Ogen laten laseren, ervaringen?

Moderators: Nala, Mondy, Mjetterd, ynskek, Polly, Ladybird, Giolli, Hanmar, Princesj, Dani

 
 

Courses

Berichten: 9493
Geregistreerd: 15-04-08
Woonplaats: Clouds above

Ogen laten laseren, ervaringen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-17 14:09

Hi!

Ik draag al jaaaaren lenzen en daarvoor heb ik altijd een bril gehad. Ik heb redelijk 'slechte' ogen, -4 en de andere kant zit rond de -3.75 met beide ogen een cillinder en noem het maar op. Ik merk dat mijn ogen de laatste tijd vrij geirriteerd zijn en ik heb al een paar keer zitten denken: Wellicht kan ik beter m'n ogen laten laseren.

Nu vind ik het allemaal wat eng klinken en ben ik erg benieuwd naar ervaringen van Bokkers. Hoe heb je de procedure zelf ervaren, welke soort laseren heb je genomen, hoe is het eindresultaat? Ik heb vernomen dat je niet geheel verdoofd wordt en dat klinkt voor mij vooral nogal .. naar :+ Ik zie bij Visus bijvoorbeeld allerlei verschillende soorten 'laserbehandelingen', zit daar verschil tussen? Het is een procedure die uiteraard vrij aan de prijs is maar vooral: Ik heb maar 1 paar ogen. Dus ik wil hier echt een wel overwogen keuze in maken :)

Thanks!

| Fashion & Beauty fotografe |
Find my photography here! - http://on.fb.me/1ztmsmW
| http://www.thirsanijwening.com |


Mando

Berichten: 12981
Geregistreerd: 11-06-06
Woonplaats: Siegerswoude... of all places.

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-17 14:15

Ik heb het 14 jaar geleden laten doen in rotterdam. Carevision geloof ik.
Als ik toen had geweten hpe fijn dat was had ik het jaren eerder gedaan.

Ondertussen een leesbril maar dat mag nog steeds de pret niet drukken.
Laatst bijgewerkt door Mando op 09-10-17 14:15, in het totaal 1 keer bewerkt

Wat jij van mij vind mag je houden, het is niet van mij.
Mando woont langs de A7 bij HMpaaltje 187,6.;-)

Nikkylove

Berichten: 366
Geregistreerd: 31-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-17 14:15

Mij is destijds verteld dat je met een cilinder je ogen niet kunt laten laseren?

Ik ervaar hetzelfde, bij deze dus een stipje.

Ghostattack

Berichten: 9676
Geregistreerd: 06-09-10
Woonplaats: West Maas en Waal

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-17 14:20

Ja ik, bijna een jaar geleden nu! Ik heb het laten doen bij Vision in Amsterdam, net als mijn moeder. Sidenote, ik was nét 21 toen ik het liet doen. Daar zijn ze niet heel erg happig op in verband met het kunnen veranderen van je ogen. Ik had overigens met bril -4 en -5 en een cilinder in beide ogen, dus ook best 'slecht'.

De intake duurt best wel heel erg lang, want ze doen enorm uitgebreid onderzoek naar je ogen. Zeker als je wat jonger bent. Na deze intake krijg je een gesprek over de mogelijkheden, bij mij werd heel eerlijk gezegd: Of we bieden je een speciaal duurder pakket voor jonge mensen of je wacht nog een paar jaar :j Ik heb uiteindelijk zelf gekozen voor het 'duurdere' pakket, wat niet eens erg veel verschil was. Deze behandeling houdt in dat, mochten mijn ogen na een paar jaar weer slechter worden, ze nog de ruimte hebben om opnieuw te laseren. Binnen 5 jaar kost dat dan 500 euro per oog.

