Tandarts

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

 
 

superpony
Berichten: 12093
Geregistreerd: 25-02-05

Tandarts

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-02-18 17:29

Ik vraag me toch af wat normaal is??

Ik ga altijd braaf elk half jaar naar de tandarts, poets en flos en stook dagelijks. Maar heb medicijnen en dus ook wat gaatjes.

Nu waren wat vullingen niet best en zijn vervangen. Nu zijn er laatst weer 2 vervangen en ook meteen door witte. Helaas voelt het niet goed en lijkt het ook echt weer niet goed te zitten. Ik heb niet het gevoel dat de tandarts mn klachten erover serieus neemt.

Ik heb kleine tandjes en kiezen. Bij mn snijvlakken zit alles strak tegen elkaar, maar hoger bij mn tandvlees heb ik veel ruimte.

Nu heeft mijn man al een keer ernstige problemen gehad bij deze tandarts die we nu 6 jaar hebben. Zijn verstandskies werd verwijdert, wat niet goed lukte. Daarop veel pijn en bij een controle weggestuurd met een ab. Mijn man is geen watje en ging werken, maar kon niet meer eten en zat te huilen van de pijn.
We belden dienstdoende tandarts die niks wilde doen en ons naar de ha post stuurde. Die wilde weer niks doen en dat we de tandarts belde. Daarop werd ik boos en heeft de ha post ons laten komen. De ta deed zijn mond open en zijn in 2 sec; dit is niet goed en moesten we naar seh. Daar is een specialist gekomen, die zei dat mijn man echt een gevaarlijk abces had. Er is een drain aangelegd en het is goed gekomen.
Nooit een excuus of iets.......

Vorig jaar moest er een verstandskies van mij uit en begonnen ze ook te trekken en te doen. Hij brak en ze kreeg hem er niet uit. Uiteindelijk wel gelukt, maar is was bont en blauw.

We hadden het er al over dat we naar een ander moesten, maar ze staan hier niet slecht bekend en we komen hier niet vandaan, dus kennen de reputaties van anderen ook niet.

Afijn, nu is mijn ene vulling dus echt pijnlijk en zit gewoon weer niet goed. Is inmiddels de 3e of 4e keer dat hij vervangen is. 2e keer door deze tandarts.

Ik vind zelf het contact ook niet fijn, maar dat vind ik sowieso in deze omgeving moeizaam gaan.

Maar wat is nou normaal? Is het echt zo moeilijk allemaal of doen ze nu hun werk zo slecht? Ik heb 2 andere praktijken gevraagd en daar zouden we terecht kunnen. Maar goed, wat krijg je dan??

Op Independer staan wel veel reviews, maar dat zegt ook niet altijd alles en degene die er heel goed uitkomt, neemt geen nieuwe patienten meer aan.

Als ene goede vulling maken echt zo lastig is, leg ik me er maar bij neer. Maar heb toch wel mn twijfels nu na alles zo. En eerlijk is, eerlijk, na een tijdje vergeet je het weer, ga je naar je controle en laat je het maar zo.


antje_vip

Berichten: 9384
Geregistreerd: 25-06-10
Woonplaats: Groningen

Re: Tandarts

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-18 18:01

Sowieso overstappen, veel erger kan het niet zijn. Ik ben ook overgestapt van een slechte tandarts, had ik het na de eerste slechte ervaring maar direct gedaan! :)

[o] Lang niet alle asieldieren zijn beschadigd voor het leven. Op zoek naar kat/hond/knaagdier/vogel? Kijk eerst even hier! https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/
Weet wat je doet, wanneer je een shet ontmoet :D

Rebel_Jits

Berichten: 4796
Geregistreerd: 28-02-06
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-18 18:06

Als jullie je er niet goed bij voelen, zou ik zeker een andere tandarts kiezen.
Ik ben ook 2-3 keer terug gegaan naar een tandarts, die heel m'n gebit heeft verpest. Gelukkig toen verhuisd, waardoor ik wel een nieuwe tandarts moest zoeken. Ben uiteindelijk ook naar een specialist verwezen om een kies te redden (simpel gaatje > ontsteking > mislukte wortelkanaalbehandeling x2 > pijn pijn pijn > naar de specialist die met een microscoop alles heeft uitgeboord. Duur geintje..)
Nu heb ik een fijne tandarts die top werk levert, geen centje pijn, geen extra kosten (wat die ene dus wel steeds probeerde). Gewoon wisselen dus!

