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-21 08:09

Sertraline schreef:
Dat was waarschijnlijk niet in coronatijd. Het is echt absurd met de wachttijden nu. Helemaal geen wachttijden eigenlijk, want er worden geen nieuwe patiënten aangenomen. Dus zelfs al zou ik willen, dan kan ik niet eens op een wachtlijst. Ik wacht maandag het gesprek met mijn therapeute af.

Ik ben pas 1 x bij mijn huisarts geweest maar die sloeg een hele verkeerde toon aan, waardoor ik in tranen de praktijk verliet. Dan voel je je niet echt geroepen om nog een keertje een beroep te doen op zo iemand.Jawel dat was november 2020.
wat naar dat het zo liep bij je huisarts. Ik heb juist hele goede ervaringen met de mijne. Ging er zeker 3 maanden elke week langs omdat ze me gewoon wilde zien. en daarna heeft ze zelfs nog een paar keer gebeld.

Kun je niet opzoek naar een andere huisarts?


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Lois_, Amandavd, Denise_Tink, Lalidan, Loesss, martine0503, Mutti, Noor17, R00s, Tess__, zuperzmoker en 101 bezoekers