Ik durf zo uit mijn hoofd niet te zeggen welke behandeling ik heb gehad, maar ik kan de papieren zo opzoeken. De behandeling zelf is hartstikke spannend natuurlijk, want het zijn wel je ogen. Maar eerlijk? Ik vind bloedprikken in het ziekenhuis erger :') Het valt zo enorm mee! Je krijgt druppels in je ogen, waar je niks van merk. Dat is de verdoving. Als je klaar bent voor de behandeling mag je op een tafel liggen en doen de oogartsen de rest. Je hoeft alleen maar naar een rood/groen knipperend led lampje te kijken. Het enige wat je merkt is wat druk op je oogkassen van de apparaten en het ruikt naar verbrand haar. Het is absoluut niet pijnlijk en ook niet heel eng. Op het moment dat de behandeling gestart wordt, 'verdwijnt' je zicht even. Dat kan even eng zijn, maar valt reuze mee. Na amper 20 minuten sta je alweer naast de tafel en mag je een half uur met je ogen dicht naar rustige muziek luisteren _O-

Ik mocht daarna direct naar huis (wel een chauffeur meenemen!). De uren erna heb ik alleen enorm brandende ogen gehad, dus je zit voornamelijk met je ogen dicht thuis. Ik heb me 's morgens rond 10:00 laten behandelen en keek 's avonds om 18:00 alweer tv zonder problemen. Inmiddels dus bijna een jaar later en mijn god, ik heb nog nooit zoveel plezier gehad aan het uitgeven van een gigantisch bedrag!

Edit: In PB wil ik best dieper ingaan op de prijzen :)

Edit 2: Volgens mij heb ik de IntraLasik Femtosecond behandeling gehad.

FatCat

Berichten: 1887
Geregistreerd: 02-01-17
Woonplaats: NB

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-17 14:28

JAAAAAAAAAAAAA DOEN!

Het heeft mijn leven helemaal veranderend 6 jaar geleden :)

Ik heb geen idee mee welk optie ik precies had genomen, het was niet de goedkoopste en ook niet de duurste. Maar ik vermoed dat de technologie vandaag al een stuk verder staat.

Zelf ben ik erg gevoelig aan mijn ogen, het heeft jaren geduurd voor ik mascara kon aandoen... :')

Desondanks is de procedure wel prima verlopen. Het waren de engste 7 minuten van mijn leven, en toch zo ik het opnieuw doen. Mij hebben ze wel een kalmeer pilletje gegeven, mss kun je daar ook naar vragen?

Ik zou gewoon even een afspraak maken bij verschillende bedrijven en je zo informeren naar de verschillende behandelingen.

Je ogen gaan na de behandeling terug een beetje verslechten (dat is normaal) dus het is handig om een pakket te kiezen waarbij je een 2de gratis nabehandeling krijgt. Zelf niet nodig gehad. Ik zie nu bijna perfect, heb wel terug een bril maar deze doe ik eigenlijk nooit aan.

Levitate
Berichten: 1179
Geregistreerd: 20-08-12
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-17 14:35

Ik had een kleine cilinder en ongeveer dezelfde sterkte als TS. Ik heb ze laten laseren bij International Vision Centers. Met de nieuwste techniek, de SMILE techniek. Nu bijna 2 jaar geleden.

Links zie ik 150% en rechts 100% (vergelijk het alsof je links door een lens kijkt en rechts door een bril, beide met juiste sterkte) Dit vond ik eerst irritant, tot ik erachter kwam dat mijn hooikoorts tegenwoordig ook op mijn ogen werkt en vooral rechts. Sinds ik medicijnen heb daartegen zie ik weer veel beter en is er voor mijn idee bijna geen verschil meer.Je wordt idd niet volledig verdoofd. Enkel je ogen worden verdoofd met druppels (zo blij want ik ben doodsbang voor naalden :o ). Je krijgt zo'n leuk operatie jurkje aan, moet je handen wassen enzo en dan mag je naar binnen. Je moet op een tafel gaan liggen en dan komt er een apparaat (cilindervorm) die ze op je oog zetten. Je moet dan naar een rood puntje kijken, wat verdwijnt en dan moet je in die richting blijven kijken. Duurt 15 seconden per oog ofzo, en het drukt een beetje op je oog maar verder gevoelloos. De hele tijd zit er zo'n vrouw naast je (kei lieve vrouw bij mij trouwens) en je handen loopt te aaien als geruststelling. Ja alleen dat :') . Klinkt superstom, maar als ze aan je ogen bezig zijn voelt dat toch heel geruststellend.