Calisthenics, baby! 8-)

superpony
Berichten: 12093
Geregistreerd: 25-02-05

Re: Tandarts

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-02-18 23:13

Ik begin een beetje aan mezelf te twijfelen, omdat ze wel druk zijn. Ik lees wel enkele negatieve reviews, maar vrij weinig in verhouding. Wat ik dan lees, komt wel weer overeen.

Mijn man had een keer pech dat een gaatje boren heel fout is gegaan. Daarna was hij even niet geweest. Toen kwamen we bij een hele fijne, maar we zijn 180km verhuisd.

Ik vind dat we bij elkaar best wat negatieve ervaringen hebben nu. Normaal stap ik wel makkelijk over, maar op de een of andere manier vind ik een tandarts zo moeilijk te beoordelen vooraf. Het is ook zo een kleine werkvlak dat ik denk, misschien is het echt niet beter te krijgen?? De vulling zat weer echt los, dus moest echt vervangen. Volgens mij kan ik daar zelf ook niks aan doen.

Rebel_jits, fijn dat je kies gered is.

Omdat je je kiezen toch moeilijk ziet en je jezelf een beetje moet overgeven aan je tandarts, is het best lastig. Ze waren bij mijn man al bezig met die kies trekken, maar hebben gewoon het abces genegeerd. De KNO arts die ervoor moest komen daarna, zei dat het echt slecht had kunnen aflopen. Zijn hele keel zat al dicht.

En mijn verstandskies brak af en kreeg ze er niet uit. Tja...Wat moet je dan??

Overigens is het een praktijk met meerdere tandartsen en hebben we er 2 gehad, want ze delen je gewoon in. Meestal bij dezelfde, maar we begonnen bij een man en daarna bij een vrouw. Nu waren we weer terug gezet bij die man. Mijn man had zijn slechte ervaring met de ''bazin'', weer een andere vrouw. Het is toch raar dat wij met alle 3 een negatieve ervaring hebben?

Ik ben echt nooit bang voor een tandarts, maar loop hier wel tegen de manier van communiceren aan en wil wel goed overstappen. Niet weer spijt.....

Brainless

Berichten: 22845
Geregistreerd: 19-07-03
Woonplaats: Munnekeburen

Re: Tandarts

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-18 23:26

Je kan altijd een andere tandarts bellen voor een kennismakingsgesprek.
Ze kijken dan ook even naar je gebit en vertellen hun mening over wat er evt moet gebeuren.

Wij zijn ook overgestapt vorig jaar en deze tandarts is veel "leuker" dan de oude en er was veel minder aan de hand dan de oude aangaf.
Als je geen vertrouwen hebt in je tandarts is overstappen het best.
Maar je hoeft niet meteen over te stappen; ga eerst eens bij een ander praten.
Je kan ook evt naar een angsttandarts, deze zijn gespecialiseerd in zorg voor mensen met angst.

Sometimes a majority only means that all the fools are on the same side. ;)

ShadowFax

Berichten: 2220
Geregistreerd: 11-08-03
Woonplaats: die mauie stad achtâh de dùine

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-18 23:28

Je hebt keuzevrijheid, dus je mag gewoon overstappen. Een second opinion is ook nog een optie.
Op dezelfde website http://tandartsregister.nl vindt je tandartsen die geregistreerd staan in het kwaliteitsregister. Kan je alvast een eerste selectie maken. Weet je in ieder geval dat ze om de zoveel tijd zich moeten herregistreren en zich bijscholen etc.

Live the dream... ride an icelandic horse <3

superpony
Berichten: 12093
Geregistreerd: 25-02-05

Re: Tandarts

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-02-18 00:07

Brainless, ik ben vanmiddag ergens binnen gelopen. Waren vriendelijk, maar kwam niet veel verder dan; vul online het formulier maar in. Dan beoordelen ze of we een reden hebben dat ze ons nog aannemen. Dat was een dental clinic. Angst heb ik normaal niet. Ben gewoon het vertrouwen kwijt dat ze hun werk goed doen en je serieus nemen, netjes werken etc. Liggen en doen, vind ik niet spannend.

Shadowfax, ik zal de link eens bekijken. Ben inderdaad vrij en ben ook weleens overgestapt van huisarts en specialist. Maar ik vind een huisarts na een kennismaking wat makkelijker te beoordelen of ik me daar prettig voel.

xSCWx

Berichten: 4772
Geregistreerd: 21-02-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-18 00:23

Waar woon je? Ik kan je mijn tandarts echt aanbevelen (zuid-holland). Mijn man had al 2 jaar gedoe met een tand (gaatje, ontsteking, mislukte wortelkanaal, boren terwijl de verdoving niet werkt etc.) en is bij onze nieuwe tandarts relatief pijnloos geholpen.
Ikzelf ben ook blij dat ik ben overgestapt want de wortel in mijn voortand is door trauma afgestorven waardoor die vroeg of laat zou uitvallen. Nu kon ik nog een wortelkanaal behandeling krijgen (zonder verdoving, tand is toch dood)
Enige wat ik je kan aanraden; overstappen, echt. Ik baal dat ik niet eerder ben overgestapt want mijn vorige tandarts was veel pijnlijker dan onze nieuwe tandarts (bij dezelfde behandelingen).

