Nooit last gehad van heimwee, maar nu wel!

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Mondy, Sica, Mjetterd, ynskek, Giolli, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Regenpier

Berichten: 1739
Geregistreerd: 01-11-09
Woonplaats: Brabant

Nooit last gehad van heimwee, maar nu wel!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-17 16:14

Hoi allemaal,

Sinds deze week ben ik weer begonnen met mijn opleiding Diergeneeskunde in Gent, ik zit op kot. Aangezien in het jaar vorig jaar niet heb gehaald, moet ik het helaas opnieuw doen. Nu heb ik dus heel erg veel last van heimwee. Ik krijg geen hap door mijn keel, voel me misselijk, moet heel erg snel huilen en ik denk de hele dag door of het al weer tijd is om naar huis te gaan.
Vorig jaar had ik totaal geen last van heimwee. Ik vond het wel altijd weer fijn om naar huis te gaan, maar ik had er ook geen problemen mee om hier in Gent te zitten.
Ik mis voornamelijk mijn vriend heel erg. Die had ik vorig jaar nog niet, en in de afgelopen paar maanden dat ik thuis was ben ik elke dag met hem geweest. Het is nu dus echt heel erg afkicken om hem 's avonds niet te kunnen zien.
Daarnaast had ik vorig jaar heel erg veel zin om met de studie te beginnen, maar aangezien ik nu weet dat het echt een hele pittige studie is, mis ik die motivatie/plezier heel erg nu. Ik twijfel zelfs of ik wel de juiste keuze maak om door te gaan omdat ik me momenteel zo ongelukkig voel. Het liefste zou ik willen dat de studie niet in Gent zat, maar bij mij om de hoek zodat ik thuis kon wonen.
Vorige week heb ik een aantal keer ook een soort van paniekaanval gehad omdat ik er zo erg tegenop zat om weer terug te moeten naar Gent. Ik had gehoopt dat het allemaal wel mee zou vallen als ik weer aan de slag ging hier, maar helaas...

Hebben jullie tips om van de heimwee/het ongelukkige gevoel af te komen?
Ik ga vanavond al met vriendinnen eten en de stad in, hopelijk zal dat helpen!

Alvast bedankt!!!

Izalasco (Belasco x Lucky Boy)


MariaMaaike

Berichten: 1757
Geregistreerd: 22-07-11
Woonplaats: Helemaal bovenin

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 18:10

Ik weet precies hoe je je voelt :(:) Zo voelde ik me de eerste 2 weken ook toen ik een half jaar in Finland zat.

Wat voor mij heel erg hielp was afleiding. Met vrienden afspreken of andere leuke dingen doen. Alleen thuis zijn was echt drama, dus voorkwam ik dat. Huiswerk deed ik met een klasgenoot/vriendin en als die niet kon ging ik ergens naar een leuke coffeecorner in de stad. Als ik een middag niks te doen had ging ik de stad in, nieuwe plekjes ontdekken. Of naar een museum. Zou ik anders niet snel doen, maar ik deed het voor afleiding. Dat heeft mij heel erg geholpen.

Probeer het nog niet gelijk op te geven. Het klinkt nog heel ver weg nu, maar als je straks het jaar wel gehaald hebt ben je super trots op jezelf :) In Finland stond ik op het punt om een ticket terug te boeken, maar wat ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb! Even doorbikkelen (want zo voelt het nu), en dan komt het helemaal goed!

LoveUggs

Berichten: 8517
Geregistreerd: 12-01-11
Woonplaats: Den Haag

Re: Nooit last gehad van heimwee, maar nu wel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 18:19

Ik kan je ook heel goed begrijpen!

Ik heb een half jaar stage gelopen op een camping in limburg. Kom zelf uit den haag dus ik zat daar intern. Ik had daar eerder een snuffelstage van een maand gedaan en had het ontzettend naar mijn zin, maar zat er nu met een andere groep, n de sfeer was anders. Niet slecht, maar niet te vergelijken met het jaar ervoor dat ik er een maand was. Elke keer dat ik naar huis ging ging ik naar mijn vriend. Langzaam werdt de heimwee steeds erger tot ik op een gegeven moment thuis was en terug naar het park moest en iedere keer zo ziek was.. dan meldde ik me ziek en was er niks aan de hand, en 's avonds en de volgende ochtend voelde ik me weer zo slecht.. de laatste 2 maanden dat ik daar stage liep ging ik met de auto naar het park en wanneer ik se ene dag vroeg klaar was en de andere laat begon, ging ik met de auto terug naar huis..

Het hielp mij om het er met mijn collega's er over te hebben, zij konden me een hart onder de riem steken en wisten me ook te pushen wanneer ik me zo slecht voelde dat ik niet mee wilde om wat leuks te doen.

Soms is er zo veel wat we kunnen voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen...

https://www.facebook.com/pages/MA-Fotog ... 6784189755

[IM] Dag maatje, lieve Gaspard, ik hou nogsteeds van je!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: IMAY1990, Veldbloem en 67 bezoekers