Dan komt een naar gedeelte (om te vertellen, ik voelde er helemaal 0,0 van). Ze zetten een spreider op je oog, zodat je niet meer kunt knipperen. Maar je lichaam houdt jezelf voor de gek, want het lijkt alsof je nog wel kunt knipperen. Het wordt ook gewoon elke keer als je voor je gevoel knippert even 'zwart' voor je ogen, heel raar maar het voelt dus niet anders als normaal. En dan gaat de oogarts (sorry klinkt naar) tussen de lagen van je oog, want er wordt bij de SMILE techniek maar een hele kleine inkeping gemaakt. Daarbinnen in wordt in het goede laagje een stukje los gelaserd (zoals het bij andere technieken wordt weggelaserd, wordt het hier alleen los gemaakt want het zit hier nog onder een andere laag: je hoornvlies geloof ik) en de oogarts moet dat er dus uithalen :o Voel je verder niets van, zie je ook niets van (je ziet heel wazig alsof je door vaseline heen kijkt ofzo) maar hij haalt daar dus een flapje weg.Nou dan ben je klaar en krijg je medicijnen mee en een rare bril en dan mag je naar huis. Die bril moet je de eerste nacht dragen tegen wrijven in je oog, maar daarna niet meer omdat er maar zo'n kleine snee in je hoornvlies is gemaakt. Bij andere technieken moet je hem langer op. Dan moet je meerdere keren per dag druppelen met kunsttranen en antibiotica (beiden bouwen af). Ik voelde niets erna (ogen verdoofd dus :Y) ) en toen ben ik met mijn oom daar ergens gaan lunchen (rand van Amsterdam zit de kliniek waar je wordt behandeld. Vooronderzoeken kunnen ook op andere locaties). En dat heb ik geweten joh. Aan het eind van mn lunch begon de verdoving uit te werken. Nu voelde ik nog steeds geen pijn (het voelt alleen alsof er 2 mini vuiltjes rechts bij je rechteroog en links bij je linkeroog schuin boven in de hoek zitten. Maar totaal niet pijnlijk, alleen irritant. Mijn eerste keer harde lenzen was 1000x vreselijker) maar mijn ogen waren natuurlijk geïrriteerd van dat sneetje. Dus ik zat daar in dat restaurant, met mijn oom, kreeg knalrode ogen en ging janken. Man, niet te stoppen ook. En maar tranen en tranen _O- _O- Je kunt dus ook echt echt NIET zelfstandig terug rijden of reizen met het OV daarna!! Je kunt niet goed genoeg zien daarvoor. Neem dus echt iemand mee!!

Dagen erna werd het steeds minder tot ik het bijna niet meer voelde. Ik denk na 2-3 weken was het helemaal weg? Ik heb wel zeker nog een dag of 2 niet kunnen autorijden (en daarna mwa, zeker 1,5 week niet in het donker autorijden) door de halo's. Koplampen en stoplichten waren in het donker kei groot en fel. Een zonnebril is dus zeker aan te raden de eerste week en autorijden 's-avonds moet je even uit je hoofd zetten. Na 1,5 week kon ik 's-avonds weer rijden, na 2,5-3 weken waren de lichten in het donker niet meer irritant en na 2,5-3 maanden was dat halo effect helemaal weg. Ik zag de avond na de behandeling (na het tranen) meteen scherp. Zicht verbeterde ook nog door de dagen heen.


Kortom, ik ben tevreden! De vooronderzoeken vond ik alleen een beetje een commercieël gevoel geven. Ze deden de onderzoeken zeker goed, maar wel alles was erop gericht zeg maar dat je daarna terug zou komen voor behandeling (mits je geschikt was uiteraard). Ze wilden graag dat je bij hen kwam. Ik was trouwens net 18 toen, ik wilde zo graag van die bril af :'). Ik was wel al sinds mijn 15de stabiel qua sterkte, daarom durfden ze het wel aan.

Mij heeft de behandeling 3.000 euro gekost. Ik had expres een dure verzekering omdat die 1.000 vergoedde. Totale prijs was toen dus 4.000 voor 2 ogen.
Ik had nooit anders gewild! Gewoon scherp zien, ALTIJD. Ook onder de douche of met het zwemmen. En geen lenzen meer in die gaan irriteren bij een vuiltje. Gewoon in je ogen kunnen wrijven. Geen gedoe als je ergens anders slaapt en dat je al je spullen mee moet nemen en een handige plek moet zoeken.