[o]Da’s godverd*mme ene lieve hond jonge!
De verandering die je zoekt zit altijd in jezelf. 

Veraaaaah

Berichten: 800
Geregistreerd: 05-07-15
Woonplaats: Breda

Re: Tandarts

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-18 00:35

Ik kan je maar 1 tip geven, zo snel mogelijk overstappen! Zeker omdat jullie beide slechte ervaringen hebben, gewoon eentje zoeken waar jullie je fijner bij voelen.

Glamour Girl de mooiste schimmel <3 B+0
Rinda, you're a star in heaven 7-6-2017

superpony
Berichten: 12093
Geregistreerd: 25-02-05

Re: Tandarts

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-02-18 00:43

xSCWx Ermelo. Het liefst zouden we terug gaan naar de tandarts is Stadskanaal, maar dat is echt heel erg onpraktisch en gaat ook veel vrije dagen kosten als er iets is bijv.

Veraaaaaah, ja, wil wel overstappen, maar ik heb moeite met kiezen. Ik loop morgen nog even bij een andere binnen hier vlakbij.
Welke heel goed beoordeelt werd op independer, neemt geen nieuwe mensen aan helaas.

ilse46

Berichten: 279
Geregistreerd: 26-12-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-18 05:52

Ik had ook een fijne vrouwelijke tandarts,toen deze ineens weg was en er een ander voor in de plaats kwam..hij smeerde me van alles aan,waar ik niet op in ben gegaan..toen thuis een andere gevonden en die doet zijn werk echt goed...pak google maps erbij en vul tandartsen in bij zoeken....misschien zit er 1 tussen die nog patienten aan neemt

superpony
Berichten: 12093
Geregistreerd: 25-02-05

Re: Tandarts

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-02-18 15:47

Alle tandartsen die hier zitten met een straal van 15km heb ik wel gevonden. Ze zijn ook allemaal geregistreerd.

Het nadeel van onze praktijk is dat er meerdere tandartsen zitten, dus je weet niet wie welke bijscholing doet of heeft gedaan.

Wat vinden jullie van preventief foto's maken? Voorheen hadden we dat echt nooit. Gewoon controle en klaar. Hier willen ze eens in de zoveel tijd standaard foto's maken. Wordt niet overlegd, het wordt min of meer gewoon gedaan. En de houding in deze omgeving is sws in zijn algemeen wel; geen tegenspraak....

xSCWx

Berichten: 4772
Geregistreerd: 21-02-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-18 18:35

Preventief foto's maken is prima toch. Soms voel je een gaatje niet, of zoals bij mij was de hele wortel dood zonder dat ik het gemerkt had. Zoveel kost een foto niet (je moet zelf iets van 25%? betalen) wat neerkomt op €3 per foto ongeveer.

[o]Da’s godverd*mme ene lieve hond jonge!
De verandering die je zoekt zit altijd in jezelf. 

ShadowFax

Berichten: 2220
Geregistreerd: 11-08-03
Woonplaats: die mauie stad achtâh de dùine

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-18 19:46

Als er meerdere tandartsen in een praktijk zitten moet je ze als het goed is allemaal terugvinden op die website. Vaak staat het ook op hun eigen site. Soms algemeen, soms per tandarts opgenoemd.
En anders vraag je het gewoon. Echt geen gekke vraag hoor!

Er is een röntgenprotocol. In principe iedere 2 jaar kleine foto’s maken. Gaat het goed kan je er langer tussen laten, gaat het slechter laat je een korter tussen.
Vergoeding voor foto’s hangt af van je aanvullende tandartsverzekering. Verschilt ook nog een keer per verzekering/pakket.

Live the dream... ride an icelandic horse <3

mvdbijl

Berichten: 2641
Geregistreerd: 29-06-09
Woonplaats: Schoonhoven

Re: Tandarts

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-18 19:55

Ik zou overstapoen als je vullingen al niet goed zijn hoe is de rest van het werk dan?

Ik zou gewoon met deze klacht naar iemand anders gaan.