Als je nog vragen hebt (of iemand anders) staat mijn inbox open! Ik heb ook een bril gehad, zachte maand en dag lenzen en nachtlenzen ('s-nachts lenzen, overdag scherp zien zonder lenzen of bril). Als daar nog vragen over zijn mag je ze uiteraard ook stellen!
Laatst bijgewerkt door Levitate op 09-10-17 14:39, in het totaal 1 keer bewerkt

Daantjuh88

Berichten: 1549
Geregistreerd: 13-08-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-17 14:37

Ik heb mijn ogen niet laten laseren, maar heb ICL visian lenzen gekregen. Ik had ook - 16 en -12 en nog cilinders, dus hele andere sterkte. (compleet kansloos zonder bril of lenzen kun je beter zeggen :') ) Laseren was voor mij geen optie, daar waren mijn ogen te slecht voor. Ik kan alleen maar zeggen, zoek het goed uit, ga naar specialisten en als je het geld ervoor over hebt, doen!!!

Ik moest wel, bril en lenzen kon ik gewoon niet meer krijgen in deze sterkte. Gelukkig viel het bij mij onder mijn basisverzekering, maar anders was ik echt hard gaan sparen voor de operatie. De vrijheid die je ervoor weer krijgt kan ik niet beschrijven! Ik ben terug gegaan naar -0,25 en +1,25 en heb gewoon geen bril of lenzen meer nodig. *\o/*

Emita

Berichten: 3157
Geregistreerd: 16-12-11
Woonplaats: Valencia / Provincie Utrecht

Re: Ogen laten laseren, ervaringen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-17 14:38

Ik ben vorig jaar op gesprek geweest in Oogziekenhuis Rotterdam, maar uit de meting bleek dat mijn sterkte te groot is :-( Ik heb -9 met cilinder erbij. Maar als tweede optie gaven ze mij een lens implantaat, en daar zit een leeftijdsgrens van minimaal 25 jaar aan vast. Ik ga dus in december als ik 25 word, voor een nieuwe afspraak maar dit keer voor een lens implantaat. Mocht je niet geschikt zijn voor laseren, dan zou dit dus nog een optie voor je kunnen zijn :)

Throw me to the wolves and I will come back leading the pack
Wil jij leren salsa, bachata of kizomba dansen? Kijk dan snel op https://www.salsaventura.nl/almere/

_Zoe

Berichten: 1526
Geregistreerd: 12-03-14
Woonplaats: Rotterdam

Re: Ogen laten laseren, ervaringen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-17 14:49

Hier ook laten doen bij vision Amsterdam met beide ogen cilinder. Geen seconde spijt van gehad. Het moment laseren zelf vond ik wel een beetje eng maar ze waren heel geduldig en aardig!

https://www.instagram.com/zomora.horses/
They don't judge, gossip or lie. Horses, our true friends. He might only be here for a part of your life, but for him you are his whole life :+:

Blue_Eyes

Berichten: 19360
Geregistreerd: 17-07-07
Woonplaats: Zuid

Re: Ogen laten laseren, ervaringen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-17 15:29

6 jaar geleden laten laseren in Eindhoven bij een kliniek die nu niet meer bestaat. Had ik jaaaaren eerder moeten laten doen! Ik denk nog steeds als ik 's nachts wakker word dat het zo fijn is dat ik gewoon vanuit mijn bed de wekker kan zien :D
Ik had -7 en een cilinder dus ik was echt zo blind als een mol zonder lenzen in ;)


If you hate the church because you think it's full of hypocrites, remember that the church is a hospital for sinners and not a museum for saints.

Ingrid_92

Berichten: 2437
Geregistreerd: 20-05-12
Woonplaats: Stellendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-17 15:41

Jaaaa ik heb het 2 jaar geleden bij Visus in Rotterdam laten doen. Het mooiste cadeautje wat ik mezelf ooit gegeven heb na 10 jaar lenzen dragen. Ik geniet er nog elke dag van. De ingreep (bij mij Intralasik) zelf stelt echt geen fluit voor en is een kwestie van seconden. Ik heb echt totaal niks gevoeld. ;) Ik zou het zo weer doen en raad het iedereen aan.