Tevens geen verstandskiezen meer laten trekken. Gewoon aangeven dat je dit graag door de kaakchirurg laat doen.

mvdbijl

Berichten: 2641
Geregistreerd: 29-06-09
Woonplaats: Schoonhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-18 19:57

superpony schreef:
Alle tandartsen die hier zitten met een straal van 15km heb ik wel gevonden. Ze zijn ook allemaal geregistreerd.

Het nadeel van onze praktijk is dat er meerdere tandartsen zitten, dus je weet niet wie welke bijscholing doet of heeft gedaan.

Wat vinden jullie van preventief foto's maken? Voorheen hadden we dat echt nooit. Gewoon controle en klaar. Hier willen ze eens in de zoveel tijd standaard foto's maken. Wordt niet overlegd, het wordt min of meer gewoon gedaan. En de houding in deze omgeving is sws in zijn algemeen wel; geen tegenspraak....


Elke 2 jaar controle foto's maken, bitewings is normaal. Je kan namelijk gaatjes tussen de tanden en kiezen en lekkende vullingen niet altijd zien.

TinkerTreas

Berichten: 2586
Geregistreerd: 03-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-18 20:10

Ik had vroeger enorme angst voor de tandarts en was heel lang niet geweest. Toen mocht ik bij de tandarts waar mn moeder zat, deze nam geen nieuwe patiënten meer aan maar familie van patiënten nam hij wel aan.
Ik was enorm tevreden over die tandarts, hij heeft me echt van mijn angst afgeholpen.
Maar helaas is hij vorig jaar met pensioen gegaan en ik vond het erg moeilijk om naar een nieuwe tandarts te gaan.

Mijn kinderen gingen altijd met hun vader naar de tandarts en mijn ex is erg tevreden over die tandarts. Dus vorige maand ben ik met de kinderen mee gegaan, zodat ik kon kijken hoe deze tandarts het deed.
En ik vond het een fijne en rustige man. Ook deze tandarts neemt geen nieuwe patiënten meer aan, maar omdat mijn kinderen daar zitten mocht ik ook.

Mijn moeder was inmiddels bij de tandarts geweest die de praktijk had overgenomen van onze oude tandarts, maar zij had helemaal geen goed gevoel bij hem.
Dus toen ik 2 weken geleden een afspraak had met mijn nieuwe tandarts, heb ik gevraagd of mijn moeder daar ook terecht kon. En dat was geen probleem. Dus zij zit nu ook bij deze tandarts.

Dus soms is het best mogelijk om toch bij een tandarts terecht te kunnen terwijl die eigenlijk geen patiënten meer aanneemt. Gewoon proberen dus.
Ik vind het wel belangrijk dat je je goed voelt bij je tandarts.

superpony
Berichten: 12093
Geregistreerd: 25-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-18 01:33

xSCWx schreef:
Preventief foto's maken is prima toch. Soms voel je een gaatje niet, of zoals bij mij was de hele wortel dood zonder dat ik het gemerkt had. Zoveel kost een foto niet (je moet zelf iets van 25%? betalen) wat neerkomt op €3 per foto ongeveer.


Ik vind eigenlijk dat het wel overlegd mag worden of in ieder geval gevraagd. Wij hebben geen tandarts verzekering, dus betalen alles gewoon zelf. Dat maakt niet uit, is ongeveer even duur of goedkoper zelfs, maar je mag minimaal vragen of we dat willen of uitleg zoals mvdbijl erbij.

Er hoeven gelukkig geen verstandskiezen meer uit en zowel bij mij als mn man was er eigenlijk ook geen echt probleem met de verstandskies. Ik ben 43 en had ze alle4. Deze is eruit gehaald vanwege de kies ernaast, die ze dus steeds vullen en niet goed gaat.

Mijn man heeft met 1 tandarts hier een hele slechte ervaring, zie abces verhaal en ik met de andere 2 met dus nu meerdere keren vullen en die verstandskies.

Ik had er toch vanuit mogen gaan dat ene goedlopende praktijk niet zomaar een kies gaat trekken als ze dat niet zouden kunnen?

Nog over de foto's, voorheen werd dat echt nooit gedaan, dus was voor ons nieuw. En over die tandarts waren we zeer tevreden, maar zit 180km verderop.

Wij zullen met zn 3en overstappen en hebben geen familie die bij een andere tandarts loopt. Maar ik wil die ene toch gaan bellen of daar langs gaan. Desnoods op een wachtlijst. Hoewel ik dat met mn vulling nu wel een beetje ene risico vind, want die gaat nooit lang zonder dat het meer pijn gaat doen blijven zitten.

Cayenne
Vlinderlicht

Berichten: 88955
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Re: Tandarts

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 04:41

Ik laat ieder jaar preventief foto's maken. In mijn bovenkaak zaten enorm slechte tandwortels en daarom heb ik inmiddels een bovenprothese met implantaten.
Daarom houden we de wortels in mijn onderkaak extra in de gaten. Tot nu toe ziet het er prima uit gelukkig, maar het is toch wel fijn om het zeker te weten. Bij mij is het blijkbaar iets erfelijks want mijn moeder had het ook.

***Het zware leven met onze groene terrorist in huis!***
"Alles van waarde is weerloos" ~Lucebert

SusanH

Berichten: 20599
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 06:01

Mij tip, ga naar Dental Clinics in Ermelo, daar zit de tandarts die wij vroeger in Ermelo hadden, tandarts Nievaart. Wij hadden vroeger nooit gaatjes en dankzij haar goede zorgen (oa kiezen sealen terwijl bijna nog geen 1 tandarts in NL dat deed, iedere keer fluoride behandeling) hebben ik mijn eerste gaatje pas gekregen toen ik al over de 30 was. En toen had ik al ruim 15 jaar een andere tandarts (verhuisd). Ze is heel rustig, legt alles goed uit en neemt de tijd.

Hocus Pocus (Cabrio van de Heffinck x Ramiro Z)

Kilian * Chaplin du Keske Z * Cato * we zullen jullie nooit vergeten

antje_vip

Berichten: 9384
Geregistreerd: 25-06-10
Woonplaats: Groningen

Re: Tandarts

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 12:33

Mijn tandarts doet elke 3 jaar nieuwe foto's maken. Heb ook geen verzekering en wordt ook niet overlegd, zo werkt hij gewoon. Laatste x toch een klein gaatje die zo snel op het oog niet te zien was. Ik vind het wel fijn dat ie eruit geboord is voordat ik last zou gaan krijgen :)

[o] Lang niet alle asieldieren zijn beschadigd voor het leven. Op zoek naar kat/hond/knaagdier/vogel? Kijk eerst even hier! https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/
Weet wat je doet, wanneer je een shet ontmoet :D

superpony
Berichten: 12093
Geregistreerd: 25-02-05

Re: Tandarts

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-18 15:50

Cayenne, als je problemen hebt en het is overlegd is dat super natuurlijk. In principe hadden wij echt nooit problemen. Onze zoon van 20 heeft ook geen enkel gaatje.

SusanH, er is daar nog maar 1 tandarts die nieuwe mensen aanneemt, dus krijg geen keus daar.

antje_vip, ja beter voorkomen natuurlijk. Maar het gaat niet per se om de foto's, maar de behandelingen, de benadering, communicatie etc. Zonder overleg standaard foto's maken, vind ik vreemd. Onze vorige tandarts deed dit niet en die daarvoor ook niet ( zijn 2x verhuisd op grote afstand )

upendo

Berichten: 19043
Geregistreerd: 19-02-08
Woonplaats: Dieren

Re: Tandarts

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 16:14

Wat ik zo lees, heb je alles waar je tegenaan loopt al eens gedeeld met je tandarts? Het zijn mensen, ook zij leren van feedback. :)

Fie <3

superpony
Berichten: 12093
Geregistreerd: 25-02-05

Re: Tandarts

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-18 16:21

Uiteraard. Wij hebben na de grove fout bij mijn man een klacht neergelegd. Die is niet netjes afgehandeld. We hebben het toen geaccepteerd en zijn maar netjes gebleven.

Na het trekken van mijn verstandskies had ik erge last en heb ik contact gehad. Toen werd er wat lacherig gedaan.

Nu kwam ik voor deze vulling en kreeg onze eerste tandarts hier. De vorige zat los, dus werd gewoon ergens ingedeeld en wij zijn zelf nooit verandert van tandarts, dat doen zij.
Ik heb vooraf gezegd dat ik begin te balen van de fouten en het steeds niet goed zit. Hij zou extra zijn best doen grapte hij.

Communiceren zijn ze hier echt niet goed in. In deze omgeving zijn ze gewoon niet gewend aan een weerwoord of een confrontatie.

Zeker de laatste en degene die het bij mn man verknald heeft, zijn al oudere, ervaren tandartsen.

SusanH

Berichten: 20599
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 16:57

O das jammer.

Hocus Pocus (Cabrio van de Heffinck x Ramiro Z)

Kilian * Chaplin du Keske Z * Cato * we zullen jullie nooit vergeten