Aline_

Berichten: 70
Geregistreerd: 02-05-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-17 15:45

Ik heb mijn ogen ook 3 jaar terug laten laseren. Ik had beide ogen -4, kon de wekkerradio niet lezen vanuit bed. Ik heb het gedaan bij het Oogheelkundig Medisch Centrum in Groningen. En het is zo ontzettend fijn, geen droge of geïrriteerde ogen meer, altijd alles goed kunnen zien. Ik zeg doen! Het is het geld dubbel en dwars waard. Bij het OMC kun je kostenloos een quickskan laten doen of je ogen wel geschikt zijn om te laseren.
Het laseren zelf vond ik wel heel spannend. Het knetterd en doet en ruikt naar verschroeide bbq. Daarna nog paar dagen wel pijn maar uiteindelijk is dat het meer dan waard! Verschilt geloof ik ook wel per techniek hoe pijnlijk het is.

droversrun

Berichten: 975
Geregistreerd: 23-02-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-17 15:46

Ik heb 3 maanden geleden mijn ogen laten laseren bij Vision in Amsterdam. Ik had zelf -7,5 dus ik kon maar een techniek laten doen, de Trans PRK Lasek methode. Uiteraard de methode die bekend staat als meest pijnlijk en lange herstel :roll:
Het vooronderzoek was echt heel uitgebreid en konden zichzelf goed onderbouwen. Dus toch voor gekozen om ze te laten laseren. De behandeling was totaal niet vervelend. Ik keek er wle tegen op vooral tegen de oogspreiders, jaar je voelt er niets van. Alleen omdat mijn afwijking redelijk groot was duurde de behandeling wat langer dan normaal (55 sec ipv rond de 30) en dan wil je graag gaan knipperen maar dat kan dan dus niet. B-) Zelfde middag/avond geen pijn gehad kon alleen niet tegen het licht dus vroeg naar bed gegaan. Volgende dag amper last, maar die dag daarop was wel heel vervelend. Ik heb niet echt pijn gehad maar was meer te vergelijken met het gevoel alsof iemand continu een bouwlamp in je ogen scheen, dus prettig is anders. Daarna werd het met de dag beter en heb ik in totaal een weekje vrij genomen van werk. Bij de eerste controle was mijn zich al 90%. Bij de tweede controle bleek mijn zicht 110% te zijn dus super goed resultaat, echter was mijn hoornvlies nog te weinig hersteld. Maar de nazorg was heel goed, extra controle ingepland en goed in de gaten gehouden. Nu is alles zoals het hoort, ik ben er echt super blij mee :D Service bij Vision is ook erg goed. Ik zou het doen als ik jou was!

Dreamy

Berichten: 23826
Geregistreerd: 06-06-03
Woonplaats: Roelofarendsveen

Re: Ogen laten laseren, ervaringen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-17 15:55

Ik wil het ook echt heel graag, dus ik lees nog even mee :D

Bellatrix
Correspondent Shadowhunter
Always & Forever

Berichten: 81674
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-17 17:53

Emita schreef:
Ik ben vorig jaar op gesprek geweest in Oogziekenhuis Rotterdam, maar uit de meting bleek dat mijn sterkte te groot is :-( Ik heb -9 met cilinder erbij. Maar als tweede optie gaven ze mij een lens implantaat, en daar zit een leeftijdsgrens van minimaal 25 jaar aan vast. Ik ga dus in december als ik 25 word, voor een nieuwe afspraak maar dit keer voor een lens implantaat. Mocht je niet geschikt zijn voor laseren, dan zou dit dus nog een optie voor je kunnen zijn :)Ik heb -9,75 aan beide ogen en een cilinder van -1,25 aan beide ogen...dan neem ik aan dat ik ook niet in aanmerking kom voor laseren?

Fotoshoot boeken? http://www.marliestrapfotografie.weebly.com
Op zoek naar een fijne trainer omgeving Ede? Marlies Maathuis kan je helpen!
http://www.mmhorsetraining.nl --> Zadelmak maken, western en dressuurles, coaching en meer!

Callisto04

Berichten: 1349
Geregistreerd: 26-05-06
Woonplaats: Belgie

Re: Ogen laten laseren, ervaringen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-17 18:14

Ik had -7 aan beide ogen (ongeveer, misschien ietsje meer) en 2 jaar geleden ongeveer behandeld met laser, SMILE methode, in laser centrum in Antwerpen Berchem of Deurne. Ook een cilinder van 2,5 of zo. Bijziendheid volledig ok, nog rest cilinder van 0,5 maar die zou met de leeftijd vanzelf weg gaan. Ik zie alleszins meer dan voldoende, ook voor het rijden met vrachtwagen e.d. (al heb ik dat niet nodig haha). Kostprijs was 1750 aan ieder oog, met kleine terugbetaling door het ziekenfonds (250 euro denk ik voor beide ogen samen). Dezelfde avond kon ik al normaal functioneren, wel enige tijd oogdruppels nodig voor het voorkomen van infecties en om de ogen vochtig te houden (inbegrepen in de prijs, net als regelmatige opvolging). Zeer tevreden over het resultaat, ook bij mij omwille van irritaties bij lenzen en het brillen beu (is altijd een gedoe, zoals met sporten bv).

Nirvana_

Berichten: 3022
Geregistreerd: 23-01-09
Woonplaats: Arnhem

Re: Ogen laten laseren, ervaringen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-17 09:29

Ik heb enkele maanden geleden een intake gedaan, maar mijn ene oog is -6,5 en nog een punt of 2 cilinder, en dat werd toch heel sterk afgeraden....
Ik baalde er wel van! Moet nog zo gigantisch veel jaren met lenzen door struggelen :')

Nugget
All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by frost.

Storm

Berichten: 19228
Geregistreerd: 05-06-02
Woonplaats: Brabant

Re: Ogen laten laseren, ervaringen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-17 20:19

Iemand ervaring met het laseren van slechts 1 oog? Mijn andere oog is blind en mijn goede oog is -6 met een cilinder. Ik heb heel veel last van eiwit aanslag en dat is erg lastig. Ik zou zo graag ook gewoon altijd helder willen zien. En zou de verzekering zoiets vergoeden?

'What if I fall?'
'Oh but my darling, what if you fly?'

Emita

Berichten: 3157
Geregistreerd: 16-12-11
Woonplaats: Valencia / Provincie Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-17 20:35

Bellatrix schreef:
Emita schreef:
Ik ben vorig jaar op gesprek geweest in Oogziekenhuis Rotterdam, maar uit de meting bleek dat mijn sterkte te groot is :-( Ik heb -9 met cilinder erbij. Maar als tweede optie gaven ze mij een lens implantaat, en daar zit een leeftijdsgrens van minimaal 25 jaar aan vast. Ik ga dus in december als ik 25 word, voor een nieuwe afspraak maar dit keer voor een lens implantaat. Mocht je niet geschikt zijn voor laseren, dan zou dit dus nog een optie voor je kunnen zijn :)Ik heb -9,75 aan beide ogen en een cilinder van -1,25 aan beide ogen...dan neem ik aan dat ik ook niet in aanmerking kom voor laseren?


Ik denk het.. Dat is tenminste wat ze tegen mij zeiden :( Maar goed... Heb toevallig vandaag de het oogziekenhuis nog eens gebeld :+ ze bellen me komende week terug om alvast een intake gesprek te plannen voor een lens implantaat. De behandeling lijkt me wel eng, maar mijn tante heeft het ook gedaan en die is echt super tevreden erover!

Throw me to the wolves and I will come back leading the pack
Wil jij leren salsa, bachata of kizomba dansen? Kijk dan snel op https://www.salsaventura.nl/almere/

Silly_Woman

Berichten: 1570
Geregistreerd: 27-10-04
Woonplaats: In het mooie Brabant!

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-18 10:03

Meer voor de mensen die nog ervaringen zouden willen lezen:

Ik heb gisteren mijn ogen laten laseren bij Visus oogkliniek in Rotterdam.
Ontzettend fijne mensen, heel vriendelijk en gerust stellend.

In heb intra lasek met wavefront laten doen. En inderdaad de druk op je oog in ronde 1 is was ongemakkelijk maar ze praten je er rustig doorheen en vertellen je alles (op tijd) wat er gebeurd en gaat gebeuren. Ik heb alleen een nogal klein linkeroog dus daar zit nu wel een bloeduitstorting in het wit. Maar dat doet geen pijn verder.

Gisteren was ik een kluizenaar, maar vandaag met petje op en zonnebril kon ik aardig naar buiten. (ik vermijd zonlicht nog een beetje om alles goed de kans te geven te helen :) )
Ik zie nu al beter dan voordat ik mijn ogen heb laten laseren(bij de eerste controle) en volgende week heb ik de 2e controle om de sterkte te kunnen testen. :)

Maar ik kan alles goed aanraden, zat op ongeveer in totaal -2 beide ogen en aan beide ogen zat daar ook een cilinder in.

Wat mij betreft een aanrader!

Emita

Berichten: 3157
Geregistreerd: 16-12-11
Woonplaats: Valencia / Provincie Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-18 10:34

Leuk ik zie in dit topic reacties van mijzelf dat ik bezig was met een implantaatlens. Ik ben ook bij Visus oogkliniek Rotterdam geweest. Even een quote van mijzelf uit een ander topic:

Citaat:
De verdoving was alleen een druppel in Mn oog, geen prik of iets anders geks. Het meest “vervelende” van de operatie is dat je in een felle lamp moet kijken. Je ogen krijgen een klemmetje zodat je niet kan knipperen. Het is echt binnen een half uur voorbij. Het herstel bij mijn eerste oog ging prima, al was ik wel kapot moe. Nu bij mijn tweede oog heb ik minder last van vermoeidheid (wel een beetje, heb vanmiddag een paar uur bijgeslapen, maar de vorige keer had ik meer last van moe zijn). Ik kan er meteen mee zien. Het is echt bizar om de wereld zo goed te kunnen zien zonder hulpmiddelen!

Het is wel wennen want als ik ga slapen gaan Mn handen al naar Mn gezicht omdat ik denk dat ik Mn bril nog moet afzetten :’)

Mijn afwijking was -9,5 aan beide ogen en cilinder. Ik heb de operatie laten uitvoeren in het oogziekenhuis Rotterdam bij dokter Ghan en ik ben echt heel erg tevreden! Ik raad het je echt aan, zelf wou ik dat dit al jaren eerder had gekund (helaas is de minimum leeftijd 25 jaar voor een implantaatlens daarom heb ik het nu pas laten doen).


Het is natuurlijk niet hetzelfde als laseren... Maar als je om wat voor reden dan ook niet geschikt bent voor laseren, dan is dit dus een goede optie :j ik ben heel erg tevreden! En wat een relaxed leven zonder lenzen en bril....

Throw me to the wolves and I will come back leading the pack
Wil jij leren salsa, bachata of kizomba dansen? Kijk dan snel op https://www.salsaventura.nl/almere/

Lous

Berichten: 23551
Geregistreerd: 01-08-04
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Ogen laten laseren, ervaringen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-18 10:50

Maar wat betreft het prijskaartje? Laseren is bij mij geen optie maar lensinplantaten zijn wel een stuk duurder. Overal waar ik zoek +/- €10.000 totaal voor beide ogen.

Flying high in de sky!!

Dennis

Berichten: 30322
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Slootdorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-18 10:55

Ik heb mijn ogen ruim 4 jaar geleden laten doen. Ik had beide ogen -3,5/-4 met cilinders.
Ik ben er blij mee, maar heb gister toch weer een bril besteld omdat m'n ogen weer achter uit gegaan zijn.... Mijn ene oog is plus geworden, andere min, beide niet extreem, wel een cilinder van ong 2 en 's avonds zit ik te knijpen om de ondertitels op de tv te lezen dus toch maar weer een bril besteld.
Zonde natuurlijk, spijt heb ik nog niet, ik red me nu zonder bril en eerder niet.
Als mijn bril nu een ongelukje krijgt kom ik gewoon thuis, voorheen was dat niet zo.

Deedee: dressuur Z+16, vaardigheid M+13 en prestatie sport-AA
*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik

Silly_Woman

Berichten: 1570
Geregistreerd: 27-10-04
Woonplaats: In het mooie Brabant!

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-18 10:56

Lous schreef:
Maar wat betreft het prijskaartje? Laseren is bij mij geen optie maar lensinplantaten zijn wel een stuk duurder. Overal waar ik zoek +/- €10.000 totaal voor beide ogen.


Ik weet natuurlijk niet wat jouw "afwijking" is, maar bij visus staat het volgende op de site:
https://www.visusoogkliniek.nl/tarieven-kosten

Rond de € 5600,- voor 2 ogen.

Geen idee natuurlijk of je daar nog andere kosten bij krijgt voor andere behandelingen. MAar dit is lensimplantaat an sich.

Needje

Berichten: 15474
Geregistreerd: 02-02-05
Woonplaats: Hoogland

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-18 11:01

lensimplantaten heeft een vriendin pas laten doen en is volgens mij idd redelijk richting die prijs Lous.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Cubby_, Daniquevh, Es_ther, Freya101, MarliesR, senna21 en 56 bezoekers